Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Andzelika napisał(a):
Siehankowa wyszły Ci rozstępy po porodzie może?

na szczęście nie 🙂 i nawet brzucha już nie mam 😜 jest jeszcze bardziej płaski niz przed ciążą 😮 mój gin, który prowadził ciazę, jak zobaczył mnie w szpitalu na drugi dzień po porodzie i zmacał mój brzuch, to stwierdził, że wszystko już jest na swoim miejscu i moge zachodzic w drugą ciąże 😁

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

siehankowa napisał(a):
Andzelika napisał(a):

na szczęście nie 🙂 i nawet brzucha już nie mam 😜 jest jeszcze bardziej płaski niz przed ciążą 😮 mój gin, który prowadził ciazę, jak zobaczył mnie w szpitalu na drugi dzień po porodzie i zmacał mój brzuch, to stwierdził, że wszystko już jest na swoim miejscu i moge zachodzic w drugą ciąże 😁

Hehe 😁 To super, bo mi właśnie na brzuchu wyszedł 2 rozstęp i boję się, że po porodzie może mi jeszcze jakiś wyjść.. No, ale tonę w balsamach, mam nadzieję że zapobiegnę 😁 😁

Andzelika napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Andzelika napisał(a):

Hehe 😁 To super, bo mi właśnie na brzuchu wyszedł 2 rozstęp i boję się, że po porodzie może mi jeszcze jakiś wyjść.. No, ale tonę w balsamach, mam nadzieję że zapobiegnę 😁 😁

no ja smarowałam całą ciąże, chociaz nie wiem czy to zasługa kremów, czy po prostu miały nie wyjsc 😜 tak czy siak, jak sobie teraz pomysle, to w sumie wydałam kupe kasy na kremy przeciw rozstępom 😮

• Mamusia
siehanowa to musisz uważać na nią 🙂 jak nie kasza to coś innego wymysli i nie będziesz wiedzieć.
U nas podobna sytuacja była, jak został mały chrześniak męża u tesciowej to ona słodziła mu herbate, bo przeciez dzieci muszą słodkie pić, a bratowa mojego męża była tak zła, że juz odzwyczaić małego nie mogła, a chciała jak najdłużej nie słodzić mu nic do picia. Niestety wystarczy kilka razy poczuc słodycz i koniec....

Andzelika no powiem ci, że juz się boje bardziej niż ty pewnie, miałam własnie 2 skurcze, ale boli.... 😮 czekam na następne, ale może prześpie jeszcze ta noc spokojnie.

A co do kremów to zdarza mi się że zapomnę się posmarować 🤢

Siehankowa ważne, że się opłaciło 🙂 Można twierdzić, że to zasługa kremów, żeby nie było szkoda kasy hehe 😁 😁 Mi się już kremy na rozstępy skończyły, teraz smaruję normalnymi i oliwką. No zobaczymy, jak to będzie .. 😜 🙂 🙂

Jola oo to może dziś coś się u Ciebie ruszy ... 😜 🙂 🙂

• Mamusia
Andzelika no mam taka nadzieję hehe
a dziś teściowa robiła leczo, ale ja nie jadłam, bo ktoraś mówiła, że jak urodziała i karmiła dzidziusia brzuszek bolał jego i płakal, to chyba madalena była, ale nie jestem pewna, więc wolalam nie ryzykowac i nie jadlam obiadu. 😜

Andzelika podobno krem na rozstepy uzywa się tez po porodzie, wiec dobrze jeszcze w jeden zainwestować w razie co. 😉

dziewczyny, a ja powtórze sie chyba po raz kolejny, ale kupcie dla dzieciaczków , albo lepiej ściągnijcie z chomika 😉 muzyke dla bobasa RaimondLap 🙂 nasz Ksawier zasypia przy niej, budzi się... a jak się smieje jak jej słucha, to masakra 🤪 w tej muzyce na prawde musi cos być 🙂

My niedawno wróciliśmy z małej wycieczki 🙂

Andzelika mi w 1ciąży zrobiły się może ze 2 małe rozstępy a teraz....masakra nie mogę patrzeć na swój brzuch 🤢 🤢 🤢 a smarowałam się i smaruję cały czas więc nie wiem od czego jest uzależnione ich powstawanie. Po ciąży też będę się smarowała-mam nadzieję że zbledną,
Jola to powodzenia życzę 🙂 oby szybko poszło 🙂

DOBRANOC

jolajola81 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
jola, może się zaczeło ? 🤪

He he poczekam na skurcze regularne co 5-10 min, ale jak teraz siedzę to przuch dotyka mi kolan chyba mi sie opuscil też tak mialaś?

jola, ja u siebie w ogóle nie zauważyłam, żeby brzuch mi sie opuścił... i wszyscy powtarzali jeszcze dzień przed porodem, że brzuch mam wysoko, to jeszcze daleko do porodu 😁 a tu rach ciach , przyszły skurcze i "po chwili" Ksawier był juz w ramionach mamusi i tatusia 😁

Daniela napisał(a):
My niedawno wróciliśmy z małej wycieczki 🙂

Andzelika mi w 1ciąży zrobiły się może ze 2 małe rozstępy a teraz....masakra nie mogę patrzeć na swój brzuch 🤢 🤢 🤢 a smarowałam się i smaruję cały czas więc nie wiem od czego jest uzależnione ich powstawanie. Po ciąży też będę się smarowała-mam nadzieję że zbledną,
Jola to powodzenia życzę 🙂 oby szybko poszło 🙂

DOBRANOC

A ja myślałam, że jak przy pierwszej nie wyszły to przy drugiej już nie wyjdą wcale, bo się skóra już naciągnęła.. 🤨
Ja, jak tylko zaczynam się przejmować swoimi rozstępami na piersiach, to sama siebie stawiam do pionu tłumacząc sobie, że jest tyle chorych ludzi, a ja głupia zamiast cieszyć się z tego co mam to się jakimś roztępkiem przejmuję..

A co do muzyczki to ja też bym zasnęła 😁 😁

siehankowa napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
siehankowa napisał(a):

He he poczekam na skurcze regularne co 5-10 min, ale jak teraz siedzę to przuch dotyka mi kolan chyba mi sie opuscil też tak mialaś?

jola, ja u siebie w ogóle nie zauważyłam, żeby brzuch mi sie opuścił... i wszyscy powtarzali jeszcze dzień przed porodem, że brzuch mam wysoko, to jeszcze daleko do porodu 😁 a tu rach ciach , przyszły skurcze i "po chwili" Ksawier był juz w ramionach mamusi i tatusia 😁

Ja teraz przez 3 dni byłam u kuzynki i tak mnie wkurzała, co dziennie mi mówiła, że mi się brzuch opuszcza. A ja zaś tam nic nie widzę. Kretynka tylko mnie stresowała 😠 😁 😁

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
siehankowa napisał(a):

A ja dopiero teraz zauważyłam jak usiadłam na łozko hehe albo mi sie zdaje bo zawsze lezalam czy ja wiem 🙂 😉
Daniela jeszcze sie nigdzie nie wybieram

Andzelika napisał(a):
siehankowa napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
siehankowa napisał(a):

Ja teraz przez 3 dni byłam u kuzynki i tak mnie wkurzała, co dziennie mi mówiła, że mi się brzuch opuszcza. A ja zaś tam nic nie widzę. Kretynka tylko mnie stresowała 😠 😁 😁

andzelika, ja słyszałam, że brzuch może nawet 2 tyg przed porodem sie obnizyc jak i dzien przed 😉 u Ciebie pasowało by idealnie z tymi 2 tygodniami 😉

siehankowa napisał(a):
Andzelika napisał(a):
siehankowa napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
siehankowa napisał(a):

andzelika, ja słyszałam, że brzuch może nawet 2 tyg przed porodem sie obnizyc jak i dzien przed 😉 u Ciebie pasowało by idealnie z tymi 2 tygodniami 😉

Pasowało by. Zgadza się 😜 🙂 🙂 Ale chodzi o to, że ja nic nie zauważyłam, a obserwuję go. Może gdyby mi to inna osoba powiedziała to ok, ale moja kuzynka to jest taka troszkę "głupiutka" żeby brzydko nie powiedzieć. Jakbym majtki, gdzieś zostawiła to może i czopa by znalazła 😁 😁 Tylko żeby atmosferę podkręcić 😁 😁 😁

• Mamusia
A mnie coś dzisiaj wzięło na wspomnienia i własnie oglądam płyte z Naszego wesela. Oczywiście poryczałam się juz z 10000 razy 😮 😮 😮
Chciałabym to przezyc jeszcze raz 🙂 🙂 najpiękniejszy dzień w zyciu i kto by pomyślał że za chwilę będzie nastepny tak piekny dzień 🙂, narodziny Naszego Maluszka 🙂 🙂 🙂 ehhh....

jolajola81 napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Jola jak tam Twoja akcja porodowa ? 😁 😁 Nie żebym Cię stresowała 😜 😜 😁 😁

Oddycham hehe tak jak w szkole uczyli

Hehe ciekawe czy to faktycznie teraz.. 🤨 Kto wie, może jutro już będziesz dzidzię na rączkach trzymała 😜 🙂 🙂