Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Anya napisał(a):
malstep napisał(a):
dziewczyny a od którego tygodnia można posluchać dzidzi? A od ktorego robi się KTG,i czym to się różni?

też jestem ciekawa 🙂

może któraś z doświadczonych mamusiek nam odpowie 🙂

Anya napisał(a):
malstep napisał(a):
dziewczyny a od którego tygodnia można posluchać dzidzi? A od ktorego robi się KTG,i czym to się różni?

też jestem ciekawa 🙂

Z tego co pamiętam w 1 ciąży ktg robili jak już co 2tyg się chodziło na wizytę nie pamiętam może to był7/8 miesiąc? Ale nie chcę wprowadzać w błąd może Marta-lion lub moniczek napiszą. Pamiętam tylko że się leży z około 20-30min podłączonym do KTG

Ktg- takimi pasami położna oplata brzuch i słychać serduszko

• Mamusia
Anya napisał(a):
malstep napisał(a):

też jestem ciekawa 🙂

KTG to taki najprościej mówiąc taki duży stetoskop.
Ma takie same słuchawki i podpięte są one do "takiej skrzynki", na której widać zapis pracy sercadziecka 🙂 Dodatkowo słychać serduszko maluszka.
Nie wiem czy to wyjaśniłam odpowiednio strałam się najprościej i najbardziej obrazowo...
Co do czasu wykonywania ja ostatniojak byłam w szpitalu w 16 tygodniu już położnej udało się odnaleść bobaska i posłuchałam serduszka 🙂 Móiła,że nigdy w tak wczesnym etapie ciąży nie robiła, ale jak widać udało się 🙂

• Mamusia
Crazyyy pytałaś wcześniej o te kopniaczki. Powiem Ci, że ja zawsze czuję jak leżę na plecach, chyba w ten sposób chce mi dać znać, że ma za mało miejsca 🙂 🙂 🙂

Co do teściów to ja mam spoko teściową na szczęście a z teściem nikt nie gada, nawet mój mąż,ale to takie rodzinne sprawy.

Co do gadania, to ja w ogóle się nie przejmuję. Mogą gadać, zazdrościć i szydzić a ja wtedy jeszcze bardziej wypinam brzuch i pokazuję jaka jestem szczęśliwa 🙂

Idę się ważyć, bo w końcu wagę dorwałam... na razie przytyłam 4kg 😁

Aaaaa i kupiłam sobie spodnie ciążowe 🤪 Co za ulga w końcu założyć dobrze dobrane spodnie 😁 😁 😁

MIŁEGO DNIA

• Mamusia
Ja sobie zamowilam wczoraj leginsy te co ma magalena i je polecala i zamowilam tez takie o dlugosci 3/4 mam nadzieje ze jutro mi przyjda... zobaczcie.
http://allegro.pl/getry-leginsy-dlugie-legginsy-ciazowe-m-164-i1505618212.html
http://allegro.pl/nowosc-anatomiczne-legginsy-ciazowe-lycra-3-4-m-i1502555529.html
http://allegro.pl/spodnie-legginsy-ciazowe-rurki-jeans-wiskoza-s-m-i1509586267.html
Nie moglam sie powstrzymac i zamowilam tez trzecie 🙂

Witam wszystkie sierpnióweczki 🙂
Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona 😉 Lekarz wyznaczył mi termin na 25 sierpnia..
Buziaczki dla przyszłych mamusi 😘

Witaj Justyna

Ja na razie uciekam. Jadę po Gabi do przedszkola, później szybki obiad i idziemy do cyrku 🙂 Niuńka się cieszy bo jeszcze nie była. Zajrzę tu chyba dopiero wieczorkiem, aż się boje ile będzie czytania 😁 😁

Co do zakupów na Allegro to mi się spodni nie udało dobrze kupić, za duże... 😞

Trzymajcie się pa

Bardzo dobrze 🙂 czasami czuje bóle w podbrzuszu ale mój lekarz utwierdza mnie że wszystko jest ok wiec nie martwię się na zapas 😉 to moja pierwsza ciąża i mam do was pytanie: w którym tygodniu poznałyście płeć dziecka? lekarz wciąż mówi że to za wcześnie by coś pewnego stwierdzić a ja już się nie mogę doczekać 😞

• Mamusia
Justyna891 napisał(a):
Bardzo dobrze 🙂 czasami czuje bóle w podbrzuszu ale mój lekarz utwierdza mnie że wszystko jest ok wiec nie martwię się na zapas 😉 to moja pierwsza ciąża i mam do was pytanie: w którym tygodniu poznałyście płeć dziecka? lekarz wciąż mówi że to za wcześnie by coś pewnego stwierdzić a ja już się nie mogę doczekać 😞

ja jeszcze nie znam 😞 a usg będe miała dopiero w połowie kwietnia i mam nadzieję że wtedy się dowiem 🙂

• Mamusia
Różnie to bywa.Zależy od lekarza,od sprzętu który posiada i od ulożenia dzidziusia.A czasem i wszystkie warunki spełnione nie daja pewności.Ja płeć poznałam w 14 tc,potem się potwierdzilo ze bedzie chlopczyk 😁 😁 😁Ale niektóre dziewczyny na tym forum nie znają jeszcze płci.

• Mamusia
Paninka napisał(a):
ja niestety jeszcze nie znam plci, ale za jakis 2 tyg pojde na polowkowe usg i mam nadzieje ze juz bedzie wiadomo 🙃

Ja tez czekam z niecierpliwościa - mozliwe ze 31marca badz 1 kwietnia sie dowiemy - o ile Dzidzia sie ujawni 🤪

• Mamusia
k8_online napisał(a):
Hej malstep bylam dzis na zajeciach Aktywne 9msc-y na Zgierskiej w ABC powiem Ci bylo suuuuuuuuuuuuuuuper 🙂 strasznie mi sie podobalo - zachecam Cie 🙂 🤪

wiem gdzie to jest.Aopowiedz coś więcej.Na czym polegająile koszuą itp;-)