Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Spokojnie z ubrankami już luz.Teraz namierzyłam fajne koszulki do szpitala i karmienia chyba pinacolada takie same jak twoje oraz szlafroczek bawełniany gdyż w domu mam z frotty.Ja też się cieszę bo moja siostra kupuje nam łóżeczko i pościel więc 1000zł w kieszeni(oczywiście takie jak my chcemy).Teraz tylko pod koniec października trzeba wózek zamówić bo na mój się czeka 12 tyg.

http://www.allegro.pl/item731302964_muzzy_koszula_kopertowa_w_ciazy_i_do_karmienia_xl.html

http://www.allegro.pl/item731996072_muzzy_szlafrok_bawelniany_z_kapturem_motyl_pink_l.html

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dziewczyny gratuluję zdrowych bąbelków Julia wymarzonego synka no i Syla córci 🙂
Basia leż niech przyjadą do Ciebie!!!a Vanesska ma taki śliczniutki malusi nosek - nic tylko schrupać 😉
mycloud szalejesz 🙂 ja na żelazo wcinam borówki 🙂 i poziom mi od początku nie spada 🙂

My byliśmy dziś na zakupach ale dla starszej córy: zabezpieczenia na szufladę, bo sobie jedną upodobała kołó łóżka i non stop by ja otwierała - dziś mamusia ukróci jak pójdzie spać 😁 a Pinacolada zakupiłam body z tej firmy Fixoni co Ty kupowałaś i babka w sklepie mówiła mi, że oni też robią bluzeczki pajace itp muszę poszukać.
ja też zaraz zmykam do kuchni bo dziś placki ziemniaczane, mąż wreszcie je ode mnie wymusił 🙂

• Mamusia
mycloud napisał:
Spokojnie z ubrankami już luz.Teraz namierzyłam fajne koszulki do szpitala i karmienia chyba pinacolada takie same jak twoje oraz szlafroczek bawełniany gdyż w domu mam z frotty.Ja też się cieszę bo moja siostra kupuje nam łóżeczko i pościel więc 1000zł w kieszeni(oczywiście takie jak my chcemy).Teraz tylko pod koniec października trzeba wózek zamówić bo na mój się czeka 12 tyg.

Mycloud - koszulka taka jak moja tylko inny kolor. Ja dziś pierwszą noc w niej spałam. Jest super - warto kupić
Na jaki wózek się decydujecie, że tak długo trzeba czekać??

• Mamusia
o dziwne napisałam taką długą wiadomość a tu nic się nie pokazało ehhh nie rozumiem czasem tego forum...
Wiec pokrótce
Julcia gratuluję syncia
Syla gratuluje zdrowego brzdąca bo mówisz że dziewczynka jeszcze nie na 100% to nie będę gratulować 🙂
Basia Ty siedz w domku, my tu już Cie przypilnujemy żebyś poleceń lekarza słuchała 😉

• Mamusia
Witam MAMUŚKI

Wczoraj gin przepisał mi syrop DUPHALAK na łatwiejsze załatwienie się ,bo mam z tym wielkie problemy i stąd te bóle w podbrzuszu też się biorą ,ale gdy wczoraj go zażyłam ,to wieczorem myślałam że trafię do szpitala ,bóle miałam jak do porodu ,brzuch twardy i straszne parcia ,a kiedy się załatwiłam ,to już całkiem chodzić nie mogłam ,coś okropnego ,Mój uparł się żeby dzwonić na pogotowie ,ale przekonałam go ze to po syropie i pewnie przejdzie .Przeszło ale dopiero późnej w nocy ,teraz dowiedziałam się jaka była przyczyna tego ,bo dzwoniłam do lekarza i niby to normalne , 🙂 jest mi lżej,choć mam wrażenie,że z tego wszystkiego mam jeszcze niżej ciążę. Myślałam, że wyjdę trochę na miasto żeby porozglądać się za ciuszkami ,a tu niestety ,został mi tylko net i leżenie w łóżku ,od oglądania tych wspaniałych rzeczy to dostaję oczopląsu ,nie wiem jeszcze dla KOGO kupować ,mam nadzieję, że w piątek się dowiem 🙂 🙂 To oznajmę całemu światu :laugh: :laugh:

• Mamusia
Celka - ja też dostałam Duphalac i zażyłam go tylko 1 raz i nigdy więcej! Miałam takie same objawy jak Ty. Koszmar. Przerzuciłam się na Lactulosum - niby skład ten sam a efekt dużo lepszy a przede wszystkim łagodniejszy. Pije 10-15 ml jednorazowo ale tylko w razie potrzeby - nie na stałe

• Mamusia
Basia81 napisał:
Celka- ja mam takie biało niebieskie opakowanie, pisze: Glyceroli suppositoria czopki glicerynowe 10 szt

zalecił mi lekarz po wizycie w szpitalu- dostępne są w aptece bez recepty. Dla mnie rewelacja 🙂

Dzięki ,to ja sobie też chyba zalecę 🙂 🙂

• Mamusia
ja właśnie wróciłam od swojej pani GIN 😉 no i w sumie wszystko wporządku, coś tam przepisala jakieś pigułasy ale mówi że generalnie dobrze z nami, oby tak dalej to doczekamy stycznia 🙂
jedynie co to kazała mi jeść mięso 3 razy dziennie :/ a ja tak lubie pierożki i knedle i makaroniki z warzywami...... a nie mięsko ........ale jak mus to mus 🙂 🙂 🙂

no i oczywiście cały czas leżenie w łóżku 🙃 🙃 🙃

mogę iść na szkołe rodzenia..... ale tylko słuchać....muślicie że się opłaca??