Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasiu, my praktycznie bardzo dawno nie byłyśmy na dworze. Póki Gabi chodziła do żłoba, to czasami tam wychodziła - a tak to tylko dom-złobek-dom, bo nie chciała żeby się doprawiła 😞 Szkoda mi jej, bo często przynosi buty i mówi dada... mam nadzieję, że teraz wyzdrowieje...

GoGr - będzie dobrze 😉 Nie ważne kiedy urodzisz - ważne żeby bez komplikacji no i bezboleśnie 😉 😉

• Mamusia
No właśnie... widzę że nie tylko mojego męczy katarek przez co nie mógł mieć podcinanego wedzidełka...:/ No i prze to że podałam jemu w noc Ibum na ząbki bo maście jemu nie pomagają a tydzień musi być bez żadnych lekarstw... Miał mieć to zrobione jak byliśmy w Łodzi z przepukliną ale wówczas lekarz zapomniał. Kacperek też miał je podcinane? A boli to czy jak?
Kasiu filmikiem się nie przejmuj a jak go nie usuną to może policja będzie coś w stanie zrobić? Ja bym się tam nie cackała. Mój ze słówek mówi tylko "titia" (czytaj ciuchcia) lub jak już bardzo ładnie mu się uda to "ciucia", no i od wczoraj po swojemu mówi kicia ale nie pamiętam jak on to dokładnie mówi. No i wszystko przez to że Sebastian przyjechał ze swoim kotkiem którego Aluś ciągle łapie i przytula go do siebie bo w ten sposób pokazuje jak bardzo go kocha. A jak staram się nauczyć go nowych słówek to albo nie ma ochoty na powtarzanie albo jak np. powiem auto to on mówi bum bum...
Sandra chętnie wypełnię ankietkę ([email protected])

• Mamusia
sprzedałam autko.. odjechało.. ;( ale wiem że poszedł w dobre ręce. Kuzyn ma je na dniach odremontować, jego dziewczyna ma go umyć i będzie im dalej służyło. I o to mi chodziło by nie poszedł na złom tylko cieszył się jeszcze "zyciem"
mimo tego ryczę za tym autem.. ;( tak z przyzwyczajenia do niego..

• Mamusia
ja dzisiaj z Oliwierem nie daje juz rady!!!jaki on niegrzeczny nie wiem co w niego wstapilo 🤨 bylismy na dworze tyko 2 razy po 15 minut bo wieje tak ze malo glowy nie urwie 😲 moze nie mogl sie wyszalec datego jest taki nieznosny??
Biedne maluszki choruja przez ta pogode:/ Oli odpukac nie choruje karatku tez juz nie ma 🙂
GoGr a mi sie wydaje ze jak Kube przenosilas to Mateuszka urodzisz przed terminem 😁

• Mamusia
hmm no wlasnie ja nie narzekalam hehe nawet chciaam zeby maly posiedzial jeszcze troszke w brzusiu przez tą przeprowadzke 😁 😁 😁
Martus platki to normalka hehehe u nas to wszystko laduje z talerza czy miseczki w ciagu 2-3 minut na podlodze przedwczoraj spagetti mu nalozylam a on w jednym momencie przechylil talerzyk i jedzonko na podlodze wyladowalo
Oli zasypia wlasnie musze siedziec przy komputerze ( z dala od niego 😁 )bo jak do niego podchodze to sie podnosi

2 tyg to ja bym chciała wcześniej urodzić a nie przenosić jeszcze;p już mam po dziurki w nosie;p

Kuba dzisiaj śpi pierwszą noc w swoim pokoju.. ale się pusto w sypialni zrobiło jak nie ma łóżeczka;(
Ciekawe jak nam minie ta noc...

• Mamusia
Gosiu, ale chyba to mąż będzie wstawał w razie czego do Kubulka, bo Tobie to już pewnie ciężko...
No rzeczywiście Gosiu Tobie się nie spieszyło...ja nie mogłam się doczekać, bo było mi już pod koniec bardzo ciężko...no i chciałam już mieć Gabi przy sobie 🙂 🙂

Gabi jeszcze nie śpi ;/ Leży wykąpana w łóżeczku i mąż próbuje ją położyć spać...

marta1.cz napisał(a):
Gosiu, ale chyba to mąż będzie wstawał w razie czego do Kubulka, bo Tobie to już pewnie ciężko...

No niestety.. mąż choćby chciał to 10 nocy w miesiącu jest w pracy a przez resztę Kub jak się obudzi domaga się mamy 😉 Także muszę dawać radę! 😉

• Mamusia
tak goshe karmię piersią jeszcze, wiesz on w nocy jak go biorę do siebie do łóżka to dostanie cycka do buzi i praktycznie zasypia i sobie cmoka. Chociaż słyszałam, że niestety nie wszystkie dzieci przesypiają całe nocki po odstawieniu od piersi. No ja mam nadzieję, że u nas jednak Kacperek będzie przesypiał już nocki, marzę o tym :P

manka27 napisał(a):
jejku jak fajnie masz, ja odkąd Kacperek się urodził przespałam aż jedną noc 😞 marzę o tym żeby się wyspać, mhm 🙂

No ja nie narzekam 😉 Pewnie, że czasem ma gorsze noce ale nie jest źle 😉 Od początku naprawdę super nocki przesypiał 😉 Na jedzenie budził się tak rzadko, że czasem mnie cyce bolały;p;p

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂 U nas nocka oki 🙂 Gabi obudziła się przed 9 no ale poszła spać dopiero o 21:30. Muszę ją przestawić jakoś, bo w poniedziałek będzie problem e wstaniem do żłobka.

Manka, ja jak odstawiłam Gabrysię od piersi to od tamtej pory budzi się zazwyczaj tylko raz ok 5 na mleko.