Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a i dowiedziałam sie ze u mnie w parafi nie ochrzczą mi małej bo nie mamy slubu, no i ide jutro do proboszcza powiedziec mu co o tym mysle!

chciałam chrzcic mała w swieta i dupa, musze przed 21 marca - przed operacja Jarka bo nie wiadomo kiedy zacznie chodzic o kulach po tej operacji.

• Mamusia
pinacolada napisał:
He, Syla - obys maiła racje bo czuje jakis dziwny lęk przed nocką.

Jutro postaram się wysłać paczkę - już leży przygotowana 😉

No i jak nocka?? 🙂

A paczki to ja się juz nie moge doczekać 😁 😁 potem napisz ile wyszło 😁 😁 😁 mam nadzieje ze nie zbankrtuje bo chyba pocztą chcesz wysłac 😁 😁

A moja niunia przeszła samą siebie 😁 spała cały dzien w aucie:P a w nocy myslalam ze bedzie na odwrot a spałaa jednak suuper:P:P heeeh

Basia no to ja dorzucam jeden na tych sąsiadów 😁 😁 😁 i jeden moze na tego pop** księdzaa~!:P u nas tez ponoc moga robic problem bo nie mamy koscielnego to mu pokaze fige z makiem i ochrzecz w Irlandii łachy to mi nie trzeba 😁

Justynko co do macierzynskiego to chyba to olewam.. ewentualnie dowiem sie jeszcze w pon ale az nie chce mi sie ich tu prosic 😜 FIS wypelnilam juz 2razy i moj zaniosl do roboty i ta siksa mu zle wypelnila ehh wypelnie znowu i dam mojemu teraz bo teraz słabe payslipy były 🙂 wiec lepiej no i na nowo na carte medical wypelnie 🙂
Hmm a mi połozna nie dała zadnej ksiazeczki wypełniala jakas ale mi jej nie dała.. a o szczepieniach tez nic nie dostalam.. a ta ksiazeczke mam miec? co tam w niej jest?

• Mamusia
Hejka

My spalismy dzis do 12!!! Potem pojechalismy z malenka do restauracji na obiadek - Lenka była super grzeczna , a potem do supermarketu na zakupy - spała w foteliku. W ogóle od wczoraj jest jakas spokojniejsza - moze po tym szczepieniu? Wieczorem miała lekki stan podgoraczkowy - 37,3 ale spała ładnie. Nawet sama zasneła - bez ryków i cyrków. W prawdzie po północy ale i tak super.

Dzis juz zaliczyłam kłotnie z moim mezem bo maja przyjsc kolejni goście zobaczyc Lenke i on mi wyjezdza z pytaniem jaka planuje sałatke zrobić??!! A ja mu mówie ze po to ich zapraszałam na 17 zeby podac kawe i ciasto i finito! Wg niego to nie wypada i awantura gotowa. Wiec mu powiedziałam ze ja o 19:30 wychodze kapac dziecko i nie bede patrzyc na gosci a sałatke jak chce to niech sam zrobi. 😠 😠 😠 Jakie te chłopy są beznadziejne , wrrr....

Zarezerwowaliśmy restauracje na chrzciny - 70zł /os : obiad, tort, zimna płyta, napoje bez ograniczen, ciasto, owoce, deser (lody).

Spadam juz bo trzeba ogarnąć dom przed gośćmi 😉 , niunie ubrać wizytowo no i siebie tez 😉

Buźki.

Syla - paczke wysle pocztaw poniedziałek - napisz czy mam wyslac priorytetem czy ekonomiczna?

• Mamusia
Mamusie wklejam link i proszę o głosiki 😉
http://pl.lennylamb.com/#user/show_photo/501

Jeśli komuś przeszkadza to, że wklejam link na forum Waszego miesiąca to bardzo proszę o wiadomość na prv. Nie to żeby zależało mi na moich oklaskach ( bo ktos mi je cały czas zabiera 🙂) ale nie chcę być upierdliwa z wklejaniem linków jeśli sobie tego nie życzycie 🙂

Konkurs trwa tylko do końca miesiąca więc jeszcze tylko tydzień :P

Pozdrawiam Mamusie i Brzuszki :*

PINACOLADA - nono gratuluje!
To ile byliscie z Lenka poza domem? karmiliscie ja w trakcie zakupów 🙂?

wspolczuje gosci 😉

My mielismy jakis koszmarny dzien - podalismy Mlodemu rano LACIDO, potem BEBILON PEPTI z debridatem i chlustalo z niego jak z fontanny i krzyczal biedny i piszczal to go cos bolalo 😞
Potem zasnal u mnie na klacie wiec sie nie ruszalam - spal 4 godziny! oczywiscie probowalismy sie dodzwonic do pediatry i nie odbiera a my nie wiemy co robic z tym cholernym bebilonem.
Wczoraj przyjal to meczko super dzis nie dosc ze sie krztusil to jeszcze skrecal sie z bolu i ulewal 😞
Teraz podalismy mu znowu ENFAMIL i nie mamy pojecia jak mu wprowadzac najlagodniej to nowe 😞
Polozna spotkana przypadkiem mowila zeby mu podawac - w 1 dobie 1 x bebilon, w drugiej 2x, itd. nie wiem czy to dobrze. Lekarka nic o tym nie wspominala 😞

• Mamusia
marta1.cz napisał:
Mamusie wklejam link i proszę o głosiki 😉
http://pl.lennylamb.com/#user/show_photo/501

Jeśli komuś przeszkadza to, że wklejam link na forum Waszego miesiąca to bardzo proszę o wiadomość na prv. Nie to żeby zależało mi na moich oklaskach ( bo ktos mi je cały czas zabiera 🙂) ale nie chcę być upierdliwa z wklejaniem linków jeśli sobie tego nie życzycie 🙂

Konkurs trwa tylko do końca miesiąca więc jeszcze tylko tydzień :P

Pozdrawiam Mamusie i Brzuszki :*
Mi to nie przeszkadza zawsze wejde i klinkee 🙂 🙂

• Mamusia
Jagoda80 napisał:
PINACOLADA - nono gratuluje!
To ile byliscie z Lenka poza domem? karmiliscie ja w trakcie zakupów 🙂?

wspolczuje gosci 😉

My mielismy jakis koszmarny dzien - podalismy Mlodemu rano LACIDO, potem BEBILON PEPTI z debridatem i chlustalo z niego jak z fontanny i krzyczal biedny i piszczal to go cos bolalo 😞
Potem zasnal u mnie na klacie wiec sie nie ruszalam - spal 4 godziny! oczywiscie probowalismy sie dodzwonic do pediatry i nie odbiera a my nie wiemy co robic z tym cholernym bebilonem.
Wczoraj przyjal to meczko super dzis nie dosc ze sie krztusil to jeszcze skrecal sie z bolu i ulewal 😞
Teraz podalismy mu znowu ENFAMIL i nie mamy pojecia jak mu wprowadzac najlagodniej to nowe 😞
Polozna spotkana przypadkiem mowila zeby mu podawac - w 1 dobie 1 x bebilon, w drugiej 2x, itd. nie wiem czy to dobrze. Lekarka nic o tym nie wspominala 😞

Jagoda nie wiem ile w tym prawdy ale orientowałam sie po fakcie ze moja corcia tak zygala po 5h ja podałam jej mleko modyfikowane, ponoc dziecko przy nowym mleku ma prawo zwrocic je z3razy. Jak wypila 100ml wymiotowała potem za jakis czas dałam jej 40ml bylo ok potem znowy wypila 90ml i bylo za duzo. Niewiem moze ci to cos pomoze

Hej Stycznioweczki 🙂
mam pytanko 🙂
dopajacie swoje dzieciaczki herbatka np z kopru?
ja karmie swojego butla i tak wlasnie sie zastanawiam, a wody pic nie chce pluje na lewo i prawo :P
co do zmiany mleka u nas juz byly 3rodzaje z czego ten ostatni to jakas porazka Maly dostal zatwardzenia i wymiotowal mi wieczorem 😠 wiec wrocilam do nr 2 i wszystko jest w porzadku tyle ze Maly pije co 1,5-2godz po 100ml 🙂
ale narazie zostaje przy tym mleku po dobrze je toleruje.
Sylwia a Ty jakie mleko dalas? SMA? polozna mi mowila ze to mleka jest tragiczne i wiekszosc dzieci reaguje na nie wymiotami badz zaparciami...

jejku, dziewczyny, tragedia 😞 😞 😞 😞 😞 😞
Ksawciu wyje od rana [jesli nei spi] drze sie w nieboglosy...ja siedze sparalizowana i nie wiem co robic 😞 wyglada to na ostre kolki bo piszczy okrutnie.

Czytam teraz na forach ze bebilon pepti nie jest zbyt dobry no i ma laktoze i ze po nim wystepuje szorstkosc skory i wysypka, kolki u ulewanie [czyli wszystko czego my mamy sie teoretycznie pozbyc po tym mleku 🤢 ] MASAKRA
W ogole maly ulewa z jakąs flegma
KURWA ja juz czasem nie mam sily!!!DZIECKO MI SIE MĘCZY A
Lekarze robia wszystko na odwal sie, ta pipa co mu to zlecila nie odbiera tel..i co my mamy robic???? sama mam decydowac o zmianie mleka??? paranoja jakas.
Mam w szafce ten caly NUTRAMIGEN ktory ponoc duzo lepszy od bebilonu ale nasz po tym nutramigenie o mało nie zszedł jak sie zakrztusil!!!! 😠
😠 😠 😠 😠 😠 😠

• Mamusia
Przepraszam że się wtrącę ale ja też miałam takie przeprawy z mlekiem wszystkie małemu nie pasowały a najlepsze okazało się zwykłe bebiko nie było kolek i ulewania mimo że tanie najbardziej małemu przypasowało. Trzymajcie się dziewczyny i próbujcie na pewno któreś mleczko maluszkowi podpasuje pozdrawiam.

• Mamusia
Jagoda80 napisał:
jejku, dziewczyny, tragedia 😞 😞 😞 😞 😞 😞
Ksawciu wyje od rana [jesli nei spi] drze sie w nieboglosy...ja siedze sparalizowana i nie wiem co robic 😞 wyglada to na ostre kolki bo piszczy okrutnie.

Czytam teraz na forach ze bebilon pepti nie jest zbyt dobry no i ma laktoze i ze po nim wystepuje szorstkosc skory i wysypka, kolki u ulewanie [czyli wszystko czego my mamy sie teoretycznie pozbyc po tym mleku 🤢 ] MASAKRA
W ogole maly ulewa z jakąs flegma
KURWA ja juz czasem nie mam sily!!!DZIECKO MI SIE MĘCZY A
Lekarze robia wszystko na odwal sie, ta pipa co mu to zlecila nie odbiera tel..i co my mamy robic???? sama mam decydowac o zmianie mleka??? paranoja jakas.
Mam w szafce ten caly NUTRAMIGEN ktory ponoc duzo lepszy od bebilonu ale nasz po tym nutramigenie o mało nie zszedł jak sie zakrztusil!!!! 😠
😠 😠 😠 😠 😠 😠

jagoda - jedż do apteki i kup ten Nutriton, zagęścisz mu mleko to nie będzie ulewał i daj to mleko bez laktozy - ja bym tak zrobiła. Z resztą sama wprowadziłam ten zagęszczacz i nowe mleko, i jest ok., bo lekarze to mają tak naprawdę w dupie.

http://dziecko24.pl/ - to jest link do strony gdzie możesz poradzić się lekarza, odpowiedz masz w godzinę.

• Mamusia
anitek85 napisał:
Hej Stycznioweczki 🙂
mam pytanko 🙂
dopajacie swoje dzieciaczki herbatka np z kopru?
ja karmie swojego butla i tak wlasnie sie zastanawiam, a wody pic nie chce pluje na lewo i prawo :P
co do zmiany mleka u nas juz byly 3rodzaje z czego ten ostatni to jakas porazka Maly dostal zatwardzenia i wymiotowal mi wieczorem 😠 wiec wrocilam do nr 2 i wszystko jest w porzadku tyle ze Maly pije co 1,5-2godz po 100ml 🙂
ale narazie zostaje przy tym mleku po dobrze je toleruje.
Sylwia a Ty jakie mleko dalas? SMA? polozna mi mowila ze to mleka jest tragiczne i wiekszosc dzieci reaguje na nie wymiotami badz zaparciami...

jak dziecko jest na butli to trzeba je dopoić min. 2 x dziennie, ja daję właśnie herbatkę z kopru.

• Mamusia
gosia2301 napisał:
Przepraszam że się wtrącę ale ja też miałam takie przeprawy z mlekiem wszystkie małemu nie pasowały a najlepsze okazało się zwykłe bebiko nie było kolek i ulewania mimo że tanie najbardziej małemu przypasowało. Trzymajcie się dziewczyny i próbujcie na pewno któreś mleczko maluszkowi podpasuje pozdrawiam.

no właśnie, mi się wydaje że te Bebilony trochę przereklamowane są. Ja próbowałam Bebilon Comfort - no i taki był Comfort że mi dziecko dwa dni wyło.

• Mamusia
>SyLa1205 napisał:
JGODA moze sproboj tego bebiko.. ja tam nie ufam zadnym dodatkowym lekom.. zadne zageszczacze ani nic.. odstaw wszystko zmien mleczko. Bedzie dobrze cierpliwosci! wysylam troszke swojej 🙂

Syla - ten zagęszczacz to nie jest lek tylko jakaś mączka czy coś, z witaminami, to samo jest w mlekach AR (Kupowanych bez recepty ).

• Mamusia
agab napisał:
>SyLa1205 napisał:
JGODA moze sproboj tego bebiko.. ja tam nie ufam zadnym dodatkowym lekom.. zadne zageszczacze ani nic.. odstaw wszystko zmien mleczko. Bedzie dobrze cierpliwosci! wysylam troszke swojej 🙂

Syla - ten zagęszczacz to nie jest lek tylko jakaś mączka czy coś, z witaminami, to samo jest w mlekach AR (Kupowanych bez recepty ).

HEH MOJA ODPOWIEDZ ZABRZMIALA JAKBYM JAGODZIE ODRADZAŁA TWOJĄ RADE:p absolutnie tego nie robie. ☺️

A pochwale sie Wam ze moja córka od wczoraj cały czas spi, cały dzien, cała nocke i dzis cały dzien ciekawe jaka bedzie nooc:P

Mysle Jagoda ze lepiej zmien mleko bo zageszczacz pewnie pomoze w ulewaniu ale czy pomoze przy kolkach???
raczej nie 😞
Agab mi lekarka mowila ze mam nie dopajac dziecka jesli kupki sa normalnej konsystencji i koloru. Dopiero jak kupka bedzie twardsza to wtedy dac wode do picia bo to wlasnie oznaka tego ze dziecko potrzebuje dodatkowo picia.
U nas kupki sa w porzadku...kolek tez nie ma bo podaje 3xdziennie po 2krople espumisanu (zalecenie pediatry) bo na opakowaniu jest ze od pierwszego miesiaca.
No i wlasnie lekarka mi mowila ze te herbatki sa slodkie i pozniej dziecko wogole wody nie chce pic...ale Olaf i tak nie chce pic wody...
I tak wlasnie zdecydowalam ze kupie herbatke.
Chociaz niech wypije raz dziennie pomimo tego ze kupki normalne...