Skocz do zawartości

ruchy ???? | Forum o ciąży

wojcieslawa

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie pisza ze ruchy moga sie juz pojawic i wiele mam myli je z ruchami jelit :P ja czulam takie laskotanie raz z lewej a raz z prawej strony i tez sie zastanawiam czy to to :P

• Mamusia
Cześć! Chcialam wam troszkę pomoc w odpowiedzeniu sobie na pytanie czy to ruchy czy tylko praca jelit. Z własnego doświadczenia oraz z opowiadan koleżanek wiem, że przy pierwszej ciązy pomyliłam chyba te dwa zjawiska 🙂 Teraz to moja druga ciąza i wiem że praca jeslit odczuwana jest bardziej po środku brzucha. Ruchy czuje sie na początku raczej u samego dołu (bliżej pachwin i spojenia łonowego) po prawej lub lewej stronie i nie jak bąbelkowanie tylko bardziej jak puknięcia i otarcia...sama nie wiem jak to wyjanić 🙂. Ja teraz jestem w 17 tygodniu i ruchy czuję od ponad tygodnia. To takie fajne uczucie 🙂 Pozdrawiam mamusie!

Ja rowniez czuje ruchy mojej dzidzi ;D I to juz wlasciwie od dwoch tygodni, najbardziej kreci sie w nocy 😉 Za kazdym razem kiedy poczuje jego/jej ruchy to lezka mi sie w oku kreci ze wzruszenia.. wspaniale uczucie 🙂

• Mamusia
witajcie mamusie 🙂 🙂
ja jeszcze nie czuje kopniakow...ale za to czuje pukniecia 🙂 🙂sa takie słodkie ze ho ho 🙂 🙂
juz bym chciała by tak solidnie mnie kopnał zebym wiedziała ze moj maluszek tam pokazuje ze jest i u niego wszystko oki 🙂 🙂

• Mamusia
tedit85 napisał(a):
Witam 18 - nastki 🙂
Ja ruchy Maleństwa czuje od 16 tyg, to moja pierwsza ciąża 🙂 Stają się coraz intensywniejsze, niesamowite uczucie.
Od kiedy mąż będzie mógł również je poczuć?

moj poczul jakos w okolicy 22-23tc. teraz to czuje kopniaki nawet w nocy jak ja spie i sie do niego przytulam 🙂

hejka dziewczyny ja prawdziwego kopniaka poczułam w dzień moich urodzin (28 styczeń) 😁 jakież to było piękne od tamtej pory czuje codziennie po trochu nie mogę się doczekać kiedy mąż tez będzie czuł [color=blue][/color] 🙂

• Mamusia
Ja pierwsZe ruchy poczułam około 20 tc..ciaza pierwsza plus duza nadwaga,pewnie dlatego pozniej:blush 😞28 grudzien 2010)a maz w sylwestra juz 😆ja nie czulam bulgotania,babelkow tylko takie delikatne ruchy...a dzis to od rana mam w brzuchu rewolucje,chwilowo dosc bolesna,ale dla Maluszka wszytsko zniose,niech kopie jak lubi heh

• Mamusia
Ja pierwsze ruchy poczułam w 15 tyg, ale nie byłam do końca pewna, jednak później się utwierdziłam, że to było to 🙂 Tatuś poczuł troszkę później ok 19 tyg, a teraz to już Mała rozpycha się na całego, co już nie jest takie przyjemne jak kiedyś... 🙂

• Mamusia
Ja jak poisałam ruchy poczułam 28 grudnia,a maż pierwszego kopniaczka dostał zaraz w Sylwestra,a teraz obecnie jestem w 26 tc i maz rzadko cZuje synka bo kiedy maz prZylozy reke do brzucha to Maly przestaje sie ruszac,kiedy osunie reke znow zaczyna swoje harce.

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące później...
Jestem w 18 tc i jeszcze nie czuję ruchów dzidziusia ;( Nie wiem czy siedzi cicho czy po prostu nie mogę tego wychwycić. Martwię się...

• 5 miesiące później...
  • 3 miesiące później...
  • Mamusia
Kochane przyszłe mamusie to że nie czujecie jeszcze ruchów dziecka to nie powód do zmartwień 🙂 ja też jestem w 18 tygodniu ciąży i delikatnie zaczynam coś czuć lecz ruchy niewyczuwalne jeszcze można usłyszeć jako przelewanie w brzuszku bądź częste burczenie to oznaka waszego aktywnego maleństwa 🙂pozdrawiam serdecznie

• 2 lata później...