Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
heh u nas smieszne wyrazy to paluszki-pałała 😁 i baterie -tejeje a reszta mowi raczej wyraznie np.kurtka-kutka, gąbka-gąka 🙂
Kasia mam takie pytanie do Ciebie, jak bylas w mniejwiecej 6 tygodniu to bolaly Cie piersi albo sutki? 🙂

• Mamusia
u Was znacznie więcej zrozumiałych wyrazów 🙂 chciałabym aby Grzesiu powiedział kutka 😁

teraz jak byłam w 6 tc to cyce w ogóle mnie nie bolały, do teraz, bo wtedy jeszcze karmiłam. Jak odstawiłam to parę dni były twardawe, ale to smuściłam minimalnie, zrobiły sie "flaczki" i teraz wogóle nie czuję cycków 🙂 jedyne co zostało po karmieniiu to pokarm, tzn jak nacisnę to pojawiają się białe kropelki, ale podejżewam, ze to juz do konca ciązy tak będzie 🙂

Gosia, bolą Ciebie cycki? 😲 i do tego wtedy odrzuciło Cię od herbaty.. i mdłości? hmmm... TEST! i chwal się tu wynikiem 😉

• Mamusia
a, nie wiem czy robicie zakupy w lidlu i czy jadacie budynie, ale wzięłam na próbę budyń "made in lind" castello waniliowy, smakiem przypomina ten oryginalny z dr etkera, a kosztuje.. 29 groszy 😁
chyba znalazłam nowe źródło zaopatrywania się w budynie - Grzesiek je bardzo lubi jak na razie 🙂

o lol 😁 co ja tu czytam 😁 😁 Gocha test rób 😉

e.. zaraz coś więcej naskrobię tylko matisia odłożę 😉

Kasia jak się czujesz? 🙂

zdrówka dla Nadii:* nie wiecie jak tam???

• Mamusia
Gosia czuje się w porządku 🙂 mdłości raczej ustapiły, albo inaczej, nie sa już tak intensywne. Zmęczona chodzę nadal, ale jakos daję radę 😉
jeszcze nie kopie, więc nie dokazuje mi za bardzo 🤪

najadłam się wczoraj kilogram tartej marchwi 😁 zrobiłam sobie taką bombę witaminową dl amalucha 😁

• Mamusia
kurcze moze faktycznie zrobie:/ albo poczekam do piatku bo mam dostac okresu w czwartek...
moj lubi taka bajke tez na baby tv z takimi chodzacymi maskotkami 🙂 hehe
fuuuuuuuu kupala zrobil jak smierdzi 😲 🙃 😁 😁
musze go przebrac 🙂

• Mamusia
GoGr napisał(a):
a bierzesz jakieś witaminy??? bo ja przy 2 ciąży uznałam, że skoro wyniki mam dobre to wit są tylko zbędnym wydatkiem i nic nie brałammm

oprócz kwasu foliowego żadnych takich witamin dla ciężarnych nie biorę, bo to tylko nabijanie kasy dla tych firm farmaceutycznych. Zarówno ginekolog, moja tesciowa i ja miałysmy takie same zdanie, ze lepiej jest witaminy dac w postaci owoców i warzyw 🙂

Gosia, jak Ty przed okresem jestes to spokojnie, ja myslałam, ze Tobei się już z 2 tyg spóźnia..

a jak z Nadią? Macie jakies wiesci?

• Mamusia
ZARAZ DO NIEJ NAPISZE IWAM NAPISZE CO ODPISALA 🙂
NO JA PRZED OKRESEM ALE JAKOS TAK MI DZIWNIE 🤨
GADALAM Z MOJA KUZYNKA NA SKYPE CO W GRUDNIU SYNKA URODZILA 🙂 I WIDZIALAM MALUSZKA HEH SLODKI TAKI ZE SZOK :d CYCKA JADL SOBIE 🙂 A OLIWIEREK JAK TO ZOBACZYL TO MOWI: DZIDZIA JE :d:dI OD RAZU POLECIAL DO LODOWKI ZEBY MU MONTE DAC HEHE

:P:P:P
[URL=http://img585.imageshack.us/i/dsc01748n.jpg/][IMG]http://img585.imageshack.us/img585/6956/dsc01748n.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://img225.imageshack.us/i/dsc01749t.jpg/][IMG]http://img225.imageshack.us/img225/6868/dsc01749t.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

A ja z Matim machaliśmy do Was ale chyba nikogo nie było:P a cieszył się do tego kompa jak murzynek z bateryjki:P:P

A Kubuś rano (zobaczył, że zmieniłam kolor włosów) i pytam go :gdzie jest mama? a on szuka 😮 to mu mówię "Kuba, ja jestem mama" a on mi na to "cyja?":P:P głupek mały 😁 hehe

• Mamusia
GoGr napisał(a):
Kup, kup 🙂 bo ona w kryzysowych sytuacjach jest nieziemska 🙂 i dziecko się nie męczy. Naprawdę warto mieć pod ręką 🙂

kupy w to nie mieszaj 😜 ona i tak wystarczająco namieszała u Kacperka 😜

tak czekam na wieści o Nadii a tu cisza 😞 moze Sandra dzis wpadnie do nas..

• Mamusia
hej 🙂 nie moglam wczesniej wejsc...
Nadia ma zapalenie pluc 😞 dzisiaj zrobila kupe wiec pobrali probke do badania na rotawirusa...
Sandra wpadnie pozniej na brzuszek to opowie wiecej..

ja dzsiaj pizze zrobilam i Oli tak sie zajadal ze szok!!caly duzy kawalek zjadl 🙂