Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasiu w pierwszy dzień okresu zaczynasz brac tabletki jak rozpoczynasz "kurację "hehehe - a potem robisz 7 dni przerwy na okres i na siódmy dzień bierzesz kolejną z nowego opakowania... według moich obliczeń dostałyśmy 5 grudnia a nie 28 listopada 🙂 🙂 Więc Kasiu...chyba Ci się lekko pomyliło i całkiem możliwe, że wczoraj hmmm....naprawdę "zrobiliście" dzidziusia 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
marta1.cz napisał(a):
Kasiu w pierwszy dzień okresu zaczynasz brac tabletki jak rozpoczynasz "kurację "hehehe - a potem robisz 7 dni przerwy na okres i na siódmy dzień bierzesz kolejną z nowego opakowania... według moich obliczeń dostałyśmy 5 grudnia a nie 28 listopada 🙂 🙂 Więc Kasiu...chyba Ci się lekko pomyliło i całkiem możliwe, że wczoraj hmmm....naprawdę "zrobiliście" dzidziusia 🙂 🙂 🙂

o żesz..!! faktycznie, patrzę na kalendarz a tam mam zaznaczone kwadracikiem, że okres pojawił mi sie 4 grudnia.. OMG!
wg kalendarza dni płodnych na necie, miałam płodne do 25 grudnia, więc jak my ten teges 29, to nie powinno się nic stać.. chyba, zx ema mega szybkie plemniki a ja długo wieczną komórkę, no to wtedy mogły się spyknąć 😮 🥴 🥴

• Mamusia
i patrzac na, to ze niedawno dostalas okres i masz najprawdopodobniej nieregularna owulacje i to, ze karmisz piersia co te zpowoduje nieregularna owulacje 😁 heh 🙂
Nic dodac nic ujac 🤪

Zamorduj moje dzicie zarz polozylam ja spac bo chcemy ja do babci odwiezc po obudzeniu, ale oczywiscie ona ani mysli spac..woli ryczc..

• Mamusia
sandroos napisał(a):
i patrzac na, to ze niedawno dostalas okres i masz najprawdopodobniej nieregularna owulacje i to, ze karmisz piersia co te zpowoduje nieregularna owulacje 😁 heh 🙂
Nic dodac nic ujac 🤪

😲 😲 😲 😲
napisze raz jeszcze.. O ŻESZ KU* !! ;/
no trudno, stało się. To w takim razie czekam na ten okres 🤨

• Mamusia
hehehe Kasia no to daliscie czadu 😁 😁 😁 w sumie to chcialas druga dzidzie 🙂 no to teraz czekamy na Twoj okresik albo i nie... 😁 😁 😁
Michal kapie Oliwierka i zaraz go kladziemy bo dzisiaj nie spal w dzien!!! i marudzi niemilosiernie 🙂

• Mamusia
Witam w Nowym Roku 🙂
i jak tam? Grzes obudził sie o 23.50, także szybko dostał cyca i o 00.00 mogłam zasiąść w okienku i patrzeć na fajerwerki 😉
Trochę smutny sylwek, bo maż wyszedł z kolega się napić, równo o północy wyszedł i teraz siedzę sama, ale do północy to ten teges.. było miło 🤪 ☺️

Gosia, ja licze jednak, że nie załapaliśmy się na moje dni płodne. Sandra pisała, że pewnie mam nieregularną owulację, ale wszędzie w necie wychodzi mi, że zakończyłam płodne 25 grudnia, a to było 29, więc zostają te 4 dni..

o, mąz zawitał do domku 🙂

• Mamusia
Posżłam spac o 02.00, wstałam o 7.30 i nie jestem zmęczona 😁 mąż stał o 10.30 i wciąz ziewa 😜

Grzesiu ucina sobie właśnie drzemkę, a ja zaraz zabieram się za prasowanie 🙂

zwykle co roku jeździlismy do moich dziadków ( taka tradycja - zlot rodzinny - kazdy wpada do dziadków o której ma czas, wiec ruch jets tam cały dzień ) - babcia ma imieniny, a dziadek urodziny, ale że Grzesiu jeszcze chory więc zostajemy w domu.

• Mamusia
ja rowniez witam w 2011 😁
u nas bylo BARDZO milo przez calutki wieczor ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ wypilismy 0,5 i troche szampana 🙂 no nie powiem szumialo mi w glowie niezle 😁 o 00.15 sie polozylismy i do 8.15 spalismy 🙂 maly chyba wiedzial ze jest Nowy Rok wiec dal nam pospac 🙂 ogolnie Oli spal az 13,5 godzin!! 🙂 zaraz go klade na drzemke.

• Mamusia
Wrzucę Wam fotki - dzisiaj wnieśliśmy stelaż pod to wielkie akwarium 🙂
Na 3 fotce widać skos, a pod nim będzie wanna, przy tym drewnianym słupie będzie umywalka, a po jej lewej stronie kibelek 🙂 akwarium będzie cofnięte pod skos i będzie stanowiło ścianę łazienki 🙂
Na ostatnim zdjęciu Grzesiek wchodzący pod stelaż. Stelaz ma 95 cm wysokości,a mały wadził główką jak wchodził pod niego 😲

ogólnie bałagan w salonie jak widać, choinka stoi wśród kafelek i wc, wanna pod innym akwarium - sajgon 😁

• Mamusia
Sciana będzie, tzn akwarium będzie wbudowane w ścianę i nie będzie tła z tyłu, więc z pokoju będzie można zobaczyć wewnątrz łazienkę poprzez akwarium . Jak będzie potrzeba intymności, to roletką się zasunie 🙂

własnie bawił się bombką i rzucił na ziemię.. no i potłukła się. Stąd mam już mało bombek bo nie nadążam ich pilnowac 😜

• Mamusia
hej mamuski 🙂
Jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku 🙂
My w sumie niedawno do siebie doszlismy, w drugi dzien swiat pod koniec dnia Kacperka zlapala goraczka i sraczka, utrzymala sie do dnia nastepnego, byla wysoka wiec zamowilismy wizyte lekarza do domu, w miedzy czasie juz maz zaczal sie zle czuc, do objawow tych co Kacperek doszly wymioty 😞 Przyjechala pani doktor zbadala ich, no i jakis wirusek, przepisala im tabletki. No to ja wzielam recepty i poszlam wykupic. Poszlam jeszcze do sklepu, a w sklepie jak mnie zebralo na wymioty, masakra, szybko do domu. Wrocilam i u mnie sie zaczelo 😞 Jak zaczelismy sie z mezem zwijac z bolu brzucha, zoladka, sraczki, goraczki, wymiotow zwijac to nie bylismy w stanie zajmowac sie Kacperkiem, trzeba bylo zadzwonic po pomoc, po chwili przyjechala tesciowa. Na szczescie. Jak nas zobaczyla to sie przerazila. No a na drugi dzien ona juz byla zarazona i jeszcze pare osob w rodzinie 😞 masakre mielismy naprawde, ból okropny 😞 niby trzyma przez dzien, dwa ale naprawde konretnie.

• Mamusia
wróciłam na chwilkę 🙂
z Grześkiem juz lepiej, gardło ładniejsze, tylko mnie ciagle coś grapie w gardle ;/

zerwaliśmy dzis panele pod łazienkę, i jak mąż zaczął je wycinać, Grzeskowi zachciało sie spać.. i zasnął u siebie przy takim hałasie.. jak skonczylismy wycinac - obudził się 🙃

może dziś płytki połozymy 🙂

Kasia to nawet w niedzielę nie robicie przerwy od remontu?? 😜 🙂

A nam Kubie znowu odwaliło... nie chce sam zasypiać 😞 muszę się z nim męczyć co najmniej 2 h i muszę go lulać...
No i cwaniak ostatnio zamiast "mamo" mówi na mnie "juda" (czyt. ruda)... Truteń mały 😜 🙂 i nie mogę mu wytłumaczyć, że on tak nie powinien...