Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aallicee napisał:
ja właśnie wróciłam od swojej pani GIN 😉 no i w sumie wszystko wporządku, coś tam przepisala jakieś pigułasy ale mówi że generalnie dobrze z nami, oby tak dalej to doczekamy stycznia 🙂
jedynie co to kazała mi jeść mięso 3 razy dziennie :/ a ja tak lubie pierożki i knedle i makaroniki z warzywami...... a nie mięsko ........ale jak mus to mus 🙂 🙂 🙂

no i oczywiście cały czas leżenie w łóżku 🙃 🙃 🙃

mogę iść na szkołe rodzenia..... ale tylko słuchać....muślicie że się opłaca??

Jak to jest Twój pierwszy poród to idź i posłuchaj to nie zaszkodzi ,ja pewnie wyląduję w szpitalu tak mnie bo 😞 li w podbrzuszu ,że nawet do toalety ledwo idę już sama nie wiem co robić 😞

• Mamusia
mycloud zrobiłam dziś 40 naleśników 15 z pieczarkami a reszta z dzemem i wiecie ile zostaó .... 3szt 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 powiem tylko że naleśniki duże normalna patelnia jakies 30 cm nie mam pytań ... myslałam że zostana na jutro - zapomnijcie już musiałam wyciągnąć na jutro rybkę z zamrażalki

aallicee napisał:
ja właśnie wróciłam od swojej pani GIN 😉 no i w sumie wszystko wporządku, coś tam przepisala jakieś pigułasy ale mówi że generalnie dobrze z nami, oby tak dalej to doczekamy stycznia 🙂
jedynie co to kazała mi jeść mięso 3 razy dziennie :/ a ja tak lubie pierożki i knedle i makaroniki z warzywami...... a nie mięsko ........ale jak mus to mus 🙂 🙂 🙂

no i oczywiście cały czas leżenie w łóżku 🙃 🙃 🙃

mogę iść na szkołe rodzenia..... ale tylko słuchać....muślicie że się opłaca??

Czemu aallicee tyle mięsa? na co?

Jeśli szkołę rodzenia masz za darmo i blisko to się opłaca.

misiamamy napisał:
mycloud zrobiłam dziś 40 naleśników 15 z pieczarkami a reszta z dzemem i wiecie ile zostaó .... 3szt 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 powiem tylko że naleśniki duże normalna patelnia jakies 30 cm nie mam pytań ... myslałam że zostana na jutro - zapomnijcie już musiałam wyciągnąć na jutro rybkę z zamrażalki

O misiamamy to nieźle choć ja też kleiłam i kleiłam i wyszło jakieś 30sztuk knedli.Sama zjadłam pełen duży talerz ze śmietanką i sosem owocowym.

• Mamusia
ja zjałam nalesników 4 i jestem pełna jak moja szafa z ciuchami dla corci 🙂 reszte zjadł moj mąż i teściowa... ale wiesz co uwielbiam jak jedzą naprawde a moj M to jak je to tak chwali że gotowanie dla nieo to czysta przyjemność ale na knedle teraz mam ochote.... smaka mi zrobiłaś w przyszłam tygodniu zrobie w piątek robiłam kluchy z mięsem znikły w 2 h oczywiście ok 35 szt ale tu to sama zjadłam 8 to w poniedzialek zrobie knedle

• Mamusia
oj uwierz mycloud niedziała nic to nie takie zaparcia jak przed ciążą tu w grę niestety wchodzą hormony nawet jak zmieszałam wszystkie potrawy dojadłam orzechami chipsami i popiłam colą to to nic nie dało owoców jem mase mam własny sad kilka drzew co prawda ale rozne nic nie działa tylko te czopki

• Mamusia
Celka proponuje jednak te czopki jak tak się męczysz.

a powiem Wam że dzis telefonicznie udało mi się załatwić magika od tej kuchenki tzn od gwarancji. Pan bedzie jutro rano i mi podbije i za serwis nie bedę musiala płacić:laugh:

choć to mi sie udało 🙂 malowanie pokoju i remont przedpokoju wiedze że musi być mocno odsuniety w czasie...

• Mamusia
dobry wieczór!
dziś widzę temat przewodni zaparcia 😉 ja mam czasami ale nie za często i nie za mocne pomaga jabłuszko, najgorzej było po porodzie, ale oszczędzę Wam tych opowieści na wieczór. Czopki kupiłam jak córcia nie mogła się wykupciać, ja się więcej spociłam jak miałam jej go zaaplikować a i tak wypadł...całe szczęście, że kupka pojawiła się wieczorem i nie musiałam drugi raz przez to przechodzić.
Mycloud podrzuć troszkę knedli netem bo narobiłaś mi smaka a dla samej siebie nie chce mi się robić, a mąż nie lubi.. 😞
buziaki

• Mamusia
Weszłam na chwilkę ,żeby nie mieć zaleglości. zakupiłam też czopki glicerynowe - zaraz rano wypróbuję jak mnie samą nie ruszy.

Martwie sie trochę o Jagodę - bo u niej to nienormalne, żeby drugi dzień z rzędu jej nie było na forum. miejmy nadzieję, że to tylko mieszkanko ją tak pochłonęło...

40 naleśników w 3 osoby??!! Niezły wynik. Mój mąż zjada co najwyżej 3 ja 2 a Julka 1 więc u nas na obiad się robi 6szt!
Ale zjadłabym takiego z pieczarkami....mniam... Zreszta knedle ze śliwkami też uwielbiam:P

Żegnam się życząc miłych snów. dobranoc....

• Mamusia
Dzień dobry mamusie!
Dzis pierwsza! Ale mi się udało hehe
Ale mi narobiłyście smaka. Z samego czytania głodna się zrobiła 🙂
Wiecie co faktycznie Jagódki coś nie ma długo. Ale może to wszystko przez to mieszkanko. Z pewnością nie chce go opuścić 🙂
Uciekam na sniadanko. Miłego dzionka mamusie!

• Mamusia
witam czwartkowo! ja dzis mialam straszna noc - corcia obudzila sie o 2 i przez 2h nie mogla zasnac, brzuszkowa corcia tez co chwile sie budzila, ja chyba mocno spie ze w inne dni jej nie czuje w nocy 🙂 w dodatku wzielam mloda do nas do lozka i przez to spalam na samym krancu wiec jestem dzis polamana!
Basiu u nas slonecznie wiec wysylam Ci troszke slonca 😁

• Mamusia
Witam,

ja już w pracy. Dziś tylko do 15, potem szybki obiadek i do Krakowa do gin i po odbiór kombinezonu dla dzidzi 🙂

U mnie pogoda też nienajlepsza. Coraz ciężej będzie się wstawało rano bo ponuro już się robi. No ale trudno -trzeba będzie się przyzwyczaić.

Pozdrawiam mamuśki 😘