Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Daniela uważaj z tymi winogronami. Przed wynikami badań szczególnie!!!! W nich jest bardzo dużo cukru. Ja je ostatnio wciągałam mnóstwo i raz wieczorem tak się ich najadłam, że potem jak poszłam następnego dnia rano oddać próbkę moczu to się okazało, że mam w nim cukier. Którego nie powinno być. I lekarz mnie nastraszył, że to cukrzyca ciążowa zapewne. Na szczęście powtórzyłam wynik i jest wszystko ok.

Crazzy to na pewno kopniaczki!!! Cieszę się, że dzidzia daje Ci o sobie znaki. To wspaniałe uczucie. Jak urodziłam Kubę to potem brakowało mi tego i z zazdrością patrzyłam na inne kobiety w ciąży.

moniq1984 nie martw się ja też trzymam za Ciebie kciuki, żeby się ułożyło. Ale pamiętaj, że to Twoje życie, Ty o nim decydujesz i nie daj się zastraszyć teściowej. Ja zawsze tak podchodzę do swojej. Wysłucham ale i tak zrobię jak będę uważać za słuszne.

malstep ja ostatnio też dużo jej piłam. Ale tak samo jak ty latałam do kibelka a co najgorsze właśnie w nocy. Dlatego ją ograniczyłam do raz na jakiś czas.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzięki Madalena za info 🙂 nawet nie wiedziałam że winogron ma dużo cukru. Na szczęście mogę sobie pozwolić bo badań żadnych nie zlecili a nast. wizyta dopiero 15.04 🙂

Crazzzyyy to na bank kopniak 🙂 Ja dopiero raz dostałam takie porządne kopniaki 22.03 i mąż tez czuł wczoraj cisza a dzisiaj rano takie delikatne puknięcie. I dziewczynki spokojnie jeszcze tak będziecie czuły wiercenie się dzidzi i jej harce, wchodzenie pod żebra itd, że dosyć będziecie miały 😁 😁

A ja kupiłam kotlety schabowe 🙂 które chodziły wczoraj za mną wieczorem 😁 😁 😁 Do tego młode ziemniaczki i suróweczka z sałaty lodowej, ogórka, kukurydzy, czerwonej cebulki i sosu

mi na obiadek został z wczoraj rosołek i do tego zrobię spagetti 😜
mój smyk zasnął - idę poczytać książkę , muszę wykorzystać chwilę spokoju hihi

Hej dziewczyny, czy wy też tak macie. Mam wrażenie, że rano jak wstanę z łóżka to mój brzuszek jak by się zmniejszył a z upływem dnia robi się większy 🙂 Nie wiem czy mi się to wkręciło czy tak naprawdę się dzieje. Tak jak by dzidzia w nocy jak śpimy głębiej się chowała w brzuszku a potem w ciągu dnia się rozkładała. hhehe 🤪 🤪

• Mamusia
Crazzzyyy napisał(a):
ale sie truskawkowo zrbiło 😉 Mi wczoraj o 21ej zachciało się salatki gyros..wiecie tej przkładanej i maz w nocy smazył mi kurczaka hihi

To masz fajnego meza moj by mi powiedzial, ze wymyslam 😜
w dzien napewno by mi zrobil, ale juz nie o 21 o tej godzinie to on zmeczony i spac mu sie chce. 🙂

• Mamusia
wpadłąm tylko się przywitać i uciekam 🙂
dziewczyny tak to już jest ludzie zawsze gadali i zawsze będą gadać, grunt to się tym wszystkim nie przejmować, a jak usłyszycie komentarz wystarczy odp- niech mnie pan/pani nie bierze swoją miarą i po sprawie hehe 🙂
Dziewczyny nie piszcie, aż tyle bo ja dopiero w niedzielę wracam heheh.

• Mamusia
Cześć mamusie 🙂
Wczoraj wieczorkiem wróciłam od rodziców do swojego domku. Fajnie mi było mama gotowała i nie byłam sama, bo jak nie brat to mama w domu i zawsze inaczej, teraz wróciłam do domku i do 17 sama...
Mamie było bardzo przykro, ale ja już chciałam wrócić do siebie...
więc będę z Wami na bierząco 🙂
Na tyle się zrelaksoałm i nabrałam sił u mamy,że dziś od rana już sprzątanie w domku zrobiłam 🙂
Czuje się o niebo lepiej i już tak się nie boję o każdy ból czy ukłócie w boku...
Dziś po tym sprzątaniu brzuszek mi stwardniał to sie położyłam i przeszło 🙂
Na razie jest mi jednak niedobrze i muli mnie od śniadania...
Co do kopniaczków dokładnie w ten poniedziałek poczułam takie delikatne, ale wiem,że to bobas bo każdego dnia się powtarzają szczególnie wieczorkiem 🙂 Jak tylko poczuje zaraz słuchawki i steoskop i słucham 🙂
Co do teściów, ja z moimi mam nieźle, nie narzekam, jednak uważam ich za ludzi przesadnie poprawnych i nie podoba mi się to,że mówią lub robiątak jak wypada a nie tak jak myślą...Dletego nie raz wypaliłam z grubej rury co misię nie podoba i widzę,że mają jakiś dystans do mnie, teściowa nawet dzwoni tylko do męża,a jak jesteśmy razem i on mi iekiedy słuchawkę przekarze to onanie umie ze mną rozmawiać...ale olewam ją 🙂 🙂 🙂 i dobrze mi z tym 🙂 🙂
Co do mieszkanka w sierpniu na drugą rocznicę ślubu kupiliśmy mieszkanko 🙂 Mieliśmy troszkę pieniążków od jednych i drugich rodziców troche z wesela troche swoich i jakoś zebraliśmy się i postanowiliśmy kupić choć nie było nam łątwo, bo nie znamy za bardzo miasta ponieważ mieszamy tu nieco ponad rok, ale a lubię ryzyko, a mój mąż wreszcie dał się namówić i udało się 🙂
Co do opinii innych ludzi
ja osobiście nie zwracam uwagi, a jak mi któś coś powie co mi się nie podoba nie przebieram w słowach.... Moim zdaniem opinia ludzi to element, który zabiera naszą energię i czas zupeełnie bez potrzeby, dlatego nie warto się na tym skupiać. Najważniejsza jest rodzina, miłość i na tym najlepiej skupiać swoją uwagę i poświęcać energię 🙂 Ja tak robię od zawsze jeżeli chodzi o rodzinę, a od ponad 10 lat jeżeli chodzi o miłość i polecam to każdemu 🙂 śmiiało mogę powiedzieć,że jestem szczęśliwa 🙂 Do szczęścia brakuje mi tylko maleństwa, które właśnie rośnie 🙂 i jak wszystko będzie dobrze na trzecią rocznicę będzie z nami 🙂

• Mamusia
madalena20 ja tez wieczoram mam duzo wiekszy brzuchol niz rano.

Anya ja stetoskopu uzywam od 8 tyg ciazy i tez jeszcze nigdy nie udalo mi sie podluchac malucha. raz mi sie wydawalo ze to dzidzius ale jak przylozylam stetoskop do brzucha mojego m. to slyszalam tosamo co u mnie.... 😁 😁 😁 kolezanka z anglii wyslala mi urzadzenie do sluchania serduszka malenstwa. mam nadzieje ze w przyszlym tyg juz bedzie 🤪 🤪

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
To masz fajnego meza moj by mi powiedzial, ze wymyslam 😜
w dzien napewno by mi zrobil, ale juz nie o 21 o tej godzinie to on zmeczony i spac mu sie chce. 🙂

No fajny jest fajny 😉 małoże zrobił tą sałatke to jeszcze galaretki z różnymi owocami...ale niestety mu sie nie zsiadły 😁 za dużo owoców nawalił...no ale liczą się chęci 😉