Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Gabi już od jakiegoś tygodnia ubieram w zimową kurteczkę, bo zmarznięta tez przychodziła z dworu. Zauważyłam, że jak odbieram ją z żłobka to ma zimne rączki, ale kark ciepły więc chyba za zimno jej nie jest.

Ugryzienie robi się sine- pewnie jutro obudzi się z wielkim siniakiem 😞 Nie wiem czy jest może jakaś maść na takie "dziecięce" ugryzienia żeby szybciej zeszło. Gosiu tez mam nadzieję, że nie będzie po tym ugryzieniu śladu... ale najważniejsze, ze nie widzę żeby ją to bolało...chociaż troszkę marudna dzisiaj była.

Kozaczki planuje kupić dopiero w listopadzie, bo teraz brak kaski 😞

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Oj dziewczyny zadbajcie, żeby w nózki było ciepło... bo od zbyt chłodnych bucików najłatwiej coś złapać... Ja jak patrzę jak się mały męczy to mi się coś dzieje...
Kub od 14.00 miał 38.6... i pomimo czopka przeciwgorączkowego nie spadła.. i teraz kolejny problem - żaden pediatra nie przyjmuje a do prywatnych nie idzie się dodzwonić.. no myślałam, że mnie Szlag trafi... w końcu o 18.30 udało mi się do jednej dodzwonić.. 5 min i 50 zł nie nasze:/ A Kub ma zapalenie gardła... i pewnie dlatego nie chciał nic jeść i pić..
Dałam mu antybiotyk, osłonkę i ułożyłam spać.. Mam nadzieję, że mu przejdzie zanim urodzę..
Pierwsze, że nie chciałabym małego od razu zarazić a 2 - jak ja mam go zostawić w domu kiedy jest chory??;(

• Mamusia
Kurcze Kubus biedactwo a mamusia razem z nim 🙂 ale po antybiotyku maluch zaraz pewnie wydobrzeje 🙂
Ja kupiam na alllegro kurtke alaske dla malego zimowa ale jeszcze nie przyszla 😠 moja mama kupila mu kombinezon tzn spodnie i kurtke na sniegi ale kurteczka jest taka wielka ze moze dopiero za rok bedzie dobra 🙂a rozmiar 80 🙂

• Mamusia
Kurcze GoGr bardzo współczuję Kubusiowi no i Tobie, bo na pewno jest Ci już ciężko no i rzeczywiście żal zostawić chore dziecko w razie czego w domu 😞 Ale na pewno jutro będzie już lepiej...
Gosiu to jakiś wielki ten rozmiar 80 musi być - Gabi pomimo tego, że malutka jest to kurtkę ma w rozmiarze 86.

• Mamusia
Grzesiu ma teraz kurteczke na 98/104 i co prawda ma ją za tyłek, ale nie podwieje mu przynajmniej 😉

Gosia2, może pospij dzisiaj z małym? u mnie Grzesiu bardzo się uspokaja gdy zabieramy go do nas do łóżka gdy jest chory.

a ja siedze z białą maseczką na twarzy i na stopach 🙃 🙃 zaraz trzeba to zmyć z siebie 😜

psa. Gosia2, bardzo Ciebie podziwiam że dajesz radę z takim maluchem, do tego na dniach się sypiesz, uczysz się, jeszcze dajesz rade domek posprzątac - zuch dziewczyna 🙂

Myślałam o tym, żeby go wziąć do siebie.. Ale.. po 1 - nie chcę go teraz znów przyzwyczaić ( przy chorobie niestety jedna noc wystarczy) a po 2 - boję się trochę, że sama się zarażę... Tak na koniec ciąży nie bardzo mi pasuje łapać jakiekolwiek choróbska:/

Kasiu - nie ma czego podziwiać 😉 Już kiedyś chyba pisałam, że nie mam innego wyjścia 😉 I albo daję z siebie 100% i radzę sobie z tym co mi życie pod nogi podsunie albo zawalam na całej linii. mam święty spokój ale kosztem między innymi rodziny.. Więc wybór jest oczywisty 😉

A musze Kubiego pochwalić bo przy swojej chorobie był naprawdę grzeczny 😉 Wprawdzie potrzebował mojego towarzystwa non stop ale nie musiałam z nim walczyć o bnieganie po domu np 😉 Cały dzień przesiedział ze mną na kanapie i albo oglądał bajki albo zajmował się innymi duperelkami 😉 Oczywiście grzecznie pozwolił opatulić się pierzynką 😉

[URL=http://img688.imageshack.us/i/26102010814.jpg/][IMG]http://img688.imageshack.us/img688/7154/26102010814.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Boże.. .już 23.30 a on dalej się budzi.. Przed chwilą stoczyliśmy kolejną bitwę o czopka... bo mały dalej miał 38,5...
próbowałam go uśpić ale niestety sił mi brakuje 😞 Zostawiłam w łóżeczku i słucham jak gada...
Woła mnie co jakiś czas... ale mnie już brzuch strasznie boli;( NIe wiem jak sobie dzisiaj dam radę.. Na spanie się nie zanosi...

Z teściową.. ale ona mi jeszcze histeryzuje nad uchem i wkurwia...
Pić pewnie mu się chce ale gardło go boli i nie chce nawet butli dotknąć...
Znów płacze.. poczekam aż się trochę zmęczy i spróbuję go uśpić...

• Mamusia
Kurde Gosia wspolczuje Ci tej Kubusiowej choroby ale powiem Ci ze strasznie dzielna mama z Ciebie!!!
Martus a jak policzek Gabi?
Kasia 92/104 masz kurteczke?? ale w koncu Grzes duzy chlopczyk 🙂 ta co moja mama kupila to wyglada mi na 92 a nie na 80 taka duza 🙂
Dzisiaj OLi wstal o 8.05 😁 😁 😁 😁 😁 tyle ze w nocy snily mu sie jakies koszmary i zaczal mi plakac i jeczec przez sen i nie mogl sie obudzic 🤨 moze przez to tak dlugo spal 🙂

Noc fatalna.. ja się położyłam o 3.40 a o 7.30 pobudka... łeb mi pęka a ie mam się jak położyć.. czekam aż Kuba zaśnie żeby doprowadzić się do porządku przed wizytą u gin...
Z Kubem dużo lepiej 😉 Je ładnie, antybiotyk pije i nie ma gorączki 😉 Mam nadzieję, że dzisiaj już będzie lepiej 😉

• Mamusia
hej dziewczyny
Kacperek dzisiaj sie obudzil o 7.30 z takim strasznym placzem, ze nie moglam go uspokoic, masakra jakas, nie wiem co mu bylo, pomasowalam mu troszke brzuszek i po chwili sie uspokoil, pozniej dalam mu cycka i zasnal spal do 9.30 🙂 Teraz zasnal jakos o 13.15 🙂 takze mam chwile dla siebie. Teraz robie obiadek racuszki 🙂

• Mamusia
u nas nie bylo pradu od 10.30 do 17.10 i tylko na moim pietrze!!! jakies spiecie sie zrobio...
Manka ale silny jest Kacper hehe teraz musisz cos wymyslec zeby tych kabli nie ruszal...
Oli dzisiaj sie przewrocil na chodniku na twarz polecial i przebil sobie zabkami gorna warge plakal troche krew sie polala troszeczke ale ja sie na maxa przestraszylam...Marzena mialam przed oczami Twoja historie z Kacperkiem...
Strasznie mnie boli podbrzusze caly dzien 🤨 chodzic nie moglam a teraz nawet siedziec nie moge i az mi slabo sie robi...