Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Łatwo mówić....ale wytrzymam 🙂
macie racje - dla niego jestem i tak naj naj ....nawet z tymi fałdkami, wielkimi udami i pupą ☺️ - na razie tak musi byc...

czekam na przesyłkę - kupiłam na allegro kosmetyki - masło poporodowe i krem do biustu z ZIAJI = znajome polecały - ceny śmieszniutkie a zobaczymiy jakie efekty - a co najwazniejsze mozna uzywac karmiąc maluszka.

z tym solarium to Marta zazdroszcze 🙂 jejku jak ja marze o choc delikatnie brązowym ciałku....ale odbiję sobie - jak na razie musze zadowolic sie kremikiem lekko brązujacym 🙂
A co do pouchlizny - to dalej szukamy przyczyn- czekam jeszcze na wyniki badan hormonalnych - poza tym wsio ok...

Położna dzis nas odwiedziła ostatni raz - Haneczka jak na razie ciągle ma malenkie krostki na buzi - mam odtawic nabiał - jak ja przezyje bez mleka, serka danio i twarożka?
ale mus to mus
Jeszcze powiedziała mi ze to ze Hania kupke robi 1 lub 2 razy dziennie to nic łego, moze nawet raz na 3-4 dni robic i tez nic złego sie nie dzieje....

A to ze rączki zjada 🤪 to dlatego ze ma potrzebe ssania - dawac cycusia albo smoka - albo jest głodna - nie najada sie mimo ze czesto je - jesli przybiera na wadze to ok, jesli nie to dokarmiac mlekiem - zobaczymy co lekarz podpowie - w czwartek lecimy na szczepienie Hani.

i przypomniało mi sie - załozyłam dzis obrączkę i pierścioneczek zaręczynowy - wiec troszke schodzi opuchlizna - w końcu....

A wiecie jaka moja Hania jest pyzata.....taka okrągła jak balonik 🤪

czy wasze niunie tez tak gaworzą - ago gi ge itp - jak sie do niej mowi to taka gaduła sie z niej robi...az milutko posłuchac...

no dobra - zmykamy robic obiad
pa

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kamyk - gaworzą gaworzą 🙂 Grzesiu prowadzi z nami nie lada konwersacje :laugh: A GUUU, A GYYYY, LAAAAA .. :P
i śmiesznie włoski mu się z tyłu wytarły i wygląda jakby miał taka czapeczkę ( nie wiem jak się ona fachowo nazywa ) co papież nosi 🙂 - póki co łysolek z niego, ale ja tez ponoć włosów zbytnio nie miałam w jego wieku :P

• Mamusia
hej hej 🙂
ale u nas pustki.. 🙂
dostałam wczoraj ten gorset wyszczuplający ( http://allegro.pl/item752303195_tummy_trimmer_pas_gorset_poporodowy_m_38_40.html )) to powiem Wam, że to fajna rzecz. Może nie spłaszcza całkowicie brzucha, ale bardzo mocno go trzyma no i wcięcie w talii się robi większe 😆 Co do rolowania, to jet on trochę dłuższy, i nie podciąga się do góry 🙂 Jestem z niego zadowolona 🙂

No i chyba mojemu Grzesiowi zaczęło się normować noce spanie 🙂 Już drugi dzień z rzędu, gdy zasnął o 22.00, to obudził się dopiero przed 2.00, a potem 4.30 🙂 także powoli zaczynam się wysypiać, nareszcie 🤪

miłego dnia 😘 choć u mnie to deszczowo i ponuro jest.. 😞

• Mamusia
Kasiu to dobrze, że jesteś zadowolona 🙂 Ja troszkę mniej...tym bardziej, że potem przez pomyłkę zamist mojemu mężowi to aptece w której zamawiałam ten pas przelałam 460 zł 😞( Obiecali, że zwrócą, ale pieniędzy nie mam do dzisiaj...kurcze taka zła jestem że aż mi się chce ryczeć...tyle kasy 😞

Moja Gabrysia też już w nocy śpi przynajmniej 4 godzinki - tylko, że zasypia nadal między 23 a 24 - więc trochę to za późno 😞

• Mamusia
No to zaszalałas Marta.... 😞
nie martw sie - kase na pewno oddadzą....

a moze i ja kupie ten pas.....dajcie znac czy ten pas przynosi efekty, ok? bo moze przez jego noszenie tłuszczyk sie wchlonie sam 🙃

buziaki
u nas tak zimno ze siedzimy drugi dzien w domu - i snieg padał tez dzis .....

• Mamusia
A ja chyba zapisze sie na aqua areobik troche poplywam ;D.
Dzisiaj robilam sobie paznokcie przeduzylam troche zelem i zatopilam wzory bo nie mam czasu na to by je malowac 😜 u nog tak samo zrobilam fryzjera odwiedzilam 1,5tyg temu 🙂.
I powiem szczerze ze sie od razu lepiej poczulam :P

wogole wracajac dzisiajw polowie drogi zlapal mnie deszcz i jeszcze nie mialam parsaolki wlazlam do sklepu kupilam parasol i o wiele lepiej chociaz nie zmoklam :P a zmarzlam jak diabli 😁

• Mamusia
Asnet, chyba raczej tłuszczyk si.e przez ten pas nie wchłonie tak mi sie wydaje. Ja go na co dzień nie noszę, tylko jak gdzieś wychodzę, żeby w miarę "płasko " na brzuszku wyglądać 🙂

Marta - kurcze, to rzeczywiście niefajnie z tymi pieniążkami 😞 A może próbuj przejść się do kierowniczki tej apteki i przypomnieć jej o zwrocie?

EH, przeziębiłam się 😠 muszę cieplejszą piżamę zakładać, bo do tej pory spałam w takiej letniej - no i teraz mam katar ;/ Póki nie mam gorączki to mogę karmić piersią, i oby sie ona nie pojawiła, no nie lubię ściągać mleka..

• Mamusia
Hej kobietki 🙂
Dopiero teraz moge zajrzec do Was bo przez ostatnie 2 dni to masakra wogole nie mialam czasu 🙂
POwiem Wam ze ja to sypie po ciazy...dostalam jakiegos zapalenia oczu to jeszcze nie spojowki ale masakra cale mam czerwone tzn przekrwione 😞
Nasz maly tez fajnie gada z nami A UUUU , Łeeeeee , Neeeee , YYyyyyy, Eeeeeee, E yyyyy .... heheh ciekawa rozmowa hihihih
Marta wlasnie zadzwon do tej apteki i ponaglij ich o tez zwrot gotowki.. bo to sporo kaski jednak
Kasia fajnie ze pas sie sprawdza 😁 a Grzesiu CUDNY:*:* a co do przeziebienia to wygrzewaj sie w nocy i nie lataj po dworze bo strasznie zimno
Lece lulu bo padam 😁
buziaczki mamusie i nasze sierpniowe maluszki 😘 😘 😘

• Mamusia
Kasia, jaki ten Twój Grzes jest sliczny 🙂

Goshe, Ty na siebie uwazaj, bo zapalenie spojówek jest zaraźliwe - zebys synka nie zaraziła.

ja na tej stronie na której są te pasy poporodowe wypatrzyłam taki gorset - od brzucha (pod piersiami sie zaczyna) a konczy sie nad koanami - i tanie - zastanawiam sie czy tego sobie nie kupic....choc wydaje mi sie ze powoli chudnę bo zmiesciałm sie wczoraj w swoje dresiki - przez biodra ledwo co przeszły, ale przeszły 🙂
wiec czekam dalej na efekty.

Martus - ponaglaj apteke - bo sie kasy nie doczekasz

Mamusie z Wrocławia - powedzcie mi gdzie mozna kupic fajne ciuszki dla naszych maluszków - w jakich sklepach i gdzie sie one we wrocku znajdują - i nie tylko dla maluszka- koniecznie musze kupic butki dla synka - jakis fajny sklep jest na obrzezach miasta - są tam duze przeceny znanych firm, koncówki kolekcji - jak ten sklep sie nazywa? pomózcie - wybieramy sie na zakupy - niestety ja nie przewiduje dla siebie niczego - szkoda mi kasy na rzeczy któe potem beda musiały lezec w szafie - bo przeciez schudne....(mam nadzieje - wiem, nadzieja matką głupich 🤨 )

Asnet - alez sie wypięknłas - pazurki piękne - no no....ja jednak wole swoje - krótkie i zadbane - miałam kiedys zelowe i tipsy - ale wkurzało mnie to ze trzeba było śmigac potem na dopełnianie - a na to nigdy nie miała czasu...
Jak na razie to marzy mi sie solarium 🙂)))

A wiecie ze wcozraj mineło 8 lat od czasu jak poznałam sie ze swoim mezem.....statnio mamy tak mało czasu dla siebie - wiec okazja była....
przygotowałam kolacje , zabroniłam wychodzic z sypialni do momentu az go zawołam - a było ok 23 - wiec jak wyszedł to....nasz salon był cały we swieczkach - dosłownie wszedzie paliły sie malenkie swieczuszki - otaczały nasz stół, nas.....no cudnie było i tak fajnie ciepło...a na środku przy stole na któym świecznik, winko - ja piłam wode z sokiem malinowym - no i my......leciała nasza piosenka ....no i zatańczylismy - czułam sie jak na randce.....
zjedlismy, posuchalismy muzyki, porozmwialiśmy i ..........
poszliśmy spac 🙂

ech, co to był za wieczór

• Mamusia
ah Kamyk, czytając opis Twojego wieczoru troszkę się rozmarzyłam.. 🙃 😘
Ja że jestem teraz pociągająca ( nosem ) to z romantycznego wieczoru nici 😞 Obym tylko małego nie zaraziła..
co do gorsetu, to nie wiem czy akurat taki do kolan będzie wygodny w noszeniu i zakładaniu. Ja tez myślałam o czymś podobnym, ale potem przemyślałam sprawę, że potrzebuję tylko na brzuch bo uda mam w porządku, więc kupiłam bez nogawek :P

Nie wiem co się ostatnio ze mną dzieje :O dostałam jakis zmian hormonalnych bo normalnie pojawił mi się trądzik! ;/

buźka , mykam bo Grzesiu wstał. Pa 🙂

• Mamusia
Kamyk cudowny wieczór...aż łezka mi się zakręciła w oku 🙂
Kasiu Grześ śliczniusi jest 🙂

Moja Gabi spała dzisiaj bez przerwy od 24 do 6:30 🤪 Kurcze ale się wysypiam ostatnio 🙂 Jak obudziłam się dzisiaj przed 6 to już zasnąć nie mogłam tylko czatowałam nad łóżeczkiem czy na pewno oddycha 🙂 Potem zjadła, pogadała z nami godzinkę i dalej spała 🙂 Obudziła się o 10:30 i znowu śpi 🙂hahahaha

Jednak nie jest mi zbyt wesoło bo od tyg walczymy z okropną ciemieniuchą na główce 😞 Dzisiaj w nocy wyskoczyła jej też na brwiach 😞 Jestem przez to podłamana, bo wygląda to strasznie i brzydko pachnie...nie wiem czy czasami nie będę musiała iść z tym do lekarza, bo ma strasznie przz to czerwoną skórę - taka podrażniona mocno jest.

• Mamusia
Kamyk ale cudowny wieczor ach...tylko pozazdroscic 🙂 mi tez sie marzy cos podobnego...
Powiem Ci ze mnie przestraszylas tym za to zapalenie spojowek jest zarazliwe...teraz modle sie oby tylko malutki sie nie zarazil... 🤨
Wlasnie wyczytalam z necie ze to moze byc przez adenowirusy ehh a mnie maluszek przeciez tym wirusem zarazil 😞 tylko teraz przeszlo na oczy...pojde do lekarza a on da mi antybiotyk i koniec karmienia cycuszkiem BOZE to jakas paranoja co sie ostatnio dzieje... 😞 😞
Marta no niestety maluszki maja czasem ciemieniuszke szkoda ze spotkalo to Twoja Gabrysie 😞
ale zobacz za to jak pieknie spi w nocy 😁
a moj za to dzisiaj w nocy budzil sie ze 3 razy na jedzonko 😁 😁
Kasia po ciazy to wszystko mozliwe a wypadaja Ci wlosy??bo mi strasznie 🤢

• Mamusia
Marta, a może spróbuj kupić w aptece jakiś krem na ciemieniuchę
http://www.nokaut.pl/kosmetyk/svr-xerial-capillaire-balsam-keratolityczny-ciemieniucha-u-niemowlat-100ml.html
No to Gabi ładnie Ci spała 🙂 mój dzisiaj też ma dzień śpiocha, je i śpi 🙂 pręży się tylko bo kupki nie może zrobić. Poczekam do jutra, jak nie robi to dostanie czopka w tyłek :P

• Mamusia
Słuchajcie, a Wasze dzieciaczki zezują? trochę się martwię, bo Grzesiowi często oczka uciekają , raz jedno raz drugie, i zezuje 😞 Mój mąż miał problemy z zezem w dzieciństwie, ale on to miał bo był wcześniakiem ( 32 tc). I teraz nie wiem czy to dziedziczne, czy po prostu normalne u niemowląt. Wizyta u okulisty w listopadzie..

• Mamusia
Kasia moja Gabi też strasznie zezuje - robi zeza zbieżnego-oba oczka do środka jej uciekają. Też się tym strasznie martwiliśmy początkowo, ale czytałam, że to normalne u malutkich dzieci. My jak widzimy, że gabi robi zeza to na chwileczkę zasłaniamy jej oczka - i wszystko wraca do normy 🙂

Kasiu a Ty tak sama z siebie do okulisty idziesz czy kazali Ci?? Bo mi nikt o okuliście nie mówił i nie wiem czy muszę umówić Gabrysię.

• Mamusia
Marta, o okuliście nic mi nie mówili w szpitalu, ale zapytałam się teściowej czy mam z nim iść, powiedziała, że można mu przebadać oczka. Także okulista na własną rękę. Wiem, że wcześniaki mają obowiązek być pod stałą kontrolą okulisty.

Kamyk - liczna ta Twoja Hania 🙂 a włosków ma tyle co mój Grześ 🙂 zresztą wiesz.. on kawaler jest.. :P Sandry Nadia jest już zajęta przez Oliwierka, to może Grzesiu porwałby Hanię na randkę? :> :P

• Mamusia
ale Hania jest slodka 😁 a jaka ma fajna minke hihi a co to za randki hehe Oliwierka to Gabi tez podrywa hihih
Ja u mojego nie dopatrzylam sie zezika ale czytalam ze u niemowlaczkow to normalne i minie samo
MAtko ale dzisiaj moj maluch dal mi w kosc wogole nawet pool godzinki nie spal w dzien i do tej pory nie spi co 5 min sie budzi nie wiem o co chodzi wierci sie niesamowicie...a ja juz padam ze zmeczenia ...

• Mamusia
Zmykaj Goshe spac, bo w takim razie nie wiadomo jka nocka bedzie u Ciebie...oby spokojna dla Was

A co do randek Grzesia z Hanią - ja wyrazam zgode 🙂 i nawet miescowosc nam pasue bo ja pochodze z okolic Szczecina i Hania ma niedaleko babcie i dziadka, wiec jak na wakcje bedzie jeździc to zahaczy o Grzesia:laugh:

ja jakos nie zauwazyłam zeby Hanka Rumcajsowa (tak na nia mówimy) zezowała - kurcze musze poobserwowac

no dobra lece lulu

jutro szczepienie - brrrrrrrrrrr
boje sie

dobranoc

• Mamusia
Kamyk - No proszę, to fajnie, że masz w moich okolicach dziadków 🙂 No i super że jest pozwolenie na randkę hehe :P Jeśli bywasz w Szczecinie, to ja piszę się na spacerek jak już znów ciepło będzie 🙂

Gosia, to aż dziwne, że Oliwierek tak cały dzień Ci wojował. Mój tez potrafi dać w kość, ale po paru godzinach sam pada ze zmęczenia - słychać jęki, zażalenia..a po chwili cisza - i Grzesiek śpi 🙂

• Mamusia
kamyk sklep factory outlet na muchoborze wielkim a dla dziecka my kupujemy w askocie a renomie dawny pedet i na bielanach w tesco H&M albo kapahl albo na sklepie w tesco sa fajne ciuszki i tanie 😁
A co do paznokci to ja nie mam tipsow tylko na swoich zel 😁
Twoja dzidzia sliczna taki sam lezaczek mamy tylko pomaranczowy 😁

Goshe dbaj o oczy biedctwo 😁 i zycze zebys sie wyspala wkoncu

Co do okulisty to nam kazali isc na badania poprostu kontrolne u niemowlaka 😁 a co do zeza to nasza tez robi ja jak bylam mala tez mialam ale znikl. Mysmy jak byli u okulisty to ja sie pytalam babeczki ona powiedzxiala ze to normalne ze moze to wystepowac nawet do 6-7 miesiaca a jak nie przejdzie to wtedy do okulisty i ona okresli co i jak 😁

Wogole nasza nauczyla sie spac z pielucha 😁 i dajemy jej pieluche ona sie przytula do niej i spI 😁 przecudne dziecko 😁

• Mamusia
Hej 🙂
Noc przespana cala hehe pobudka byla dopiero o 8 ran\o a zasnal mi dopiero ok 23!!!!a dzisiaj od rana znowu marudzi ehh no co w niego wstapilo nie wiem a takie grzeczne dziecko bylo 😁 Kasia moj M tez sie dziwil ze maly tyle czasu wytrzymuje bez snu i nie pada ze zmeczenia 🙂
Kamyk w pasazu grunwaldzkim w sklepach H&M sa swietne ciuszki dla maluszkow w smyku tez ale dosyc drogie:/
heh lece bo lobuziak znowu zaczyna plakac a tak ladnie sie bawil 🙃