Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam wszystkie piękne mamusie 🙂

Dusia - u nas na południu dziś piękna pogoda więc tym razem ja Tobie ślę promyczek słoneczka.

Weekend spędzilismy przesympatycznie. W sob pojechaliśmy do Krakowa i prawie cały dzionek spacerowaliśmy a była piękna pogoda. Nawet nie spodziewałam się że dam radę tyle kilometrów pieszo zrobić 😉

Wczoraj wzięło mnie na bigos i ugotowałam cały gar - część zjemy a część zamrożę. Mycloud - coś czuję że Ty jesteś ekspert od gotowania - doradź kochana co dodać do bigosu bo mi wyszedł trochę za kwaśny mimo że dwukrotnie płukałam kapustę kiszoną 😞 Dodałam śliwek suszonych, grzybków, winka czerwonego, mięsko, kiełbaskę, cebulkę i boczuś wędzony. ogólnie jest b.smaczny ale jednak trochę kwaśny...Ratuj !!!

ania23 napisał:
Tak Jagoda wszystko było takie spontaniczne teraz podwinąć rękawy i do pracy;((ufff już mam dość.
wić ma czas na obrócenie się główką w dół 🙂)) Także wszystko będzie ok 🙂))
Mycloud koleżanka która z mężem mieszka w Niemieczech dała córeczce Nel jest cudne to imię i bardzo rzadkie a jej pasuje jest takie subtelne i delikatne 🙂))a poza tym jest jest jednym z niewielu imion żeńskich które nie kończą się na "A" więc twoja córcia będzie wyjątkowa 🙂)))

Kochana dziękuję! mój mąż uparł się na Nel i koniec!!!!

pinacolada napisał:
Witam wszystkie piękne mamusie 🙂

Dusia - u nas na południu dziś piękna pogoda więc tym razem ja Tobie ślę promyczek słoneczka.

Weekend spędzilismy przesympatycznie. W sob pojechaliśmy do Krakowa i prawie cały dzionek spacerowaliśmy a była piękna pogoda. Nawet nie spodziewałam się że dam radę tyle kilometrów pieszo zrobić 😉

Wczoraj wzięło mnie na bigos i ugotowałam cały gar - część zjemy a część zamrożę. Mycloud - coś czuję że Ty jesteś ekspert od gotowania - doradź kochana co dodać do bigosu bo mi wyszedł trochę za kwaśny mimo że dwukrotnie płukałam kapustę kiszoną 😞 Dodałam śliwek suszonych, grzybków, winka czerwonego, mięsko, kiełbaskę, cebulkę i boczuś wędzony. ogólnie jest b.smaczny ale jednak trochę kwaśny...Ratuj !!!

Pinacolada wydaje mi się ,że cały sukces bigosu zależy od kupienia dobrej jakości kapusty! ja kupuję od ludzi na targu ,którzy sami ją kiszą albo kisi ją moja teściowa.Nie polecam takiej sklepowej.A dodaję nawet mniej rzeczy niż ty.Teraz dodałam śliwki świeże bo akurat są,ale prócz tego dodaję łopatkę i podgrzybki.Wykorzystuje wodę z grzybów wcześniej namoczonych i jak wysycha bigos podlewam właśnie tą wodą.Do tego wcześniej umytą kapustę obsmażam parę minut porcjami na patelni na smalcu ze skwarkami.Nie dodaję wina,ani boczku.

Jagoda80 napisał:
a nie jest tak, ze w polsce żeńskie muszą sie konczyc na A? Nie kazde imie mozna zarejestrowac. Tak slyszalam.

Jagoda zależy od urzędu.Zobacz ile jest imion takich jak Abigail ,które nie kończy się na A.

Lenka slicznosci 🙂

A ja użeram sie z projektantami kuchni... 😠 nie dosc ze nie przygotowali na dzis projektu a moi rodzice specjalnie przyjezdzaja z krk i caly grafik ulozony pod ten cholerny projekt dzis...to jeszcze okazalo sie ze moja kuchnia ktora ma 4 m dlugosci liczac z lodowka wolnostojaca (60cm szer) w wersji za 1150 pln za mb kosztuje (uwaga) 10 000 pln ze stolikiem!!!) rozumiecie to?

• Mamusia
Jagoda80 napisał:
Lenka slicznosci 🙂

A ja użeram sie z projektantami kuchni... 😠 nie dosc ze nie przygotowali na dzis projektu a moi rodzice specjalnie przyjezdzaja z krk i caly grafik ulozony pod ten cholerny projekt dzis...to jeszcze okazalo sie ze moja kuchnia ktora ma 4 m dlugosci liczac z lodowka wolnostojaca (60cm szer) w wersji za 1150 pln za mb kosztuje (uwaga) 10 000 pln ze stolikiem!!!) rozumiecie to?

Jagoda a ta cena to ze sprzętem czy za same meble?? Bo jeśli za meble to dość dużo. No chyba że nie masz w linii prostej tylko meble będą np gięte do łuku to znacznie podraża koszty. Moje były skomplikowane i dookoła kuchni a nie na 1 ścianie a poza tym większość szafek wiszących i stojących jest gięta i szyby w gablocie też w łuku więc i cena była "pogięta" 😉

wiem, spoziewalam sie ze lekko nie bedzie... 🤨 Chcialabym juz byc po, mimo ze to nasze pierwsze gniazdko i ze to niby super sprawa takie urzadzanie..ja juz chce byc po. Dzis jeszcze uslyszymy:
1) ile za hydraulike
2) ile za wykonczenie pod klucz
3) ile i jaka bylaby najkorzystaniejsza opcja cenowa kuchni

strach sie bac... 🥴
Milego popludnia
papa

• Mamusia
Jagoda80 napisał:
super te foty z usg! moj gin ma gorszy sprzet niestety...Pinacolada - a Ty juz na 100% ujastek jesli chodzi o poród?

Jagoda - ja nie biorę innej opcji pod uwagę. Szukałam lekarza, ktory by prowadził ciążę i równocześnie pracował na ujastku. Znalazłam, jeżdżę już do niej tyle miesięcy więc ani mi w głowie kombinowanie z innym szpitalem.

A Ty coś kombinujesz?