Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

dzien dobry, widze ze dzis ja pierwsza 🙂

ja zaczelam powazne odchudzanie - odrzucilam slodycze, jasne pieczywo i kupilam BIO CLA = sie zobaczy 😉

Wczoraj maz pojechal zalatwic chrzest i zalatwil...18.04 nigdzie nie chrzcza wiec zalatwil tak ze po zwyklej mszy Ksawery bedzie sam chrzczony. Zalezalo mi zeby to byl 18sty ale teraz to wole jednak ta cholerna druga lub trzecia niedziele zeby byl chrzczony na mszy a nie po mszy 🤢

Ksawciu spi a ja znowu mam chwile dla siebie 🙂

wiecie co - napisala do mnie kolezanka z liceum na NK i napisala ze widzi na 2 zdj ze synek "wywala jezorek" i napisala mi ze go pewnie gardlo boli... 🤢 🥴 :laugh: :laugh: :laugh:
Mnie sie to wydaje totalnym nonsensem - a Wam???

• Mamusia
Basia ja wczoraj siedziałam hehe i tez były pustki 🙂 zastanawiam się co z KAriną Gunią Misiamamy.. uciekło 3/4forum .. 🤔

Dziewczyny mam do Was wielka prośbę, jeżeli nie szkoda Wam 5zł ! http://www.allegro.pl/item952985998_tragedia_psow_dramat_chorych_ludzi_charytatywna.html

to tylko 5żł a tak dużo może pomoc! Dziękuję w imieniu piesków 😘

• Mamusia
Syla no własnie strasznie mąło nas zostało, ja staram się zagladac codziennie no chyba ze sa takie sytuacje jak teraz ze myszka ledwo zipie ale nadrabiam pózniej zaległości 🙂

ja mam dziś wizyte u gina i kurde mam stresa bo napier.. mnie ta rana, mam nadzieje ze bedzie oki.

zresztą musze Nesie zostawić z moją mamą i dodatkowo sie stresuje bo mała strasznie kaszle i dzis az bordowa się robiła i strasznie płakała, wiem ze mama ma wieksze doświadczenie no ale... to moja niunia 😉

• Mamusia
Idz do lekarza idz to nie ma zartow ja dopiero 6kwietnia zawitaam u lekarza 🙂 bo 5jade do Polski 🙂 mam nadzieje ze podwozie sprawnee:P hehe i dopiero o plasterki antykoncepcyjne poprosze:P mam nadzieje ze do tej pory nie przydarzy sie nam nic:P a nie uzywamy nic, tylko tak jak poprzez cały zwiazek(4lata) stosunek przerywany 🙂

A o córcie sie nie martw , ale jak sobie pomysle ze tez bede musiala zostawiac swoja to juz mnie ciary przechodza hehe:P

A moj siostrzeniec i moja siostrzenica leża w szpitalu na zapalenie oskrzeli , ja nie wiem co w tej polsce za choroby łaża po tych dzieciach 😞

• Mamusia
przerąbane.. niech Vanesska wraca do zdrówka. 😘
Ja z moją ide na kontrolna wizyte bo mam wrazenie ze jest nadal żółta pojde w przyszłym tyg niestey ewentualnie w niedziele jak doktorka będzie, wczesniej nie mamy jak.. no i młoda rano miała normalnie kaszel i katar ale ten katar to wyszedl minimalnie.. wrr i tak charczy jak sie jej oderwac nie umiało.. mam nadzieje ze to nic złego..

• Mamusia
Basia81 napisał:
Syla ten leżaczek co ma Nela to trzęsie pupka czy kołysze jak na rekach?

Ma dwie opcje gdzie trzęsie pupką albo właśnie chusta leżaczkiem i do tego masz 3melodje do wyboru tzw. szum morza, dźwięki zwierząt i jakaś tam melodyjka.

• Mamusia
Jagoda80 napisał:
dzien dobry, widze ze dzis ja pierwsza 🙂

wiecie co - napisala do mnie kolezanka z liceum na NK i napisala ze widzi na 2 zdj ze synek "wywala jezorek" i napisala mi ze go pewnie gardlo boli... 🤢 🥴 :laugh: :laugh: :laugh:
Mnie sie to wydaje totalnym nonsensem - a Wam???

hmm.. po pierwsze to ma laska tupet!! 🤔 😲 no ale sa ludzie i debile 😆 😉 :P ja myślę, że może tak być ale może jakby wywalał non stop i krzyczał, marudził itd. Bo dzieci lubia sobie wywalać jęzorek bo to dla nich nowość moja też czasami sie bawi językiem, przewaznie jak gaworzy , to chyba nie oznacza że ja gardło boli.

• Mamusia
Jestem kochane

Moja niunia spi juz ponad 3 godz! ale miałam sporo rzeczy do zrobienia w tym czasie . Doprowadzałam do stanu uzywalnosci fotelik samochodowy Chicco 0-18kg ktory kiedys pozyczylismy znajomym (fotelik jest po Julce) i oddali w stanie TRAGICZNYM!!! Nie rozumiem jak tak można! Doszlismy z Pawłem ostatnio do wniosku ze juz nigdy nic nie pozyczymy! Szkoda ze człowiek musi sie uczyc na błędach !

A ja dzis zaszalałam i kupiłam sobie dwie pary gaci na wielką dupę tzn.jeansów oraz buciki na wiosnę i kurteczkę na spacerki.Jeszcze tylko ufarbować łeb tylko nie wiem kiedy,prędzej wybiorę się do fryzjera tyle,że do mojego są kolejki 😠

Może zacznę przypominać człowieka.Powiem wam,że po porodzie tak wiele rzeczy chodzi mi o ciało sie zmieniło.Rozstępy na dole brzucha,na pachwinach,udach.Skóra na twarzy inna do tego łupieżu dostałam jak nigdy i to ogromnego.Nogi mnie wczorak napieprzały jakbym miała z drewna.Nie ma czasu sie wystroić ,na spacer szybko zakładam co mam pod ręką.Ah tak to już jest.

Przyszła dziś książeczka interaktywna i parę innych drobiazgów,ale póki co nawet na to nie spojrzała.Wydaję mi się,że jeszcze jest za mała na taką ilość zabawek,że jeszcze przyjdzie czas.Na razie jest wielką przylepą i cyckiem.

Dziś rano mąż ją nosił po jedzeniu a ta ryk i ryk,ja podeszłam i ją zabrałam i w sekunde cisza.Nie dobrze to wróży 🤨

Faktycznie zniknęło parę osób gunia,ktoś wyjątkowy,karina.Ano tak to jest nie ma czasu,ja też nie mam,ale dzięki forum przynajmniej w tygodniu nie głupieje bo jestem z Wami ;-)zawsze się chwilkę znajdzie z kubkiem dobrej kawy w ręku.Ostatnio się wkurzyłam,bo od kilku tyg.nie miałam chwili czyli 45min,zeby obejrzeć swój jedyny serial jaki ogladam czyli M jak Miłość.Ale teraz zmieniła mi się nieco mentalność i zamiast latać ze szczotą wolę usiąść i obejrzeć film.

• Mamusia
mycloud napisał:

Dziś rano mąż ją nosił po jedzeniu a ta ryk i ryk,ja podeszłam i ją zabrałam i w sekunde cisza.Nie dobrze to wróży 🤨

No my miałysmy podobna sytuacje.. jak poszłam pod prysznic ostatnio pisałam o tym.. ale nie zawsze tak ma.. nie wiem od czego to zalezy, pewnie od jej widzi mi się. Heh a najlepsze jest jak ja babcia bierzę a ja nie chce żeby jej braała 😁 to grzeczna córka zawsze tak drze kopare że zaraz wraca do mamusi:P heeh no i czasem sobie z babą pogada a czasem jak mówi jest ryk i u taty i u babci tylko mama wtedy ratuje. Córcia czuje kto jest jej mamą, o tate to ona chyba nie kuma za bardzo. Jednak to my ja "wyhodowałyśmy"

mycloud napisał:
A ja dzis zaszalałam i kupiłam sobie dwie pary gaci na wielką dupę tzn.jeansów oraz buciki na wiosnę i kurteczkę na spacerki.Jeszcze tylko ufarbować łeb tylko nie wiem kiedy,prędzej wybiorę się do fryzjera tyle,że do mojego są kolejki 😠

Może zacznę przypominać człowieka.Powiem wam,że po porodzie tak wiele rzeczy chodzi mi o ciało sie zmieniło.Rozstępy na dole brzucha,na pachwinach,udach.Skóra na twarzy inna do tego łupieżu dostałam jak nigdy i to ogromnego.Nogi mnie wczorak napieprzały jakbym miała z drewna.Nie ma czasu sie wystroić ,na spacer szybko zakładam co mam pod ręką.Ah tak to już jest.

Przyszła dziś książeczka interaktywna i parę innych drobiazgów,ale póki co nawet na to nie spojrzała.Wydaję mi się,że jeszcze jest za mała na taką ilość zabawek,że jeszcze przyjdzie czas.Na razie jest wielką przylepą i cyckiem.

Z tym zakladaniem co pod reka to jak u mnie 🙂 O malowaniu mozna zapomniec 😉
Co do zmian po porodzie to cialo przede wszystkim niestety ale w zasadzie to wszystko sie zmienilo.
Wyjscie do fryzjera czy zakup stolika to wyczyn karkolomny logistycznie i trzeba zaplanowac duzo wczesniej a jesli juz sie uda to zawsze trzeba miec "wyjscie awaryjne" na wypadek gdyby dziecko sie obudzilo, zrobilo awanture lub kupke :P
Moim zdaniem ZMIENIA SIE WSZYSTKO i nie ma innego wyjscia jak sie z tym pogodzic i nauczyc sie nowego zycia. Ja sobie to caly czas powtarzam ale nie zawsze w to wierze :P Nasze zycie doslownie stanelo na glowie. Teraz najwazniejszy jest Mały Królewicz i to on wyznacza rytm dnia i weryfikuje plany.
Czasem tak bardzo chcialabym jak dawniej isc gdzies w miasto i poszalec na parkiecie i jestem w sumie o krok od zrobienia tego ale...trzeba bedzie zostawic chlopakow samych czyli pewnie zrezygnowac z jednej kapieli, zatrudnic mojego tate jako kierowce no i nic juz nie jest proste 😉
Caly dzien to KORZYSTANIE Z CHWILI JAK KSAWCIU ŚPI-a jak nie spi to caly czas musze go miec na oku wiec i tak niewiele zrobie 🙂
Nie wspominajac juz o zmianach w zyciu zawodowym-u mnie wypadniecie z branzy to koniec - pewnie juz nikt o mnie nie pamieta wiec ciezko bedzie znalezc kiedys fajna prace.
Ech...a mialam tyle wyrobionych kontaktow i znajomosci... 🙃
A cialo...czasem patrze w lustro i mam wrazenie ze to nie ja 😉

a propos planow to dzis mamy zamiar:
zaklepac ostatecznie termin chrztu, zrobic zakupy w YUSK'u, CARREFOURZE i w BLACK RED WHITE - zobaczymy ile nam z tego wyjdzie 😉

Lece robic obiad papa

Jagoda normalnie jakbym słyszała siebie...czasem mi strasznie wstyd i nikomu się do tego nie przyznaję,ale jak patrzę na nasze wspólne zdjęcia z wyjazdów,podróży wczasów albo innych chwil to łza mi się w oku kręci bo było właśnie tak beztrosko,ale kiedyś człowiek tego nie doceniał.U nas jest tak samo jak piszesz dziecko ustala rytm dnia,jak wstaje o 6.00 to my też.Wygląd...hmm daj spokój dobrze,że mojemu mężowi to nie przeszkadza,ale jakbym tak miała innego męża z innym myśleniem to nie wiem co by było.Kocham tą moją gwiazdkę nad zycie i najbardziej dołuje mnie czasem to,ze brak mi cierpliwości kiedy jest źle. 😠
Jagoda ty jesteś geografem to wspaniały zawód swego czasu marzyłam o nim,ale zostałam przy anglistyce.W jakiej branży pracowałaś? nie myślałaś o nauczaniu geografii?miałaś metodykę nauczania?