Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
cholera jasna z tym brzuchem!!!!!!!!! znowu caly dzien wejsc nie moglam ale admin mi cos tam napisal i narazie niby dziala...ciekawe tylko na jak dugo:/
hmm ja o niczym nie wiem o co chodzi z tym dzieciatkiem??chore biedactwo malutkie 😞 mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze z tym dzidziusiem..
co do butow z allegro to ja raz tylko kupilam dla Oliwierka nike ale byly jak nowe doslownie teraz sa za male i tez je sprzedam 🙂sobie nigdy nie kupowalam ale Michal duzo swoich adidasow sprzedal i ludzie chetnie kupuja 🙂ja natomiast wogole ubran nie kupuje na allegro ale malego tez nie jakos wole przejsc sie po lumpeksach i cos znalesc 😁 😁 😁
Kurcze caly czas szukam pracy i nie moge znalesc 😞 a czas goni ciezko z jednej wyplaty jeszcze przy wynajmowaniu mieszkania...dobrze ze moi rodzice nam pomagaja bo bysmy chyba zgineli z glodu 🙂
ja juz nie moge sobie dac rady z tym moim synem!!!co za lobuz i rozrabiak rosnie matko ehh 😲 😉

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Grzesiu jest chory, dziś zaczał w dzień mocno kichać, a wieczorem teściowa sprawdza gardło a tam strasznie czerwone. Dostał antybiotyk ospamox, dostał o 19.30 i jutro o 7.30 kolejna dawka. Wychodzi ze ten tydzien siedzimy w domku i sie kurujemy 😞 jezu, chyba ocipieje, tyle w domu siedzieć.. ale jak mus to mus, trzeba dziecko wyleczyć..

• Mamusia
no teraz ta pogoda to zlapal cos..szybciutko wyzdrowieje i bedziecie chodzic na spacerki 🙂
moj to tak kichal jak pieprz z torebki wysypal caly!!! z 20 razy kichnal 😁 😁 😁
ja mimo brzydkiej pogody wiatru czy deszczu i tak z malym wychodze bo w domu to oszalec z nim mozna 😁 a na dworze to przynajmniej sie wygania i zmeczony idzie spac 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Kasiu, a nie za szybko z tym antybiotykiem?? Czerwone gardło to chyba jeszcze nie tragedia?? No ale w końcu twoja teściowa to pediatra i chyba wie co robi - chociaż powiem Ci, że Gabi też kicha od wczoraj - mam nadzieję, że skończy sie tylko na kichaniu. Ja ogolnie nie jestem za stosowaniem antybiotyków - zarówno w swoim przypadku jak i u Gabi - chociaż ona jeszcze (odpukać) nie musiała żadnych leków nigdy brać...

Jutro napiszę, bo maż mnie goni i gada, że jestem uzależniona od internetu!!!!!!!!!!

• Mamusia
Marta, no stwierdziła, że nie ma na co czekac bo gardło jest już brzydkie ;/ pewnie jutro by się bardziej rozwinęło, a tak to już działamy..

Gosia, no to niezły z Oli aparat haha, pieprz wciagac 😜 mój wysypał jedynie cukier na podłogę, choć dzisiaj mały włos nie zrzuciłby otwartego woreczka soli ze schodów 🙂

Co do spacerów, to jesli jest brzydko na dworzu ( deszcz , ziąb, silny wiatr ) to nie wychodzę. Nie mam folii na wożek ( mam, ale ze starego i nie za bardzo pasuje ) i nie mam go jak ochronić.

• Mamusia
Cześć mamusi 🙂 Ja już po pierwszym dniu w pracy. Gabi była 4 godziny w żłobku - oczywiście płakała na początku bardzo no i potem jak ją odbierałam to też biegła rozżalona do mnie. Jutro rozpoczęcie roku - mam mieszane uczucia co do zostawiania Gabi w tym klubie maluszka 😞 wiele rzeczy mi się tam niestety nie podoba 😞 😞 Np. to, że od 13 do końca jest już tylko jedna pani na 15 dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dla mnie to nie do pomyślenia! Z rozmowy którą pamiętam jak zapisywaliśmy Gabi to miały być przez cały dzień dwie Panie, a trzecia do pomocy w czasie obiadku...ehh...no ale jakoś to musi być. W razie czego będę szukała czegoś innego.

• Mamusia
no Martus jutro pierwszy dzien po rocznej przerwie 😁 dzieciaczki beda przejete a Gabi da rade w zlobku, zapytaj sie tych pań dlaczego po 13 jest tylko jedna?moze tak jest tylko do dzisiaj czyli przez wakacje a od jutra bedzie juz tak jak mialo byc -2 panie 🙂

• Mamusia
Przerwy miałam ponad 14 miesięcy w pracy 🙂 Co do Pań w żłobku to zapytam się właścicielki czy przepisy pozwalają na to aby taką grupą małych dzieci opiekowała się tylko jedna Pani. Tak mnie to zraziło do tego żłobka, że szok!! Nie wyobrażam sobie jak Gabi się np. zesra i ona będzie musiała ją przebrać - to co z resztą dzieci?? Albo nie daj Boże coś się któremuś dziecku stanie - to co resztę zostawi...no takie to dla mnie nieprzemyślane...

Gabi już śpi. Kurcze wypiła tylko 80 mleka! Ale zapomniałam Wam powiedzieć, że dzisiaj zobaczyłam, że ma kolejnego zęba!!! Tyle, że na dole! Jakoś dziwnie jej rosną 🙂

• Mamusia
hej hej 🙂

ale mam hardkor z Grzesiem 😞 biedak nie może zasnąć przez zapchany nosek i tą anginę, i chodzę do niego co 10 minut bo śpi niespokojnie. Mimo że ładnie je to widać że jest nieswój...

Zrobiłam dziś przemeblowanie w domu, tzn przeniosłam Grzesia rzeczy do pokoju, w którym miałam swoje duperele, poustawiałam inaczej kanapę, doniosłam regał i ma tam wszystkie zabawki 🙂 natomiast salon został pusty, nie ma jego zabawek i od razu jakoś tak "porządkiej", bo tak to jego zabawki walały się wszędzie i był non stop nieporządek

• Mamusia
Kasia Grzes bierze antybiotyk wiec napewno bedzie z dnia na dzien lepiej 🙂
to wyobraz sobie jak wyglada nasz pokoj nie dosc ze nie za duzy to zabawek pelno wszedzie i na dodatek pranie musze wieszac na suszarce w pokoju bo ocieplaja bok a zreszta desz caly czas leje 😲 a i jeszcze wozek stoi w pokoju 😁 😁 😁 to jest ARMAGEDON!!!! 😁 😁 😁

• Mamusia
Gosia to by mnie chy ba nosiło jakbym miała tykle w pokoju 🙂 ale wiem jak to jest mieszkać w kalwalerce, z rodzicami mieszkałam 9 lat. Nawet za bardzo swojego kąta nie miałam, jedynie sofa "jedynka" taka wąska i regał z 2 półkami. Kawalerka ogółem miała 30 m
pamiętam, że rodzice nawet porządnie pobzykac się nie mogli, bo się budziłam i pytałam ich: mama, co ty robisz? tatę masujesz? haha 😁 😁

• Mamusia
Kasiu, czyli jednak angina...biedaczek...gdzie on to złapał 😞 No ale jak bierze leki to powinno być już niedługo lepiej.

Gosiu podziwiam Was z tym jednym pokoju. Tyle, że my mamy dwa, ale i tak wszystkie zabawki sa u nas, bo Gabi tutaj się bawi - zresztą ona bawi się w całej chacie, a jej ulubionym miejscem jest kuchnia!! ma jedną szafkę gdzie sobie uwielbia grzebac. Przenosi puszki z kukurydza czy groszkiem, wsadza je do jakiś misek i gotuje..hahahaha

Ja już sobie wszystko porobiłam, wykąpałam się i teraz biorę sie za oglądanie filmu 🙂

• Mamusia
tak Marta, to angina, a prawdopodobnie złapał ją od teściowej, bo ją też gardło boli, a Ewa ( 11 m-cy ) ostatnio była przeziębiona, więc coś w powietrzu u nas w domu było.

Mogę się pożegnać z kursem na przewodnika miejskiego 😞 zobaczyłam dzisiaj rozpiskę zjazdów moich i terminarz zajęc na kursie i prawie całkowicie pokrywają się, więc musiałabym chodzić albo na zajecia tu albo tu. A że to ostatni rok studiów to nie chcę zawalić. Kurs zrobię w przyszłym roku, jesli czas i praca pozwoli.. szkoda trochę. Już się na niego nastawiłam.. 😞

Kuba chory od kilku dni... a dzisiaj akcja bo wymiotował... w sumie wyszło na dobre bo pozbył się niepotrzebnej flegmy ale namęczy się biedak, że szok.. do tego wstrętny kaszel i katar.. poszłam do lekarza ale znów jakiś niedouczony huj za przeproszeniem... zamiast się zająć dzieckiem i powiedzieć mi co i jak to siał panikę bo przywieźli jakąś mdlejącą kobietę.. i kurde nie mogła po pogotowie pielęgniarka dzwonić tylko musiał on! i ja ostatecznie wyszłam nie wiedząc w sumie ani czy mam mu dalej dawać to co zaczęłam ani co zrobić z tym co przepisał - i właściwie dlaczeog to przepisał.. w każdym razie idę za swoją intuicją i nie zmieniam kuracji - chyba na lepsze mu to wyjdzie niż takie dawanie w ciemno - bo ten lekarz jakiś walnięty.. no masakra po prostu..

• Mamusia
Teraz taka pogoda jest i stąd te choróbska...ja juz ponad tydzień jestem chora. Cały czas jest mi niedobrze od tego meczącego kaszlu, szczególnie w nocy mnie bierze atak kaszlu i nie śpię przez to - oczywiście jeszcze do tego dochodzi stres związany z powrotem do pracy i pójściem Gabi do żłobka.

Ja piję teraz kawkę, a Gabi je śniadanko. Muszę iść wysuszyć i wyprostować włoski 🙂

A Sandra to chyba znowu ma coś z netem. Jak znajdę trochę czasu to napiszę do niej co słychać...