Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Agnie-szka napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):

nazwy produktów z Oilatum, które powinnam kupić. Chodzi mi o podstawowy zestaw tj coś do kąpieli i mycia włosków + krem do buźki (to chyba wystarczy nie?

ja kupuję emulsję do kąpieli 500ml i szampon http://www.oilatumsoft.pl/

Dziękuję, a czym się różni seria Oilatum od Oilatum Soft? Obie nadają się dla noworodków?
P.S. Dobrze , że znów do nas wpadłaś, bo już zaczynałyśmy myśleć co u ciebie słychać 😉

• Mamusia
leżę 🤪 🤪 a tyłek mnie rozsadza aby gdzieś się wyrwać 🤪 ale przejdę się na gorę po schodach i pokornieję 😞
Oilatum soft to nowa delikatniejsza seria, szampon niby od 1 miesiąca ale moje kumpele stosują od narodzin jak ich pociechy mają bujne czupryny 🙂 a że moja Nata miała ciemieniuchę i bujną czuprynę to jeszcze dokupię "olejuszkę" Skarbu Matki http://www.skarbmatki.pl/produkty/myjemy_glowke/olejuszka/
Z kosmetykami to indywidualna sprawa, moja Nata była takim alergikiem że całe jej ciałko pokrywały strupy nim się zorientowałam że to alergia 😞 więc teraz nie będę ryzykowała

Agnie-szka napisał(a):
leżę 🤪 🤪 a tyłek mnie rozsadza aby gdzieś się wyrwać 🤪 ale przejdę się na gorę po schodach i pokornieję 😞
Oilatum soft to nowa delikatniejsza seria, szampon niby od 1 miesiąca ale moje kumpele stosują od narodzin jak ich pociechy mają bujne czupryny 🙂 a że moja Nata miała ciemieniuchę i bujną czuprynę to jeszcze dokupię "olejuszkę" Skarbu Matki http://www.skarbmatki.pl/produkty/myjemy_glowke/olejuszka/
Z kosmetykami to indywidualna sprawa, moja Nata była takim alergikiem że całe jej ciałko pokrywały strupy nim się zorientowałam że to alergia 😞 więc teraz nie będę ryzykowała

Moja córka nie miała alergii, przy niej stosowałam kosmetyki Bubchen. Ale teraz wypróbuję balneum albo emolium. Czytałam, że są bardzo dobre, dziewczyny z forum też polecają te kosmetyki.
A dla pocieszenia, ja też teraz sporo leżę. Jeśli pozwolę sobie na kilka godzina na nogach albo na tyłku np w pracy to potem do wieczora nie mogę do siebie dojść. Brzusio pobolewa i trudno znaleźć sobie wygodną pozycję.
A ponieważ wreszcie udało mi się rozstać z pracą 🤪 to zamierzam leniuchować ile tylko się da. Nawet dziś wykupiłam sobie dodatkową kartę w wypożyczalni DVD gdzie dają mi 99% rabatu na filmy i będę teraz nadrabiać zaległości kulturalne

jo-aneczka ja osobiście polecam od narodzin balneum a od 1 m-c można już emolium stosować. Sama tak robiłam przy Kubusiu i teraz też tak zamierzam. 🙂
Coś wam powiem kochane, udajcie się do apteki tylko najlepiej jakieś dużej i poproście panie farmaceutki o próbki tych produktów. Każda apteka je dostaje od przedstawicieli a one są bezpłatne i nie można ich sprzedawać. Więc na pewno wam dadzą. Ja mam dobrze bo moja mama mi ich na znosiła 🙂

madalena20 napisał(a):
jo-aneczka ja osobiście polecam od narodzin balneum a od 1 m-c można już emolium stosować. Sama tak robiłam przy Kubusiu i teraz też tak zamierzam. 🙂
Coś wam powiem kochane, udajcie się do apteki tylko najlepiej jakieś dużej i poproście panie farmaceutki o próbki tych produktów. Każda apteka je dostaje od przedstawicieli a one są bezpłatne i nie można ich sprzedawać. Więc na pewno wam dadzą. Ja mam dobrze bo moja mama mi ich na znosiła 🙂

Super pomysł, oklaski dla ciebie, Pochodzę sobie po aptekach to z pół litra nazbieram 🙂

jo-aneczka napisał(a):
Daniela, a jak tam małż? Doszedł do siebie po wypadku?

Jeszcze trochę kuleje i noga sztywna tzn ciężko mu tą "piętą" operować ale już dzisiaj siedzi na budowie i powoli coś działa.....

Hej Dziewczynki!
Jakaś dziś padnięta jestem.... A jutro ostatni zjazd....Mam nadzieję, że jakoś wytrzymam...

Co do próbek to u na trzeba nieźle naprosić żeby cokolwiek dostać... ja mam bardzo wrażliwą cerę i żeby gdziekolwiek dostać próbki kremu la roche - który chciałam kupić a nie należy on do tanich, więc wolałam najpierw spróbować - to złaziłam pół miasta i w rezultacie w każdej aptece po kolei słyszałam, że nie mają darmowych próbek... masakra... więc nie sądzę, żeby ktoś dał mi coś dla dziecka do pielęgnacji... Ale może w ciągu kilku miesięcy coś się zmieniło???

Foga, a ja mam dobre doświadczenia jeśli chodzi o próbki kosmetyków aptecznych.
Oczywiście z tym pół litra to przesadziłam 😉, ale myślę, że na porządne wypróbowanie i wyrobienie sobie opinii o tych produktach to nazbieram.
Tylko tak jak napisała madalena, trzeba wybrać większe apteki, najlepiej sieciowe - one zwykle mają spore zapasy próbek i chętnie je rozdają.
Przy okazji wypróbuję też preparaty Musteli - podobno tez są dla dzieci świetne.

Ja też już będę się ewakuować do łóżka, ale najpierw napisze wam jeszcze o żelu poporodowym Regeneracja Musteli.
Koleżanka mi go bardzo polecała - podobno dobrze ujędrnia brzuch i powoduje, że ten wraca szybko do formy sprzed ciąży.
Słyszałyście już o nim? A może któraś z mamuś już go stosowała?
Ja dopiero niedawno dowiedziałam się o jego istnieniu 😉 I brzmi obiecująco...

Kolorowych snów

Jo-aneczka Ja czytałam o nim w necie, natknęłam się na niego, jak szukałam opinii o kremie na rozstępy z Musteli. Ogólnie ludzie bardzo sobie chwalą kosmetyki z tej firmy. Też mam zamiar go kupić, ale to dopiero później. 🙂 🙂

• Mamusia
a my bylysmy w sklepie i kupilam tak pyszne truskaweczki ze szok...sama slodycz 😜 😜 😜malej tez tak smakowaly ze teraz z calych sil sie rozpycha i wkoncu moja siostra zobaczyla ze wcale nie przesadzam jak mowie ze mi gory i pagorki na brzuszku wyskakuja 🤪 🤪 a i zauwazylam ze w tych miejscach co mala najmocniej bombarduje mam takie male delikatne siniaczki...mozliwe zeby to od jej kopniaczkow powstaly? 🙃 🤪

• Mamusia
u nas w naszej wiejskiej aptece to nic nie ma 😮 jest apap i aspiryna i z prawie kazda recepta jak ide to pani mi proponuje ze na jutro sprowadzi 😮 😮 wiec pewnie jakbym zaczela rzucac jej nazwami tych kosmetykow to nie wiedzialaby o co mi chodzi 😁 😁 😁 no ale takie uroki zycia na wsi 😉 😉 😉

Paninka mi też górki wyskakują, albo w jednym miejscu jest twarde, jak kamień a w innym mięciutkie. 😜 🙂 Ale siniaków nie mam 😁 Ale myślę, żeby taki wyskoczył to nieźle by musiała bombardować 🤪 😁

Dobranoc brzuszki 😞

Coś czeka mnie ciężka noc dzisiaj bo od 30 minut niedobrze mi i ciężko na żołądku. Chyba sprawcą tego mojego stanu jest czosnek, który dodałam dzisiaj do przepysznego obiadku 🙂
Trzymajcie się i kolorowych snów Wam życzę 🙂