Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
mam wyrzuty sumienia że powiedziałam Tobie Sandra, żebyś nie dawała antybiotyku 😞 Tak mi teściowa zaleciła.. eh 😞

Kupiłam dziś Grzesiowi butki za 17 zł - raczej takie kapciuszki, czerwone z miśkiem na czubie :P usztywnione przy kostce -rozmiar 22 😲 🤪 mniejszych nie było, a musiałam na gwałt kupić.. ale są w miarę dobre na niego 🙂
Będzie miał zarówno w domu do tego skoczka, jak i na spacerki do spodni 🙂
a oprócz tych kapci kupiłam mu za 7 zł takie miękkie kapciochy błekitne rozm. 21

zdjęcie wyszło takie sobie, bo pod światło postawiłam buty :P [img size=346]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Zdj__cie095.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
fajne te rozowe ciapki 🙂ja mam kubusiowe narazie tylko 🙂
Sandra mam nadzieje ze Nadulka szybciutko wyzdroieje 🙂 ja jak mojemu dawalam antybiotyk to wypluwal wszytsko 😁
moj dzisiaj byl wazony i 7205g i 76 dlugi 😁 jajca normalnie dolna i gorna granica normy 😁 😁 😁
Kurcze Aga ja nie pamietam z czego ta prace pisalam a nie chce mi sie szukac w szafce 🙂cos z przedszkolakami ale nie pamietam 😉
maly zrobil w koncu normalna kupe :laugh: a jak sie cieszyl przy tym 😁 😁 😁 nic nie odstawialam same przeszly te bobki 🙂

• Mamusia
Gosiu ale długi jest Oliwierek!! Szok....na pewno dobrze go zmierzyła?? 🙂 🙂 Mojej Gabi nigdy nie mierzą tutaj w przychodni...jak będę teraz w środę to się zapytam czy mogłaby ja zmierzyć 🙂

Kurde mojego M jeszcze nie ma w domu 😞 Jutro też pewnie wróci przed 20...szału dostaję sama....jeszcze taka pogoda, że dzisiaj byłam tylko pół godzinki na spacerze.

• Mamusia
ja sie ciesze, bo dzisiaj do skozly na chwile wyskakuje 😁
W czwart5ek ma byc niby +10, wiec moze mloda wywietrze, bo z tego co wiem przy zapaleniu oskrzeli spacery sa wskazane.. oczywiscie jesli ziecko ma dobre samopoczucie i nie goraczkuje...wiec niech bedzie cieplo, bo w taki snieg i waitr to sie jedak boje z nia wychodzic...

Franczeska 😁 walnela dzisiaj kupe na sralniczek 🙂 haha

Oliwier jest meeega dlugi... wazy tyle co Nadia, a jest 10 cm dluzszy...to ale chudzina musi byc...nadia juz ma malo falek.. 😁 a oli??

• Mamusia
pediatra mi go wczoraj zmierzyla centymetrem od glowki do dupki pozniej od dupki do kolanka i od kolanka do stpoki 🙂 no i wyszlo 🤪 no dlugi jest ale nie wyglada na chudzinke taka 🙂 moze ma leciutkie kosci poprostu??bo fakt faldek ma malo ale ma 😁 i brzuszek duzy hehe wyglada jak normalny bobasek hehe nie gruby i nie chudy 😁 😁 😁
ja nawet nie mam jeszcze nocnika 😁 ale narazie nie bede go jeszcze uczyc 🙂
moj tez ma 11cm stopke 😁 😁 😁 jajca 🙂

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂

Ale ja jestem zakręcona....wczoraj wybrałam się wieczorem do tesco na zakupy. Odciągnęłam mleko, mąż miał wykąpać i połozyc spa ć Gabi...no i pojechałam z nawigacją, bo pierwszy raz jechałam sama....nawigacja pokazywała prawie 7 km...i co!! ZABŁĄDZIŁAM 🙂 🙂 🙂:laugh: :laugh: Nie wjechałam na jakiś wiadukt i dupa....zrobiłam sobie małą objazdówkę po Poznaniu wieczorem....wyszło ponad 20 km....dosłownie jechałam i ryczeć mi się chciała 🙂 jeszcze do tego nie odśnieżyłam sobie lusterka od strony pasażera i jak zmieniałam pasy to nie widziałam czy coś jedzie czy niee....wczoraj czułam się naprawdę jak "prawdziwa Kobieta za kierownicą" :laugh:

Sandra no to super, że Nadulka taka zdolniacha 🙂 🙂 Ja jeszcze poczekam z nocnikiem do momentu aż Gabi będzie rozumiała...czytałam gdzieś, że fajnie jest kiedy dziecko np. samo wybierze sobie nocniczek.

Wczoraj zamieściłam ogłoszenie na niani.pl że szukam opiekunki...kurcze wolałabym już chyba ten żłobek...na opiekunkę zbankrutuje, a z tą moją nauczycielska pensją to kiepsko może być...

Gdybym miała centymetr to bym zmierzyła Gabrychę, ale niestety nie mam 🙂

• Mamusia
Kurcze, to moja mieści się jeszcze w niektóre 68, a 74 to za duże troszkę...no ale jest mniejsza...tyle, że tak jak pisała Gosia o Oliwierku - Gabi też ma taki duży brzuszek i jak jest nago to taka grubiutka mi się niby wydaje, a jest ponoć chuda 🙂

Ja jeszcze kupuje pampersy rozmiar 3...ale tak myślę, że dzisiaj kupię ostatnie 2 paczki i potem będę kupowała już 4.

• Mamusia
z rękawkami, to body na 80 i rękawki 3/4 wychodzą :P a na 86 to takie akuracik - Grześ ma głuugie ręce.. 🙂 tylko ptaszek taki króciutki :laugh: :laugh: 🤪 🤪 😁 😁 🙃 🙃 🙃 🙃

Martuś, to tam odśnieżaj lusterka :P ja mam przestawione inaczej lusterka bo chwilowo moim autkiem jeździ mąż, i szlag mnie trafia że nic praktycznie nie widzę :P muszę się nieźle wychylać 😉

Grzes wstał dziś o 6.30.. i pał przed chwilą :P mamy sypialnię od wschodu, więc od samego rana słonko świeci i szybko nam się budzi 🙂

• Mamusia
moj to raczki ma raczej normalne ale nogi to dluuuuuuuuuuugie jak jakas modelka :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: rajstpoki to na 86 kupuje 😁 chociaz zalezy od firmy 🙂 jedne wieksze jedne mniejsze 🙂

• Mamusia
Kasia, ptaszek jeszcze urośnie :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Moja obudziła się ok 7:30 ale spać pójdzie dopiero przed 11, po kaszce 🙂

Dzisiaj jadę sobie z Gabi do centrum handlowego...musze coś jej do ubrania kupić, a w Smyku są ponoć przeceny 50 %. No i jakąś kurteczkę na wiosnę chciałam zobaczyć 🙂

Kurcze kiedys to sobie jechałam kupować, a teraz to nawet nie myślę o tym żeby coś dla siebie kupić 🙂 Przed świętami na pewno będę chciała buciki na obcasie :P

A odnośnie butów to muszę oddać swoje zimowe do reklamacji!!! Kurcze chodze w nich niecałe 2 miesiące i się rozklejają...a tyle kasy kosztowały - i to po przecenie!!

• Mamusia
Marta ja tak samo kiedys to jezdzilam sobie kupowac a teraz to wogole nie mysle o tym zeby cos sobie kupic tylko maluszkowi 😁 to taka radosc jak sie kupuje dla dziecka chociaz przyznam ze wczoraj kupilam sobie spodnie 🙂bo nie mam w czym chodzic wszystkie za duze kiedys nosilam 36 a teraz 34 🤨
a jakiej firmy kupilas buty bo ja rok temu kupilam w primamoda i tez sie rozkleily a myslalam ze jak kupie drozsze to beda chociaz na 2 sezony a tu lipa i w tym roku w ccc kupilam i jakos sie nie rozkleily 😁 😁 😁