Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
aniołku Vanessa tez dziś śpi dużo, w ciągu dnia pospała i ok 16 zasneła i spala do 20, wykąpałam ją zjadla i śpi.

dziś tata ją odwiedził ale nie była zainteresowana, ok 17 otworzyła oczka, popatrzyła uśmiechneła się i poszła spac 🙂
i siedział i czekał i tylko mnie wkurzał...

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Basia81 napisał:
mi tak brakuje spacerów 😞 bidula chora wiec od tygodnia w domu siedze 😞 i następny tydzień tez w domu...

obawiam się,że my też spędzimy kolejne dni w domku,pieprzona zima-mam jej już dosyć 😠 a to ubieranie niuńki na spacer mnie wykańcza,wyje jak syrena od jakiegoś czasu 😞

• Mamusia
mycloud napisał:
uuu współczuje szczepienia tzn.efektów ubocznych.Miłego weekendu;-)

Mycloud powiem Ci ze jestem zaskoczona bo PIotrus tylko troszke w nocy marudził dałam mu panadol i poszedł spac, i dziś też ma taki spiacy dzień co mnie niezmiernie cieszy 🙂 Żeby już tak było 😉

• Mamusia
SyLa1205 napisał:
Basia81 napisał:
Syla moze na noc wez ja doo siebie do łóżka,moja jest chora i śpi ze mna. mam jąna oku nawet przez sen 🙂
wiesz co nie bardzo.. bo ja sie w ogole nie wysypiam jak ona spi ze mna tzw jak jest jeszcze tata, biore ja rano jak tatus wychodzi do pracy. Ale ja mam kolyske i ona spi takjakby obok mnie bo sobie ja przysuwam. Wiec wszystko pod kontrola;]

ja się własnie wysypiam jak z nia śpie, mam ją blisko i psychicznie odpoczywam że jak coś to usłysze a tak to budze sie i wstaje by zagladnac do łóżeczka.Pewnie dlatego że jestem z nią sama.

teraz jak jest chora to cały czas spi ze mną bo boje sie ze zadławi sie flegmą. a tak to zawsze spi po kapieli w łózeczku tak to przebudzenia sie na jedzenie czyli do 2-5 i ja zabieram do łóżka:P grzesze no ale cóż:P

hej Laseczki

bylam u lekarza. co za nonses. Babka przyjmuje w tych samych godzinach i dzieci i doroslych, poczekalnia przejsciowa zaraz przy drzwiach glownych, non stop sie ktos kreci, malutkie dzieci biegaja zgrzane, 15 osob przede mna i jeszcze mnie lekarka nastraszyla. Mam skierowanie do kardiologa, reumatologa i okulisty... 😞
Najbardziej chyba przestraszyla mnie okiem - bo zbagatelizowalam taka czarna plame ktora mam non stop w lewym oku - okazuje sie ze to moze byc jakies uszkodzenie w dnie oka spowodowane dlugo utrzymujacym sie wysokim cisnieniem 😞
No i prochy na obnizenie cisnienia nadal mam brac 😞

zaraz browca otwieram poki jeszcze nie wykupilam recepty a tamte piguly sie skonczyly.

Dodatkowo Ksawciu - cos mu jest i nie wiem co - strasznie sie drze przy jedzeniu - przypomina to kolki ale to niemozliwe!-i nie chce jest-to znaczy chce ale nie moze 😞 😞

A tak na marginesie - obserwowalam dzis przez 2 godziny rozne dzieciaki i roznych rodzicow-mozna ksiazke pisac-jak rozne sa dzieci i jak rozni sa rodzice[niektore przypadki zakrawaly na patologie-np.ok 60eltnie mamusia z ok 10letnim synkiem ktorego trzymala na kolanach caly czas calujac i powtarzac"jeszcze dwie pani i wchodzimy", a potem mu ubierala rekawiczusie,czapusie ktora zawiazala "lekutko" itd..masakra]. Jedne dzieci sa bardzo niesmiale, inne niepewne, inne radosne i otwarte, inne zlosliwe itd. natomaist rodzice-od razu widac kto jest przerwazliwiony, kto panikuje, kto ma dobry kontakt z dzieckiem itp. Jak wiem jak chcialabym a jak nie chcialabym wychowywac ale czy to mi sie uda...mam nadzieje 😉

"chcialem ja od razu na pikę nadziać" - hehe wlaczylam tvn a tam testosteron 🙂
Ale powiem Wam ze ja to widzialam lata temu w teatrze u nas i o niebo lepsze albo o dwa nieba a w sumie film tez nawet smieszny 🙂

• Mamusia
Jagoda80 napisał:
hej Laseczki

Dodatkowo Ksawciu - cos mu jest i nie wiem co - strasznie sie drze przy jedzeniu - przypomina to kolki ale to niemozliwe!-i nie chce jest-to znaczy chce ale nie moze 😞 😞
Tak jak Ci pisałam.. może rzeczywiscie ma to coś zwiążku z wywalaniem języka.. moja tez tak ma jak piszesz , co do jedzonka.. głodna ale sie denerwuje bo ją boli gardełko. Może sama spróbuj mu tam zaglądanąć. Moja jeszcze non stop pcha paluszki do buzi i sobie je ssa. A jak staram sie dac jej smoczka to obrzuca mnie takim spojrzeniem i okrzykuje matke w stylu zabieraj mi tego pierd** smoczka:P

SyLa1205 napisał:
Jagoda80 napisał:
hej Laseczki

Tak jak Ci pisałam.. może rzeczywiscie ma to coś zwiążku z wywalaniem języka.. moja tez tak ma jak piszesz , co do jedzonka.. głodna ale sie denerwuje bo ją boli gardełko. Może sama spróbuj mu tam zaglądanąć. Moja jeszcze non stop pcha paluszki do buzi i sobie je ssa. A jak staram sie dac jej smoczka to obrzuca mnie takim spojrzeniem i okrzykuje matke w stylu zabieraj mi tego pierd** smoczka:P

moj tez pcha łapki do buzi non stop i wywala ten jezyczek ale zagladalam mu do gardziolka i nawet z latarka i nic tam nie widze niepokojacego 😞
Zobaczymy co bedzie jutro jakby bylo gorzej to w pon pojdziemy do lekarza

• Mamusia
Basia81 napisał:
SyLa1205 napisał:
Basia81 napisał:
Syla moze na noc wez ja doo siebie do łóżka,moja jest chora i śpi ze mna. mam jąna oku nawet przez sen 🙂
wiesz co nie bardzo.. bo ja sie w ogole nie wysypiam jak ona spi ze mna tzw jak jest jeszcze tata, biore ja rano jak tatus wychodzi do pracy. Ale ja mam kolyske i ona spi takjakby obok mnie bo sobie ja przysuwam. Wiec wszystko pod kontrola;]

ja się własnie wysypiam jak z nia śpie, mam ją blisko i psychicznie odpoczywam że jak coś to usłysze a tak to budze sie i wstaje by zagladnac do łóżeczka.Pewnie dlatego że jestem z nią sama.

teraz jak jest chora to cały czas spi ze mną bo boje sie ze zadławi sie flegmą. a tak to zawsze spi po kapieli w łózeczku tak to przebudzenia sie na jedzenie czyli do 2-5 i ja zabieram do łóżka:P grzesze no ale cóż:P

Ja Ci opowiem jedną sytuacje jak raz miałam z córcią. Miała straszny katar i własnie zakrztusiła mi się flegma o którejś tam w nocy. I wiem że wtedy zadziałał instynkt ..:P normalnie nie da sie tego opisać w momencie jak Ona zaczynała się krztusić ja spałam i zrobiłam oczy jak 5zł normalnie tak jakbym spała dalej wyterzyłam słuch i ruraa z tego łóżkaa 🙂 nigdy tak nie miałam. Od tamtej pory wiem ze nie przespie napewno nic z takich rzeczy 🙂

Justynka, ja jak pierwszy raz bylam w kinie to bylam mocno rozczarowana bo w teatrze smialam sie duzo czesciej 😉 [img size=347]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/brz3a.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
justyna_malutka napisał:
Pinacolada Piotrus śpi od 1,5 godziny a ja siedze na necie i sie nudze 🙂 Fajnie sie tak nudzić 🙂

justynka, ale on ma tak codziennie czy dzis po tej szczepionce. Bo moja Lena w dzien spi jak Anioł po 2-3 godz a wieczorem sa cyrki z zasnieciem! Zasypia dopiero ok połnocy po wielkich trudach mimo ze jest spiaca jak cholera! I jak juz zasnie to spi do rana ale co ja nerwow strace zanim gowniarz zasnie .... 😠

grrrrrrr 😠 😠 😠 😠 😠
Akurat dzisiaj zdjecia ktore pomniejszam jak zawsze nie chca sie pomniejszyc a ja tu dymie i sie wkurzam...

Nasz spi od ok 1,5 godz.

Ide zaf 😠 rac i potem sie browca napije hehehe:laugh: 😎 😎 😎

• Mamusia
pinacolada napisał:

justynka, ale on ma tak codziennie czy dzis po tej szczepionce. Bo moja Lena w dzien spi jak Anioł po 2-3 godz a wieczorem sa cyrki z zasnieciem! Zasypia dopiero ok połnocy po wielkich trudach mimo ze jest spiaca jak cholera! I jak juz zasnie to spi do rana ale co ja nerwow strace zanim gowniarz zasnie .... 😠

Pinacolada Piotruś tak śpi od jakis 4 dni wczesniej zasypiał o 21.30, teraz kapie go wczesniej i kłade spać o 20 (w Polsce 21 😉) bo przeczytałam w ksiazce "uśnij wreszcie" ze godz 20-20.30 jest najlepsza do spania. Zobaczymy czy tak jest naprawde.

• Mamusia
Młoda zasnęła - ufff - u tatusia na kolanach.

I tak było miło i własnie sie spieprzyło. Maz mnie własnie poinformował ze w czwartek jedzie na narty i wroci moze na 18! Chyba go pogieło! ja codziennie od 16 juz odliczam minuty zeby przekazac mu młoda a on sobie na nartki z kolega! A potem bedzie ze korek, ze wypadek po drodze, ze sniezyca i wróci na 20 i jeszcze powie ze przeciez nie jego wina! Do dupy a nie na narty pojedzie!!!!

• Mamusia
tez tak myslałam ze moze w dzien za duzo spi i dlatego wieczorem takie cyrki ale chodzi o to ze ona jest spiaca jak cholera, oczy jej sie same zamykaja a nie moze zasnac . I skuczy jak najeta a mnie szlag trafia. Zasypia na 2-3 min i budzi sie i patrzy szeroko tymi ślepiami.....ech....