Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

łooojejku,

jestem zmęczona...
skończylam gotowac obiad!!! (zawsze robila to tesciowa) i jeszcze sos tatarski im zrobilam bo zjedli to co zrobilam dla męża tak im smakowal a moj maz nie spróbowal 🙂

Jestesmy po rozmowie z tym kolesiem od remontu pod klucz ...koleś ma mega fajne pomysly, wszystko nam chce zmienic w mieszkaniu! wizja ekstra, zobaczymy kosztorys...narazie powiedzial ze sama lazienka od 4 do 6 tys robocizna...
wole nie myslec ile krzyknie za reszte...
a to wszystko bez hydraulika i calej elektryki, ktora robi moj tata ze swoimi pracownikami...

co o tym myslicie? duzo?

Basiu 🙂
no wlasnie tylko plytki w zasadzie a nasza lazienka ma ok 3 m2 hehehe no i powierzchni do polozenia plytek jest max 20m2 (liczac pod sufit a tak na pewno nie bedzie) plus blat z plytek bo chce wpuszczana umywalke...cala hydraulike robi kto inny, nawet grzejnik kto inny.. kurcze, a facet niby ma to robic "po znajomosci"...
Dzis wieczorem ma przeslac szczegolowa kalkulacje ...zobaczymy..
Lece bo jedziemy do castoramy, leroy i do empiku na śląsk a juz pozno

papapa

• Mamusia
Basiu no to sie kuruj i zdrowiej ;*
No ja dziś miałam 10 godzin w szkole i na ostatniej lekcji sprawdzian z Matematyki dziewczyny mówie wam łeb pada ;p
Zmęczona troche jestem no ale jest ok miła atmosfera mili ludzie ..
A u mnie holerna ptaki ;/ zrobiły sobie przerwe na ulicy niewiem co to jest za gatunek ale sa straszne jest ich tu koło 1000 na ulicy myślałam że mnie ztoronują plaga wrrrr. ! ;/
Ptasie grypsko .. ;/
I w dodatku wyjadają mui winogron z ogródka
A sąsiedzi z wiatrówek strzelają że by je spłoszyć !
Skórczysyny !

Witam na pustym forum styczniówek 🙂

od 5tej nie spię, synek mnie skopał...ale to już widzę będzie nasza mała tradycja :/
Mąż mnie doprowadza do szału, kłócimy sie od wczoraj non stop i nadal mam ochote go udusić i nie oglądać...masakra...nie umie pomóc mi podjąć ZADNEJ decyzji DOT. REMONTU..WSZYSTKO MUSZE SAMA...grgrgrgrgrrrrrrrrrrrr 😠 😠 😠
Uciekam bo dzis znow napięty dzień (w każdym tego słowa znaczeniu...) 😠
Popoludniu jedziemy zobaczyc pierwszy raz Zosię 🙂 wczoraj jak dzwonilam do mojej przyjaciolki to tylko slyszalam jak Mała sapała i chrumkala przy butli 🙂

MIŁEJ NIEDZIELI!

PAPA

• Mamusia
witam w niedzielny poranek 😉

wczoraj padłam już ok 22i pobudke na siusiu miałam po 4 i tak przespałam do 9 🙂 rano moja córeczka dała czadu-skopała mnie i poszła spac 🙂

katar dalej mnie męczy no i gorączka naszczęście utrzymuje sie max do 38- nie wiecej 🙂z łózka nie wstaje, moja bidna Mamusia zasuwa do mnie obiadem codziennie 🙂 lodówke juz mam tak zapakowaną 🤪

i myśle ze ze mną już jest lepiej bo brzuszek mniej mi się napina i takie skurcze wczoraj miałam tylko 2 razy. 🙂
lezenie pomaga:laugh:

miłego dnia 🙂

• Mamusia
Jagódka jaka sliczna foteczka 🙂 a co do uduszenia meża to jak śpi to jedyna niepowtarzalna okazja:laugh: upewnij sie czy nie bedzie świadków i do dzieła:laugh: pamiętaj że szczęsciu trzeba pomagać:laugh:

dasz rade z remontem, uwierz że faceci w takich decyzjach stają sie chłopcami i boją sie odezwac 🙂

• Mamusia
witam kochane mamusie 🙂
Basiu dobrze że już lepiej leż tylko a bedzie wzystko ok 🙂
Jagódka w remontach to normalne już wspominałam że tak to z tymi chłłopami jest 🙂 ale wiem że postawisz na swoim i wszystko bedzie wyglądało pięknie a odnośnie łazienki mysle że troszką drogo wam policzył ja w styczniu za położęnie łazienki i całej podłogi w kuchni i przedpokoju ( a to w sumie ponad 60m kafelek ) zapłaciłam za robocizne 4500 pln miałam własny plan łazienki i polozył dokładnie tak jak chciałam a nie było łatwo bo tylko w łaznience mam 8 rodzajów kafele poszukajcie jeszcze o chyba że cena wam odpowiada
A MOJ BRZUSZEK WIDAĆ 🙂 WYBIJA MNIE OD KILKU DNI 🙂 🙂 🙂 a tak wogole dzis z córcia nie śpimy od 2 w nocy nie potrafiłam zasnąc po siku i koniec po spaniu 🙂
celka gratuluje córci 🙂

• Mamusia
Jagoda super,że z Ksawciem wszystko ok ale Ty zacznij dbać o siebie tak mocno Ci pospadały wyniki, że się martwię!co do remontu i kolorów u nas wygrał kompromis i jesteśmy zadowoleni ale były dni, że leciały wióry....ale najlepsze jest godzenie
Pinacolada super, że z córcią wszystko dobrze 🙂
Julia no to jeszcze raz gratuluję zdrowego wyśninego Synka! co Wy za zakupy robiliście,że tyle kasy za nadbagaż??!!
misiamamy ja tetrowe używam do tej pory - to najlepsza przytulanka dla córci 😉 a jak była mała to pod pierś wkładałam, jej do łóżeczka w lato przykrywałam bo cieniutka i przepuszcza powietrze 😉
Basia81 trzymaj się kochana z nami!
Celka gratuluję córci! my robiliśmy przy pierwszej córci i teraz też - też uważam, że to super pamiątka!
mycloud my mamy taką wanienkę wyprofilowaną i jesteśmy bardzo zadowoleni jest z bardzo sztywnego plastiku i nie wygina się przy wylewaniu wody, takie zwykle mamy u babć i przy wylewaniu dwie osoby muszą nieść bo inaczej jest basen w pokoju 🙂
misiamamy wrzucaj fotkę wypychającego się brzuszka 🙂

CZESC MAMUSIE,

dzieki za mile słowo...chociaz tu je moge uslyszec 😉, bo maz mnie ostatnio strasznie zaniedbuje i m.in. od tego sie wczoraj wszystko zaczelo...a wiecie jak to jest 😉 zaczyna sie totalna glupotą (u nas wczoraj przy regale ze zlewozmywakami) a potem to mi sie juz wszystko zle poprzypominalo z ostatniego roku i DAWAJ! poryczalam sobie a dzis zostal nastroj nietęgi wiec byle powod doprowadzal mnie do zagotowania. A byle powodow bylo dzis od groma - nic nie zamowilismy w koncu bo okazalo sie ze maz nie wzial niczego co bylo nam potrzebne do podania wymiarow, kolorow tapicerek itp...ZAPOMNIAL.
Wiec w sumie mielismy wycieczke do kalwarii...pogoda bajkowa - upalna złota polska jesien a my w samochodzie zamiast spacerowac.
Jutro kolejny zabiegany dzien i KOSZTORYS remontu. Bardzo mnie to stresuje.

Basiu - leż kochanie ile sie da! 😘

Misiamamy
- no to mamy to samo - tylko mnie Ksawery pozwala spac do 5.00 i potem po ostatnim siku nie ma opcji zeby zasnac...

Bylismy dzis u mojej przyjaciolki zobaczyc Zosie - jejciuniu, jaka ona maleńka!!! a oni mowia ze juz tak bardzo urosla! krzyczala prawie non stop...maja juz setki sposob na kolke - najlepsze ponoc...PRZYSIADY!:laugh: dziecko ma coś na wzór rollercostera i bol przechodzi 🙂
Dostalam laktator, majtasy porodowe, wkladki laktacyjne itp.
Pytalam o koszulki - miala 3 z czego jedna taka byle jaka zeby ja od razu wyrzucic bo w trakcie porodu/operacji jest tak usyfiona ze nadaje sie tylko do kosza.

ps. mialam dzisiaj kolejny "mądry" sen...snilo mi sie ze synek mi wypadl i mial jakies 2 cm i wielkie dolepiane niebieskie oczy i wygladal jak plastelinowy ludzik. byl w jakiejs kieszeni jakby kangurzej. ja bieglam gdzies przez zaspy i on mi wypadl i nie moglam go znalezc...okropienstwo!!!

Oki, lece spac bo juz ledwo oczy otwieram

Spijcie dobrze długo i kolorowo! i przyjemnie!!

dobranoc!

• Mamusia
Witam w niedzielny wieczór.

Nadrobiłam (na szczęście) niewielkie zaległości.
Jagoda - kłótnie to normalka, przetrzymasz i Ty. I nie morduj męża - może się jeszcze przydać choćby do zmiany pieluch i wynoszenia śmieci 😉

Basia - całe szczęście ,że z Tobą już lepiej.Leżenie w łóżku popłaca.

Celka- usg3/4D robiło kilka z nas - ja też. I właśnie tak się złożyło, że ostatnie 3godz spędziłam na oglądaniu filmu z badania i "przerabianiu" stop-klatek na zdjęcia. Ja osobiście mam ponad godzinny film z badania i uważam,że jest to zajefajna pamiątka. Teraz dorobiłam jeszcze kilka fajnych zdjęć, które jutro spróbuję wkleić na forum. Ale pomijając już pamiątkę to najważniejsze jest to,że podczas tego badania Twoje dzieciątko będzie przebadane na dziesiątą stronę. To naprawdę ważne badanie i uważam ,że warte tych 220-250zł.

Dobranoc kochane mamusie!

Ps. Odkąd zażywam Furagin (na drogi moczowe) to w nocy wstaję tylko 1 raz do toalety 🙂 w końcu się wysypiam 🤪

ps. Celka, ja tez robilam to 3/4 d i jest to super sprawa ale w 2 trymestrze robi sie to do max 24 tc wiec sie pospiesz 🙂

Ja mam 3 filmiki na ktorych nic nie widac a kazdy z nich trwa 10 sekund - takze przypilnuj sobie tego jak zalezy Ci na filmiku.
Cala reszta - czyli szczegolowe badania - rewelacja!

Pinacolada
- chyba nie bede mordowac bo teraz nas ciagle przytula i mowi ze bardzo nas kocha i glaszcze itd. chyba mu głupio :P
Czasem trzeba pokrzyczec 🙂

papapa
:*

• Mamusia
Celka- gratulacje corci!! 🙂
justyna malutka- ja narazie kupilam tylko 6bodow z dl rekawem hehe 😁 😁 nie kupuje dopiero po weselu;p ale rozgladam sie nie poowiem;pp kiedy wracasz 🙂 🙂
Jagoda- co do tego usg3/4d to ci powiem ze tez tak slyszalam, ale lekarz na ostatnim usg mi powiedzial ze zrobimy za 3tyg wtedy dziecko bedzie juz dobrze widac i obroci sie juz twarza do swiata 😉 a to bedzie 26tc 😉 dokladnie 13pazdziernika 😉 wiec ysle ze tak naprawde to wtedy juz jest taki ostatni dzwoneczek 😉 na to USG 🙂

Dawno mnie tu nie byloo.. ale ruchu to tu zbytniego nie ma.

A powiem Wam ze z bieganiem stopuje, bo normalnie moja przepuchlina z dzieciecych lat mi sie odnawia, a to jest bardzo nie dobry znak. Mam nadzieje ze zniknie. A jutro znowu muuultum zalatwien! pozdrowionka!! 😘