Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzien Dobry!!!
a my dzisiaj juz wozek przywiezlismy!!! strasznie sie ciesze!!! teraz pije kawke i czekam az mi sie akumulator podladuje zeby na zakupy jechac ( bo rano musieli pchac zeby mi odpalilo 🤪 )m. zazyczyl sobie frytki i mielonego na obiad.... 😜 😜 😜

• Mamusia
Dzień dobry brzusie
My już w domku od wczoraj, wzięliśmy ze sobą kota by się zaklimatyzował i o dziwo kot jest przeszczęśliwy biega sobie i bawi się piłką 🙂
Zwieźliśmy już troszkę rzeczy więc wczoraj wieczorkiem je układałam, no i była noc na nowym łóżku które jest bardzo wygodne 🙂
A i ze względu na to że przenosimy się na wieś kupiłam sobie wczoraj gumiaki 🤪

• Mamusia
Diviana teraz bedzie miala gdzie sie wybiegac... moja dwa lata w bloku zyla i mimo ze miala 50 metrow do dyspozycji to byla dzika podla brudzila wszedzie a jak ja do nas zabralismy ( bo moj tata powiedzial ze ma jej dosyc i ja do schroniska odda 😉 )to widze ze teraz jest najszczesliwszym kotem na swiecie, znika na cale dni w lesie pozwala sie glaskac nosic i przytulac 9 wczesniej takie proby konczyly sie powaznym uszczerbkiem na zdrowiu) 🤪

Diviana napisał(a):
A i ze względu na to że przenosimy się na wieś kupiłam sobie wczoraj gumiaki 🤪

Diviana gratuluję 🤪 🤪 🤪 Ja mieszkam na wsi od urodzenia, w tym domu już 11 lat i nadal nie mam gumiaków 🤪 🤪 🤪

My już po zakupach, teraz piję kawkę i jem czereśnie. Tak chciałam truskawki ale nigdzie nie było 😞
My na obiad dzisiaj schabowy mizeria i ziemniaczki. Tylko ziemniaków zapomniałam kupić i muszę do sklepu znowu jechać 🤢
Diviana ja gumiaczki też mam takie śmieszne w kwiaty 🙂

Miłego weekendu brzusie

• Mamusia
ja tez juz po zakupach...m. z pracy wrocil a chcialam sie za sprzatanie wziac ale jak on jest w domu to juz nie to samo 🙃 Daniela zapraszam do mnie ja mam i truskawki i czeresnie... i nioslam 3 kilo ziemniakow i kalafiorka i w pewnym momencie takie dziwne na dole klucie poczulam ale tylko przez kilka sekund...mam nadzieje ze to nic powaznego 🤨

Ja też już wróciłam z zakupów 🙂 🙂 Kupiłam 2 gazety dziecięce, jedna za złotówkę 🤪 "Dziecko" i "M jak mama".

A w ogóle dziś jestem bardzo szczęśliwa, bo dowiedziałam się, że moja najlepsza kumpela jest w ciąży. Robiła 2 testy i wyszły 2 kreseczki, wczoraj potwierdziły to badania krwi. Nie miała jeszcze usg, dlatego już jej wyliczyłam, że na 19 lutego ma termin z OM (MOJE URODZINY 🤪 🙂 i z obliczenia płci wyszło, że też będzie chłopczyk. Tak się ciesze 🤪 🤪 Będę miała komu oddać ciuszki. BOSKO 🤪

Ach i pochwalę się. Poszłam do sklepu, żeby sobie stanik kupić, chciałam mierzyć, ale tak tam było duszno 🤢 Więc wzięłam stanik na oko (oczywiście nie moje tylko mamy 😁) i jest idealny. A rozm. 85C. Jeden kłopot z głowy, jeszcze muszę do karmienia kupić tylko 😜 🙂

I ja też po zakupach. Super, kupiłam prawie wszystko co chciałam. Drugą pościel, rożek, podusię klin, materacyk (jednak zdecydowałam się na nowy) i kilka drobiazgów dla małej.
No i jeszcze kupiłam coś czego wcześniej nie planowałam - BECIK, he,he.
Taki prawdziwy, piękny biały z koroneczką do chrztu.
Normalnie chyba mi odbiło 😉
Początkowo chciałam wybrać po prostu biały rożek, ale jak zobaczyłam to cudeńko to nie mogłam się oprzeć.
Mój małż z rezygnacją zapłacił za wszystko, w końcu z ciężarną żoną nie wygra 🙃

Paninka, ja też mam złe doświadczenia z zakupami warzywno-owocowymi.
Na targu z reguły skusi mnie tyle pyszności, które potem ważą tyle, że potem mam ochotę część siatek po chodniku ciągnąć a resztę nogą popychać 😉
Ale rzeczywiście aniołek ma rację, dźwiganie to nie najlepszy pomysł na tym etapie ciąży.
Ja staram się ograniczać do torebki a na zakupy to samochodem jeżdżę

marta-lion napisał(a):
Jo-aneczka pokaż ten becik 🙂 🙂 🙂
Hehe ja też nie miałam 🙂 🙂 🙂

Taki jest jak ten
http://www.malyrys.pl/becik-love-gluck-p-1102.html
Normalnie mnie pogięło, że się na niego skusiłam. Mam nadzieję, że go chociaż wykorzystam jako "pościel do wózka" 😉
Ale wierz mi, jest przecuuuuuudny.
Jak chrzciliśmy Em to kupiliśmy narzutkę na jasny rożek. Narzutka była, dyplomatycznie rzecz ujmując, tandetną imitacją satyny, więc teraz przynajmniej Haneczka pociśnie w kosciele parady, he,he.

jo-aneczka napisał(a):
marta-lion napisał(a):

Taki jest jak ten
Normalnie mnie pogięło, że się na niego skusiłam. Mam nadzieję, że go chociaż wykorzystam jako "pościel do wózka" 😉
Jak chrzciliśmy Em to kupiliśmy narzutkę na jasny rożek. Narzutka była, dyplomatycznie rzecz ujmując, tandetną imitacją satyny, więc teraz przynajmniej Haneczka pociśnie w kosciele parady, he,he.

Hehe śliczny moze i ja się skuszę. Jak chrzcilam Majkę miała pól roku 🙂 🙂 🙂 Za duża na becik. Teraz chcę chrzić w październiku. A on jest satynowy?

a pościel jest taka
http://www.wyprawki.pl/Pociel-Gluck-3-czeciowa-Krowka-701-FI-p5289.html

I becik i pościel jest z firmy Gluck. Ta firma ma siedzibę niedaleko nas i przy okazji prowadzą sklep firmowy, więc ceny są lepsze niż w necie.

• Mamusia
jo-aneczka śliczny ten becik 😁 😁 😁 😁 Na pewno malutka będzie się w nim pieknie prezentować. A mi jakos umknęło opakowanie Oliwki do chrztu 😲 Ciuszki w sumie mam tylko jeszcze własnie becik by się przydał bo rożek kupilam różowy 😜
Andzelika pogratuluj koleżance od nas 🙂 Super wiadomosci 😁 😁 😁 😁

marta-lion napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):
marta-lion napisał(a):

Taki jest jak ten

Hehe śliczny moze i ja się skuszę. Jak chrzcilam Majkę miała pól roku 🙂 🙂 🙂 Za duża na becik. Teraz chcę chrzić w październiku. A on jest satynowy?

Aż polazłam go jeszcze raz pomacać 🙂
Nie, nie jest satynowy. Cały jest ze śnieżnobiałej bawełny. Na środku ma wyhaftowane serduszko i ozdobiony jest białą koronką.
Wygląda naprawdę ślicznie, nie ma w sobie nic z kiczu.
Jak go kupowałam to mi kobietka pokazała, że jak już becik nie jest potrzebny, to wyciąga się z dołu usztywnienie i może służyć jako śpiwek do wózka lub kołyski, albo jak ktoś nie chce śpiwka to może zdemontować górną część i pozostanie "materacyk" z ozdobną górą

jo-aneczka napisał(a):
marta-lion napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):
marta-lion napisał(a):

Taki jest jak ten

Aż polazłam go jeszcze raz pomacać 🙂
Nie, nie jest satynowy. Cały jest ze śnieżnobiałej bawełny. Na środku ma wyhaftowane serduszko i ozdobiony jest białą koronką.
Wygląda naprawdę ślicznie, nie ma w sobie nic z kiczu.
Jak go kupowałam to mi kobietka pokazała, że jak już becik nie jest potrzebny, to wyciąga się z dołu usztywnienie i może służyć jako śpiwek do wózka lub kołyski, albo jak ktoś nie chce śpiwka to może zdemontować górną część i pozostanie "materacyk" z ozdobną górą

Hehe też nie masz co macać 🙂 🙂 🙂
A ile zapłaciłaś w sklepie 🙂???

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
U nas słoneczna pogoda, a ja piję kawkę i zaraz zabieram się za sprzątanie. Mąż wybył z kolegami łódką na ryby, to mogę w spokoju zająć się domem (w następny weekend ja sobie ''wybędę'' a m. zajmie się chatką, a co? 😜 ).

Daniela ja zawsze zwracam uwagę jaką opisujesz u siebie pogodę, bo mój mąż jest ze Szczecina i tam ma całą rodzinę. A ja studiowałam w Szcz. więc czuję się z nim związana 🙂 I jak piszesz, że pogoda nieciekawa, to wiem, że teściowa nie siedzi na działce tylko w domu i możemy do niej dzwonić na skype 😁
jo-aneczka śliczny becik 🙂

Dobra jako porządna house manager biorę się za sprzątanie 😁

MIŁEGO DNIA MAMUSIE

A mój synuś też ostatnio baaaardzo aktywny. Ostatnio tatę skopał jak się do niego przytuliłam 🙂 M. aż się przestraszył i zapytał czy to mnie nie boli 😜