Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jestem jestem 🙂

rozmowa.. hmm.. powiem tyle, jak dowiedzieli się że mam dziecko to im mina zrzedła, od razu zaczeli pytać się o dyspozycyjność , czy mogłabym do 21 pracować ( bo otwierają punkt w galerii no i biuro czynne byłoby od 9 do 21 🤢 ), od kiedy itp.
nie liczę na cokolwiek , mają się odezwać jakoś do przyszłego tygodnia.

ja wiem, że 2 drzemki to juz za duzo, ale jak mi sam zamykał oczka o 10 to nie chciałam go na siłę trzymac, potem zasnał o 15 ( sam połozył się na łozko, przykrył sie i odlatywął, więc przeniosłam go do łożeczka ) i spał do 16. Jeszcze go trochę przetrzymam 😉

• Mamusia
Kasiu, ale spróbowałaś 🙂 Moża akurat się uda - tylko pytanie czy rzeczywiście dasz radę pracować w takich godzinach...

Gabi już niunia...zasnęła o dziwo sama w łóżeczku jakoś przed 20 🙂
Czy Wasze Maluchy też ostatnio zaczęły tak gadać po swojemu>> Gabi codziennie zaskakuje mnie wieloma nowymi "słowami" oczywiście to taki dziecinny bełkot - no ale wiadomo, że matka się ze wszystkiego cieszy 🙂 Ogólnie to zauważyłam, że w ciągu miesiąca tak się rozwinęła "umysłowo" że w szoku jestem. Wszystko naśladuje i powtarza. A najlepsze jest jak rozmawia z moją mama przez telefon - tak śmiesznie gada, że jestem zawsze posikana...a miny przy tym wali takie, że szok.
Ale się rozpisałam 😜 😜

• Mamusia
He he. no to prawda co do tego rozwoju ja tez czasami padam na twarz jak cos powtarza.. a teraz wyszla z lozeczka i wie , ze pwinna w nim lezec i stoi na progu pokoj a sypialnia i sie nie rusza od 7 minut 🙂 mysli ze jej nie widze... hehe zasnie na stojaco...

Mloda z kolei od 1,5 tyg juz zaczyna powtarzac slowa...Powie : KACZA, czytaj KACZKA, BAWAN , SZESC, TRZY i KROK z takich nowowsci.. a skas takie wybiorcze to cholera wie.. 🙂

No ciezko ja sie caly czas boje czy jak zajde w ciaze to mnie nie wyrzuca, bo super mi sie pracuj, choc kasa cudowna nie jest 🙂

• Mamusia
hehe Martus bo to chyba taki wiek teraz 🙂 Oli tez non stop jakies nowe slowa mowi juz nie same gloski tylko skleja cale wyrazy 🙂 mowi np. bateria - TEJA, światlo - ĆWIA, drzwi -DŹWI itp 😁 w kazdym badz razie zrozumiec mozna 😁
wogole dzisiaj nalalam mu do kubeczka soku i poszedl do pokoju a ja w kuchni siedze i przybiega nagle zadowolony (a nawet dumny z siebie 😁 ) i mnie ciagnie do pokoju , no to ide z nim a on mi pokazuje ze przelal sobie napoj z kubeczka do pojemniczka od baniek mydlanych 🤪 i nawet nie narozlewal heh pil z tego pojemniczka. Tak sie mu to przelewanie spodobalo ze pozniej calego kubusia play przelewal do kubka i do szklaneczki a pozniej wszystko wlal do wiadra od mopa... 🙃 😆 no mowie Wam juz sil nie mam do niego taki dranski sie robi ze szok 😁 🙂

• Mamusia
A u nas uniwersalnym słowem jest tata - mówi tak na tatę na telefon jak dzwoni ( ja zawsze mówię, że tata dzwoni do mamusi i chyba tak jej sie to kojarzy) i czasami tata to oznacz daj daj (ostatnio jakoś niewyraźnie mówi da i dlatego wychodzi jej ta) hehehehehe - ale zagmatwałam 😜

Sandra, niezła jest NadusiA z tym staniem w progu - hehehe- toś ją Matka wyszkoliłaś :P:P
Gabrysia na przelewanie to już od dawna ma manię. Najczęściej przelewa z butelki do kubeczka jak już jej nie chcę nalać wody do kubka. No i specjalnie rozlewa picie na podłogę żeby mogła potem wziąć chusteczkę i wytrzeć 🙂

• Mamusia
no a moj to dzisiaj jakos podlapal jak mu nalewalam soczek do kubka... 🙂 specjalnie nie wylewa narazie:P ale tez jak tylko widzi ze gdzies jest chociaz pare kropli wody czy jakiegos picia to od razu wyciera idzie do kuchni po sciereczke i wyciera 🙂 tak samo jak widzi jakies paproszki na podlodze to bierze szczotke i zamiata hehe ja poprawie po nim 😉 i mowoe mu zeby przyniosl z kuchni zmiotke to idzie i przynosi - ma mlodsze nozki to niech przynosi heheehe i juz czysto hehe ciekaweczy jak bedzie starszy to tez tak bedzie do sprzatania lgnął hehe

• Mamusia
Gosiu, zapytali się daczego mam tak długą przerwę w pracy, tzn cv konczy mi się na sierpniu 2009, do tamtego czasu miałam formalnie umowę o pracę no i powiedziałam że w sierpniu urodziłam.

Sandra, może warto się przemóc? Postarajcie się zbliżyć do siebie, poleżec obok siebie, podotykac się czule, popatrzec sobie w oczy.. U nas odpukac od nowego roku jest znośnie, staramy się wieczorem poświęcic sobie trochę czasu ☺️ i seks nigdy wczesniej mi się nie podobał tak jak teraz - jets więcej czułości i ogólnie. ☺️

tak czytam jakie słowa Wasze dzieci wypowiadają to trochę Wam zazdroszczę. Grzesiu nic nie mówi, tzn nie skleja żadnych głosek, jedynie umie powiedzieć, że kotek robi MIAU, babcia to BABA a dziadek to diadia ( jakoś tak śmiesznie próbuje ), jak jest głodny to bierze widelec i idzie do mnie mówi AM AM. A tak to nic, rozumie skubany dużo, ale mówi wcale 😜

Z młodszą kuzynką z października bardzo dobrze sie dogaduje, kiedy widzi ją na dole u teściów, od razu się śmieje, Ewa zresztą do niego też. Potrafią trzymac się za rączki, Grzesiu nieraz się do niej tulił, kładł głowę na kolanach, ogolnie potrafi się z nią bawić, w przeciwieństwie do Weroniki - ona rzedziej przyjeżdża i jest między dziećmi dystans..

• Mamusia
hej 🙂
Kasiu u nas Kacperek juz nie pamietam kiedy mial dwie drzemki w ciagu dnia, ale widac nie potrzebuje juz tyle spac. Tak wiec spi raz, a na wieczor pada, no a w nocy i tak czy siak sie budzi, wiadomo na co 😜
jesli chodzi o nowe slowka, to rzeczywiscie stara sie cos tam po swojemu coraz wiecej mowic 🙂
jesli chodzi o pieluchy Dada to u nas rzeczywiscie sie sprawdzaja, a i po portfelu tak nie ciagnie 🙂

• Mamusia
Marzena a na ile Ci starczają te DADA? Bo mi paczka idzie na ok 2 tygodnie, zwykkle zmieniam grześkowi pamperska jak wstanie, potem ok 12, ok 16 a na noc oryginał. Także średnio 3 na dzień idą.
Ostatni raz kupiłam jakoś przed wigilią i już się konczy.
A karmisz jeszcze cycem w nocy? mój ciągnie.. 🤢 🤢

• Mamusia
hej 😁
ja wczoraj dady kupilam ogolnie to mi przeciekly wczesniej pare razy ale jakostatnio kupilam pampersy te premium care to tez przeciekly pare razy...za to nigdy te normane prampersy activ baby nie przecikly. ale promocji zadnej nie widziualam a ze z kasa nie najlepiej 🙂 wiec dady musza narazie mlodemu wystarczyc 🙂
a nocka ok mlody spal spokojnie do 7.30 🙂