Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosiu, posmaruj może sudokremem i pozwól pofikać małemu z gołymi jajeczkami 😉

a co do przełużania włosków - nie polecam. Miałam przedłużane do ślubu, do tygodnia wyglądały super, potem zaczęły się kołtunić, sterczały, uwierały w głowę - nie mogłam dłużej wytrzymać i poprostu obcięłam je razem z moimi włosami 😞 Mogłam co prawda do fryzjera pójść, ale za zdjęcie znów by mnie skasował i to ostro..

Fotkę wstawię pewnie z chrzcin - teraz to ja taka nie umalowana jestem :P i jak am radę to grzywkę obetnę bo teraz to trochę zarosłam 😉

sukces! Grzesiek dziś wypił pare łyków soczku z butli 🙂 jak poczuł same mleko to było wielkie BLEH, zaciągnął soczku i było ok 🙂 a wogóle co się okazało - ma rankę na górnym dziąśle między planowanymi jedynkami - pewnie to go tak boli i szarpie w trakcie karmienia..

Mykam Laski umyć okna przed świętami, mam jakies 20 minut :P bo później mały się zapewne obudzi. papa

• Mamusia
Nie no co Wy 🙂 nie stosuje na raz sudokremu i pudru 😁 pare dni stosowalam sam sudokrem , pozniej pare dni puder i nie widac poprawy a papmersow i chusteczek nie zmienialam:/ zobaczek jak po tym alantanie bedzie jak juz to nie pomoze to pokaze pediatrze te jego jajeczka a z golymi jajkami tez sobie lezy troszke 🙂
Moja kolezanka przedluzala sobie wlosy rok temu i dalej ma super tylko musiala podcinac troszke to chyba zalezy od wlosow no i od tego jak robia to przedluzanie 🙂musze najpierw sie dowiedziec czy na moich wlosach ktos wogole sie podejmie takiej roboty hehe 😁
Biedny Grzes a skad ta ranka mu sie zrobila???ale dobrze ze juz sa postepy i pije soczek 😁

• Mamusia
nie mam pojęcia skąd ta ranka - być może od wyżynających się zębów..

a na te włosy przedłużane sa specjalne szampony i szczotki do czesania - ja ich nie stosowałam, może dlatego od razu mi się skołtuniły :P

tu masz moją fotkę z przesłużonymi włosami. Akurat udało się je dobrać o koloru moich "naturalnych" ( wtedy :P )i jak można zauważyć - miałam doczepione tylko na tył głowy, dlatego trochę odstawały 🥴
no, a tak w ogóle, to byłam wtedy w 19 tc, 2 tygodnie po ślubie, a za oknem kot, który chce wejść do domu 🙂
ah, tam w środku już Grzesiulek był 😘 [img size=302]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/19_TC.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
200 pasemek? 😲 to ile chcesz za swoją czuprynkę zapłacić? 😲 nawet licząc pasemko za 5 zł, to mamy 1000 zł 😲 :P
Mnie doczepiła tylko jakieś 15-20 pasemek "po kosztach", żeby na fryzurę ślubną loczki z nich zrobić. Ale nie chodzę już do tej fryzjerki - zaczęła robić włosy na "odwal" i ciągle mi mówiła, że powinna brać już ode mnie ponad 200 zł za farbowanie bo wszystko drożeje ( a chodzę o niej już ponad 2 lata i nie jedną klientkę do niej przyprowadziłam 🤨 )No to przestałam do niej chodzić zarówno ja jak i moja mama i reszta jej koleżanek 😉

Huraa!! Grzesiek pije z butli mleko 🙂 ale uwaga! musi być to mleko smakowe ( czytaj: dodana kaszka bananowa 🙂 ) wtedy zaciągnie się i wypije trochę . No i przed snem wypił trochę soczku z winogron, melisy i rumianku 🙂 a więc nie jest źle. Pojadę w środę kupić tą butelkę lovi co mi polecałyście 🙂 a na chwile obecną je z antykolkowej butli NUKa z szerokim silikonowym smokiem, który wygląda jak cyc i jest dość miękki jak cyc ;]

• Mamusia
Gosiu no to chcesz zaszaleć z tymi włoskami 🙂
Super, że Grzesiu znowu zaczął pić z butli 🙂 Ja nie robiłam ostatnio podejścia u Gabi...może w środę spróbuję.

Jutro jadę w odwiedzinki na 2 dni do rodziców 🙂 Po drodze odwiedzę kuzynkę która urodziła 8 grudnia córeczkę Majeczkę 🙂 Jestem ciekawa jak Gabrysia będzie przy niej wyglądała... pewnie wielkolud...hehehehehe

Właśnie wróciłam z solarium i zaraz idę się wypluskać i do łóżeczka 🙂

• Mamusia
JA juz mam 800zl zaoszczedzone na te wloski 🙂hehe i za tyle chce zrobic 🙂
Super ze Grzes znowu pije butle moze mu poprostu mleko przestalo smakowac??heh ale pomyslowa mamusia zawsze cos wymysli 😁 😁

Do nas przyjechal moj tata na 3 dni 😁 przyniosl jedzonko domowej roboty przez babcie i prezenty dla maluszka 🙂

Ja wlasnie wlaczylam dd tvn jak lecialo o tych czworaczkach fajniutkie te dziewczynki 😁

• Mamusia
ja nie widziałam tego o tych czworaczkach, natomiast często oglądam "rodzinę 2 + 8 " na discovery travel & living 🙂
Najpierw para leczyła się na bezpłodność, potem urodziły się bliźniaczki, no i chcieli po bliźniaczkach miec jeszcze jedną dzidzię.. urodziło się 6 :P
Ja sobie nie wyobrażam 6 Grześków w domu 🤪 jeden absorbuje prawie cały wolny mój czas, a co dopiero szóstka :P

• Mamusia
Ja tez czasem ogladam to o tych dzieciaczkach "2+8" slodkie sa hehe ale oj ile to trzeba miec sily i cierpliwosci przy takiej gromadce 🙂 😲 🙂
Moj maly nie lubi jabluszek ani pic ani jesc:/ heh nakupilam mu dzisiaj zapas sloiczkow i soczkow do konca miesiaca same nowe smaki zobaczymy jak bedzie jadl 🙂

• Mamusia
mój na jabłka się też krzywi, natomiast uwielbia banany 🙂 zarówno takie rozgniecione, jak i kaszkę bananową 🙂 No i gotowaną marchewkę 🙂
Wypiął się dzisiaj na soczek z owoców leśnych, natomiast zaciągał się wczoraj napojem z rumianku, winogron i melisy. Powoli można już poznać smaki naszych pociech 🙂

eh, z sutkami już prawie wszystko wporządku, pomogło smarowanie po każdym karmieniu maścią maltan. Natomiast zrobiło mi się niewiele ropy w jednej z ranek 🤢
☺️ 😲 🥴 🤨 póki co przemywam wodą utlenioną i nie widzę by znów sie gromadziło.
Nie lubię gdy Grzesiek gryzie moje cycki,bo wiadomo -BOLI, ale uwielbiam ten widok, kiedy trzyma w zębach sutka i patrzy mi się prosto w oczy jednoczesnie zaciskając zęby :P cwaniak czeka na moją reakcję 😉

• Mamusia
Hhehe, nigdy niestety nie widzialam tego programu, bo mam podstawowa kablowe 😞

jak fajnie jutro ostatni dzien jak na razie do szkoly i do 5 stycznia poki co wolne 🙂 Wszystko bylob siuper gdyby nie to, ze jutro mam prezentacje...nie byloby problemu, gdyby nie to, ze kazdy dostal jakas osobe do opisania, a ja dostalam kurde porownanie ich wszystkich...
nie mialam pojecia jak to zrobic wiec wymyslilam, jakies gry i zabawy dla grupy... 😁

Tylko pytanie czy spodoba sie prowadzacej zajecia, bo jest mega wymagajaca 😞 zbieramy na zajeciach pkt i jak ktos ma duzo zostaje zwolniony z zaliczenia 😁
Poki co przoduje...ale za te prezentacje jest az 50 pkt, wiec jak sie poloze to kiszka 😞

3majcie za mnie kciuki, ogolnie wierze, ze bedzie ok...chyba ze zle cos przekaze i grupa nie zrozumie zasad, to juz leze w jej oczach...
w sumie co tam sie stresowac bede... 😁DD

Kasia... lepiej badz mila dla synusia, bo teraz to w swej przeslicznej buziulce ma niezly argument 😁 Dawaj mama jesc, bo pogryze cyca 😉

• Mamusia
Sandra dasz rady kto jak kto ale Ty ktora zdawala egzamin dzien przed porodem:laugh: napewno da rade heheh
Boziu jak ja sie ciesze ze juz sie nie ucze 😁
No wlasnie Kasia lepiej badz mila dla Grzegorza hehe:laugh: 🙃
Tez kupilam mu banany z hippa pewnie polubi ale swoja droga dziwne jablek nie lubi a szpinak wcina i az mlaska przy tym 😁

• Mamusia
Cześć laski kochane 🙂Stęskniłam się za Wami,naprawdę 🙂Mam nadzieję,że będę teraz częściej do Was wpadać bo mam w końcu internet,hura 🙂
Julcia już dawno smacznie śpiutka,mąż w pracy,a ja mam czas...
Ja Julce dopiero zaczynam powoli wprowadzać coś innego oprócz mleka i herbatki,dzisiaj spróbowałam i dałam jej troszkę zupki marchewkowej i byłam ciekawa jak zareaguje bo pierwszy raz poczuła inny smak no i debiut z łyżeczki,tak śmiesznie mlaskała języczkiem,połowę wylatywało,he he 🙂
a po południu zostawiłam małą na chwilę cioci i pojechałam pokupować resztę prezentów gwiazdkowych 🙂Tylko nie wiem co mam mojej córci kupić.
Jakie macie pomysły na prezenty dla naszych pociech?

Sandra na pewno poradzisz sobie w szkole,zdolniacha jesteś więc nie pękaj...

Kasiu,podziwiam,że dajesz rade karmić Grzesia z pokaleczonymi sutkami.

Ogólnie laski jak czytam co tam u Was to widzę,że wszystkie jeszcze karmicie piersią,kurcze mi się nie udało bo miałam mało pokarmu,a na samym początku to nic nie leciało,mała całymi dniami leżała przy cycu,denerwowała się, a ja miałam całe poranione cycki.Nie pomogły specjalne herbatki,kawy zbożowe,a nawet tabletki,wytrzymałam pierwszy miesiąc a potem nic już nie leciało.Może uda mi się w przyszłości z drugim dzieckiem 😜

Napiszcie jak tam przygotowania do świąt 🙂Jak je spędzacie,buziaki i dobrej nocki,ucałujcie dzieciaczki 🙂

• Mamusia
Kurcze gdzie się nie obejrzę,to w moim otoczeniu wszystkie babki są w ciąży albo mają już dzieci,samych ciężarnych w najbliższym otoczeniu mam 8 🙂Jak tak patrzę na ich rosnące brzuszki to dopada mnie taka jakaś dziwna tęsknota i wspomnienie mnie samej 🙂 🙂

• Mamusia
Heh.. w sumie mam mala wiedze, na temat tego co bede prowadzic, ale coz 🙂 Bywa i tak 😉

Laseczki z Poznania, co byscie powiedziały na jakies spotkanko po Nowym Roku??

A Nadulek to zyczy Wam wesolych Świąt...:laugh: [img size=250]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/nadulek.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Inka szkoda ze nie mialas pokarmu 😞no ale bywa i tak ... Julcia chyba polubila marcheweczke 🙂 ja z kolei mam bardzo duzo pokarmu i do 4 miesiaca karmilam malego tylko cyckiem on nawet cherbatek nie chcial pic 🙂 teraz od 2 tyg podaje mu sloiczki i kleik ryzowy czasem no i cycusia caly czas 🙂
Ja Oliwuli nic nie kupuje zabawek ma az nad to ubranek tez a zreszta jest za maly jeszcze wiec i tak nic nie rozumie a na Wigilie bedziemy tylko we trojke wiec przezentow nie robie tzn tylko Michalowi cos tam kupie 🙂
Sandra to moze wpadniecie do Wrocławia z Nadia co?? 😁

• Mamusia
😘

witamy z Grzesiem 🙂 u nas śnieg pada, mroźno i zimno więc siedzę w domu z małym ( teraz siedzi na kolanach i patrzy co tak stuka na klawiaturze :P )

Inka, fajnie, że już internet masz 🙂 będziesz mogła do nas zaglądać częściej 🙂

Co do świąt.. to ja praktycznie wszystko mam już przyszykowane - codziennie sprzątałam sobie po jednym pokoju, prezenty już kupione ( został mi jedynie dla męża, ale to dziś załatwię ), no i czekamy na Boże Narodzenie 🙂 w drugi dzień świąt będę robiła wielką sałatkę jarzynową na 30 osób, bo chrzciny mamy 🙂 przyjęcie jest w domu - teściowa robi na dole, więc jedyny plusik, że te całe zamieszanie u mnie bezpośrednio w domku nie będzie 🙂

Mikołajek cudny 🙂tylko gdzie zapodział worek z prezentami? :P

ah, fajnie macie Dziewczyny, że tak bliżej siebie mieszkacie - ja w Szczecinie to tak dokładnie na peryferiach - wszędzie daleko, no może na morze mam godzinę jazdy autem i jakies 10 minut do granicy z Niemcami 😉

a co robicie na sylwestra? jakiś wypad na balety? U mnie szykują się jak co dzień nocne balety z małym, równo co 2 godziny :P jesteśmy w domu, może na wieczór jakaś fajna kolacyjka, filmik.. :P

• Mamusia
No tak Kasia bo u Was chrzciny to masz troszke roboty 🙂
U nas to w pierwszy dzien Swiat idziemy do tesciow a w drugi do prababci Oliwierka 🙂 ...bede tesknic za rodzina bo pierwszy raz bede zdala od nich na swieta 😞 ale na Wielkanoc juz maly bedzie starszy troszke wiec mysle ze te 500km spokojnie pokonamy 😁
co do Sylwestra to pewnie jak kazda z nas bedziemy sobie w 3 siedziec tzn Oliwierek ok 20 zasnie i wieczor z noca cale dla nas 😁 😁 😁 lampke winka sie napije a co 🙂
Kasia to wsiadaj w samochod zachacz o Poznan po Sandre i wpadajcie do mnie do Wroclawia napijemy sie herbatki pogadamy 😁 a Marta gdzie mieszka??ona ma autko to tez wpadnie i sobie poplotkujemy hihi 😁 😁 😁
Kupilismy dzisiaj choinke ale jaka nie duza i w niedziele bedziemy ja ubierac 😁

• Mamusia
a my wyprawiamy sylwestra u nas 🙂)

Bedzie impreza, ze hohoh 🙂 Znajomi z jednym dzieciszkiem starszym 8 dni od Nadusi.. do tego dwie ciezarne, z partnerami of course 🙂 wiec w sumie 8 osob...ale w Sylwestra moje dziecie biedna na butli bedzie, a ja sobie z 2 piwka strzele 😁DD

• Mamusia
Hahaha...dobry pomysł ze spotkaniem 😉Gosiu ja też w Poznaniu mieszkam ( praktycznie w Luboniu pod Poznaniem, ale to jest tablica przy tablicy)

Gwiazdorek jest śliczny 🙂 Jaka rozwalona leży 🙂

Ja do jutra jestem u rodziców...mała śpi już od 8 🙂 Ale powiem Wam, że już fajnie, że jutro do domku 🙂 Chociaż tutaj nie mam kiedy się nudzić bo cały czas coś 🙂

My święta spędzamy w tym roku baaardzo rodzinnie 🙂 Jedziemy do mojej babci. Będzie 20 osób 🤪 🤪 🤪 🤪 Gabrysi ostatnio urodziła się ciocia i ona też będzie...hehehe...młodsza o 3,5 miesiąca 🙂

Inka szkoda, że tak wyszło z Twoim pokarmem...ale teraz są takie mieszanki, że nie masz się czym przejmować - ważne żeby Julcia była zdrowa. Świetnie, że w końcu masz internet 🙂 Zaglądaj do nas koniecznie:P

Gosiu a dlaczego nie chcecie z Oliwierkiem jechać do Ciebie do domku?? Spokojnie dalibyście radę te 500 km 🙂 Moi znajomi też jeżdżą z takim Maluchem pomiędzy Polską a Holandią i Mały dobrze znosi podróż...najlepiej jakbyście jechali w nocy kiedy Oliwier śpi.

Coś Agnieszka i Asnet dawno się nie odzywały....Aga ostatnio pisała tylko o tym że Oluś w szpitalu leżał....mam nadzieję, że u nich wszystko dobrze///