Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Niezłe przemeblowanie robi Oli 😁 😁 😁 Moja też lubi wszystko przesuwać. Nie wiem czy ostatnio Wam pisałam, ale przysunęła sobie dużą walizkę do stołu i na nią weszła!!! No chwilę mnie przy niej nie było a ona taki pomysły!!!
Gosiu Gabi też bardzo lubi się z dziećmi bawić dlatego bardzo się cieszę że od września idzie do żłobka!

• Mamusia
moj wlazi na takie wielkie poduszki od łóżka tzn raz wszedl bo teraz zawsze go sciagam jak probuje heheh
Oliwierek dzisiaj wyobrazcie sobie ze zasnal mi przy jedzeniu hehe karmilam go pomidorowką (o dziwo jadl ze smakiem hehe) no szok pierwszy raz cos takiego mi sie zdarzylo 🙂 🙂 🙂
a rano przebieralam go z pampersa i zostawilam golaska na chwile a on stanal w rozkroku i zacxzal sikac 🤪 🤪 i sie patrzyl jak siuski lecą 😁 😁 😁 oczywiscie kołdrę musialam szybko wyprac heheh

• Mamusia
Cześc Kochane 🙂

jej jej, trojaczki? tylko pogratulować 🙂 i życzyć sił i cierpliwości jak się urodzą 🙂

Oliwierek z pufą fajnie wygląda, jakbym swojego Grześka widziała 🙂

Agniesia, fajnie, że do nas zajrzałaś 🙂

ja dziś tylko na chwilkę, wczoraj nie miałam głowy żeby wejść do was, miałam dośc powazną rozmowę na temat naszego związku, doszliśmy do wniosku, że albo w tą albo we w tą. Nie jest u nas dobrze w małżeństwie, ciągle na siebie burczymy, kłócimy się o błahe sprawy, które dla nas są nie do przejścia.. na razie jest ok, zobaczymy na jak długo..

Jutro brat ma zakończenie roku, jadę rano do rodziców. Idę z nim na aulę, wezmę kamerę i pokręcę go, Grześ zostanie w domu z moja mamą.

a co do zasypiania, to też się dziwię że tak szybko złapał że spi się w łóżeczku. Ale uwaga, jak kładę go na poduszkę to sie momentalnie podnosi, wtedy ja musze położyć się na łóżko, pomachać mu PAPA, powiedzieć ze idziemy spać i.. po chwili kładzie się sam na poduszkę 😉

mykam Laski, papa 😘

• Mamusia
Kasiu dacie rade kochacie sie a to najwazniejsze 😁 noi macie Grzesia 🙂 a klocicie sie pewnie dlatego ze nikt nie chce ustapic i kazdy chce miec swoja racje co hihi bo u nas tak jest ☺️ 😉
Maly spi Michal przed blokiem z kolego piwko pije(obserwuje go z onka hihihihihi 😁 😁:lol 🙂 a jaa mam czas dla siebie chwilka przy komputerku i zaraz kąpielw pianie 😁

• Mamusia
Kasiu na pewni będzie wszystko dobrze. My też sprzeczamy się praktycznie codziennie o pierdoły 😞
Gosiu moja na Krecie zrobią to samo! Stanęła przy szafce w rozkroku i zaczęła sikać!! Skubana wiedziała, że coś nie tak 🙂 🙂 No i ostatnio też zasnęła mojemu M podczas jedzenia!! Kurczę...jak tak piszesz o Oliwierku to oni są naprawdę tacy sami!!!Masakra!!Jak czytam o niektórych zachowaniach Oliwulki to jakbym czytała o swojej Gabi.

Gosiu...obserwuj, obserwuj 😁 😁 😁 Ja dzisiaj jestem sama u rodziców z Gabulą, a mój M u nas w domku 🙂

• Mamusia
hehe, nasza Nadunia tez nicpota ze hoho.. ostatio wlazla na wyro sama.. szok...puszcza sie coraz czesciej a jej bu7zka wyglada jakbym ja bila, same siniaki i otarcia 😞

W zlobku sie okazalo ze zeszly tydzien i rumien i szkarlatyna.. 😞(

Wracam do podawania Nadii mleka w nocy. bo pije te wode, ale co chwile sie budzi tak co 2-3h.. wiec sprobuje dzisiaj z mlekiem .. moze pojdzie...
Staram sie oduczyc jej picia z butelki, ale ciezko szlo z niekapkiem.. wiec od dzis pije z butelki z dziubkiem i idzie jej swietnie, wiec z butli bede jej dawac mleczko tylko...
choc staram sie wprowadzic jedzenie mleka normalnie z lyzki jako zupke mlecza np. z owsianka. ale jeszcze wypada z buzki...

U nas w zwiazku tez srednio na jeza, nie wspominajac o tym kiedy sie kochalismy.. 😞( wstyd sie przyznac..wczoraj bylam u gina na cytologii

• Mamusia
Sandra tu masz wiadomosc jaka Dorunia napisala do dziewczyn - ja pisze czasem w watku "krótki zwiazek-szybko dziecko" i tam dziewczyna napisala

"U EMILKI WSZYSTKO W PORZĄDKU Z MARTUSIĄ MA TROSZKĘ PROBLEMÓW BO RANA NA UDZIE NIE CHCE SIĘ GOIĆ LEKARZ PRZEPISAŁ IM JAKIEŚ DODATKOWE PLASTRY KTÓRE KOSZTUJĄ BARDZO DUŻO ALE JUŻ EMILKA JE MA Z OPIEKI STARA SIĘ O JAKIEŚ DODATKOWE PIENIĄŻKI NA OPATRUNKI DLA MARTUSI BIEDACZKA W TYM ROKU NIE POKĄPIE SIĘ W TYM ROKU W MORZU MUSZĄ SIĘ RANY WYGOIĆ "

To masz szczescie ze nic nie zlapalas z tego zloba 🙂
MOj tez ciagle sie gdziec przewroci a najczescie walnie glowka o panele czy ławe 🤨 ale twardziel z niego poplacze sekunde i przestaje 😁

• Mamusia
Sandra dobrze że się uchowałaś od tego cholerstwa! Tak to własnie jest w żłobkach, że takie choroby atakują. Co do siniaków...to moja ma całe rączki i nóżki posiniaczone od chodzenia na czworaka - i guzy na czole 😉 To z Nadii niezła aparatka jak na łózko się wdrapała 😁 😁 😁
Dziewczyny, czy szczepicie Maluchy na pneumokoki? Ja chyba będę szczepić po roczku, bo właśnie obawiam się różnych chorób w żłobku....

• Mamusia
cześć 🙂

Marta, a na te pneumokoki to nie szczepiło się jakoś wcześniej dzieci? Można jeszcze teraz zaszczepic?

No, wróciłam od rodziców, nagrałam na kamerę zakończenie roku brata - szczęśliwy ma wakacje 🙂
Mojej babci siostra dostaje czasami od koleżanki ciuchy z Niemiec, które przeznaczone są do ciuchlandów. Oczywiście zanim trafią do ciuchbudy to przechodzą tak z rąk do rąk no i trafiły też dziś do mnie, kupiłam za grosze parę ładnych rzeczy, bluzeczkę w biało-czarną kratę, białe rybaczki i takie tam 😉 ale najbardziej zazdroszczę mamie spodni - kupiła za 15 zł takie fajne niby wizytowe na kancik, ale wyglądają jak dzinsy. Szkoda, że mam tak długie nogi - rzadko kiedy spodnie na mnie pasują 😞

wieczorem jak Grześ pójdzie spać to zrobię porządek w szafie bo dziada i baby tam brakuje! zobaczę w czym już nie chodzę i zrobię miejsce na nowe ciuszki 🙂

być może, że pojadę na 4 dni z Grzesiem na wieś do Jaroszewa koło Żnina. Jedzie tam jedna z sióstr męża z dzieckiem i teściowa. Jechałabym od 8 lipca do 12. Wszystko to po to bysmy z mężem do siebie zatęsknili, to ma być taka terapia dla nas, on tu, ja tam i zobaczymy, czy będziemy tęsknić ( myślę, że na pewno 😉 ) Nam też zmiana środowiska się przyda, Grzes pierwszy raz zobaczy swoją prababcię( babcię męża, moje już zna bo ze Sz-na sa )
Najbardziej przeraża mnie jednak podróż, jestem ciekawa vczy Grześ wytrzyma w aucie te 5 godzin w upale ( auto bez klimy 😞 ), wiadomo, będa przystanki, ale mimo wszystko obawiam się czy wytrzyma...

Gosia, jak tam szukanie sukienki na ślub?

ale się rozpisałam, hoho 😆

grzes wcina wafelka na moich kolanach, chwilowo mam z nim spokój, bo dziś starsznie marudny..

Buziaki, do nastepnego napisania 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
Kasia pewnie ze zatesknicie hehe a takie mini wakacje na wsi zrobia dobrze nie tylko Waszemu zaiazkowi ale i Tobie i Grzesiowi bo swieze powietrze napewno Wam sie przyda 😁
Fajnie ze znalazlas kilka ubran jak ja bym chciala zeby do mnie taki worek trafil oj bym powybierala diamenciki heheheh
a sukienke juz zamowilam 🙂dzisiaj

• Mamusia
Kasiu fajny pomysł z tym wyjazdem 🙂 Na pewno za sobą będziecie tęsknić 🙂 A o podróż się nie martw...Grześ na pewno dobrze ją zniesie.

My dzisiaj w nocy jedziemy nad morze 🤪 🤪 🤪Wracaliśmy od rodziców i do Adama zadzwonił kolega i okazało się że jadą sobie na weekend nad morze...no i tak na spontanie jedziemy jutro z nimi 🙂 Oczywiście swoim autkiem, bo oni też mają dwuletnią Igę 🙂

Do poniedziałku laseczki 😘 😘 😘 😘 Zabieram laptopa więc jak będę miała chwilkę to może do Was wpadnę 😉

• Mamusia
Martus dziekuje ☺️ 🙂
ale super weekend Wam sie zapowiada 😁a takie wyjazdy na spontanie są najlepsze ;D 😁
My na grila idziemy ciekawe czy maly da zjesc kielbaske 🙂kupilam mu kawalek poledwiczki i teraz nie wiem czy moge mu dac?? 🙂

• Mamusia
Kasia mam identycznie hehe jak pampers zasikany to nie zrobi w niego kupy ale jak go zmienie na czysty to po 5 min niespodzianka hehe czyste marnostrastwo 😁
a sukienka mam nadzieje ze bedzie dobra bo nie chce mi sie isc robic przerobki u krawcowej 🙂