Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Z tą kupką to chyba wszystkie dzieci takie problemy mają 😞 Moja też się ostatnio męczyła.

teraz też ją chyba coś brzuszek pobolewa...bo niby chce spać i oczy ma cały czas zamknięte ale popłakuje i słyszę, że coś w brzuszku jej jeżdzi...zrobiła dzisiaj taką śmierdzącą kuokę, że szok...no i oczywiście zieloną 😞

• Mamusia
Jejku a u Patrycji ani śladu zabków!! a jest prawie najstarsze z dzieciaczków 🙂ale to i lepiej bo przed nami chrzciny-2 stycznia wiec pasowałoby żeby była spokojna do tego czasu 😁

Na weselu u brata było fantastycznie-tylko aż 3 razy musiałam pokarm odciągać bo apetyt miałam to i mleczko się robiło expresowo 🙂Ale potańczyłam i wyszalałam się...

Ale po 1 spanikowałam i zapakowałam męża i pojechaliśmy do domku do córeczki 🙂 Oczywiście spala i wszystko było ok ale już nie mogłam wysiedzieć na imprezie bez niej 🙂

• Mamusia
Elasia sie wybawila no i dobrze 😁 no ale tak to jest, jak dluzej nie widzimy naszych kruszynek to od razu tesknimy za nimi 😁 u mojego tych zebow cos nie widac a spuchniete dziaselka i marudny ze szok do tego te potoki sliny ze az mu sie od tego krosteczki porobily na buzce:/

• Mamusia
Kurde...chyba popełniłam duuuży błąd z wyborem prezentu dla Mojego M 🙂 Kupiłam mu PlayStation 3 i teraz cały czas przy nim siedzi!!! Ma urlop do końca roku więc czasu dużo 🙂

Gabrysia od wczoraj przewraca się z plecków na brzuszek 🙂 Jedynie ma małe problemy żeby odwrócić się z brzuszka na plecki 🙂 Jak leży na brzuszku to pełza...kurcze jestem w szoku dosłownie...odpycha się brodą, unosi dupkę i przesuwa się do przodu.

• Mamusia
coś czuję, że niedługo i prawa dwójka Grzesiowi wyjdzie, bo ma dośc spuchnięte dziąsełko..

ja również gratuluję nowej umiejętności Gabi 🙂 Mój leniuszek jeszcze nie potrafi 😉

ważyłam Grześka.. ma 8,5 kg.. i 71 cm długości 🤪 🙃 😮 🙃 poprostu już ręce opadają od jego noszenia :P

Buziaczki dla Was i dzieci 😘

• Mamusia
no, a w ogóle to zastanawiam się czemu Grzesiek tak często buzi się w nocy 😞 Dostaje na noc, ok. 23.00 butlę , wypija 150 ml, czasami dodaję mu troch.ę kleiku ryżowego.. a on budzi się o 00.00 i szuka cyca.. I pije i pije, jakbym co najmniej go głodziła 🤢 Boję się, że w nocy może być przejedzony.. ale z drugiej strony nie da się do inaczej uspokoić jak właśnie cycem. Na dodatek znów zaczyna mnie gryźć :P jestem ciekawa jakby to było, jakbym przestała karmic piersią, ciekawe co by wtedy zrobił? 🤨
zobaczymy jaka dziś nocka mnie czeka 😉 tak bym chciała, by chociaż bez przerwy z 3 godzinki sobie pospał 😉

• Mamusia
a tu fotka górnych ząbków Grzesia :P co prawda wyszedł na niej mega pyzaty, ale inaczej nie dało się uchwycić niż pod kątem 😉

lecę, bo Grzesiulek wstał 🙂 [img size=384]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Zdj__cie020.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Kasia ząbki Grzesia są świetnre 🙂 hahahaha...jak to fajnie wygląda 🙂

Co do odwracania się dziecka z plecków na brzuszek to wczoraj wyczytałam, że dziecko nabywa tę umiejętność pomiędzy 4 a 5 miesiącem. teraz nie mogę jej zostawić samej leżącej na tapczanie, bo tak się rusza, że szok. Dzisiaj to cały czas tylko na brzuch się przewracała, a potem ryczała żeby ją z powrotem odwrócić na plecki.

Elasia ja obniżałam Gabrysi gorączkę panadolem, ale to było po szczepieniu...biedna Pati...to pewnie wzytko przez zmianę klimatu.

• Mamusia
ale super zabki 🤪 dzielny Grzesiu:*
Martus ale Gabrysia jest sprytna 😁 moj to nawet nie wie ze tak mozna sie przewracac hihi on to tylko z brzuszka na plecki umie i czasem sie tak przewraca 🙂ale za to juz sam siedzi 😁co prawda pare chwil tylko ale zawsze cos 😁
Elasia biedna ta Twoja Pati ale antybiotyk na pewno pomoze 🙂 moj nie mial jeszcze nigdy goraczki wiec nie wiem nawet co na niego dziala
Kasia moj ma tak samo z tym spaniem to jest koszmar nocy hehe
Wiecie co wczoraj bylam w lumpexie i znalazlam oryginalna torebke louisa vuittona biala z kolorowym logiem za 16zl jest sliczna 😁ale farta mialam hihi 🙃

• Mamusia
Dziewczyny czy złożyłyście wnioski o dodatkowy urlop macierzyński?? Teraz wyczytałam, że możemy go wziąć bezpośrednio po zakończeniu się urlopu macierzyńskiego - są to aż 2 dodatkowe tygodnie!! Oprócz tego naszym mężom należy sie dodatkowo tydzień płatnego 100% urlopu do wykorzystania do czasu ukończenia przez dziecko 12 miesięcy!

Kurde muszę jutro lecieć do szkoły sie dowiedzieć, bo taki wniosek musi być złożony 7 dni przed rozpoczęciem urlopu macierzyńskiego, a mi kończy się 10 stycznia!!

• Mamusia
no fakt swiezutka dostawa byla a torebka naprawde oryginalna bo dokladnie sprawdzilam 😁
Marta ja nic nie wiem o tym dodatkowym macierzynskim zreszta moj sie skonczyl 19 grudnia wiec niestety i tak bym sie nie zalapala ale jaK MOWISZ ZE JEST COS TAKIEGO TO LEC zalatw sobie zawsze to 2 tygodnie wiecej 🙂
ja to na zasilek dla bezrobotnych musze isc 😁 ale po Nowym Roku bede to zalatwiac

• Mamusia
Cześć mamusie 🙂 Widzę, że nikt dzisiaj nie zaglądał...

U nas niestety kiepsko..maż od dwóch dni chory, a mnie niestety wzięło dzisiaj...i najgorsze, że mam już gorączkę. Początkowo miałam tylko mdłości (od razu pomyslałam, że w ciąży jestem 🤪 ) ale to jednak grypa, bo teraz doszły wszystkie jej objawy 😞

Mam tylko nadzieję, że małej nie zarazimy 😞

Życzę Szczęśliwego Nowego Roku!!!

• Mamusia
[size=4]Kochane duzo szczescia i zdrowia w Nowym Roku i zeby Wam Skarby zdrowo rosly 😘

Martus no to Tobie i Twojej rodzince zycze podwojnie zdrowka 🙂kuruj sie kochana 🙂

Kasia im szybciej wyjda zabki Grzesiowi mniej bedzie sie meczyl no i Wy przy okazji 🙂

My z Michalem wczoraj wieczorem az wstyd sie przyznac ale nie dotrwalismy do polnocy o 22 zasnelismy ☺️ ale o 23.56 🤪 sie jakos oboje przebudzilismy i jednk przywitalismy Nowy Rok hehe a Oliwierus spal jak "zabity" nawet sie nie poruszyl jak strzelali petardami i fajerwerkami 🙂