Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witaj igumama 🙂 Moje gratulacje 😁
Ja wczoraj byłam na USG i wyszło że mam troszkę młodszą ciążę 🙂 Dokładnie o 5 dni :P Więc teraz mam termin na 9 października. Zobaczymy czy za dwa tygodnie termin pozostanie taki sam.
A Wy już byłyście u lekarza ?

• Mamusia
Cali, Igumama serdecznie gratuluje.
Wczoraj dostalam termin pierwszego USG. Nie uwierzycie 13 w Piatek o godzinie 13 !!!
Usmiechnelam sie do siebie ironicznie i pomyslalam ze gorszej daty to juz mi dac nie mogli. No ale coz nie bede przesadna i nie zadzwonie tam zeby przelozyc date. Co ma byc to bedzie. Miejmy nadzieje ze okaze sie szczesliwa.
Pozdrawiam wszystkie mamusie pazdziernikowe i nie tylko.

Cali super ze ta sama data ;-))

• Mamusia
Nie dziekuje zeby nie zapeszac. Ja tez mam nadzieje ze bedzie OK.

Cali a czemu masz wrazenie ze bedzie 2 ???

Pytam bo ja tez tak zartowalam ze chyba u mnie bedzie wiecej bo to dopiero 9 tydzien a ja juz jestem grubsza i zaczyna byc widac .

• Mamusia
Witajcie kobitki 🙂
Ja także mam problem ubraniowy ... 😞 Mam mega apetyt i przez to już ze 2kg do przodu ... ech. Spodnie mają już standardowo rozpięty guzik bo inaczej strasznie uwierają. W takim tempie tycia to pod koniec ciąży nie zmieszczę się w żadną framugę 😮 Chyba pora pomyśleć o jakichś ciążowych ciuchach .

A jak Wasze samopoczucie ? Macie jjakieś dolegliwości ?

• Mamusia
Witam wszystkie kobitki,
wszystko wskazuje na to że ja też zostanę mamusią 🙂 Trochę za wcześnie wyskoczyłam do lekarza....bo w 4 tygodniu i niestety jeszcze nic nie było widać...a teraz muszę czekać kolejne 2-3 tyg do kolejnej wizyty 😞 Termin lekarz wyznaczył na 30 października 🙂 Pozdrowionka

• Mamusia
Ja również mam podejżenia co do tego czy w styczniu nie zostalam mamusią.Jak narazie odczuwam ogromne zmęczenie,przesypiam większą część dnia,chodze spać o 20.00 a wstaje o 10.00 rano,dość często budzę sie w nocy i oddaje mocz.Testu jeszcze nie robilam,wole poczekać jeszcze 4 dni i zobacyć czy dostane okres,pozdrawiam 😁 😘 😉

• Mamusia
Witajcie Mamusie
Ja, co prawda mam termin na wrzesień, ale jestem od niedawna na forum.
To już moja trzecia ciąża i bardzo sięciesze, że mi sie udało.Co prawda to dopiero 10 tydzień, ale już nie mieszcze się w żadne spodnie, buty musiałam zmienić na płaskie i nie jestem w stanie ściągnąć obrączki.
Mimo tego jestem bardzo szczęśliwa.

• Mamusia
Witajcie kobitki 🙂
Serdecznie gratuluję 😁

Dorota81 ja także muszę czekać ... wiem jak okropnie czas się dłuży. Napisz kiedy masz następną wizytę.
Ja czekam do 4 marca.

Natalia89 a kiedy powinnaś dostać @ ?

Ata38 Ty to już prawie Zaawansowana ciąża 😁

• Mamusia
Camy napisał:
Witajcie kobitki 🙂
Serdecznie gratuluję 😁

Dorota81 ja także muszę czekać ... wiem jak okropnie czas się dłuży. Napisz kiedy masz następną wizytę.
Ja czekam do 4 marca.

Natalia89 a kiedy powinnaś dostać @ ?

Ata38 Ty to już prawie Zaawansowana ciąża 😁

Jak próbuje zapiąć spodnie, to mam wrażenie, że jestem w zaawansowanej ciąży, ale jakośtego tak normalnie nie czuje 😞

• Mamusia
Camy 2kg.. to i tak dobrze! Ja od poczatku ciąży przybrałam 5kg!! tak szybko "rosne", ze strach sie bac.. Mąż tylko zadowolony bo z 'C' przeszłam do 'D' 😁

Wczoraj byłam na usg i widziałam moją kruszynke, coś cudnego. Widok bijacego serduszka, coś pięknego 🙂

Natalia89 dwa razy bym nie powiedziała, ze bedziesz mamusia, ja tez tak spałam ciągle ;]

• Mamusia
W żadne spodnie nie wchodze.
W zeszłym tygodniu kupiłam 85E, a już ledwo mi siemieszczą w nim piersi.
Z jednej strony jestem troche zła, że tak szybko się powiększam, ale jak sobie pomyśle o mojej Kropeczce, to momentalnie jestem gotowa oddać moje wszystkie szmatki młodszej siostrze 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Ha!
A ja znalazłam dobry sposób, żeby ograniczyć podjadanie:
kupuje sobie słonecznik prażony, niełuskany i podjadam go sobie. Pomaga, bo zjedzenie takiej małej paczuszki zajmuje mi jakąś godzine, a tyle sięomiele zębami, że mi sięwięcej nie chce 😆 😆 😆

url=http://www.waszslub.pl][/url]

• Mamusia
witam wszystkie kobietki w tym pieknym stanie 🙂 , u mnie ciaza juz potweirdzona przez testy, badania krwi i oczywiscie lekarza 🙂 , na usg narazie widac tylko pecherzyk ciazowy, ale lekarz mowi ze to normalne w 5 tygodniu. Jak sie czujecie dziewczyny?? Ja przez kilka dni odczuwalam bole brzuszka ale chyba juz jest lepiej, pozatym nudnosci nie tylko rano, ale i w ciagu dnia. Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie 😉