Skocz do zawartości

Mamusie z Krakowa i okolic! - reaktywacja :) | Forum o ciąży

asiula83

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Karina przykro mi bardzo z powodu Dziadka 😞

Gosiu a ile Nikola Ci śpi w ciągu dnia?
U nas Paulinka w ciągu dnia śpi dwa razy po pół godziny max do godziny ale w nocy ładnie przesypia z jedną pobudką około 3-4, ale zje mleko i od razu zasypia. Oczywiście czasem zdarza się że w nocy chce się bawić ale to pojedyncze i na szczęście rzadkie przypadki.

• Mamusia
No to prawda, może z przyzwyczajenia 🙂 kiedyś się nauczy żeby dłużej spać, a jak nasze maluchy będą starsze to pewnie trudno je będzie dobudzić żeby wstawały do szkoły 🙂
Najgorsze jest to, że teraz znowu zacznie się wcześniej robić jasno a Paulinka jak się wtedy przebudzi to nie ma siły żeby zasnęła bo skoro jest jasno to już jest dzień i można się bawić 🙂

• Mamusia
Gosiu fajnie że się pokazałaś 🙂
wiem, że od lipca zacznie się totalny armagedon 🙂 jak już będzie dwójka ale muszę być dzielna i jakoś dać sobie z tym radę, najgorzej będzie zaraz po porodzie ale wtedy Rafał będzie z nami to myślę że będzie łatwiej

powodzenia w pisaniu pracy! przy takich maluchach to chyba nie jest łatwa sprawa, w każdym razie trzymam kciuki!
a jaki masz temat pracy?

Netka tak mi się skojarzyło;p bo papudze zasłaniałam klatkę bo jak tylko świt poczuła to się darła w niebogłosy 😁 Kubie zapobiegawczo ciemne rolety w pokoju zrobiliśmy 😁 😁

Asia - pisze o błędach wychowawczych popełnianych przez samotnych rodziców i muszę ankietować takich właśnie Kwestionariuszem Autopercepcji Wychowawcy, który wyznacza konkretne błędy.. no tylko nie mam za bardzo kogo ankietować:/ wrrr...

Teamt nie powiem nie jest zły... tylko miałam inną wizję tego wszystkiego 🙂 nie pomyślałam, że będzie taki problem z ankietowaniem..

w ogóle to odpadam.. pytam ludzi czy znają jakichś samotnych rodziców, a oni mi na to: "tzn. bezdzietnych??". Ja mówię.. no postukacje się w głowę.. gdzie oni widzieli bezdzietnych rodziców??:P:P

Normalnie tak nie wiem jak się za to wziąć, że aż z tego wszystkiego apaszkę sobie kupiłam na poprawę humoru 😁
mężowi nie mówię:P (w końcu świeżo po zakupach jesteśmy:P) 😁 😁 a cieszę się z niej jak murzynek z bateryjki:P:P
No i wzięłam się w garść i kupiłam impregnat do butów;p bo jakbym je zniszczyła to mój by nie był zadowolony 😁 😁 ehhh... marzą mi się kolejne zakupy...:P:P a tu nie ma gdzie, nie ma jak i nie ma za co:P:P

A i nałapałam dzisiaj okazji i kupiłam chłopcom po kilka par bodów 🙂 normalnie nowiutkie po 4-6 zł 😉 cieszę się bo Kub mi powyrastał a te co Mati dziedziczył w opłakanym stanie były:P

jaaa... ale mi się nie chce pisać 🙂:P

• Mamusia
Gosia praca nie zając 😉 żartuje oczywiście, jak masz chwilkę spokoju to korzystaj i pisz. Ja teraz nie wyobrażam sobie pisania pracy przy Paulince, jak tylko podchodzę do komputera to jest awantura a jak odejdę to mogę sobie iść gdziekolwiek, byleby nie komputer, więc korzystam z okazji kiedy śpi 🙂

a gdzie Ty tak tanio body znalazłaś?
Ty mieszkasz w Mszanie Dolnej czy Górnej? ja jak jadę do domu to zawsze tamtędy przejeżdżamy bo nam w sumie najbliżej, ja jestem z Nowego Sącza

i bardzo dobrze zrobiłaś że kupiłaś sobie apaszkę, mała rzecz a cieszy 🙂

Asia z Dolnej pochodzę a na Górnej wyszłam za mąż i tu mieszkam 🙂
to jak przejeżdżasz to wpadaj na kawkę 😁 😁!!!

A body - część w hurtowni "Gracja" a część w takim sklepiku z angielską odzieżą nową i używaną dla dzieci 🙂 akurat były takie z jakby małą skazą nowe i przecenione na 3 zł! no a body Kubkowi ubieram tylko pod spód żeby cieplej mu było więc skazę mam gdzieś (z resztą nawet jej nie widać:P) i cieszę się jak nie wiem 🙂

A co do apaszki 🙂 to lubię sobie od czasu do czasu taką pierdółkę kupić 🙂 tylko zwykle kupowałam gdzie indziej 😁 a teraz mam drugi sklep gdzie są całkiem fajne 😁 😁 hehe

• Mamusia
ja osobiście nie jestem fanką zakupów, idę jak już muszę sobie coś kupić
w niedzielę wieczorem podjechaliśmy do galerii bo Rafał chciał sobie kupić nową bluzę a ja przy okazji też coś, no ale jak zobaczyłam ten tłum to powiedziałam że jednak rezygnuję 🙂 wrrr

• Mamusia
Hejka 🙂

U nas dalszy ciąg remontu u sąsiadów i od 8 do 15 wiercili namiętnie - zwariować można wczoraj i w poniedziałek jakoś tego nie odczuwaliśmy bo byliśmy dużo poza domem ale dzisiaj myślałam ze wyjdę z siebie. Na szczęście już jest cisza 🙂
U nas nocka w miarę z jedną pobudką ale wstał już o 6.30 także wcześnie. Ja na szczęście mam u niego w pokoju ciemne rolety więc nie wiadomo kiedy robi się jasno 🤪
Dzisiaj przechodzi samego siebie ( ale to chyba przez ten hałas ) chodzi za mną i mnie bije 😞 a jak mu mówie, że nie wolno i że mnie to boli to się ze mnie śmieje 🙃 takiego mam kochanego synka.
Wczoraj mieliśmy mały-wielki sukces bo od jakieś 2 miesięcy nie chciał mi usiąść w wannie bo się bał, a wczoraj z nową zabawką od babci udało się 🙂 Co prawda ja cała mokra bo musiał być do mnie przytulony ale ważne, że się udało 🙂 Później nie chciał wyjść z wanny 🙂

Karina mam nadzieję, że dziadek się obudzi 🙂

Gosi jak chcesz to wyślij mi na maila ([email protected] ) parę ankiet, to muszą być koniecznie młode mamy czy mogą być troszkę starsze ??

Uciekam na chwilkę bo Młody nie umie zasnąć ale zaraz będę