Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
pinacolada napisał(a):
Dusia_P napisał(a):
pinacolada napisał(a):
Dusia - druga rocznica??? Boziu, my wczoraj mieliśmy 12tą 🤪 Rety- jaka jestem stara 😞

Buziaki z okazji rocznicy dla Ciebie i Andrzejka 😉 😜 😘 😘

dziękujemy

no i buźki dla Was 😘 😘 😘 - chyba jakoś przeoczyłam posta lub w poście bo nie kojarzę ☺️ ☺️ ☺️

a chwaliłam się wczoraj dwukrotnie ale chyba wszystkie przeoczyły 😠 😠 😉 😉 Dobrze że Pablo nie przeoczył 🤪

o faktycznie buziaki 😘 😘 😘pisałaś również że nici ze spotkanka z Georgem 😜

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
pinacolada napisał(a):
Dusia - druga rocznica??? Boziu, my wczoraj mieliśmy 12tą 🤪 Rety- jaka jestem stara 😞

Dusia- buziaki z okazji 2 rocznicy 😘
Pinacolada- buziaki z okazji 12 rocznicy 😘

wcale nie jesteś taka stara tylko poprostu bardziej doświadczona 😁

DUSIA - a nie koscielnego 🙂? ktora jesli mozna spytac 😜?
my jeszcze nawet 2giej nie mielismy hyhyhy 🙂

a ja musze sie jeszcze pochwalic chrzestnym 🙂 pyta o rozwoj Ksawcia, kupil mu balonika wczoraj na odpuscie i dzwonil bo chcial wpasc ale my w krk wiec dzis przekazal przez meza balonika, juz sie zapowiedzial na przyszly tydzien...prosze prosze a ma dopiero 23 lata 🙂

• Mamusia
Tak w ogóle to muszę Wam powiedzieć,że wyjazd bardzo udany ale jak zawsze za krótki 😞
No i Małgonia dała niezły popis w pierwszą noc,w rezultacie spałam tylko od 3 do 6 😞 😞 😞a o 7.30 jechaliśmy już na grzybki,toteż padłam wieczorkiem już o 21 🙃
Razem z Nami przyjechali znajomi Naszych przyjaciół z dwiema córkami i jedna z Nich 10 latka prawie non stop zajmowała się Majdosią-dziecka w dzień w ogóle nie miałam,tak skutecznie się zajmowała,że lalunia chodzi trzymana za rączki 🤪 i bardzo jej się podoba 🤢
Nie umiem tak pięknie opisywać jak Jagoda 😞 ale młoda rozwalała wszystkich swoimi minkami,gadaniem i uśmiechem 🙂dziecko ogólnie rozchwytywane,rano mój brat zabierał młodą z łóżeczka i nie mógł się nadziwić że lala jest taka radosna od samego rana.Następnie przybiegała wspomniana już Wiktoria,potem jej siostra no i pozostali,najbardziej rozśmieszał Mnie fakt,że jak już Małgonia wstała to i reszta nie chciała być gorsza i podnosili tyłki koło 7 😜

to tak w skrócie,jutro wrzucę kilka fotek jak znajdę troszkę czasu bo tatuś ma wolne i nie chcę przeginać 😉

PINACOLADA - te cwiczenia na drazku tez mialam zalecone po wypadnieciu dysku, ale z tym czytaniem to nie slyszalam 🙂 tak czy siak jest to podobne do tego cwiczenia z podstawowki o ktorym pisalam ostatnio - a dotkniesz glowy nogami 😜?

aniol303 napisał(a):
Tak w ogóle to muszę Wam powiedzieć,że wyjazd bardzo udany ale jak zawsze za krótki 😞
No i Małgonia dała niezły popis w pierwszą noc,w rezultacie spałam tylko od 3 do 6 😞 😞 😞a o 7.30 jechaliśmy już na grzybki,toteż padłam wieczorkiem już o 21 🙃
Razem z Nami przyjechali znajomi Naszych przyjaciół z dwiema córkami i jedna z Nich 10 latka prawie non stop zajmowała się Majdosią-dziecka w dzień w ogóle nie miałam,tak skutecznie się zajmowała,że lalunia chodzi trzymana za rączki 🤪 i bardzo jej się podoba 🤢
Nie umiem tak pięknie opisywać jak Jagoda 😞 ale młoda rozwalała wszystkich swoimi minkami,gadaniem i uśmiechem 🙂dziecko ogólnie rozchwytywane,rano mój brat zabierał młodą z łóżeczka i nie mógł się nadziwić że lala jest taka radosna od samego rana.Następnie przybiegała wspomniana już Wiktoria,potem jej siostra no i pozostali,najbardziej rozśmieszał Mnie fakt,że jak już Małgonia wstała to i reszta nie chciała być gorsza i podnosili tyłki koło 7 😜

to tak w skrócie,jutro wrzucę kilka fotek jak znajdę troszkę czasu bo tatuś ma wolne i nie chcę przeginać 😉

ojej, mam nadzieje ze to byl zawoalowany komplement rzucony pozornie nonszalancko miedzywierszami, a nie zlosliwosc 🙃 🙃

• Mamusia
Jagoda80 napisał(a):
DUSIA - a nie koscielnego 🙂? ktora jesli mozna spytac 😜?
my jeszcze nawet 2giej nie mielismy hyhyhy 🙂

a ja musze sie jeszcze pochwalic chrzestnym 🙂 pyta o rozwoj Ksawcia, kupil mu balonika wczoraj na odpuscie i dzwonil bo chcial wpasc ale my w krk wiec dzis przekazal przez meza balonika, juz sie zapowiedzial na przyszly tydzien...prosze prosze a ma dopiero 23 lata 🙂

ale się Chrzestny przejął rolą-gratulacje 🙂

• Mamusia
Dusia_P napisał(a):
pinacolada napisał(a):
Dusia_P napisał(a):
pinacolada napisał(a):

dziękujemy

no i buźki dla Was 😘 😘 😘 - chyba jakoś przeoczyłam posta lub w poście bo nie kojarzę ☺️ ☺️ ☺️

a chwaliłam się wczoraj dwukrotnie ale chyba wszystkie przeoczyły 😠 😠 😉 😉 Dobrze że Pablo nie przeoczył 🤪

przepraszam przepraszam przepraszam przepraszam ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

kajam się - czytanie ze zrozumieniem i pamięć już nie ta 😉 starość nie radość 😜 😜 😜 😉 😉 😘

ha,ha,ha
wybaczam, wybaczam wybaczam wybaczam 😉

😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Cześć mamusie!

Jagoda i Basia - jak ja się uśmiałam dziś z waszych postów 😁 🙃.
Wiem, że Wam dzi lekko nie było, ale tak fajnie, śmiesznie to opisywałyście, że normalnie szczałam 🙃 - Basia, a twój post odnośnie za małych śpiochów rozwalił mnie na łopatki 😁 😁 😁.

U nas z jedzeniem ostatnio wygląda podobnie jak u Was 🤢, jak Lena jest bardzo głodna to nie jest najgorzej, ale czasem to zupka jest wszędzie - często dopiero jak wyjdę z nią na spacer to ją (zupkę) widzę np. w moich włosach 🤔, i zeskrobuję ją sobie podczas przechadzki 🤢.

I muszę się poskarżyć - moje dziecko strasznie mnie ostatnio maltretuje 🤢 - wyrywa włosy i zaczęła strasznie mocno szczypać, tak jakby chciała urwać kawałek mojego ciała 😮 - najgorzej jest jak śpimy razem a ona obudzi się przede mną i nagle tak uszczypnie - można się z bólu w dupę ugryźć 🤨.

Ttinka - witaj kobito! Gdzieś ty się podziewała?

agab napisał(a):
Cześć mamusie!

Wiem, że Wam dzi lekko nie było, ale tak fajnie, śmiesznie to opisywałyście, że normalnie szczałam 🙃 - Basia, a twój post odnośnie za małych śpiochów rozwalił mnie na łopatki 😁 😁 😁.

U nas z jedzeniem ostatnio wygląda podobnie jak u Was 🤢, jak Lena jest bardzo głodna to nie jest najgorzej, ale czasem to zupka jest wszędzie - często dopiero jak wyjdę z nią na spacer to ją (zupkę) widzę np. w moich włosach 🤔, i zeskrobuję ją sobie podczas przechadzki 🤢.

I muszę się poskarżyć - moje dziecko strasznie mnie ostatnio maltretuje 🤢 - wyrywa włosy i zaczęła strasznie mocno szczypać, tak jakby chciała urwać kawałek mojego ciała 😮 - najgorzej jest jak śpimy razem a ona obudzi się przede mną i nagle tak uszczypnie - można się z bólu w dupę ugryźć 🤨.

1) ciesze sie ze sprawilam Ci dzis radosc 😜
2) u nas rzucanie pokarmem jest niezalezne od uczucia glodu - tzn czy jest bardzo glodny czy wcale i tak jedzenie jest wszedzie stad tez nie wyrabiamy na chusteczki higieniczne a ja dzis wygladam jak po charakteryzacji bo mam "blizny" z porannej kaszy z jagodami..
3)dlaczego Lenka spi z Wami? co noc???

Mój dziś - zapomnialam o tym napisac - ugryzl mniew policzek...juz nie widzialam jak go zajac to wyciagnelam nosidelko, bach klocka do srodka i jeeezu jaka frajda! ale potem jak go chcialam wyjac bo mi lekko kregoslup odgielo w przeciwnym kierunku to mlody sie wkurzyl, wyprezyl zaczal wierzgac odwrocil sie i nagle ugryzl mnie w policzek 😮

• Mamusia
Jagoda80 napisał(a):
PINACOLADA - te cwiczenia na drazku tez mialam zalecone po wypadnieciu dysku, ale z tym czytaniem to nie slyszalam 🙂 tak czy siak jest to podobne do tego cwiczenia z podstawowki o ktorym pisalam ostatnio - a dotkniesz glowy nogami 😜?

ojej, chyba nieczytelnie opisałam. W żadnym razie NIE WOLNO prostowac rak w łokciach i odchylac głowy do tyłu !!!! Leżysz tak jakbys leżała na łące i czytała książkę tylko głowy nie podpierasz dłońmi !!!
Nie wiem, nie próbowałam dawno i chyba w moim przypadku niewskazane takie eksperymenty 🤢

• Mamusia
Jagoda80 napisał(a):
aniol303 napisał(a):

ojej, mam nadzieje ze to byl zawoalowany komplement rzucony pozornie nonszalancko miedzywierszami, a nie zlosliwosc 🙃 🙃

kochana komplement w 100% 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Jagoda80 napisał(a):
agab napisał(a):
Cześć mamusie!

1) ciesze sie ze sprawilam Ci dzis radosc 😜
2) u nas rzucanie pokarmem jest niezalezne od uczucia glodu - tzn czy jest bardzo glodny czy wcale i tak jedzenie jest wszedzie stad tez nie wyrabiamy na chusteczki higieniczne a ja dzis wygladam jak po charakteryzacji bo mam "blizny" z porannej kaszy z jagodami..
3)dlaczego Lenka spi z Wami? co noc???
Mój dziś - zapomnialam o tym napisac - ugryzl mniew policzek...juz nie widzialam jak go zajac to wyciagnelam nosidelko, bach klocka do srodka i jeeezu jaka frajda! ale potem jak go chcialam wyjac bo mi lekko kregoslup odgielo w przeciwnym kierunku to mlody sie wkurzyl, wyprezyl zaczal wierzgac odwrocil sie i nagle ugryzl mnie w policzek 😮

Śpi ze mną rano - jak S. ją rano nakarmi to daje mi ją do łóżka, co by mamusia jeszcze mogła pospać 🙂

• Mamusia
Jagoda80 napisał(a

NO TO JA NIE BEDE GORSZA : Lenki chrzestny ma lat 19 i jest conajmniej raz w miesiącu, prosi o maile ze zdjeciami, linki z filmikami i za każdym razem jak przychodzi to przynosi jej "prezent" - ostatnio go o to opieprzyłam bo ja najnormalniej w świecie ROZPIESZCZA !!! 😲 Julka jej zazdrości bo ona swojego chrzestnego widziała ostatnio na swojej komunii i nie jestem pewna czy pamieta jego imię 🤢

• Mamusia
Basia81 napisał(a):
pinacolada napisał(a):

Dusia- buziaki z okazji 2 rocznicy 😘
Pinacolada- buziaki z okazji 12 rocznicy 😘

wcale nie jesteś taka stara tylko poprostu bardziej doświadczona 😁

uspokoiłaś mnie 😉 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Jeju na temat szczypania to się nie wypowiadam 😞lalunia ostatnio jak wstaje to chwyta się Mnie za cycki i zawsze tak uszczypnie,że idzie się zesrać z bólu,przepraszam,za słowa ale inaczej się nie da tego opisać ☺️i gryzie Mnie w nochala,bo jak Mi daje buziaka to otwiera paszczę i zamyka akurat na moim nosie 😎

aha i mamy kolejnego ząbka,GRZYBKA 😉ostatnia jedynka do kompletu 😜

• Mamusia
A tak z innej beczki - mam wrażenie (i nie tylko ja - moja mama na to wczoraj zwróciła uwagę) że Lenka bedzie leworęczna 😲 W sumie to bardzo bym sie nie zdziwiła bo Pablo jest mańkutem i moja siostra tez !!! Czy Wy macie jakies spostrzezenia z tym zwiazane ?? Kiedy u dziecka definitywnie mozna to stwierdzic??

• Mamusia
aniol303 napisał(a):
Jeju na temat szczypania to się nie wypowiadam 😞lalunia ostatnio jak wstaje to chwyta się Mnie za cycki i zawsze tak uszczypnie,że idzie się zesrać z bólu,przepraszam,za słowa ale inaczej się nie da tego opisać ☺️i gryzie Mnie w nochala,bo jak Mi daje buziaka to otwiera paszczę i zamyka akurat na moim nosie 😎

- u nas to samo wiec łączę się z Tobą w bólu
- co tak ogólnie GRZYBEK ?? MUCHOMOREK, MAŚLACZEK, KOZACZEK, PURCHAWKA ..... tyle pięknych imion a Ty grzybek po prostu .... 😁

• Mamusia
pinacolada napisał(a):
A tak z innej beczki - mam wrażenie (i nie tylko ja - moja mama na to wczoraj zwróciła uwagę) że Lenka bedzie leworęczna 😲 W sumie to bardzo bym sie nie zdziwiła bo Pablo jest mańkutem i moja siostra tez !!! Czy Wy macie jakies spostrzezenia z tym zwiazane ?? Kiedy u dziecka definitywnie mozna to stwierdzic??

ja pamietam że Agata też na początku robiła wszystko lewą ręką, potem obydwoma a teraz głównie prawą...ale nie pamietam kiedy dokładnie sprecyzowała się na prawą

• Mamusia
Witam po raz drugi dzisiaj ,
poczytałam się,pośmiałam się wesołe to forum ,choć u niektórych mamusiek nie jest lekko ,jedne chore,bidule 😞 ,nawet jest rocznica (a to się będzie działo ) ogólnie jest super .A u mnie dzisiaj pod wieczór ,był mały zgrzyt z mężem ,pojechałam do Empiku po książeczki ,co zamówiłam z netu małej (świetnie się nimi zabawia ,więc kupiłam większość serii) po drodze podjechałam do przychodni i do sklepu ,nie było mnie w domu dokładnie godzinę ,weszłam do domu a tu marudzenie Pati i oczywiście męża ,że jest nie do zniesienia że coś się stało ,bo nawet płacze ,dał jej pić i niby jest wszystko oki, ALE Pati nigdy nie płakała ,pytam czy zajrzał do pieluchy ,NIE ,zaglądam i aż się rozpłakałam ,pipka i pupcia były tak czerwone od kupy że szok ,normalnie płakałam razem z nią ,a ona nawet umyć się nie dała ,mąż dostał opiernicz ,uznał że nie wiedział że tak może być ,że w ciągu tak krótkiego czasu może się odparzyć .
Teraz przy śusianiu płacze i muszę ją zaraz przewijać , 😠 😠 😠 normalnie jestem wściekła

• Mamusia
pinacolada napisał(a):
aniol303 napisał(a):

- u nas to samo wiec łączę się z Tobą w bólu
- co tak ogólnie GRZYBEK ?? MUCHOMOREK, MAŚLACZEK, KOZACZEK, PURCHAWKA ..... tyle pięknych imion a Ty grzybek po prostu .... 😁

oczywiście CZARNY ŁEPEK 😁 😁 😁

• Mamusia
pinacolada napisał(a):

w sumie to nie zwróciłam na to uwagi 🤢
jak coś zaobserwuję to dam znać!!!