Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
czesc dziewczyny
U Mnie już trochę lepiej i jestem 😞 choć teraz łamie Mnie w kościach,że hej i gardło napieprza.
Jesteśmy już po SZCZEPIENIACH-Boshe jak mała się darła-płakała,chyba z 40 min.oczywiście mamusia z Nią,najpierw jak lekarka włożyła jej patyczek do gardełka-musiała ją zbadać 😞no i przy kłuciach w udka-dobrze,że to tylko 2 kłucia,za 6 tygodni będzie już tylko 1 🙂Małgosia waży 4840,prawidłowo się rozwija,a to najważniejsze 😆
a i nie pochwaliłam się Wam,wczoraj zasnęła o 21 a obudziła się dziś o 6.30 🤪 🤪 🤪 mówiłam lekarce,a ona że tylko się cieszyć.Lalunia chyba wiedziała,że mamusia się źle czuje i była taka kochana w nocy 😆
Ale się rozpisałam:P

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Basiu świetne te świece 🙂
syla masz rację ze świecą-chrzestny kupuje

a propos bólu po cięciu,dziewczyny ja miałam operowany wyrostek 10 lat temu i jeszcze do dziś na zmianę pogody rwie mnie blizna,także myślę że te wasze boleści mogą być tym spowodowane 😞

• Mamusia
a i mamy chrzciny 10 kwietnia,wszytko w kościele załatwione,nawet ksiądz nie robił przeszkód że żyjemy bez ślubu,może dlatego,że zna mojego M od kurdupla:P

tylko mamy inny problem,chrzestnymi mogą być tylko osoby po ślubie kościelnym lub wolne.Chciałam na chrzestną moją siostrę-ja jestem u niej,a ona ma tylko cywilny i dupa blada-jestem strasznie rozczarowana,że kościół stawia takie wymagania 😞
wiem,że moja siostra też będzie rozczarowana,bo o tym marzyła
a jak to wygląda u Was w kościołach,tak samo beznadziejnie?

Anioł-w razie wystąpienia gorączki gdyż eferalgan to paracetamol więc nie ma powodu podawania go na zaś.Ja mam eferalgan 80mg i podaję 1/3czopka.To jest lek,który się podaje właśnie w nagłych sytuacjach.

• Mamusia
>SyLa1205 napisał:
ILE WASZE DZIECI NIE SPIa W DZIEN?

mój dziś nie spał od 7.30 do 12.40, zasnął dopiero jak wyszłam na spacer... obudził się o 13.30 jak wróciłam ze spaceru i nie spał do 18.30...przysnął troche i teraz się rozbudził...on mało ostatnio śpi w dzien...

megi85 napisał:
>SyLa1205 napisał:

mój dziś nie spał od 7.30 do 12.40, zasnął dopiero jak wyszłam na spacer... obudził się o 13.30 jak wróciłam ze spaceru i nie spał do 18.30...przysnął troche i teraz się rozbudził...on mało ostatnio śpi w dzien...

U NAS TO SAMO - OD 7.00 DZIS DO 12.00 DARCIE dopoki nie wyszlam z nim na spacer i pote mspal do 16 musialam go budzic na papu 🙂

• Mamusia
witam mamusie 🙂 my po USG bioderek i wszystko wporzo z naszą córcią 🙂 za jednym zamachem byłam u mojej gin na kontroli bo chcielismy z moim M wiedzieć czy możemy sobie pozwolić na seksik.... i tu dupa..... przypałętał się do mnie jakiś paciorkowiec czy coś takiego i nic z fiku miku 🤨 😠 oby szybko sie to cos wyleczyło 🙂 dobrze że poszłam juz teraz a nie za dwa tygodnie jak kazali w wypisie ze szpitala.... przynajmnije się bardziej nie rozwinął ten syf 🙂

nasza córcia tak się wymęczyła wicytą w przychodni że zasnęła przy butli i nic jej nie rusza 🙂 ciekawe do której pośpi 🙂 ja powoli też zmykam lulać bo jestem skonana 🙂

• Mamusia
Jagoda jak ja mocno Ksawciowi współczuje!biedactwo się męczy no i Ty też bo nie wiesz jak mu w tym ulżyć!
misiamamy i megi ja też jem prawie wszystko :P oprócz wzdymających cytrusów no i mocno przyprawionych kiszonych i wędzonych ;D a jeść mi się chce dwa razy więcej niż w ciąży!!!
Syla a dajesz małej smoka ? może ona tyle przy cycu chce siedzieć bo ma po prostu potrzebę ssania?moja też tak by robiła ale smok ja uspokaja i jest ok 😁 podobno niektóre dzieci mają większą potrzebę ssania od innych - więc nasze może do nich należą 🙂
Basia i dobrze powiedziałaś - pielęgniarki do dzieci powinny być miłe i powinny mieć podejście do naszych szkrabów a nie wszystko z fochem!!
Aniolku co do chrzestnych to niby sa takie wymagania, ale też dużo zależy od księdza czy wystawi siostrze zaświadczenie, może akurat trafi na jakiegoś normalnego i nie będzie problemu

a my dziś byliśmy u babci i na spacerku w moim rodzinnym mieście więc Maja prawie nadmorskiego powietrza nawdychała się 🙂 tak to zaostrzyło jej apetyt że rozwrzeszczała się tak że babcia się przestraszyła wnusi 🤪
🙃

• Mamusia
megi85 napisał:
>SyLa1205 napisał:

Nasza malutka to wyjątkowy śpioszek ostatnio 🙂
dziś nie spała od 10-12 i potem od 14-17.30 i do teraz jeszcze śpi 🤪pewnie się przebudzi za niedługo.

wieczorne chwile z tatą 🙂 [img size=490]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/2_brz.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

i na koniec.............:P) 🙂 🙂 🙂 🙂 [img size=490]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/6_usmiech_brz.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />