Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jak na razie znów zaczęła bolec mnie szyjka - eh, jeszcze teoretycznie 9 tygodni...

Zamówilismy na urodziny Grzesia taka matę wodną: http://allegro.pl/show_item.php?item=1728973912
będzie od nas i od sióstr męża, w sumie wyszły niewielkie koszta 🙂

a, w bieronce można kupić książeczki z serii "uniwersytet malucha", i jest tam m.in "świat 2 - latka". Kupiłam Grzesiowi i próbujemy tam tworzyć :0 co prawda jeszcze nie wychodzi mu malowanie kształtów, ale bierze kredke i kresli kółka i inne linie, a przy okazji omawiamy sobie co tam na obrazkach jest 🙂 polecam, 6,99 🙂

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Tez mamy 🙂

i jak? Nadia chętnie robi w tej ksiązeczce ćwiczenia? bo u nas póki co nalepianie słoneczek gdzie się da i mazanie kredkami po stronie bez składu 🙂 no i oczywiści musi zawsze rozpocząć ksiażeczke od str. 2, bierze ciuchcie i jeździ po ulicy 🙂

• Mamusia
Nie nie, Maks odpadł juz po pierwszym dniu. Rozmawiałam z moją mamą, tez jej sie podoba. Z tesciową nie gadałam,a le ona na pewno będzie na nie, bo jak kiedy padło to imie to od razu sie obruszyła i powiedziała nie. Ale ona nie ma nic do gadania, imie Grzegorz tez jej sie nie podobało ( bo takie twarde ) , a sie przyzwyczaiła.

• Mamusia
będzie miała na pewno radochę! Grze uwielbia jeździć autobusami i tramwajem. Własnie chce mu we wtorek zrobić taką przejażdżkę do moich rodziców, najpierw bus 20 minut a potem tramwaj 20 minut 🙂

a z imieniem.. hmm.. mam nadzieję, ze juz na tym zostani bo przyzwyczaiłam sie do niego i co najważniejsze, mogę sobie wyobrazić jak mówię do maluszka w tym imieniu, z Maksem tego nie było - więc jest dobrze 😁

ps. jak tesciowa zaczeła wybierac imiona dla swoich wnucząt, to dla jednej wnuczki zaproponowała Ludmiła ( kurde jak to zdrobnić? 😮 ), a dla mojego Włodzimierz 😁 😁

• Mamusia
Kasia imię oczywiście ładne! i w 100% lepsze od Maks:P Ale.. Michały to takie urocze a taaakie niegrzeczne chłopaki 😁 hehehe

nie odzywałam się dawno... (Kasia po części zna sprawę - już jest ok 🙂) ale podczytuję Was cały czas 🙂

Gocha - powodzenia na obczyźnie 🙂 fajnie, że pojedziecie razem a nie tylko Twój sa Wy byście musieli w domku siedzieć.. powinno być dobrze 🙂

Marta a Gabi już jeździła pociągiem??? ja kiedyś planowałam Kubie taką rundkę zrobić.. ale na tym naszym zadupiu to ani nie ma gdzie ani czym 😁 masakra...

Ja w pt na imprezie byłam 😁 Bar, w którym poznaliśmy się z mężem (i ze wszystkimi praktycznie znajomymi:P) został kiedyś zamknięty i teraz otwarli go na nowo moi znajomi 🙂 Aj ale była rocko 😁 zakwasy na karku mam do dzisiaj i ruszam się jak paralityk 🙂 ale wytańczyłam się za wszystkie czasy:P szkoda, że mój się nie dał w sobotę wyciągnąć.. 😠 a samej drugi dzień mi się nie chciało iść:P
Kurde.. ostatnio jak na imprezę to z kumplem mojego bo jemu się nie chce...

• Mamusia
Kasia piekne imie wybraliscie hihi ja gdyby moj mąż sie tak nie nazywal to na 100% dalabym tak synkowi na imie 😁
Sandra jeszcze 3 dni 🤪 no no zazdroszscze 😁 😁
Gosia nie wiem o co chodzi ale mam nadzieje ze wsztsko sie ułoży 🙂
kurde ja mam zapalenie pęcherza 😞 😞 😞 , pierwszy raz od ciąży... kiedys to co 3-4 miesiace mialam i znowu sie widze zaczyna ehh
Oli taki cwaniak sie zrobil ze szok wogole zaczyna mi pyskowac 😲 😉 i wszystko u niego jest na NIE!! to chyba prawdziwy bunt dwulatka 😉

• Mamusia
Gosia Kubuś w prawdzie nie jest ze wszystkim na nie ale z pyskowaniem to wiem o czym mówisz:P Cwaniak ma takie odzywki, że niejeden dorosły by mu pozazdrościł.. a nam regularnie kopara opada z wrażenia:P
Wczoraj się kręcił koło mnie i w końcu poinformował, żer jest obrażony na mnie... no więc ja go pytam, dlaczego? a on mi krótko :" Bo tak. A co? nie wolno?" gówniarzeria mała 🙂
muszę zacząć zapisywać jego odzywki i teksty bo zapominam a naprawdę idzie się pośmiać 🙂 palancik jeden 🙂

• Mamusia
Heheh 🙂 Nadia tez wszystko nie i tylko na zlosc...
Ja Wam powiem, ze poki co to nie czuje tego wyjazdiu..
Udalo mi sie dziecko spac polozyc, sukces jakis 🙂 i mam chwile na brzuszek....
Jutro Darek bierze ja do tesciowej, bo jedzie skosic trawe to ze spokojem sobie spakuje 🙂 mam nadzieje, ze w jedna walizke sie bez problemu zmiescimy 🙂

• Mamusia
Oj nie wiem czy Ci sie uda, ja bym leiej wzięła 2 walizki , bo wracając na pewno będziecie chcieli prywieźć jakies pamiątki, a do jednej walizy będzie ciężko zmiescic - takie jest moje zdanie 🙂

Grzes póki co mi nie pyskuje bo nie umie mówic 😜 ale potrafi powiedzieć NNNNNNNIIIIIIEEEEEEE i załozyc ręce jak ważniak 🙂

• Mamusia
heh 🙂 wzięłam z Was przykład i zakupiłam Kubie te książeczki dla 2- latka z biedrony 🙂 Malowanki, wierszyki i naklejanki 🙂 zobaczymy czy będzie zainteresowany 🙂

Sandra wystarczy trochę skupienia i umiejętności przy pakowaniu i naprawdę zmieścisz w walizkę wszystko 😁 Moja ciotka doszła do takiej wprawy, że w walizkę, którą przeciętna osoba wpakuje 5 kg (tzw. bagaż podręczny) zapakowała mi 15 kg i jeszcze jej miejsce zostało 😁 hehehe także powodzenia życzę 🙂

• Mamusia
hej mamuski 🙂
my juz po urlopie, ehhs masakre mielismy w tych miedzyzdrojach, pojechalismy w poniedzialek i wiadomo spacerowalismy sobie, widzielismy ze lataja komary, no normalne, a tu nastepego dnia Kacperek wstaje w lozeczku, a ja myslalam, ze dostane zawalu jak go zobaczylam, wyobrazcie sobie cala twarz pogryziona przez komary, no gdzies 30 ugryzien, twarz spuchnieta, no mowie wam cos strasznego. Biesactwo plakal, mowil ala i sie drapal, no kurde buzia taka znieksztalcona przez te ugryziena. Oczywiscie oprocz tego pogryzly go jeszcze na nozkach i raczkach. W miedzyzdrojach byla plaga, co drugie dziecko bylo tak pogryzione, tzn kacperek ewidentnie, az tak glupio bo jak szlismy to ludzie sie tak na niego gapili 😞 oj mowie wam, cale szczescie juz sie goi wszystko

• Mamusia
Oj to współczuję Kacprowi! Wiem co to za ból bo mnie też tak kąsają 😞 nie wiem.. chyba słodką krew mam:P
Kasia kup koniecznie tę z naklejkami 🙂 Jak to super wygląda jak te małe raczki starają się jak najrówniej i w dobrym miejscu przykleić naklejeczkę 🙂 Kubuś jest zachwycony 🙂 ogólnie tylko kredki (bo do malowanek kupiliśmy te bambino bo ołówkowe dla takiego malca się nie nadają) i naklejki 🙂 strasznie się skupia i cieszy jak mu się uda 🙂

A teraz ogląda Bolka i Lolka 😁 uwielbia tę bajkę 🙂 i zajada parówkę 🙂
A tu macie fotkę (wybaczcie, że brudnego ale lizak go tak załatwił:P) Kubutaja po obcinaniu włosków 🙂 wreszcie zdecydowałam się odpuścić fryzjera i sama powalczyłam z nim maszynką 🙂 szkoda mi tych jego blond włosków ale jak są upały to on mi się strasznie poci i od razu chory...
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/43/dsc04039modified.jpg/][IMG]http://img43.imageshack.us/img43/2746/dsc04039modified.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Biedny maluch 😞 Dorosly sie moze zadrapac po takich ugryieniach 😞

My ciuchow w sumie malo biezemy, a jesli chodzi o pamiatki to raczej nie bede nic kupowac.
Chyba, ze jakis bryloczek czy cos, bo bardzo nie lubie wselkich obrazkow albo jakis pierdol co stoja i kurz sie na nich zbiera 😉

Wczoraj mielismy gosci!!! Jak sie obudzilam to normalnie jak w filmie Kac Vegas, kto ogladal ten wie 🙂 Istntt armageddon, tylko tygrysa mi brakowalo.

• Mamusia
hihi tos zabalowala nonono 🤪 🤪 🤪
oj moze i ja kupie ta ksiazeczke mlodemu choc on widze niechetnie podchodzi do wszelkiego rysowania czy naklejania 🙂
wlasnie trzymam farbe na glowie ciekawe czy wyjdzie mi taki kolor jak chcialam 🙂
Marzena wspolczuje biedny maluch 😞 wyobrazam sobie ta spuchnieta twarzyczke Kacperka bo jak Oliwierka ugryzly 3 komary obok siebie na glowce to mial takiego guza wielkiego jakby byl normalnie chory na cos... 🤨
my w niedziele urzadzamy urodzinki Oliwierka bo Michalowi przesunął sie wyjazd na 7 sierpnia (nasza rocznica 🙂 ) i do Wroclawia jedzie juz 4 sierpnia... 😞