Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no my juz po zakupach Nadia poszalała z mamą ale wszystko jej już kupiłam do chrztu a nie jeszcze świeczke ale to jutro byłysmy nawet w ikei kupić tacie ramki na zdjecia no i kupiłam sobie jeszcze suszki do wazonu i oczywiście małą żabke maskotke dla mojej kropeczki 🙂ja padam na twarz po nieprzespanej nocy ale czekam na meża jak przyjdzie to ja sie prześpie
kupiłam młodej też becik biały z bawełny do kościoła potem bede go mogła wykorzystać do wózeczka .przyjechałam Nadia dostała butle i śpi

rany Boga Jagódka jak ci pomóc ? justynka ma racje z kąpiela w krochmalu słuchaj wiem że jak u bratanicy stwierdzili skaze to na początku dostała sterydową masc do smarowania a potem dostała specjalny krem robiony w aptece wspaniale jej pomógł i do teraz pomaga Ala ma 1,8roku i do tego płyny dostała też apteczne do przemywania buzi ciała i mogli ją tylko kąpać w emolium nie może jesc żadnych nabiałów je zupy na indyku albo cielecince nie może jabłek niczego z jabłkami soki tylko brzoskwiniowe i winogronwe jest pyzata duża i fajna da sie z tą dieta nieżle życ i oczywiście ma mleko bez laktozy nie martw sie Jagódka traf tylko do dobrego lekarza bo też mi sie tak wydaje że jak chłop mówi tylko o tym że mleko bez laktozy to chemia i nic na to cierpienie dziecka nie przepisuje to chyba nie jest najlepszy

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Misiamamy dobrze gadasz 😁 łap oklask 😁

ja mam pytanie do dziewczyn po CC czy nadal was pobolewa rana?? mnie pobolewa dzis jakos wyjatkowo.. 😞 czuje bol na drudim cieniu tzw w srodku.. te na zewnatrz jest bezczuciowe ale w srodku mam wrazenie ze tam jest takie zgrubienie na cięciuu i ono prowadzi troszke powyzej ciecia tego zewnetrznego.

• Mamusia
Jagoda80 napisał:
A to synuś dziś po spacerku 🙂 W ogole po spacerku ma zawsze tak piekna cere ze tylko pomarzyc zeby byla taka caly czas... [img size=490]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/1_brz.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

powiem ci ze nawet na fotce troche widac ze ma cos na policzkach

• Mamusia
powiedzcie mi dziewczyny czy wasze żuczki mają jakąs ulubioną poycje do spania ? moja ma uwiielbia spac na brzuszku śpi tak całymi dniami na noc przekładam ją na boczek 🙂 i powiem wam dzieki temu ma tak mocny kark że sama ładnie głowe trzyma a od wczoraj potrafi sie przekulać z brzuszka na boczek

• Mamusia
misiamamy napisał:
powiedzcie mi dziewczyny czy wasze żuczki mają jakąs ulubioną poycje do spania ? moja ma uwiielbia spac na brzuszku śpi tak całymi dniami na noc przekładam ją na boczek 🙂 i powiem wam dzieki temu ma tak mocny kark że sama ładnie głowe trzyma a od wczoraj potrafi sie przekulać z brzuszka na boczek

no własnie powiem ci ze to od nie dawna chyba tez ulubiona pozycja mojej córki, jak wczesniej wrzeszczala jakby ja ze skory obdierali tak to teraz jak sie kreci wierci przekladam ja na brzuszek, jak teraz i jestem w szoku! nie pamietam kiedy ostatnio spala taak spokojniee i o tej godziniee 😁

• Mamusia
Ufff - wróciłysmy ze spacerku jeśli to w ogóle spacerkiem mozna nazwac!! Raczej walką z chodnikami!!!

Ale młoda sie przewietrzyła i spi dalej w gondolce.

Jagoda - to normalne ze po spacerku cera ładna - u mnieto samo - po prostu od zimna obkurczaja sie naczynia krwionosne i cera nie jest czerwona. A jak sie tylko rozgrzeje w domowym cieple, albo jak dziecko zaczyna wrzeszczec to sie robi czerwony upiór!
Jagoda - jak sie skonczyła ta druga aukcja? Przebił Cie ktos czy wygrałaś??

Była położna - zaleciła mi przemywac buzke na zmiane rumiankiem i dziurawcem!

Misiamamy - a kiedy Ty chrzcisz ze juz takie przygotowania?? Ja tez w prawdzie kupiłam juz ubranko ale tylko dlatego ze bałam sie iz sie promocja skonczy a tym sposobem zaoszczedziłam 100zł! My chrzcimy 11 kwietnia. W ten piatek jedziemy gadac z chrzestnym! Mowie Wam jakiego Lena bedzie miec chrzestnego - niezłe ciacho (19 lat - młodziutki ale super gosc) !!!!

Viburcol - ja dawałam po całym czopku ale tez nie widziałam efektu wiec juz nie daje!

W ogóle to zapomniałam ze dzis scisły post i rozmroziłam na obiad schab 🤢 Poczeka do jutr a dzis zapodałam jabłka w cieście 😉

• Mamusia
jak Nadusia leżała w inkubatorze to położyli ja na brzuszku wrzask był taki że hej ale powiedzieli że musi tak leżeć i kazali mi isc na sale odciagac pokarm poszłam jak przyszłam to moje dziecko az chrypki dosstała z tego płczu nie patrząc na nic otworzyłam inkubator i ją przełozyłam na plecy i zasneła a teraz uwielbia na brzuszku spać 🤪

• Mamusia
hej

my po wizycie u pediatry i szcepieniu, Niunia koncertuje od powrotu, płacz i pisk nawet przez sen. I tylko rączki i to moje! Tatuś to moze tylko smoczka dawac 🙂

Vanesska miała pecha bo pielegniatka taka wredna jej sie trafiła, do mnie z fofem by trymac jej nóżkę i o co nie zapytałam to z łaską odpowiadał.zaszczepiła ją i Niunia wrzeszczała a ja zapomnialam ze babka stoi obok i mówię do córki :nie martw się następnym razem mamusia nie pozwoli by ta wredna baba Cię ukuła, poszukamy milszej pani... wyobracie sobie jaka miała mine:laugh:

• Mamusia
a i rozumiem Cię Jagoda co przechodzisz, moja ma ostatnią zmiane mleka na NAN zwykły a jak dalej bedzie źle to dostanie mleko specjalne typu Nutramigen.

Vanessa ma uczulenie na szyji, buzi, ramionach. W ciul drobnych krosteczek, czerwonych i moze to być reakcja na mleko wiec dzis znow zmieniamy.

dodatkowo musze ja pilnowac z glówka- nie moge pozwolić by spala odwrócona na prawą strone- juz sobie odgniotła a jak dalej bedzie kierowac sę tylko na prawo czeka nas rehabilitacja

i jak tu nie wyć z bezsilności???

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂

ale się tutaj dzieje, eh ja nie mam czasu na nic nadal... studia jeszcze mnie dobijaja i te 4 godziny snu dziennie 😞

chciałam Was zapytać dziewczyny o mleko Nan, ja małej go podaje tzn, się babcia niuni jak jade na studia, a po tym dwa dni nie ma spania malutka, meczy się 😞 płacze, naciąga, puszcza wiatry... czy ktorys maluch tez tak po nim reaguje ?

• Mamusia
Paullel napisał:
Cześć dziewczyny 🙂

ale się tutaj dzieje, eh ja nie mam czasu na nic nadal... studia jeszcze mnie dobijaja i te 4 godziny snu dziennie 😞

chciałam Was zapytać dziewczyny o mleko Nan, ja małej go podaje tzn, się babcia niuni jak jade na studia, a po tym dwa dni nie ma spania malutka, meczy się 😞 płacze, naciąga, puszcza wiatry... czy ktorys maluch tez tak po nim reaguje ?

A czemu nie odciagasz pokarmu? moze rzeczywiscie nie bardzo tolerowac mleko,albo przez to ze cycek cycek a potem nagle wieksza ilosc sztucznego mleka to ciezej dziecko trawi.

BASIA dobrze wiedziec ze nie jestem sama.. a Ty juz tak dlugo po CC , i co to tak bedzie czesto.. psia kość ani nie strasz! a czujesz zgrubienie w srodku??