Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dusia_P napisał:
Pinacolada moim zdaniem cosik się bieli więc tylko czekać aż łyżeczka zabrzęczy 🙂
mam do Ciebie pytanko nawet dwa -
1. Przeglądałam stronkę clareny i zastanawiam się co lepsze na rozstępy na moim pociążowym brzuszku: Sorbet ujędrniający i zapobiegający rozstępom czy Morski peeling solny, proszę o poradę no chyba,że polecisz coś zupełnie innego???
2. jak się nazywa ta maszyna i te zabiegi o których kiedyś pisałaś...?
z góry dziękuję i przepraszam za zawracanie głowy 😘

Ad.2 Corpo 02 Excellence

Dusia - wybrałaś kosmetyki detaliczne, które sie nie opłacaja bo mają małą pojemność. Zaproponuję Ci coś profesjonalnego tzn przede wszystkim mocniejszego i wydajniejszego. Dawaj e-mail to Ci wyślę info

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Pinacolada ten corpo to taki mega wypas z tego co wszędzie piszą . najgorsze jest, że u nas jest tylko 20km od domu w Mielnie w ośrodku rehabilitacyjnym 😠 ale mąż też nabrał ochoty - sesja ja on spacerek z dziewczynami, potem sesja on a ja spacerek 🙃 tylko obok sprzedają gofry to sobie będę musiała jakieś okulary bardzo ciemne kupić, żeby ich nie widzieć 🙃 po ile u Ciebie są zabiegi? tu jeden 50zł, jak kupi się min 5 to 45zł, a jak powyżej 10 to 40zł.

• Mamusia
Dusia_P napisał:
Pinacolada ten corpo to taki mega wypas z tego co wszędzie piszą . najgorsze jest, że u nas jest tylko 20km od domu w Mielnie w ośrodku rehabilitacyjnym 😠 ale mąż też nabrał ochoty - sesja ja on spacerek z dziewczynami, potem sesja on a ja spacerek 🙃 tylko obok sprzedają gofry to sobie będę musiała jakieś okulary bardzo ciemne kupić, żeby ich nie widzieć 🙃 po ile u Ciebie są zabiegi? tu jeden 50zł, jak kupi się min 5 to 45zł, a jak powyżej 10 to 40zł.

U mnie 30zł a jak sie wykupi serie 10 zabiegów to -10% 🙂

Zapraszam na urlop do Bochni 😉

• Mamusia
cześc dziewczyny co tam u Was ja poprostu nie mam chwili dla siebie jestem sama z malą w dzien i w nocy tesc nam umarł 4 dni temu i mąż musiał wyjechać za granice żeby wszystko pozałatwiac a 2 dni temu umarła moja ciotka ehhhhhh mówie wam my już limit pogrzebów na najbliższe lata wyczerpaliśmy ...
a tu świeta za pasem okna myć sprzątać a Nadusia najlepiej bawi sie nie sama a z mamusia i tak dziś skończyłam myć okna i zdążyłam powiesic jedną firankę ale nie mam siły na nic dziś weszłamtylko na chwile bo poczułam sie samotna a tu zawsze dobre duszyczki są kochane jak mi was brak strasznie całymi dniamy na spacerku jestem bo ta mycha moja tylko wtedy śpi wiec żeby chwile odetchnąc spacerujemy sie a potem bawimy sie myszka fajnie sie rozwija jest silna potrawi sie juz odwrócić z brzuszka na plecy pani dr powiedziała że robią to dzieci 4-5 miesięczne jest sztywna sztywno trzyma głowę i jak leży na brzuszku to podnosząc glowe podpiera sie na wyprostowanych w łokciach rekami co u was napiszcie choc w skrócie jak wasze bąble kurcze nie zdążyłam podziekować Ani za kalendarz wspaniały dziekuję Ci bardzo ja dalej karmie piersią i sztucznym ale już nie enfamilem tylko bebilon pepti kolki były jednak skutkiem tej odrobiny laktozy która była w enfaamil digest i teraz jest ok ale mała ma zaparcia... 🤢 jak nie urok to sraczka jak to sie mówi szkoda że nie ma tej sraczki chodz raz normalna kupa by sie przydała dobra kotusie lece spać życzę miłej nocy bużka jak dobrze że jesteście...

• Mamusia
misiamamy - to rzeczywiście ciężkie czasy. Ja też jutro idę na pogrzeb. Zamordowano brata mojej matki chrzestnej (nie rodzina bo moja matka chrzestna to kolezanka mamy z lat szkolnych - jej brata nawet nie znałam). Straszna sprawa - zabili gościa w nocy sie włamali i ukradli tv i kino domowe a jemu podcieli gardło ! 48 lat miał. Ech, do przykładnych obywateli podobno nie należał bo lubił wypic ale mimo wszystko szkoda gościa.

Trzymaj się kochana. Moja niunia za to sypia w dzien ładnie ale tylko w swoim łózeczku, na spacerach rzadko i krótko mysle ze dlatego ze ona na brzuszku sypia a w wózku mi ja jakos głupio na brzuchu kłaść i leży na wznak i moze dlatego 🥴

Ja tez okna pomyłam - jeszcze tylko 2 nieduze mi zostały, firanki pozmieniane 😉

Bądź dzielna - w koncu jestes moim klonem a ja Twoim wiec musisz byc dzielna!

Całuski dla Ciebie i Nadusi 😘 😘 😘

• Mamusia
dzieki kochane na was zawsze można liczyć pinacolada patrz jakie czasy za tv cie zabiją .... a propos ja dalej mam straszną ochote na tą pinacolade ale jeszcze karmie ale jak skończe to chyba mnie od tego nie odciągną 🙂 teraz już naprawde mówie pa bo oczy mam na zapałkach papa dobrej i spokojnej nocy żuczki 🙂Nadusie wycałuje jutro od was a wy ucałujcie je ode mnie

• Mamusia
witam 🙂

pisze u Was, bo macie wieksze doswiadczenie niz my lutowki, a poza tym u nas chyba juz spia.
mam pytanie:
dziewczyny, czy powinnam sie martwic, bo syn spi nieprtomnie juz 4 godz. i to jest super, choc mu sie nie zdarza, nie chce jesc, probowalam na spiocha, tez wypluwa, no i co mnie najbardziej martwi- sucha pielucha, TYLE CZASU! goraczki nie ma. Naprawde nie chce byc histeryczka, ale tak jeszcze nie bylo i nie wiem czy tak moze byc, czy moze cos sie dzieje.?

pozdrawiam 🙂)

• Mamusia
justyna_malutka napisał:
mycloud napisał:
jestem w kosmicznym szoku!!!nigdy nie zakładałaś nawet zimą?

nigdy, co prawda tutaj takich zim nie ma ale na minusie było i nie miał rekwiczek ja tu nawet rekawiczek nie widziałam 🙂 szaliczka Piotrus tez nie nosił, tylko czapeczke
u mnie tak samo 😉 szukałam szalika ale w koncu dalam sobie spokoj. Rekawiczki miałam ale nie uzywalam 😉

• Mamusia
Jai_Ho napisał:
witam 🙂

pisze u Was, bo macie wieksze doswiadczenie niz my lutowki, a poza tym u nas chyba juz spia.
mam pytanie:
dziewczyny, czy powinnam sie martwic, bo syn spi nieprtomnie juz 4 godz. i to jest super, choc mu sie nie zdarza, nie chce jesc, probowalam na spiocha, tez wypluwa, no i co mnie najbardziej martwi- sucha pielucha, TYLE CZASU! goraczki nie ma. Naprawde nie chce byc histeryczka, ale tak jeszcze nie bylo i nie wiem czy tak moze byc, czy moze cos sie dzieje.?

pozdrawiam 🙂)
mysle ze to normalne 🙂 moja coraz czesciej przez noc ma sucha pieluche 🙂 a wstaje co 5h 🙂 jak dobrze pojdzie niektorym z nas dzieciaczki śpi nawet po 7h wiec sie nie przejmuj. Rano mały nadgoni do pampersa, a jak bedzie glodny napewno sie upomni 😉

czesc Mamusie

u nas lato! szkoda ze w weekendy pogoda jakby zlosliwie sie pogarsza.
U nas caly czas wysypka z ktora nie mozemy sobie poradzic no i problemow z jedzeniem cd. Ksawciu je ale duzo mniej niz przedtem.
Wczoraj odebralismy wyniki morfologi i moczu, dzis moczu drugi raz - dla pewnosci a w poneidzialek wyniki posiewu. Dzis tez idziemy ponownie do tego ordynatora zeby zobaczyl wyniki i jeszcze raz ta wysypke i moze uda nam sie zlapac ta nasza pediatre bo konczy o 19stej to ja dorwiemy.
Znowu zageszczamy mleczko bo boje sie ze przez to ulewanie maly ma pocharatany przelyk i dlatego placze czasem przy jedzeniu.
Lekarz powiedzial ze mozna tez wrocic do esputikonu i debridatu ale narazie mu tego nie daje.

Piszecie ze Wasza bąbelki super sobie radza lezac na brzuszku a nasz nadal tego nie znosi i polezy sobie minutke i jest darcie 😞

Poza tym swietnie sobie radzi i super sie rozwija - zaczyna lapac łapkami wszystko co sie da - nawet bluzeczki jak mu ubieram to on je lapie jakby sam sie chcial ubierac 🙂
Smieje sie caly czas, duzo gada, prostuje i podkurcza energicznie nozki, probuje je sobie dosiegnac raczkami 🙂

Za 3 dni Ksawciu zaczyna 4 miesiac!!! 🤪
jak ten czas leci!

• Mamusia
pinacolada napisał:
A patrzyłyście na te dziąsła? Czy Wasze dzieci też takie mają ? Basia, jak u Was to wygląda? Przebił się już ten ząbek?

własnie pól nocy o tym myślalam ze Ci nie napisalam 🙂
u nas się przebija i już kłuje jak cholera, co chce zdjęcie robić to wywala jęzorek 🙂
powiem Ci ze 2 tygodnie temu właśnie tak wygladały dziąsełka a teraz już sa bielusie i strasznie nimi zaciska, chce mnie pogryśc a nie ma czym:laugh:
jade na wekeend do mamy to może siostra mi pomoże zdobić fotkę.