Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jedno wrzucilam na NK 😉 ale to z nogami na przewijaku to jak naprawia brzuszek 🤢

a miałam się pytać czy wasze dzieci leżąc w łożeczku też wywalaja nogi na przewijak , he,he...

moja córcia nie dosięga tak wysoko 🙂 ale za to pluje smokiem z łóżeczka na koniec pokoju 😁

• Mamusia
my za tydzeń w końcu wracamy z córcią do domu po miesięcznym pobycie u dziadków 🙂 i chyba dobrze bo za dużo tu kasy wydaje 😉 dziś kupiłam małej koc i czapke, a w tym tygodniu już dwie kurteczki, sweterek, spodnie, 3 pary body, parasolke do wózka, zabawke do wózka, nową karuzele do łóżeczka po poprzednia zepsulismy no i dzisiaj jeszcze huśtawke na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=975213424
jak mój M się dowie ile ja tu kasy puściłam to nie weźmie ze mną tego ślubu 5 czerwca 🤪 🤪

• Mamusia
Syla a gdzie Ty takie zakup zrobiłaś nio i gdzie kupiłaś torbe bo i ja musze sobie sprawic nową 🙂?
My dziś pierwszy raz w kosciółku z Piotrusiem, nawet u spowiedzi byłam 🙂 Szkoda tylko ze Piotruś płakał i czułam wzrok wszystkich na sobie ale pobujałam troszke wózkiem i spał już do końca mszy 🙂 Grzeczne dziecko 🙂
DObrej nocki zycze mamusie:*

• Mamusia
Syla a gdzie Ty takie zakup zrobiłaś nio i gdzie kupiłaś torbe bo i ja musze sobie sprawic nową 🙂?
My dziś pierwszy raz w kosciółku z Piotrusiem, nawet u spowiedzi byłam 🙂 Szkoda tylko ze Piotruś płakał i czułam wzrok wszystkich na sobie ale pobujałam troszke wózkiem i spał już do końca mszy 🙂 Grzeczne dziecko 🙂

A więc tak w tkmax kupiłam torbe(za działem z damskimi butami) dałam 30e 🤪 lekka i duża 😁 fajna mnie sie podoba no i na kółkach 🙂
Bluzeczki cheeroke 🙂 taniochaA 🙂 a buciki w next i czapuche w next 🙂 opaske bluzeczke w H&M i sukieneczke na chrzciny w tk max 😁 🙃

Cześć dziewczynki! my weekend mieliśmy jednym słowem przebujany.Mała zaczyna nam poważnie ząbkować...to co się działo w sobotę i niedzielę przechodzi ludzkie pojęcie.I wierzcie mi,że przy bolesnym ząbkowaniu kolka to pikuś i ja za nią zatęskniłam.Mloda nie spala całe dnie! non stop płacz,nie pomagał dentinox,gryzaki na chwile,paracetamol na jakiś czas,spać nie mogła więc to potęgowało złość.Widocznie któreś z nas też tak wcześnie ząbowało...nie pamiętają nasze mamy.Wyspała się w nocy i jest nieco lepiej.Nie chciała też jeść,więc suszarka chodziła ciągle i wtedy jedynie zjadła.Oj naprawdę oby wasze dzieci łagodnie przechodziły przez to piekło,ja już widzę,że nie będzie łatwo.Do tego jeszcze mam okres juz 7dni 😠Wczoraj jak jechałam samochodem do apteki kupić kolejne czopki to normalnie płakałam.

• Mamusia
cześć dziołchy poniedziałkowo 🙂
ja okna mam już pomyte a resztę robię na bieżąco, nie szoruje super bo i tak nas na święta nie ma, a u nas się tak kurzy, że masakra (nie wiem skąd to się wszystko bierze) więc jak wrócę to czy będzie błysk czy tylko porządek przed wyjazdem to po powrocie będzie i tak dużo sprzątania 😜
dziś robimy mięsko do wędzenia i może obejrzymy działkę rekracyjną
mam nadzieję, że pogoda się wyklaruje i pójdziemy w czwórkę na spacer

• Mamusia
Hello

Moja niunia znów spi 🙂 Spała całą nockę więc i mamusia jest wyspana.
Pogoda u nas słoneczna ale jeszcze chłodno, mam nadzieje ze ok południa bedzie juz cieplusienko bo wybieramy sie na spacerek 😉

Mycloud - skąd ta pewność że to ząbki?
Dusia - ja nigdy nie miałam jakiegoś parcia na porządki przedświąteczne. Uważam że sprzątam na bieżąco więc dlaczego przed świętami miałabym sprzątać więcej. Goście mi po szafkach i za meble nie zaglądają 😜A okna myję nie dlatego że święta tylko po prostu po zimie. Jeszcze mi 2 zostały i coś nie mogę się za nie zabrać. Dziś idę do pracy , jutro jesteśmy umówieni na ustalanie menu na chrzest więc najwcześniej w środe jeśli pogoda pozwoli 😉

dzien doberek,

Ksawciu spi a ja zaraz sie biore za prasowanie.
Co do porzadkow - to ja czekam na czwartek-maz bedzie mial urlop to zaczne od mycia okien bo byly myte tylko raz po remoncie ☺️
W czwartek tez idziemy na szczepienia -az sie boje bo z tym jedzeniem Ksawcia ostatnio bylo bardzo kiepsko i podejrzewam ze waga albo stoi w miejscu albo minimalnie wzrosnie 🤨
U nas sloneczko wiec po popludniu pojdziemy na spacerek.
[sluchalam dzis pogody na kwiecien i juz po swietach ma byc u nas 20-22st!]

Pinacolada - a jak przygotowania do swiatecznej wyprawy? gdzie w ogole jedziecie 🙂?
My sie zastanawiamy czy na rocznice nie uderzyc do takiego super pensjonaciku do ktorego jezdzilismy na weekendy z mezem na poczatku znajmosci 🙂

• Mamusia
Jagoda obys miala raccjee z tą pogoda 🙂 ja tesknie za takim ciepełkiem no i mam sukineczke na chrzest na bez rekawkow to moze nie bedzie trzeba nic zakładac 🤪
Gratulujeee skonczonych 3m!:P mozecie juz zaczac wprowadzac "słoiczki" i soczki 🤪 ale fajnie!

Pinacolada jak bdzie taka ładna pogoda,to sie chyba wstrzeliłaś w ubranko na chrzest:P

• Mamusia
Jagoda - no niestety wyjazd odpuściliśmy. Ten hotel w którym cena była przyzwoita okazał sie byc na uboczu i bez basenu i w razie niepogody byłaby kicha. Jula by się zanudziła a my przy marudzącej Lenie bysmy pewnie zwariowali. A inne hotele na które patrzyliśmy to znów cena nie bardzo a poniewaz zaczynamy budowe lada moment to stwierdzilismy ze kazdy grosz trzeba liczyc. Poza tym te rotawirusy, 2 dawka Heksy no i chrzest. Strasznie duzo wydatków nas czeka w kwietniu 😠 A w wielki piatek mamy ta wizytę u neurologa z Leną więc wszystko się złożyła na kupę i z bólem serca odpuściliśmy 😞

• Mamusia
pinacolada a ja podłapałam Twój pomysl i rozmawialam z mężem o tym 🙂 i od nastepnego roku tak zrobimyy 😁 i jak tylko bedzie mozliwosc to bedziemy jezdzic 🙂 najwyzej tutaj jak do Polski sie nie da.. 🙂

No bo to jest super pomysł. My tak jeżdzilismy od 2002 roku przez kolejne 6 lat. Za kazdym razem inny region Polski no i oczywiscie inny hotel. Zawsze wybieralismy dobre hotele z atrakcjami dla dzieci żeby Jula się nie nudziła. My tez super odpoczywalismy i zazwyczaj wracakliśmy wypoczęci i ....obżarci 🙂 Niestety 2 lata temu zmarła tesciowa w wielka sobote i w ostatniej chwili odwołalismy rezerwacje a rok temu tez cos wypadło - nie pamietam sama co. No a teraz to tak jak juz pisałam - kasa, która jest potrzeba na co innego 😞 Ale jestem dobrej mysli i mam nadzieje ze za rok powrócimy do swojej tradycji 😉

• Mamusia
Jagoda obys miala raccjee z tą pogoda 🙂 ja tesknie za takim ciepełkiem no i mam sukineczke na chrzest na bez rekawkow to moze nie bedzie trzeba nic zakładac 🤪
Gratulujeee skonczonych 3m!:P mozecie juz zaczac wprowadzac "słoiczki" i soczki 🤪 ale fajnie!

Pinacolada jak bdzie taka ładna pogoda,to sie chyba wstrzeliłaś w ubranko na chrzest:P

Rozumiem, że mówisz o ubranku Leny? Ja się obawiam że będzie jej za ciepło 😜 Najwyżej założe jej pod spód sam bodziak i już 😉

• Mamusia

A więc tak w tkmax kupiłam torbe(za działem z damskimi butami) dałam 30e 🤪 lekka i duża 😁 fajna mnie sie podoba no i na kółkach 🙂
Bluzeczki cheeroke 🙂 taniochaA 🙂 a buciki w next i czapuche w next 🙂 opaske bluzeczke w H&M i sukieneczke na chrzciny w tk max 😁 🙃

Wow chyba musze do Tk maxxu si udac 🙂
my dzis nocka tez super Piotrus spał os 21 do 10 🙂 z pobudka o 4 , 6 i 9 🙂moje dziecko kochane 🙂

• Mamusia
Dzień doberek!

jagoda - gratuluję skończonego 3-go miesiąca ! Od dziś Ksawciu będzie już aniołkiem 😉.

Syla - na słoiczki to chyba jeszcze za wcześnie, bo niby daje się po 4 m., a nie w 4m. 😜, chociaż ja mam już ochotę dać Lence jabłuszko, lub trochę kaszki.

Moja niunia zaczęła więcej jeść, muszę jej teraz robić mleczko ze 150ml wody, a ostatnio zjadła nawet z 220ml i chciała jeszcze 🤪, ale nie dałam bo pewnie po takiej ilości wyrzygała by wszystko spowrotem 🤢.
Poza tym u nas bez zmian, Lenka śpi ładnie i jest grzeczna 🙂.
Czekamy tylko z utęsknieniem na powrót pięknej pogody, żeby znowu móc być większość dnia poza domem.
Buziaczki dla Was dziewczynki moje kochane 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
agab np ania 23 juz daje jabłuszko synkowi i same plusy 🙂 🙂 a ma 2.5m 🙂 Jagoda miala kaszke zaczac podawac po ukonczeniu 3m 🙂 wiec to 4m to mysle taka okreslona bariera producenta. I spokojnie mozna pomału wprowadzac żeby po 4m muc dać cąły słoik na obiad 🤪 😁

• Mamusia

Rozumiem, że mówisz o ubranku Leny? Ja się obawiam że będzie jej za ciepło 😜 Najwyżej założe jej pod spód sam bodziak i już 😉

Za ciepłee 🤪 hehe no ja myslalam ze mozesz spokojnie samo założyć:P bez kocykaa i super 🙂 albo te bodziaki 🙂

kurcze szkoda ze Wam nie moge sie pochwalić sukieneczką 😞 jest cudowna i niby na 6m a jest idealna na teraz 😁 😁 hehe i ma nawet majtasy 🤪

• Mamusia
agab np ania 23 juz daje jabłuszko synkowi i same plusy 🙂 🙂 a ma 2.5m 🙂 Jagoda miala kaszke zaczac podawac po ukonczeniu 3m 🙂 wiec to 4m to mysle taka okreslona bariera producenta. I spokojnie mozna pomału wprowadzac żeby po 4m muc dać cąły słoik na obiad 🤪 😁

teżjestem tego samego zdania 🙂.

• Mamusia
witam mamusie 🙂 my z córcia już po spacerze a ja po obiedzie 🙂 Wikroria śpi jak suseł więc mam chwile dla siebie i sie lenię 😁 nogi w górze i leżakuję..... jakbym mało miała w ciąży 🤪 córcia pewnie jeszcze troche pośpi a nam coraz bardziej tęskno do domu 😉 w piątek przyjdzie nam posprzatać mieszkanie nasz Pani Tereska żeby jak wrócę z małą nie było oznak że tatu mieszkał sam przez miesiąć...mówi że jest czysto..... ale faceci zawsze tak mówią 🙂

Kupiłam właśnie 2 smoczki nuby z wypustkami na wyrzynające się ząbki i osanit(granulki homeopatyczne z Niemiec ponoć bardzo dobre)zobaczymy.

Czy już zmieniłyście smoczki od butelek na 3? ja teraz zakupiłam 5paczek pieluch już trójek.

• Mamusia
Kupiłam właśnie 2 smoczki nuby z wypustkami na wyrzynające się ząbki i osanit(granulki homeopatyczne z Niemiec ponoć bardzo dobre)zobaczymy.

Czy już zmieniłyście smoczki od butelek na 3? ja teraz zakupiłam 5paczek pieluch już trójek.

ja cały czas uzywam smoków 1 z Aventu, a pieluchy nadal dwójki 🙂 ale pewnie jak skończe tą paczkę to będą już 3 🙂