Skocz do zawartości

Plamienie w ciązy | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
witam mam pytanko czy mial ktos problemy z plamieniem w ciązy jak dlugo to moze trwac jestem w 15 tyg strasznie sie boję lekarz powiedzial ze niemam czym sie martwic bo czasami sie tak dzieje 😞 dal mi luteine i kazal lezec 😞 tak sie martwie

• Mamusia
😞 matko w poniedzialek czeka mnie wizyta lekarska juz sie niemoge doczekac co mi powie moj gin na to jak dlugo bede musiala lezec jeszcze co z moją dzidzią 🙂 kobietki napiszczcie jakie macie wyniki z krwi i moczu co to oznacza jak w moczu wykryto białko 😞pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
ja nie mialam plamienia tylko krwotok,ktory ustał gdzies po okolo 3 dniach,ale spedzilam w szpitalu tydzien i potem miesiac ;ezalam w domu,do tej pory biore luteine.dzisiaj ide do lekarza i powie mi czy brac ja dalej czy juz moge przestac. podobno plamienia w ciazy sa calkiem normalne zwlaszcze w dniach kiedy powinna pojawic sie miesiaczka...

• 1 rok później...
  • Mamusia
Dziewczyny, ja plamiłam na początku ciąży i mnie z tym zostawili w szpitalu na obserwacji. Na szczęście przeszło i nic złego się nie stało, potem plamiłam troszkę jeszcze w 31tc i też byłam na obserwacji...

Krwiaki mogą powstać kiedy zarodek zagnieżdża się w ścianie macicy i samoistnie się potem wchłaniają, ale dziewczyny uważajcie na siebie...

Ja bym poszła z tym na izbę przyjęć do szpitala...

• Mamusia
witam jestem w 14 tyg ciąży i mam brązowe plamienia czasem... trwaja one zaledwie 1 dzien i są skąpe mialam to juz pare razy ale nie wiem co to jest mowilam to lekarzowi ale mieszkam na stełe w UK a oni to krótko mówiąc olewają takie przypadki i mówią ze organizm się oczyszcza w tez sposób...być może ale czytałam na forach że w niektórych przypadkach kończy się to poronieniem 😞 🥴 proszę o pomoc!!! Może któraś z Was miałą podobnie??

• Mamusia
anusia0171 napisał:
witam jestem w 14 tyg ciąży i mam brązowe plamienia czasem... trwaja one zaledwie 1 dzien i są skąpe mialam to juz pare razy ale nie wiem co to jest mowilam to lekarzowi ale mieszkam na stełe w UK a oni to krótko mówiąc olewają takie przypadki i mówią ze organizm się oczyszcza w tez sposób...być może ale czytałam na forach że w niektórych przypadkach kończy się to poronieniem 😞 🥴 proszę o pomoc!!! Może któraś z Was miałą podobnie??

No ja miałam właśnie takie, w pierwszym trymestrze...
Dostawałam luteinę trzy razy dziennie dowcipnie...
Miałam leżeć, zero sexu...

niedługo rodzę 🙂 😉

• Mamusia
niestety nie mam możliwości pójścia do Polskiego lekarza poza tym trzeba długo czekać...wiem... przypadek beznadziejny ale....kiedys tez mialam stwierdzoną nadżerkę...moje plamienia są jasno brązowe i skąpe nie miałąm jeszcze czerwonych i mam nadzieję ze nie bede miala... 😞 pojutrze się okaże czy wszystko wporządku z dzidziusiem bo mam usg.............dzięki za porady dziewczynki 🙂

• Mamusia
luteina wcale nie pomaga na krwiaka tzn nie powoduje ze on sie zmniejsza, luteina pomaga tylko dzidziusiowi powoduje mniejsze prawdopodobienstwo poronienia. Ja rowniez zazywam luteine 3 razy dziennie. Krwiak musi sam sie wydalic albo wchlonac. lekarz powiedzial mi ze plamienia a nawet wieksze wycieki krwi jasnobrazowej to dobry znak. Zly jest jesli krew jest jasna i swierza.

Anusia wspolczuje Ci bo wiem jaka to jest bezsilnosc...w Irlandii gdybym byla zdana tylko na irl lekarzy to pewnie juz bym w ciazy nie byla 😞 masz mozliwosc zalatwienia z Polski duphastonu??? lez prosze duzo...czasem jest tak ze lozysko sie osiada i przez to moga byc plamienia lekkie. albo po badaniu gin. ja tak mialam ale ja biore duphaston wiec jest dobrze. Moze jest ktos w PL co moze Ci go przeslac?

• Mamusia
dziewczyny nie martwcie sie krawawieniem, ja bylam w ciagu mojej ciazy 2 razy w szpitalu, pierwszy raz w kwietniu ok 10tyg, myslalam ze poronie, a okazalo sie, ze ta krwiaczek, alebo peknie albo sie wchlonie i pekl, potem bylam znow za miesiac bo znow bylo krwawienie i okazalo sie ze znow jest krwiaczek i odklejanie sie kosmowki 10mm, lekarz kazal lezec ok tygodnia i wszystko przeszlo, teraz jestem w 31tyg i malutka jest cala i zdrowa :-), ale zapomnialam dodac,ze caly czas bralam duphaston i on najwiecej mi pomogl, jak cos sie dzieje, najlepiej to wylezec, glowa do gory i bedzie dobrze :-) buzka