Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hej...widze ze tu pustki... 😞a my nadal borykammy sie z choroba...juz bylo dobrze to dzis w nocy znowu goraczka... 😞a w nocy to juz okolo tygodnia to tak spi niespokojnie,co chwile sie kreci i placze...mam dosyc...odsypiam w dzien jak maly ucina sobie drzemki...ale mam dosyc siebie...nie mam na nic sily,jestem rozbita,denerwuje mnie wlasne dziecko,nie mam do niego cierpliwosci...wiem ze jest chory i bardzo go kocham...ale czasami mam ochote uciec od tego wszystkiego...nie myslalam ze macierzynstwo jest takie trudne... 😞 😞 😞egoistka ze mnie ale jestem bardzo zmeczona...i chcialabym zeby wkoncu moj maluch wyzdrowial i byl takim radosnym dzieckiem jak na poczatku...bo teraz co otworzy oczy to ciagle placze i placze...a ja juz nie wiem co zrobic,jak mu pomoc.. 😞w dodatku finansowo stoimy kiepsko...starcza nam ledwo na życie...bo moj czeka na wyplate...no i mam dodatkowy powod do zmartwien... 😞nic mi sie nie chce ulozyc w tym moim zyciu... 😞 😞ale wam truje... 🤨

Pozdrowienia i buziaki 😘 😘 😘

• Mamusia
KOCHANA MALINKO TRZYMAJ SIĘ JAKOŚ.... 😞.......PRZYKRO MI.........ALE PAMIĘTAJ,ŻE POCZĄTKI SĄ NA OBCZYZNIE ZAWSZE KIEPSKIE........ALE UŁOZY WAM SIE.....WIERZE W TO 🙂........NIE KARC SIE,ŻE JESTES ZŁĄ MATKĄ,BO ZROBIŁAS WSZYSTKO ZEBYSCIE BYLI SZCZESLIWI,A MAŁY MIAŁ CUDOWNE DZIECINSTWO.....PEWNIEKAZDA Z NAS PRZEZYWA CZASEM ZAŁAMANIE ITRACI CIERPLIWOSC....BO JA Z PEWNOSCIA......POSTARAJ SIE O BENEFITY NA MAŁEGO....WAUCHERY NA ŻYWNOŚĆ.......I PROSZĘ IDZ Z NIM DO LEKARZ,BO NA PRAWDE SIE MARTWIE TA GORĄCZKA CIĄGŁĄ I KRWIĄ W KUPCE.....
KOCHANA TRZYMAJ SIE .... 😘....ŁAP OKLASKA

No poszlabym do jakiegos lekarza z malym...ale tak u angielskiego bylismy nie pomogl,szpital nie pomogl...a polskiego pediatry niestety w okolicach nie ma...jeden jest gdzies godzine drogi od nas...ale tak przyjmuje prywatnie a my teraz nie damy rady zabulic za taka wizyte...nie mamy auta druga sprawa.... 😞a jutro sprobuje chociaz skonsultowac sie z moim lekarzem z polski...naprawde super gosciu...moze mi cos doradzi bo juz wysiadam psychicznie i fizycznie... 😞

• Mamusia
wierzę Ci Malinko....A z tą konultacją to super by było....ZADZWOŃ KONIECZNIE DO SWOJEGO LEKARZA!!!!!A z kasą będzie dobrze3....tylko pomalutku.....Złóż wnioski o benefity na dziecko....zawsze to jakiś dodatkowy grosz......a na pewno się przyda.....Na pewno bardzo Ci teraz trudno i zastanawiasz się czy dobrze postąpiłaś....Ja Ci powiem,że ja uważam...ŻE TAK!!!!!.....Znam wiele rodzin takich jak Wy......nawet taką,która z 4 dzieci emigrowała.....i ciężko im było na poczatku....a teraz mówią....ze w życiu do Polski nie wrócą....Tobie też tego życzę!!!!....Żebyś nam to za kilka miesięcy na forum napisała....Jesteś Dzielna Laską....i widać,że w Waszym zwiazku to Ty nosisz portki 😁.................zresztą tak jak i u mnie 😁
BUZIACZKI KOCHANA I ZDRÓWKA DLA GRACJANKA

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
Witam po świątecznie....
Malinka kochana martwię się o ciebie i Gracjanka...koniecznie zadzwon do lekarza i daj znac co i jak.A co do cierpliwosci to ja tez mam do siebie wyrzuty, ze jestem zla mama, bo potrafie nawet warknac na Kacperka a zaraz po tym placze, ze jak ja tak moglam przeciez to maly dzidzius i nie powie mi przeciez co mu jest...moze tylko plakac jak jest mu zle....
Ja prowadzam teraz malego do zlobka...masakra dzisiaj wrocilam do domu i sie poryczalam. Puste lozeczko, lezaczek...jego zabaweczki na podlodze i ta cisza.....musze go po woli przyzwyczjac, bo w poniedzialek wracam do pracy i nie chce go tak od razu na caly dzien oddac.Okropnie sie czuje...jak wyrodna matka, ale musze wrocic do pracy, bo mamy kredyt mieszkaniowy i bez mojej pensji nie dali bysmy rady.Ostatnio poszlismy do sklepu...pare soczkow, deserkiow i obiadków i kur....m..ć 160 zl. to jak ja mam siedziec w domu jak taki zapas starcza zaledwie na tydzien a jeszcze pieluchy husteczki, ubranka i inne gadzety...zwariowac mozna....
Ale mnie na zale wzielo.....buziam was goraco!!!!
Malinka oklask dla ciebie i Gracjanka!!!!Pomodle sie za jego zdrowko!!!!

Witam kochane dziewczynki po świętach...

Malinka musisz mieć teraz mimo wszystko dużo siły-tak dużo osiągnęłaś,nie możesz się poddać.Pamiętaj że Cię tu wszystkie wspieramy.A za Gracjanka i ja się pomodlę żeby szybciutko wrócił do zdrowia i odzyskał pogodę ducha.łapcie oklask na pociechę.

Natalka i Tobie musi być ciężko - taka nasza szara rzeczywistość.Matka zamiast cieszyć się macierzyństwem to musi pracowac bo inaczej nie stać na utrzymanie rodziny.Paranoja przecież jakaś.I dla Ciebie oklask,żebyś się troszkę uśmiechnęła...

Madzi też teraz ciężko samej.Każda z nas boryka się z jakimiś problemami.U mnie z kolei święta takie sobie - dwa dni mąż szalał jakby go szerszeń w dupę dziabnął.No wziąść zamknąć do klatki i dokarmiać od czasu do czasu 😠 😠 😠 i zamiast rodzinnej atmosfery miałam rodzinną awanturę 😞...

Maxara a co tam u kochanego Olisia??? Bartek woli spędzać czas poza domem na spacerach bo w domku to mu się wszystko szybko nudzi hihi...Wczoraj pojechaliśmy nad morze i po spacerze weszliśmy na frytki i posadziłam go na krzesełku do karmienia - rety jaki był zadowolony...no chyba muszę mu taki sprezentować 😁
A ciekawa jestem czy to moje dziecko będzie kiedyś raczkować - on tak nie cierpi leżeć na brzuchu 😜zaraz tylko myk na plecki.

Pozdrawiam Was serdecznie 😘 😘 😘

• Mamusia
Witam
Święta .....święta....i jak zwykle.....JUŻ PO ŚWIĘTACH!!! 😁
U mnie tradycyjnie minęły....nudy....obżarstwo....Ja to się wstrętnie najadłam wszystkiego.....no zero umiaru....Oliśkowi na szczęście nic nie jest......Mąż mu nawet do pyszczka chrzanu tartego z jajkiem dał i zamiast się skrzywić to się oblizywał....ogórkiem kiszonym też....ale jak to mój Mąż powiedział on jest do tego przyzwyczajony,bo Diablice mają ostre mleko 😁
Ja tez mam zamiar kupić krzesełko......bo już zaczyna coraz ładniej jesć obiadki....tylko wierci się i łapy mi wpycha do miski.....za łyżeczkę łapie i jak prosiaczek wygląda 🥴
Madzia where are you?
Malinka co z Gracjankiem kochanym?
Natalka trzymam za Was kciuki żeby Kacperek się przytosował i nie chorował ...no i Ty zebyś nabrała do tego dystansu.....Taki świat pojebany!!!!Łap oklaska 😘
A o wydatkach na Dziecko to mi lepiej nie mówcie.....Ja co miesią wydam ok 400.....
1.Pampersy-3 paczki-150
2.Chusteczki mokre-4paczki-25zł
3.Deserki-80zł
4.Zupki-80zł
5.Reszta to kosmetyki.....witaminy....herbatka....itp
Nawet nie umieściłam tam ubranek i zabawek.....bo po co się denerwowac....a wychowawczego mam 400.....PARANOJA POJEBANY KRAJ.....

witajcie!
Mój smyk wczoraj miał problem z zaśnięciem 🤨 a dzisiaj obudził się z płaczem i cały czas marudzi...i bądź tu mądry co mu jest 🤔
Pogoda też się zepsuła - szaroburo i zimno u nas...i nic mi się nie chce o...
Muszę później po desrki pojechać dla mojego żarłoczka 🙂
A w tym tygodniu po ostatnią pensję jadę 😞Ciekawe ile uda mi się posiedzieć w domu,też mamy kredyt mieszkaniowy a małż to zarabia raz lepiej a raz gorzej - zobaczymy jak to będzie.

Życzę miłego dnia i pozdrawiam

• Mamusia
Witam
Dziewczynki ,a co to po świetach cisza taka?
Pogoda u mnie tragedia .........W sobotę byliśmy ostatni raz na spacerku...o cały czas zimno.....deszcz.....tragedia
Dzisiaj jadł śliwki pierwszy raz ze słoiczka i strasznie mu smakowały....ale tylko pół dostał.....zupka z dyni też mniam była.....A Wasze Szkraby ile już jedzą....po całym słoiku?.....bo mój po pół zupki...i pół deserku.....Jeszcze nie je mięsa.....Na razie je wszystko dla 4-miesięcznuiaków......hihihihhi.....ale mięsne też juz mamy zakupione....tylko jeszcze poczekamy.....Jutro się wybieram dokupić mu jeszcze deserków i warzywnych zupek,bo już zjadł.....Aha i chrupki mu dzisiaj kupiłam kukurydziane.....ciumkał tak,że się mu uszy trzęsły....chyba z 10 zjadł 😜......
No i już pięknie siedzi.....nawet kilka minut bez wywrotki
Buziaki

• Mamusia
Dostałam ostrzeżenie od Pana Administratora i nie mogę wklejać linka.
Ale link znajduję sie w moim podpisie wiec zapraszam.

p.s przypominam że "lepsze" pukty są za głosowanie ze strony konkursowej. Więc kopijemy, wklejamy do paska wyszukiwarki i głosujemy. 🙂 🙂 🙂

witam wieczornie 😉

U nas dzisiaj pogoda bardziej łaskawa i spędziliśmy sporo czasu poza domem 🙂Mój synuś zaczął marudać,ma takie ataki płaczu jakby mu ktoś krzywdę robił,a mnie coś łupnęło w krzyżu i ciężko mi go nosić 🤔 ojojoj...Uzupełniłam zapasy słoiczków 😉 i pokusiłam się już na jogurcik - tak za dwa tygodnie będzie mógł spróbować.Dawałam też mu chrupki ale nie wiedział co z nimi robić haha i sie bawił,dopiero jak mu podałam do buzi to wyciumkał...A zjada po całym słoiczku małym a te większe z Hippa dzielę mu na dwie porcje no chyba że mu siostra podkradnie 😉
Kupiliśmy mu wczoraj krzesełko do karmienia i dzisiaj jadł już w nim pierwsze posiłki.Wkleiłabym zdjęcie ale tu jakoś nie umiem albo się nie da ☺️ ale wkleję na NK hihi

Dobrej nocki dziewczyny.Ja idę już spać bo już drugą nockę miałam zarwaną...

• Mamusia
Drogie Mamy Październkowe
Związku z burza wywołaną przez to,z e wklejałam linka do kokursu w którym barłam udział.Chciałam Was przeprosić jesli poczułyście się spamowane.
Niestety P. Administrator zabronił wklejania linka czy sugerowania że jest w podpisie częściej niż 5 razy w tygodniu.

"Pozdrawiam i miłego dnia

• Mamusia
Witam Mamki
Kłapoucha nie przepraszaj.....Ja głosuje dalej......Nie wiem w ogóle po co to całe zamieszanie?a to nie żaden spam ,bo to jest forum dla Mam,a co za tym idzie wszelkie strony dot.Dzieci mieszczą się w sferze zainteresowań.....Każda ma prawo pochwalić się Dzidziom......a jak komuś sie to nie podoba to niech ignoruje....a nie napuszcza Admina.....Nudzi się niektórym Matkom albo mają jakieś zaburzenia emocjonalne....ŻENADA.....
Ja też kupiłam dzis z Hippa owoce z jogurtem i jogurcik i wiecie ,że z Lubelli jest kaszka manna bez gotowania.....minutka pod przykryciem z wodą przegotowaną lub 10 sek w mikrofali i GOTOWE

hej,hej...

Nawet nie wiedziałam że Lubella takie nowinki ma,a właśnie dziś mówiłam do małża mojego że muszę kaszkę manną zakupić żeby do zupek dodawać 🙂 to sobie poszukam nowości...
Moje dziecię dziś odkryło że chrupki kukurydziane służą nie tylko do zabawy hihi 🙃i szamał ze smakiem.
A mi coś kręgosłup znów zaczął dokuczać,aż mnie w lędźwiach piecze 😞 jak noszę Bartula to niefajnie jest ... łoj mówię Wam starość nie radość 😉
Buziak ogromny dla Kacperka na pół roczku i za to że ładnie sprawuje się w żłobku...Natalko to super że malutek się zaklimatyzował przynajmniej nie będziesz musiała się stresować że mu źle.Przyjmij oklaska na ten pierwszy poniedziałek w pracy - powodzenia
Dobrej nocki maminki i buziaczki dla smyków 😘 😘 😘

No straszna tragedia...wspolczuje bardzo bliskim tych osob ktore zginely... 😞zycie niestety jest okrotne...Bog nie wybiera....czy jestes bogaty czy biedny...na kazdego przychodzi pora i to jest najgorsze ze tego nie przewidzimy... 😞ja tez nigdy nie myslalam ze moja mama umrze...i teraz jak ktos umiera to mysle zaraz o niej i czuje nadal wielko bol w sercu i pustke... 😞 😞 😞w moim przypadku czas nie leczy ran...pamietam jakby to bylo wczoraj jak sie dowiedzialam ze moja mama nie zyje... 😞oj to zycie ciezkie jest...bezsensu jednego dnia jestes...a drugiego juz cie nie ma... 😞

No a u mnie dalej masakra jakas...mlodemu zeby ida na dole dalej...i cierpi bardzo...nie chce jesc ani pic...doslownie musze go do tego zmuszac...no i daje mu ibufen i kupilam tu takie granulki homeopatyczne...ale jak narazie bez efektow...w nocy praktycznie z moim nie spimy...co chwile maly placze...rzuca sie..jest glodny a boi sie jesc...dopiero po srodkach przecwbolowych mu przechodzi na troche...jestem bardzo zmeczona i zalamana...dziecko mam smutne i ciagle placzace...teraz juz tez sie obudzil z placzem wiec lece... 😞

• Mamusia
STO LAT.....STO LAT....NIECH GRACJANEK ŻYJE NAM........ 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘