Skocz do zawartości

Boje sie z lekka:D | Forum o ciąży

natalka1906

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hey witam 🙂 🙂
Jestem strasznie wystraszona...Tydzien temu dowiedziałam sie ze jestem w ciazy...zrobiłam 2 testy ciazowe,poszłam do ginekologa co prwada jest wszystko oki po stwierdzonych badaniach i USG dopochwowym...jestem w 9 tyg.ciazy....
To moja pierwsza ciaza i strasznie sie boje....ze moze coś nie tak byc...
na poczatku grudnia ide do ginekologa na wizyte i USG 🙂a teraz ide na badania pobrania krwi i grupy...
nie wiem czy mam sie uspokoic i myślec pozytywnie czy jak 😞 mam dziwne mysli juz:/
Pozdrawiam:*:*:*

• Mamusia
Niczym się nie przejmuj. wszystko będzie dobrze, a maleństwo urodzi się zdrowe jak rybka. Musisz pamiętać, że teraz całe życie malucha zależy od Ciebie i Twojego samopoczucia, więc przestań się bać i ciesz się bo zostaniesz mamą :]

jak jeszcze nie byłam w ciąży to jedna ciocia mi fajnie powiedziała - Pan Bóg po to 'dał' kobiecie 9 miesiecy ciąży żeby się przystosować do nowej sytuacji i tego co nas czeka. Po części to prawda, można się oswoić, ale i tak wiele Cię zaskoczy! 🙂 ciesz się ciążą, to boski stan 🙂
😘

• Mamusia
Agaa, pięknie powiedziane ! Od siebie mogę dodać że całe życie bałam sie ciąży i jej następstwa a mianowicie dziecka, nawet miałam sny z tym związane i to był koszmar ale jak już urodziłam to bardzo tęskniłam za tym brzuszkiem i jak widać dlugo nie czekałam zeby to powtórzyć. Teraz, przed meta znowu narzekam ale wiem ze jak tylko brzuszek zniknie zacznę za nim tęsknić bo ciąża to naprawdę wspaniały i magiczny okres dla każdej kobiety.

• Mamusia
też byłam na samym początku bardzo wystraszona, bałam sie wszystkiego.wciaż myslalam o tym wszystkim a teraz z biegiem czasu podchodze do tego pozytywnie. a jak mialam 1 usg to az sie poplakałam, ze szczescia oczywiscie, teraz już czuje Moja Kruszynke, kopie na całego, jestem szczęśliwa z tego powodu.

natalka1906 zobaczysz też będziesz mieć taki stan. pozdrawiam 🙂