Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

Od nas też najlepsze życzenia dla Gabi!:*

Agatka może gorączka to na ząbki???
Tak apropo gorączki to muszę zapolować w czwartek w biedronce na termometr.. Ma być ten przykładany do ucha albo czółka za 40 zł.. a te biedronkowe sprzęty nawet dość wytrzymałe.. Kuba ma chyba alergię na zwykłe termometry więc wypróbujemy 🙂 jak się uda oczywiście bo rzucą kilka a ludzie okazji nie przepuszczą...

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No właśnie problem w tym, że od dzisiaj mam praktyki i pewnie biedronkę zaliczę dopiero wieczorem 😞 ale jak polowałam na wagę elektryczną (za 3 dychy była a zajebista jest) to nawet dość jeszcze były 😁 zwykle jak coś sobie upatrzę to zawsze chociaż jedna szt na mnie czeka;p;p

no właśnie.. ale liczę na to, że chociaż jeden mi zostawią;p
bo na allegro taki 100 kosztuje.. to już wolę dać 4 dychy biedronce;p;p

A Grzesiowi coś jest, że tak jęczy? Czy po prostu noc złą ma? Mi Kuba coś zasnąć nie chciał.. ale wydoił w końcu butlę herbatki i śpi z rączkami do góry 😉

Kuba też miał kilka takich nocy... tylko on się budził taki przerażony jak po najgorszym w życiu koszmarze... Ale dość mu przeszło a teraz nawet spokojnie przesypia całe noce, czasem z pobudką na picie 😉

• Mamusia
ja z kolei wolę jak wstanie mi o 7-8, bo wtedy w ciągu dnia ma 2 drzemki. Jak wstanie o 9.00, to na pierwszą drzemke idzie ok 12 i potrafi spac nawet do 15 i potem tak ni w oko ni w ząb z druga drzemka i męczy sie już pod wieczór. A niestety jak się go zmęczy to potem jest jeszcze gorzej bo trudniej mu się zasypia i bardziej się rzuca 😜

To Kuba znów nie wazne o której wstanie zasypia zawsze tak między 11.30 a 12, śpi zwykle do 15 czasem trochę dłużej (zależy jak zaśnie) i potem dopiero o 20.00 kąpiel, kolacja, itd.. i do spania 😉 On jest ja zegarek szwajcarski dokładny;p;p

dodzwonisz się to Ci powiedzą, że wina systemu;p;p

Ja się powoli chyba kończę bawić z oriflame.. kosmetyki wprawdzie lubię ale.. nie chce mi się już;p;p Jeszcze ostatnio jak zamawiałam jeden puder dla kuzynki to cholera nr się zgadzał tylko zawartość nie:/ zaczynają mnie wkurzać i chyba im podziękuję za współpracę..

• Mamusia
Ale dzisiaj w nocy mialam schizy.. jakis samoloy kołowal nad naszym domem, pewnie nie mog wyladowac.. wiec obudzilahm meza i strzelam pytanie: A nie spadnie na dom?? Za chwile nadal latal a Sandra: A nie bedzie wojny?? 🙂
Ale schize zlapala.. dopiro jak zalozylam poduszke na glowe to zasnelam...

U nas kilka ostatich nocy kiepskie..Wczorj to juz wogole.. Nadia jadla mi dwa razy w nocy.. za cholere nie chciala isc spac..bez mleka.. masakra.. pozniej spala u nas... 😞

Od tygodnia ponad yak mnie bola strasznie plecy..wczoraj znow fizjoterapeutka robila mi masaz.. i dzis jest jescze gorzej cholera.. ale niestety taka moze byc reakcja.. 😞(
Mam juz dosyc.. dzisiaj chyba wbiore sie do lekarza...
musze jescze naduche na szczepienie zapisac... 🙂

sandroos napisał(a):
Ale dzisiaj w nocy mialam schizy.. jakis samoloy kołowal nad naszym domem, pewnie nie mog wyladowac.. wiec obudzilahm meza i strzelam pytanie: A nie spadnie na dom?? Za chwile nadal latal a Sandra: A nie bedzie wojny?? 🙂
Ale schize zlapala.. dopiro jak zalozylam poduszke na glowe to zasnelam...

U nas kilka ostatich nocy kiepskie..Wczorj to juz wogole.. Nadia jadla mi dwa razy w nocy.. za cholere nie chciala isc spac..bez mleka.. masakra.. pozniej spala u nas... 😞

Od tygodnia ponad yak mnie bola strasznie plecy..wczoraj znow fizjoterapeutka robila mi masaz.. i dzis jest jescze gorzej cholera.. ale niestety taka moze byc reakcja.. 😞(
Mam juz dosyc.. dzisiaj chyba wbiore sie do lekarza...
musze jescze naduche na szczepienie zapisac... 🙂

Sandra z tymi schizami to normalka 😁 mi też się często taka wyobraźnia włącza;p;p

Co do małej to może przez pogodę.. Kuba też ostatnio tak koło 5,6 lubi wparowac nam do łóżka - dzisiaj już po 8 go budziłam i pieron nie chciał wstawać;p;p

A co do bóli pleców i masaży to tak właśnie zwykle bywa, że po masażu ma się wrażenie, że jest gorzej niż było. Mój mąż ma problemy z kręgosłupem (dysk mu się raz wysunął) i facet jego siostry, który jest właśnie fizjoterapeutą jak tylko jest u nas to "znęca się " nad nim... I właśnie po samym masażu i jeszcze kilka dni Grzesiek się ruszać nie może ale potem ma ulgę na dłużej 😉 Także czekaj cierpliwie na efekty ale lekarza zalicz obowiązkowo!

• Mamusia
Ale naskrobałyście!! Teraz mi trudno zebrać myśli i co napisać 🙂 🙂 Sandra ja czasami też mam takie głupie myśli jak F-16 latają nam nad blokami!!
Chyba wszystkie dzieci ostatnio śpią niespokojnie. Moja też się budzi i płacze przez sen. Dzisiaj musiałam ją zabrac do siebie do łóżka pomimo tego, że jestem chora 😞 Ale nie miałam sił stac nad jej łóżeczkiem, bo mialam w nocy gorączke, a męża niestety nie było dzisiaj z nami. Mam nadzieję, że Gabi się ode mnie nie zarazi...

Dzisiaj wytrzymała całą noc bez jedzenia. Zjadła o 20 i dopiero o 7:15 dostała mleko. Oczywiście wydudliła butlę wody przez noc.

Ja tez muszę koniecznie Gabi zaszczepić jak najszybciej. Tylko nie wiem czy szczepić na te pneumokoki czy nie - mam taki mętlik w głowie, że szok dot. tych szczepień dodatkowych. Kurcze to trochę kasy jednak trzeba wydać 2 x300...

• Mamusia
A nie mówiłam, że będziecie pisały ale naskrobałyście ? 😜 haha 😁

Marta, Sandra, a Wy gdzies przy lotnisku mieszkacie?

ja pamiętam jak jechałam na Ławicę, i z daleka widziałam samolot ( pierwszy raz w życiu z takije odległości ) to się tak z emocji poryczałam że szok, wpadłam na lotnisko zaryczana i za chiny nie chciałam polecieć. No ale jak wzbił się w powietrze to stwierdziłam, że zycie powierzam tej maszynie.. no i jakoś przezyłam 😉

U nas nocka standard,2 albo 3 pobudki. Widzę wyraźną poprawę odkąd mały je kaszki na noc - śpi spokojniej. I my nawet możemy ten teges ☺️ i się nie obudzi 🤪 🤪

• Mamusia
już nie pamietam kiedy ostatnio w ciągu dnia wszystkie zasiadłyśmy mniej więcej o tej samej porze do kompa:P
Sandra ja często załapuję takie schizy. Uwielbiam horrory a mąż teraz pracuje w swoim zawodzie czyli w piekarni i w ciągu tygodnia mamy tylko jeden wspólny wieczór. A jak go nie ma to ja naoglądam się a później mam wrażenie że ktoś włamuje mi się do domu i nas wszystkich wymorduje:? A do tego ostatnio była taka sytuacja że ktoś nie domknął drzwi. Mój wrócił z pracy i budzi mnie że drzwi były na oścież otwarte. Powiedział tylko że zjebie Anię bo pewnie wróciła z jakiejś imprezy i myślała że drzwi zamknęła ale nie zrobiła tego. Powiedziałam to jej a ona na to że na żadnej imprezie nie była i tylko słyszała jak ktoś w nocy chodził po domu. To znaczy jakby szedł na schody a później wrócił się do kuchni rodziców. Więc pomyślała że pewnie mój M zostawia rodzicom chleb. Ja to powiedziałam mojemu (dziwne mi się to wydało bo Alek codziennie rano daje dziadkom chleb) i on mówi że on po domu nie chodził tylko poszedł od razu do nas na górę. Tata to nie był bo był w pracy a mama już dawno spała. :/ No i dochodząc do końca moich wywodów od tej pory mam 2 razy większe schizy niż dotychczas... 😮

• Mamusia
no naskrobalyscie hehe
Moj naszczescie nocki ma narazie cale przespane i nie je ani nie pije nic w nocy , zjada kasze na kolacje i dopiero jak wstanie o 6 czy 7 to po pol godzinie od wstania zjada sniadanie 😁
Wiecie co z tymi samolotami to tez mam cos takiego ze jak leci dosyc nisko samolot to wydaje mi sie ze spadnie albo jakas wojna bedzie 🤨

• Mamusia
U nas jest jakieś 24 stopnie , niby słońce ale dośc silny i chłodny wiatr 😉

a co do samolotów to mam tak samo. Często latają mi nad domem helikoptery medyczne i też mam schizy 🙂

zdrzemnęłam się z Grzesiem od 15.00 do 16.00, on jeszcze śpi a ja się dobudzam kawą 🙂

dziś mi nie wyszedł obiad ;( zrobiłam pokrojone filety z kurczaka na parze, do tego sos i ryż. Ryż mi sie nie ugotował na parze bo to inna odmiana więc 30 minut to dla niego za mało. Mięso wyszło jako tako wg Pawła, bo jemu sos nie pasił 🤢 ( z torebki, neapolitański ), Grzesiu też się wypiał na mięso, więc praktycznie gotowałam dla siebie 🤔