Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosiu Oliwierek jest śliczniusi 🙂 Moja Gabi też czasami wymiotuje 😞 No i nadal często ulewa.

Dzisiaj kupiłam jej herbatkę Hippa z kopru. Czy Wy podawałyście już swoim pociechom jakies herbatki??Ja niby nie miałam zamiaru podawaĆ przynajmniej do 4 miesiąca, ale po wczorajszym wieczorze przy cycku to już szukam wszelkich sposobów.

Elasia ja też mam jeszcze zwisający worek. Do swojej wagi brakuje mi jeszcze 9 kg, ale pewnie juz coraz trudniej będzie mi to zrzucieć. Tak i tak cieszę się, że te 16 kg tak szybko zeszły. Ale najgorsze jest to, że w niedziele chrzest Gabi, a ja nie mam co ubrac 😮 szkoda mi kupować nowej kiecki, bo mam zamiar za kilka tygodni pozbyc sie tych zbędnych kg 🙂

• Mamusia
Marta, ja mam herbatki z Hippa , kupiłam Grzesiowi z kopru i z rumianku. Nie za bardzo chce je pić, chyba że naprawdę jest spragniony to zapomni się i troszkę wypije. zauważyłam, że po herbatce z kopru bardzo gromadzą mu się gazy i powraca problem z puszczaniem bąków ( mimo, że koper niby ma to ułatwiać.. ), natomiast po herbatce rumiankowej nic się nie dzieje 🙂
I rzeczywiście, jak Ci Gabrysia wojuje tak jak opisywałaś, to któregoś razu zamiast cyca to właśnie podaj herbatkę 🙂 Ja tak robię Grzesiowi.

U mnie waga też póki co stoi, wciąż 3 kg do zrzucenia aby powrócić do wagi sprzed ciąży. Brzuszek jeszcze troszkę wisi 😞 Planuję kupić sobie jakiś gorset wyszczuplający 🙂

• Mamusia
Nie mam pojęci a jakie ma działanie ta rumiankowa. Chyba żadne. Mój mąż wczoraj kupił z kopru i własnie rumiankową. Spróbuję ją jej podać któregoś dnia 🙂

Własnie wyszła ode mnie położna. Gabi waży już 4300 🤪 Nawet położna mówi, że bardzo duża jak na swój wiek 🙂 No ale przecież na dietę jej nie będę kazała iść 🙂
Teraz siedzi sobie w bujaczku, bo jak nie śpi to sama nie chce leżeć, a w bujaczku przynajmniej chwilkę mam spokój. Juz tak wszystko obserwuje...i potrafi spojrzeć prosto w oczy...to takie fajne. Z dnia na dzień coś nowego przy takim dzieciaczku 🙂

juz chyba przestaje sie jej podobać w bujaczku 😠
Ide włączyć jej wibrację 🙂 Może to zadziała :laugh:

• Mamusia
Gabi musi przejsc na diete 😁 dobre 😁 😁 😁
no masz racje Martus z dnia na dzien cos nowego sie dzieje u naszych malenstw 🙂 moj to jak sam sobie lezy to gaworzy glosno cos tam do siebie hehe i sie smieje, do nas tez sie smieje ale jeszcze nie zawsze jak cos do niego mowimy 🙂 a jak mu powiesilam karuzelke nad lozeczkiem to tak sie przyglada i wodzi wzrokiem za zabaweczkami a szczegolnie za rozowa 🙂(do tej rozowej tez sie smieje 😁)ze az milo popatrzec 😁
Jutro idziemy do ortopedy zbadac bioderka

• Mamusia
Cześc dziewczynki,ja tylko wpadłam na chwilkę,nie wiem nawet czy zdążę nadrobić to co napisałyście od tego czasu jak mnie nie było.
Ja jestem od wczoraj już z Julką w domku.
Pewnie Marta dała Wam znać,że wkońcu urodziłam bez wywołania,siłami natury 14.09.2009r o godz.12.50 moją ukochaną córcię.Jula waży 3620 i ma 56cm.
15.09 miałam dostać kroplówkę na wywołanie,ale w nocy z niedzieli na poniedziałek nareszcie zaczeły się skurcze,o 8.20 w poniedziałek wylądowałam na porodówce a potem o 12.50 urodziłam zdrową dziewczynkę,uff.Poród miałam trudny,obecność męża bardzo mi pomogła,naprawdę.Jestem mocno poszyta,ale bardzo szczęśliwa i zmęczona.Narazie zmykam,buziaki dla Was:***

• Mamusia
Grzesiu już po szczepieniu 🙂 biedny płakał, 2 razy był ukłuty w udo, za pierwszym razem nawet nie płakał za bardzo, za to za drugim napiął mięśnie podczas ukłucia i bardzo płakał, aż popuścił kupkę ze strachu 😞 patrzeć na to nie mogłam, serce mi pękało 😞
Został zważony, ma już 5120g 😲 🤪
Obwód główki ma już 38 cm, a po porodzie było 34 🙂, natomiast w klatce piersiowej też się rozrósł - ma 38, a przy porodzie było 32. Rośnie nam w oczach 🙂

Inka - dobrze, że jesteś już z maluszkiem w domu 🙂 Jak będziesz miała możliwość, to wrzuć fotkę Julki 😘

Gosia - zauważyłam, że Grzesiek też już wodzi wzrokiem, zdarza mu się popatrzeć na mnie i uśmiechnąć od ucha do ucha, ale najbardziej to śmieje się podczas zmiany pieluchy - nad przewijakiem ma maskotki, które go intersują 🙂

Marta - super, że mała tak ładnie Ci przybiera na wadze 🙂 widać, zdrowe dziecko, a to najważniejsze 🙂

• Mamusia
jejki ale zescie sie rozpisaly ja ostatnio jakos czasu na brzuszek nie mam 😁. Albo w rozjazdach albo z mala na spacerze itd itd 😁.

Co do herbatek z kopru to tak jak dziewczyny mowily moga miec dzialanie odwrotne w naszym przypadku u mojej Majeczki wlasnie tak bylo sie zagazowala moja biedna niunia i podawalismy esputicon teraz dajemy bobotic i tez jest dobry nawet nie wiem czy nie lepszy od esputiconu.
Co do rumianku to dziala na poprawienie ukladu pokarmowego wspomaga jego prace 🙂.

A co do zbednych kg to ja ide do dietetyka teraz bo cos mnie watroba zaczela bolec i okazalo sie ze mam zatluszczona i dieta konieczna 😁 ale to i dobrze za rok slub to akuratnie moze schudne i watroba przestanie bolec ;D

A nasza Maja rosnie nam w oczach gaworzy sobie smieje sie do nas i skubana nie chce tak juz czesto spac ;D ale nocki mamy raz przespane a raz troche nie 😁 co 3h do 5h sie budzi 😁

A oto Maja w calej okazalosci taki nasz duzy babel 😁 [img size=360]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/kapturek_czerowny.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />