Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziewczynki!!!

Nic nie słyszałam o tej dziewczynie,a na jakim programie to leciało?powiem Wam,że znam taki przypadek.Koleżanka w 7klasie podstawówki była w ciąży i rodzice też nic nie wiedzieli....
Powiedziała jak dostała bóli porodowych 😞 nieżle co?

A tak w ogóle to Julia i justyna malutka gratuluję synków a Syli córeczki 🙂

właśnie co się dzieje z Jagodą zaginęła na polu bitwy?:P

• Mamusia
Któraś z Was pytała o krzywą cukrową-wczoraj właśnie miałam brrr 😞
A wygląda to tak,trzeba kupić sobie glukozę w aptece 😲na dzień dobry pobierają krew,badają ją,po czym trzeba wypić to świństwo 😞 blee i czekać 2godziny i potem znów pobierają krew.
Jeśli któraś z Was nie słodzi i nie miała tego badania to zdecydowanie zalecam cytrynkę do wciśnięcia 🙂 Przygotujcie się na super ulepek,powodzenia 😆

• Mamusia
Dzięki Dziewczyny herhe za gratki i za nie gratki:P noo jeszcze nie wiadomo co bedzie:P:P noo ale tak jakoś juuz się przestawiłam ! i nawet mam imię 🙂 🙂 🙂 🙂 Ahhh i ciuchow mam mnostwo od siostry no i w ogole ciuszkow tam w Irlandii jest ca la masa takich fajowych hehe wiecej niz dla chlopca 😁 😁 😁

buziaki dla WAS 🙂
Ja szykuje sie i ide na miasto z sukienka do krawcowej bo male przerobki trzeba zrobic znalesc bolerko 😁 😁 i poszuklac butow 🙂 no a na 14 mam fryzjeraaa 😁 😁 😁 juuhuu 🙂 buziaaki 🙂

KOCHAM POLSKE 😁

• Mamusia
Syla- wogóle nie ma porównania co?? Szkoda ze mi tylko tydzień w Polsce został. Ehhh
Ja dziś przyniosłam do domu całe dwie torby ciuszków, pościeli i wogóle najróżniejszych rzeczy dla mojego brzdąca 🙂 Normalnie cudo. Chyba musimy znaleźć imię dla maluszka bo tak dłużej byc nie może. Jakoś będziemy sie musieli dogadać z mężem hehe

aniol303 napisał:
Któraś z Was pytała o krzywą cukrową-wczoraj właśnie miałam brrr 😞
A wygląda to tak,trzeba kupić sobie glukozę w aptece 😲na dzień dobry pobierają krew,badają ją,po czym trzeba wypić to świństwo 😞 blee i czekać 2godziny i potem znów pobierają krew.
Jeśli któraś z Was nie słodzi i nie miała tego badania to zdecydowanie zalecam cytrynkę do wciśnięcia 🙂 Przygotujcie się na super ulepek,powodzenia 😆

Anioł dzięki ja pytałam czeka mnie na dniach;(2 godziny czekania -masakra!!!!Ja nie słodzę więc mam wziąść cytrynkę.
Miałam ciężką noc-strasznie boli mnie lewa strona karku i obojczyk i nie bardzo wiem jak sobie pomóc,plastra nakleić rozgrzewającego za bardzo nie można przynajmniej tak jest napisane na ulotce;(więc smaruję maścią wick,ale to niewiele pomaga;(nie wiem nawet skąd ten ból?Czeka mnie jeszcze konsultacja u internisty ma mnie zbadać dokładnie serce itd.czy nie ma żadnych zmian no i podbić kartę ciąży,że byłam.Czy jest możliwe ,żeby dziecko uciskalo mi jakiś nerw i stąd taki ból?

Dusia_P napisał:
masakra! nic nie słyszałam ale totalna masakra!
wczoraj w tv było o aborcji tak się bulwersowałam tematem i opiniami, że mąż musiał mnie uspokajać

Też się zbulwersowałam tym tematem i podejściem niektórych osób do aborcji.

uuff, przebrnelam przez blisko 30 stron!
🙂 Czesc Kochane!!! ale się stęskniłam ZA Wami!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

powód nieobecności błachy - internet nam siadł na wsi 😉 i nie miał kto tego zgłosić bo wszyscy bracia męża zapracowani...no i 3 dni umierałam z nudów!!! aż się popłakałam! 🙃 🤢

po kolei -

mycloud - KRZYWA CUKROWApisałam już o tym! to, że jest to obrzydliwe - to kompletna bzdura!!!! nastawiłam się na Bóg wie jakie świństwo a to jest pop rostu woda z cukrem! kupilam w aptece 2 x po 50 g *bo mi pani aptekarka powiedziala, ze na pewno sie porzygam) rozcienczylam w moim najwiekszym kubku, wypilam i nawet to dobre jest! POWAŻNIE! z cytryną nie ma co przesadzac - PO CO. Cytryna może zaburzyć wyniki a wcale ale to wcale nie jest potrzebna!
Ja poszłam na pobranie krwi przed badaniem, potem kupilam glukoze, poszlam do domu i po godzinie wrocilam na ponowne pobranie. JA MIAŁAM SKIEROWANIE NA 50 G NA 60 MIN. nie musialam czekac 2 godzin.
A tak na marginesie wyszlo mi za dużo, poza normą, zobaczymy dzis co gin powie...
Zreszta, tym razem prawie wszystko mi wyszło poza normą :/

Basiunia - jesteś silną kobietą i będziesz miała córeńkę - pomyśl o tym, że już nigdy nie będziesz na świecie sama...a faceci są i odchodzą...córkę będziesz miała do końca życia 🙂

Justysia
- gratuluję synka 🙂
Juleńko - no jakże mogłoby być inaczej 😉 65% to 65% no a teraz 100% na siusiaka 😉 super!

Syla - super, że już w polsce i że dzidzia zdrowa!!!

PINACOLADA
- ale się koleś wczoraj uśmiał jak zaproponował mi nad kaloryferem w kuchni - dziury w blacie od góry - a ja na to - wykluczone bo mi okruchy tam beda leciec 😉 🤪

Ten Duphalac ...:laugh::laugh: dla mnie brzmi w wolnym tłumaczeniu jak zalakowanie d...y więc może dlatego takie sensacje po niem 😉 hehe 🙃

Ja na szczescie narzekać nie mogę, chodzę do wc 2 x dziennie, czasem nawet 3 🙂

REMONT ruszył pełną parą - wczoraj załatwialismy wymiane centralnego w administracji, byl projektakt od kuchni i szaf wnekowych, jutro wchodza robotnicy mojego taty i zrywaja wszystko - panele, plytki, boazerie, wchodza tez z administacji robic balkon i nowe kaloryfery. W poneidzialek wchodzi hydraulik i elektrycy...no a potem juz FIRMA REMONTOA ktora zalatwil tatuś 🙂 🙂 - maja zrobic wszystko w 2-3 tyg, zobaczymy 🙂 🙂 🙂

Teraz uciekam bo musze sie jeszcze pomalowac i jedziemy do krk do gina! zobaczymy sie z ksawciem 🙂 🙂 🙂 biore ze soba czekolade, zjem przed wizyta - moze nie bedzie spal na usg 🙂

buziolki, do wieczora!!!

• Mamusia
dziewczyny ja się żegnam na 3 dni, oj coś czuję, że będę mieć dużo do nadrabiania - jedziemy do teściów, na urodziny szwagra no i może na grzyby 🙂 a i jedziemy jeszcze z moim mężusiem w interesach do Międzyzdrojów więc czeka nas ciekawy weekend!
Trzymam kciuki za dzisiejsze badania oby z bąbelkami było wszystko ok ! buziaki dla Was!

Ale tu cicho 🙂

My po badaniach.
Moje obawy co do tego, ze wczoraj odeszly mi wody ☺️ bezpodstawne 🙂 ujscie zamkniete i wszystko cacy 🙂
Ksawciu rosnie - waży już 800 g 🙂 jest uroczy i idealny 🙂
Słyszelismy dziś jego serduszko!!! 🙂 pieknie bije!
Mąż raz jeszcze ogladal klejnoty synka - ja niewiele widzialam bo mi sie lampa w monitorze odbijala 🙂ale maz mowi ze sa duze 🙂 wiadomo, bo przeciez te klejnoty to nie po mnie 🙃 to musza byc duze 😉
Dostalam globulki na 3 dni/noce, magne B6, zelazo z kwasem foliowym (bo mam lekka anemie) - reszta wynikow idealna.
jak to lekarz powiedzial "oby tak dalej, i do przodu" 🙂
Mam teraz myslenice gdzie bede rodzic...zaczelam sie zastanawiac nad tym szpitalem w ktorym pracuje moj gin...choc szkole rodzenia zaczynamy za tydz w innym szpitalu gdzie sa lepsze warunki i anestezjolog na zawolanie...ciezki wybor... 🤢
Moj gin namawia na jego szpital a poweidzial ze anestezjologa mi zalatwi prywatnie. Sama nie wiem...

• Mamusia
No ja tez mam anemie i to bardzo duzo min jest 12,2 a ja mam 10,4 ;o dostałam Biofer folic ty jagoda tez takie dostałaś?
I nie za bardzo mam wyniki moczu ale to od tego ze trzymam siusiu i niechodze sikac jak mi sie chce tylko siedze
Nie robcie tak dziewczyny bo przepisał mi Urosept i teraz co 30min latam max do godziny a w nocy ciagle wstaje..

• Mamusia
Dobry wieczor wrocilam przecf paroma godzinami d domu ... nie przeczytalam jeszcze Waszych postow... (dajcie spokoj ani niechev myslec ile mam lektoreczki....)
Ja jeszcze nie ochlonelam po locie i po pobycie wiec i Jonatanek buszuje w brzusiu!!! poza tym to pierwsze i ostatnie moje podrozowaniev z tymi liniami lotniczymi 1000.00pln.nad bagazu i momo wykupionego miejsca dla ciezarowek posadono mnie w normalnym rzedzie!!!! wrrrr.......
Jeszcze wrazenia z sesji zdjeciowej i z wizyty lekarskiej z ogolenie z konsultacji ginekologicznej ...jestem / jestesmy z Jaonatankiem zdrowi jak rybki tzn Mamausia jak wieloryb Moj synem mial w poniedzalek 680g, 30cm i z podgladania doszlismy do wniosku ze ciwiczy joge 🤪 ... bo jego lewa nozucha byla na glowce (co utrudnilo 3D) jest ulozony glowka do dolu, no i co najwazniejesz to, to ze jest moj wymarzony ukochany wyczekiwany SZYN!!!!

Justynka - GRATULUJE SYNUSIA 🙂
sYLWIA - a Tobie zycze i juz gratuluje CORCI!!!

• Mamusia
Witam kochane mamusie 🙂
ja wczoraj miałam dzień bez netu niestety 😞 ale dzis sie już naprawił 🙂 jak sie czujecie wczoraj prawie cały dzień przespałam cisnienie miałam strasznie niskie i wogóle dzień na lenia ale dziś widze sloneczko za oknem jest to od razu lepiej biore sie za porządki a nie mam ich dzis mało...no jak ma błyszczec to w każdym kącie a nie w prawie każdym 😉 niewiem jak wy ale ja powoli zaczynam tracic energie jeszcze miesiąc temu to mogłam góry przenosić teraz czesciej musze lezeć i wogole jakos tak mniej mi sie wszystko chce juz nie mowiąc o zadyszce z byle powodu miłego dnia

• Mamusia
Witam

Jagoda się odnalazła!!!!!!! 🤪 🤪 🤪

Ja też wczoraj byłam na wizycie u gin, dostałam Furagin bo mam znów bakterie w drogach moczowych i jakieś globulki dopochwowe bo lekkie upławy mi się pojawiły. Poza tym ok, córcia (kolejny raz potwierdzona 🙂 ) obrocona główką w dół, waży 770g i wszystko z nią dobrze.
Ja dopiero teraz dostałam skier.na krzywą cukrową ale na 75g glukozy i badanie po 2 godz! Ciekawe od czego to zależy że jedne dostają 50g/1godz a inne 75g/2godz ??

Jagoda - ja po TARDYFERONIE miałam straszne boleści brzucha - mam nadzieję ,że Ciebie to nie dopadnie.

Kupiłam dziś niuni śliczną kieckę ale nie pokaże tym razem mężowi bo wczoraj w drodze od lekarza też oczywiście kupiłam sukienusię, rajstopki no i odebrałam kombinezon zimowy kupiony przez allegro:P

Jutro mamy 11 rocznicę ślubu więc pewnie mnie nie będzie bo po cichutku liczę na jakąś niespodziankę od M - może gdzieś pojedziemy? W każdym bądź razie nie idę jutro do pracy w związku z tym - poleniuchuję troszkę rano, a co?

Ale dzisiaj będę z Wami do 15 ...