Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
malstep napisał(a):
hej mamuśki,kilka dni mnie nie było i 103 strony do nadrobienia 😮 😮 ile dam radę to nadrobię,ale wybaczcie jeśli nie wszystko.Nie zaglądałam bo przygotowania do świąt idą pełną parą 🙂ciągle coś sprzątam,robię zakupy,ciągle w ruchu itp,itd,pozwalam sobie na to wszystko,bo czuję się jakoś wyjątkowo dobrze,mimo że brzuchol rośnie ,to mam dożo energii,i mały ciągle daje znać o sobie więc o niego też się nie martwię 😁 😁
A jak u was przygotowania do świąt? Jak dzidziole,bardziej ruchliwe?

Ja juz mam wszystko 😉Jedynie babeczke upieke i sernik 🙂Poki co skusilam sie na Karmi karmelowe.. 🙂mniam pochlonelam niemal duszkiem... ☺️Przez ten upalek tak mnie pragnienie dopadlo ,ze szok 😮
Sciskam

ja też już mam wszystko zrobione 🙂tylko jajka zostały do ufarbowania ,ale czekam aż moj syn wkońcu z dworu do domu sie przywlecze 😉
Asiulka ja tez mam ochote na coś gazowanego ale z prądem -o czym moge tylko pomażyć teraz czyli gin z tonikiem he he ,więc jedynie pozostaje mi woda z bąbelkami

Doris5969 napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
malstep napisał(a):
hej mamuśki,kilka dni mnie nie było i 103 strony do nadrobienia 😮 😮 ile dam radę to nadrobię,ale wybaczcie jeśli nie wszystko.Nie zaglądałam bo przygotowania do świąt idą pełną parą 🙂ciągle coś sprzątam,robię zakupy,ciągle w ruchu itp,itd,pozwalam sobie na to wszystko,bo czuję się jakoś wyjątkowo dobrze,mimo że brzuchol rośnie ,to mam dożo energii,i mały ciągle daje znać o sobie więc o niego też się nie martwię 😁 😁
A jak u was przygotowania do świąt? Jak dzidziole,bardziej ruchliwe?

Ja juz mam wszystko 😉Jedynie babeczke upieke i sernik 🙂Poki co skusilam sie na Karmi karmelowe.. 🙂mniam pochlonelam niemal duszkiem... ☺️Przez ten upalek tak mnie pragnienie dopadlo ,ze szok 😮
Sciskam

ja też już mam wszystko zrobione 🙂tylko jajka zostały do ufarbowania ,ale czekam aż moj syn wkońcu z dworu do domu sie przywlecze 😉
Asiulka ja tez mam ochote na coś gazowanego ale z prądem -o czym moge tylko pomażyć teraz czyli gin z tonikiem he he ,więc jedynie pozostaje mi woda z bąbelkami

No to sobie bąbelkuj 🙂Moja mala tez smiga po dworze 🙂Z kolezankami grasuje jak pijany zajac w kapuscie ,umazana 😁 😁 😁

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
Agata świetne te staniki chyba sobie taki zakupie 🙂a bodajże SZOTKA szukała takich bezszwowwych

Ja takie sobie zakupiłam na początku ciąży, bo mnie piersiątka bardzo bolały jak rosły i tylko w tych stanikach dałam radę przetrwać jak dla mnie super sprawa;

• Mamusia
hej Laski 🙂 ale świątecznie 🙂 heh nie tylko w domu ale i na forum czuć Wielkanoc 😜
ja dziś miałam o 8 rano pobudkę bo roboty od groma ale się już uporałam ze wszystkim i powiem Wam że poprałam ubranka dla maleństwa 😁 mam tego tyle że szok 🤪 🤪 🤪 ....ale mi to humorek poprawiło , jak takie malizny się suszyły od rana na ogrodzie 😁 Miałam je też dziś poprasować ale niestety plecki odmówiły posłuszeństwa i zrobię to po świętach dopiero 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny, ja dzis bylam w pracy posprawdzac co i jak no i jajaczko zaliczyc.

mysle dzis nad platna polozna i zastanawiam sie co wy na to? czy macie takie plany, bo tu w warszawie to strasza ze bez tego ciezko nawet do szpitala wybranego sie dostac.

jest z nami ktos z okolic warszawy

• Mamusia
Agamu napisał(a):
Biedna jesteś! Ja w sumie teraz tak tym stanikom się przyjrzałam dopiero i chyba też sobie zamówię-ten pierwszy bo wygląda mi na najstabilniejszy,co by uniósł te balony heeheheh

heh no tak będzie miał co trzymać 😜 🙂 ja sobie ten na cieniutkich ramiączkach zakupię .
Widzę że dziewczyny po wizytach i tak jak myślałam wsio u nich oki 🙂 ehhh ja niewiem jak ja do 6.maja wytrzymam ... tak strasznie chcę wiedzieć co będzie , a dziś maluch wariuje jak o pentany 😁

• Mamusia
Ja dopiero idę 9 maja!!Ale ja wiem już co będzie(określił mi w 18 tyg niby na 100%), za to dziś właśnie jakoś słabo się rusza-w ogóle to ruchy dopiero poczułam 2 dni temu, i to takie bardzo delikatniuśkie.Ale czuję, że wszystko jest ok, mam więc nadzieję, że przeczucie mnie nie myli. Mimo to już nie mogę się doczekać tego 9, żeby widzieć dzidzię i usłyszeć od doktorka, że jest ok 🙂

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
Agamu napisał(a):
Biedna jesteś! Ja w sumie teraz tak tym stanikom się przyjrzałam dopiero i chyba też sobie zamówię-ten pierwszy bo wygląda mi na najstabilniejszy,co by uniósł te balony heeheheh

heh no tak będzie miał co trzymać 😜 🙂 ja sobie ten na cieniutkich ramiączkach zakupię .
Widzę że dziewczyny po wizytach i tak jak myślałam wsio u nich oki 🙂 ehhh ja niewiem jak ja do 6.maja wytrzymam ... tak strasznie chcę wiedzieć co będzie , a dziś maluch wariuje jak o pentany 😁

No ja chyba też ten pierwszy zamówię bo mam czym oddychać 75E w porywach Fzalezy jaki model biustonosza noszę.Ja musze jeszcze tydzień czekać , a do tego nie czuje jeszcze maleństwa 😞ale może w święta cosik się rozbryka 🙂

• Mamusia
iza131313 napisał(a):
hej dziewczyny, ja dzis bylam w pracy posprawdzac co i jak no i jajaczko zaliczyc.

mysle dzis nad platna polozna i zastanawiam sie co wy na to? czy macie takie plany, bo tu w warszawie to strasza ze bez tego ciezko nawet do szpitala wybranego sie dostac.

Ja jestem z Warszawy 🙂ale nad położna nie myslałam i wiesz co raczej nie będę brała przy pierwszym dziecku dałam radę bez położnej więc i teraz dam -tak myślę.

Doris5969 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
Agamu napisał(a):

No ja chyba też ten pierwszy zamówię bo mam czym oddychać 75E w porywach Fzalezy jaki model biustonosza noszę.Ja musze jeszcze tydzień czekać , a do tego nie czuje jeszcze maleństwa 😞ale może w święta cosik się rozbryka 🙂

haha tez mam taki rozmiar..masakra,przed ciaza mialam 75C a tu prosze jak sie rozroslo 😁Dobrze,ze nie pod biustem 🙃 😮

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
iza131313 napisał(a):

Ja jestem z Warszawy 🙂ale nad położna nie myslałam i wiesz co raczej nie będę brała przy pierwszym dziecku dałam radę bez położnej więc i teraz dam -tak myślę.
Ja z Warszawy nie jestem, ale też nie planuję brać położnej. Będzie ze mną mój Tomek, wydaje mi się że obecność kogoś z zewnątrz tez ma wpływ na pracę tych położnych przy porodzie, od razu inaczej patrzą chyba na człowieka. Ale nie wiem...nie rodziłam jeszcze 🙂 Doszłam do wniosku, że ich obowiązkiem jest się nami zająć,mam nadzieję 🙂

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
oj wolałabym w biust żeby mi szło niż w biedra ... bo mi dziś dwie osoby powiedziały że siedzonko mi się poszerza 🤢 także do końca ciąży będe potrzebowała dwóch stołków hahah 😁 😮

siedzenie też mi się poszerzyło ,ale odpukać na poczatku teraz stoi w miejscu i lepiej niech tak zostanie 😜nadzieję zawsze trzeba miec 🙂

• Mamusia
Agamu napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
iza131313 napisał(a):

Ja z Warszawy nie jestem, ale też nie planuję brać położnej. Będzie ze mną mój Tomek, wydaje mi się że obecność kogoś z zewnątrz tez ma wpływ na pracę tych położnych przy porodzie, od razu inaczej patrzą chyba na człowieka. Ale nie wiem...nie rodziłam jeszcze 🙂 Doszłam do wniosku, że ich obowiązkiem jest się nami zająć,mam nadzieję 🙂

ja też nie będe miała opłaconej położnej na telefon , jak będzie taka potrzeba to dam w kieszeń położnej która akurat będzie na zmianie ... mimo że mają się Tobą zająć jak najlepiej to wiadomo że jak w łapę dostaną to są milsze i coś więcej wtedy potrafią zaradzić ... no ale tak już jest niestety,a zabrać kase nie zaszkodzi

• Mamusia
Agamu napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
iza131313 napisał(a):

ja też nie będe miała opłaconej położnej na telefon , jak będzie taka potrzeba to dam w kieszeń położnej która akurat będzie na zmianie ... mimo że mają się Tobą zająć jak najlepiej to wiadomo że jak w łapę dostaną to są milsze i coś więcej wtedy potrafią zaradzić ... no ale tak już jest niestety,a zabrać kase nie zaszkodzi

• Mamusia
Agamu napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
iza131313 napisał(a):

I ja wychodze właśnie z takiego założenia 🙂planuję również poród z moim Marcinem więc mniejsze będę miała stres-tak myśle 🙂