Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no tak mi net muli ze zaraz mnie szlag trafi 😠 😠 😠 😠 😠 co za gowno ten orange!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sandra jak ja CI zazdroszcze ze juz skonczyla Ci sie umowa 🙂
dolladowalam 1GB za aż 15zl!!!!! i co??nadal muli czyli kasa w bloto poszla!!!!!!!!!!!! no taka zla jestem ze masakra i jeszcze ten brzuch!!!!

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ktoś za nim chodzi i baterie wymienia.. nie nadążam, nie mam siły... Nastąpiło chyba cudowne uzdrowienie i pypcia dostanę...
Byłam dziś u gin 😉 Mały ma 3500 g 😉 a ja już 2 cm rozwarcia;D ciekawe jak długo jeszcze;D

• Mamusia
niech juz sie rodzi maluszek 😁 Duzy chlopiec.. 🙂

Nie uwierzycie.. dwa dni z rzedu mialam udane zycie weczorne 🙂 ☺️ hahah.. a wiecie co najwazniejsze, ze jakos sie mniej klocimy i lepsza atmosfera panuje... 😁

nio Ci powiem, Goiu, ze internet zapier.. 😁D haha.. dzisiaj VOD chodzilo jak ta lala..

jutro od 6-14 praca, i na 15 do szkoly.. 😞 Caly dzien mlodej nie bede widziec.l..
dzis mialo byc tak samo ale wykladowca sobie nie pszyszedl na seminarium i dupa blada...
juz widze, jak bede je odrabiac.. 😉

• Mamusia
Kasia ja juz mialam niby okres po 20 dniach - 5 dni plamienia... niech juz to sie ustabilizuje
No duzy chlopczyk i jak juz 2 cm rozwarcia to tyko czekac az sie urodzi malenstwo 🙂
Hehe Sandra lepsza atmosfera bo sexik udany 😜 😁 😁 😁
moj maly spi a ja tradycyjnie przed laptopem 😁 i sie wkur**am przez ten internet!!!!!

• Mamusia
No my też kupiliśmy taką dłuższą kurteczkę. Ale i tak pewnie będę musiała kupić jeszcze kombinezon dwuczęściowy. Tak się zastanawiam, że może na allegro używany kupię.
Kurcze, odebrałam Gabrysię o 15 ze żłoba - chwilę byłyśmy na dworze - musiałyśmy wracać, bo dostała histerii i chciała czapkę ściągnąć na siłę - w domu się do mnie przytuliła i zasnęła ;/ Kurcze będziemy się potem męczyć do 21 żeby zasnęła...

• Mamusia
MY JUZ MAMY kozaczki, kombinezon 2 czesciowy ( z ta za duza kurtka ) i kurtke zimowa ,
kupic jeszcze trzeba rekawiczki i kurtke do kombinezonu no i moze czapke choc ta co ma teraz jest ciepla 🙂
dzisiaj jest tak ciepo jakby byl wrzesien hehe sloneczko swieci super pogoda 😁 zaraz znowu idziemy na spacerek 🙂 Oli zbiera liscie i kasztany 🙂

• Mamusia
u nas dziś pogoda jak pod psem, zimno, deszcz co jakis czas siąpi

kupiłam kozaczki bardzo podobe do tych http://www.bangla.pl/odziez-obuwie/dla-dzieci/kozaczki-polbuty-trzewiki/ccc-obuwie-zimowe-gufo-rozne-modele-p4902.htm , ciut niższe ale też wysoka cholewka no i zapinane na 3 rzepy. Kolor brązowy a gdzieniegdzie pomarańczowe wstawki. W środku kożuszek 🙂
Byłam święcie przekonana że kosztuja 59,90, miałam 50 zł w bonie i 10 złdo tego, daję do kasy, babka kasuje jak nigdy, wyskakuje cena 69,90, ale babka nic nie mówi. W domu spojrzałam, że rzeczywiście cena kozaczków to 69,90, nie wiem jak babka nie widziała że brakuje 10 zł 😮 🙃

kupiłam też 2 farby do włosów palette, miedziany mahoń 🙂 http://www.goldmax.pl/schwarzkopf-palette-deluxe-miedziany-mahon-p-5552.html wypędzlowałam nią głowę, zaraz idę spłukac, zobaczymy jaka marchewa mi wyszła 🙂 chciałam taki kolor by nie stracić pasemek rudych od fryzjera. Jakbym kupiła brązowa farbę to te wszystkie starania z rozjasnianiem pasemek u fryzjera poszłyby na marne..

powinnam wpaśc jeszcze wieczorem 🙂

• Mamusia
Kasia i jak wloski?? 🙂 no i tym sposobem zaoszczedzone 10zl 😁 a babka w plecy dyszke jak nie umie liczyc to niech doklada 🙂
Ja kupilam 22 rozmiar z bartka duze sie wydaja ale pewnie pod koniec zimy i tak beda za male:/
OLi wykapany najedzony w lozeczku siedzi 😁
a Michal zagral dzisiaj za 900zl!!! w profesionalu za moim pozwoieniem oczywiscie na 2 mecze pewniaki ale jak nie wygra to chyba go zabije 😉 🙂

Ja z kombinezonem jeszcze się wstrzymałam 😉 Narazie dla Mateuszka tylko kupiłam bo takiego maleńkiego w domu nie mam.. cholerka będę już mieć kombinezonów we wszystkich rozmiarach i kolorach;D

Kurde.. taki dzień dzisiaj, że nawet nie mogę się skupić na podczytaniu Was;p
Kub dzielnie choruje i mimo, że gorączki nie ma a został tylko kaszel i katar daje nieźle popalić.. Cały dzień chce, żeby za nim łazić..
W południe (o 13) udało mi się go uśpić więc mogłam spokojnie pranie zrobić i umyć wreszcie te cholerne boazerie.. wrr.. cały dom łącznie z sufitami w boazerii to masakra jest;p Ile tam było pajęczyn to szok!
W międzyczasie zrobiłam zakupy - w biedronce dzisiaj były akcesoria dla niemowląt 😉 więc tanio zakupiłam to czego mi brakowało 😉 Nie prz4epłacam więcej na te pieprzone aventy, nuki, itd.. Przy Kubie nie zauważyłam różnicy;p Miał też butelki te z disney (takie jak właśnie teraz w biedronce) i one się super sprawdziły 😉

Potem tylko czekałam aż mój wróci żeby dać mu Kubka i zająć się stertą prasowania.. ale - zawsze jest jakieś ale.. On przed 3 z rzędu nocką... przeziębiony, wygląda jakby miał umierać a Kuba koniecznie chce się bawić z mamą 😞 Czyli prasowanie trwało dwa razy dłużej bo towarzyszył i pomagał mi Kubek... Teraz z pół godz walczyłam z nim żeby go uśpić.. Ale cholera! To nie na moje nerwy - siły już nie mam.. olałam, zostawiłam go w łóżeczku - śpiewał, gadał.. teraz go nie słyszę więc liczę na to, że zasnął.. Ale sprawdzę dopiero za 10-15 min...
Padam już.. Marzy mi się fryzjer;p Marzy mi się, że rodzę;D
Chyba jutro znów umyje okna;D

Kasia jak kolorek?? Zdj wstaw 😉 Z bucikami Ci się super udało;D Niby tylko dycha.. ale czasem kurcze życie uratuje;p

Goshe - powodzenia! 😉 Ja bym swojemu nie pozwoliła postawić nawet 1 zł;p;p

• Mamusia
hey laseczki...
ja dzis nie dosc , ze zmeczona to jeszcze przybita... kolezanki z pracy bratowa miala termin na 20.10., wczoraj poszla na ostatnia wizyte i sie okazalo, ze nie ma czynnosci serca...
Coz to za sprawiedliwosc?? Az plakalam razem z Natalia.. 😞

Dzis przytargalam ciuchy dla chrzesniaka braciszka, co ma sie zaraz urodzici jego siostry 4 letiej/// wyszlo 7 siatek 😁 ale sie pewnie uciesza..

ja na szczecie juz od wrzesnia mam nadie ubrana na zime 😁

• Mamusia
o kurde, co za smutna wiadomość 😞 ja pierdziele, jakie to jest niebezpieczne przenosić dziecko.. Sandra, wiesz może czemu tak sie dzieje, że serce przestaje bić u wykształconego dziecka? tzn to już drugi przypadek o którym opowiadałaś że zmarło dziecko w łonie a było po terminie.. 😞

a kolorek wyszedł... bordo 😠 😠 😠 miał wyjśc taki miedziany jak miałam pasemka, a wyszedł taki bordo. Ale poza tym efekt zamierzony, widac teraz jakbym miała ciemne brązowe pasemka na tle "bordowych" włosów.. ło matko, ale siara 😜 ale nie mam teraz 200 zł żeby ot tak pójśc do fryzjera.
nie wstawię fotki bo moja komórka nie ma kabla usb 😞 może kiedys mąz mi zdjęcie cyknie normalnie.

Gosia, mój tata też gra, ale on nie stawia aż tyle kasy, woli zagrac za 2 zł i obstawiać 16 meczy 😜

Gosia2, kobieto, Ty to masz siłę na to wszystko, jeszcze pajęczyny ściągałaś hehe 😜

Ehhh... całkiem niedawno koleżanka mi podobną sytuację opowiadała...
Babka miała dwóch synów - straszy 19 lat, drugi niewiele młodszy. Zaszła w ciążę - można się domyślić, że po tylu latach to wpadka... Była po terminie, przyszła na wizytę do lekarza (u którego ja byłam kontrolnie na ktg bo mój miał urlop) - facet odmówił jej zrobienia usg... kilka dni później okazało się, że maleństwo już nie żyje 😞 Kobieta przez 9 miesięcy nosiła pod sercem upragnioną córeczkę.. Okropne to jest! A wystarczyło, że gin zrobiłby usg.. wiedziałby, że coś jest nie tak.. i dlatego pomimo tego, że z wielu str napływają informację, że częste usg jest szkodliwe dla dziecka ja cieszę się, że mój gin przy każdej wizycie mi je robi - mniej lub bardziej dokładne, ale zawsze sprawdza czy z dzidzią w porządku!

Kasia - kolor pewnie Ci jeszcze wyjaśnieje 😉 Kilka myć i będziesz miała wrażenie, że znów się farbowałaś;D
A co do pajęczyn.. to jakbyś widziała co wyhodowałam to masakra.. Umierający by wstał i to posprzątał;D Na jutro planuję łazienkę i okna 😉 Trzeba z tym kurcze coś zrobić zanim się Maluszek pojawi na świecie 😉 A wiesz.. mój osttanio nocki ciągnie więc jedyny przyspieszacz porodu jaki mi przychodzi do głowy to generalne sprzątanie;D 😜:P

A tak w ogóle to wkurwiłam się... Mój wyjechał późno do pracy bo przeziębiony i nie mógł się podnieść z łóżka i dzwoni za dowodem rejestracyjnym... a zaraz za ubezpieczeniem.. dowód był w aucie, ale ubezpieczenia.. pod tv:/ a co się okazało.. zatrzymała go policja!:/ szlag trafi.. musze do niego zadzwonić i zapytać co tam... Kurna. tak jest jak się jedzie na 22 o 22...

No i wiem.. mój się w prawdzie spieszył ale nie suszyli.. tak kontrolnie go zatrzymali.. ale okazało się, że jeden z szanownych panów policjantów to jego stały klient więc bez słowa go puścili;D i dobrze;p jakoś nie mam już dzisiaj weny na denerwowanie się;p

• Mamusia
Ha! poszłam do łazienki, zapaliłam wszystkie światła i.. JEST! odcień rudego, taki jak chciałam 😁 kilka myć i kolor powinien byc ok 🙂

ale wiesz Gosia, tez jestem za usg, ale w jednym dniu na usg będzie wszystko cacy,, a nastepnego dnia dzidzi może się coś stać.. eh 😞

• Mamusia
Kasiu buciki naprawde super 🙂
straszne to co piszecie, co sie stalo. Jak dla mnie to w dniu wyliczonym jak dzien porodu kobieta powinna automatycznie byc przyjeta do szpitala i monitorowana, a nie ze po terminie pozniej dzieja sie takie straszne rzeczy. Matko az strach sobie wyobrazic co ta biedna dziewczyna musi teraz czuc, jakis koszmar potworny 😞

• Mamusia
ja tez sobie nie wyobrazam tego co musi czuc ta kobieta... koszmar...ale cos musialo byc nie tak skoro przestalo bic dzidzi serduszko 😞 lekarze nic nie zaobserwowali???Boze jaki to musi byc potworny bol stracic dziecko... 😞
Gosia Ty to debesciak jestes hehe ja bym pajeczyn nie sciagnela bo boje sie pajakow hwhw i moglby tam jakis wyjsc 😁 a na ktorego masz termin?
a co do usg to wlasnie bardzo dobrze ze lekarze robia je przy kazdej wizycie, ja tez mialam tak robione i przynajmniej wiedzialam ze z malym jest wszystko ok no i jaki przyjemny widok widziec mauszka jak sie rusza w brzuszku 😁

• Mamusia
Heloł 🙂

jak tam mija dzionek?
Gosia2, pajęczyny ściągniete? 😜 a może już na porodówce jesteś?
Gosia, ona ma termin na 3 listopada wg info na brzuszku 😜

czekam az mały pójdzie spać i idę pranie z pralki wyciągnąć. Tesciu mi druta od suszarki skleił bo Grzesiu na niego usiadł i wyłamał.. grubas 😜