Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
tak Marzena, ja już o wczoraj zdrowa, Grześ już nie zwraca, widocznie coś tam jeszcze mu pozostało.

Cce Grzeia nauczyć pic ze słomki, tzn kupiłam mu kubek a'la bidonik ze słomką - a gdzie tam, w ogl nie chce o nim słyszeć - ciągle chodzi ze swoją butelką lovi i tylko mu zmieniam plastikowy dzióbek bo przegryza..
no ak sie przyzwyczaił do niej że szok 😲 kupiłam mu parę dni temu kubusia w biedronce w takiej pół litrowej butelce z dzióbkiem, bo na spacery ta lovi sie nie naaje, to jeszcze jak cię moge pije, przechyli i coś leci. Ale ze słomki ani rusz.. no nic kubek, który dostał od babci na zien dziecka musi poczekac jeszcz e:P

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasiu no to cale szczescie ze juz lepiej 🙂
No co ty nie chce Grzes pic przez slomke? Kacper uwielbia tak pic, teraz kupujemy takie soczki z hortexu sa w malych kartonikach w promocji w zabce i uwielbia je pic przez slomke. A powiedz a normalnie z kubka sie napije czy tez nie?

• Mamusia
z kubka tak, nie ma problemu choć zdarza mu się troszkęwylać i pocieknie mu po brodzie. Ale słomki nie weźmie do ust. Kuiłam mu soczek w kartoniku to podgryzł słomkę że nie ało się przez nią pić.
A w tym nowym kupku jak tylko weźmie ją do buzi to ma odruch wymiotny, jakby jemu ten silokon z którego zrobiona jest słomka nie pasował 😮
ale ni przymuszam, będzie trochę starszy to i ze słomki się napije 🙂

• Mamusia
Nadia dwa dni tez sie opierala przez slomke... ale sie nauczyla.. po 2 tygodniach wypieprzylam ten bidon.. wkurza mnie mycie, a pote,m wydaje mi sie ze syf w tej slomce 🙂
Mloda dlugo juz pije ze szklanki i tak mi najwygodniej, noi z tych butelek pollitrowych wode mineralna albo Playa ciagnie...

Cholera cos nie tak z tym moim pierdolnietym okresem.. juz myslalam ze dostalam... po czym cala noc rano do poludnia cisz... poszlam siku i na papierze tez jakies minimalne brazowo krwiste uplawy.. no cholera jego mac!!!!!!! Juz nie wiem co myslec... chyba jednak pojde jutrro do ginekologa, ale zapisalam sie do taliego przystojniaka i jakos mi glupio ze wlozy mi reke w pipe, gdzie mi cos leci 🙂 hehe tak inaczej ladniej nie potrafilam tego napisac 😉

Moja na dzien dziecka dostala fotel na rower i kask, i wydalam sporo, wiec na nic innego mnie nie stac 🙂

Skonczyl mi sie problem ze srodami, bo nadia jezdzi we wtorek do babci i zostaje do srody wieczora i powiem Wam, ze jak cieplo to jestem baaardzo zadowolona..Zagryzam zeby, bo widze ze i babcia szczesliwa, ze moze nam pomoc i Nadia bo caly dzien jest na ogrodzie u babci i w wodzie sie tapla.. 🙂 Tyle czasu sie balam a teraz juz mi tesciowka nie przeszkadza 🙂

Kasiu a powiedz mi jak tam u Was jak zyjecie z meze? W miare sie dogadaliscie?
Ale sie rozpisalam w cholere.......

A moj maz jak mu powiedzialam,ze nie jestemw ciazy stwierdzil ze szkoda Grrrrrrr.. i tekst, ale po wakacjach "zrobimy co"? 🙂 madralinski... dla niego sama przyjemnosc a to mi dupa rosnac bedzie 😁

• Mamusia
Sandra, u mnie z M.. hmm.. dziwnie 🤢
toretycznie nie widzi dla nas przyszłosci, mam sie zbytnio nie angazowac i żyć ze swiadomoscią ze wrzesien 2012 coraz blizej..
ale zdarza się nam przytulic co jakis czas, zazwyczaj w nocy.
ja cay czas zyje nadzieją i mylą, ze po narodzinach wszystko sie unormuje

a czemu akurat w wakacje chcecie majstrowac? moze zacznijcie juz teraz?

• Mamusia
Nie nie, absolutnie nie teraz 😁 Ja na wakacjach mam sie zamiar wybawic, czyli pic drineczki i opalac sie do oporu... 🙂 a w ciazy zdecydowanie ani jedno ani drugie nie wskazane 😉

To co moje dziecko wczoraj wyprawialo.. ubrala na siebie moje,gacie rajstopy i impreza 😁

http://imageshack.us/clip/my-videos/840/pxw.mp4/

Ale Nadia wymiata 🙂 hehe śliczna dziewczynka z niej!
Aj;p już widzę jaki będzie brat 😁 hehe

Nadrobiłam całą 1 str 😞 czyli jestem na etapie robienia dziecka, picia ze słomki i nie wiem czego jeszcze bo piszę ostatnią pracę i ogólnie mam kocioł w głowie, domu i w ogóle..

Kuba pije i ze szklanki i z bidonu, soczki z kartonika na porządku dziennym 🙂
Mam "nocnikowego doła".. Kuba się zaparł i nie chce.. trzyma aż go ubiorę i wtedy:/ i nie mam już pomysłu jak go zmotywować.. do szału mnie już dfoprowadza pranie jego posikanych gaci.. a on tylko "mamo ubierz mi pampersa".. wygodniś:/
wczoraj nie spał do 2.20 (od 23.00).. a ja musiałam nie spać z nim:/

a NO I NAJWAŻNIEJSZE WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA WSZYSTKICH DZIECIACZKÓW 🙂 😘

Chłopcy dostali ten dmuchany zamek co w biedronie kiedyś był od ciotki i szał jest 🙂 ja prawie płuca wyplułam dmuchając (masakra jakie to wielkie!) ale mają świetną zabawę 🙂

coś miałam jeszcze pisać ale mętlik bierze górę i nie pamiętam 😞

co tam laski? bo ja w ogóle nie miałam czasu nawet podczytać nic...

• Mamusia
Gosia moj Oli to samo jak mu sciagne pampersa to od razu mi gada : "mausiu papesa zału" albo leci sam po pampersa i probuje sobie zalozyc 😁 u nas maly o nocniku tez nie chce slyszec:/
a ze slomki to nie pije, kiedys pil a teraz to jak mu kupie taki soczek w kartoniku to slomke wyrzuca i pije przez ta dziurke 🙂 ogolnie to pije ze swojego kubeczka takiego normalnego, butelki pysia albo jak Nadia kubusia play.
hehe Nadia jest boska 😁

heh.. Kuba też pije bezpośrednio z kartonika 🙂 ale mnie to wkurza więc mu rureczkę wkładam:P

Sandra? czemu wkurzona?

Lic napisany, wydrukowany - do oddania 🙂
IPO też 🙂

nie wiem czy uda mi się zaglądnąć dzisiaj jeszcze... teraz się biorę za ćwiczenia, potem prasowanie.. a mój mi kompa do pracy zabiera...

buźki więc i dobranoc jakby co 🙂

Aaa... czy Wasze dzieci też są ostatnio takie jakby bardziej mamusiowe? bo Kuba mi prawie oddychać nie daje..

• Mamusia
Sandra dzisiaj juz bedziesz wiedziala co jest z tym okresem, moze poprostu jakies przesuniecie albo faktycznie ciaza 😁
Kasia a mialam sie pytac jak Grzes reaguje na Twoj brzuszek? 🙂
moj Oli to zawsze byl mamusiowy heheh jakies 2 miesiace temu jeszcze mowil mi "kocham mame" i sie przytulal a teraz to jakby do Michala bardziej lgnął, daje mu buziaczki jak cos chce 🙂 heh zaczepia go 🙂

• Mamusia
cześć laski, mam sporo do nadrobienia, zaraz Was podczytam.

Byłam wczoraj na przeglądzie u gina. Przytyłam przez miesiąc 1,5 kg, więc jak na razie od początku 6,5 kg i nie jest źle. Obecnie mam 77,7 😁
Niestety mam kontrole za 3 tygodnie, bo jest podejrzenie, że moze robić mi się wewnętrzne rozwacie. na razi zapis z badania szyjki wygląda tak: 2-1-0. MIesiąc temu było 2-0,5-0. Jesli to ostatnie zero przejdzie na 0,5 - będe musiała miec założony krążek. Spytałam się co to oznacza te cyferki więc pierwsza 2 - dugość szyjki ( długa), kolejne 1 - rozwarcie zewnętrzne na 1 palec - potem 0 - wewnątrz macica się nie rozwiera, główka dziecka nie rozwiera kanału.
Oby nic się tam nie powiększyło, bo nie uśmiecha mi się dawać 300 zł za krążek 😞

Sandra, Nadia bombowa. Kurde, wydaje mi ie ze Grzes prz niej to taki mały niemowlak. Tzn Nadia przy nim wygląda na dużo doroślejszą..

Gosia - póki co mały w ogóle nie reaguje. Chyba jeszcze nei rozumie. Mówie mu ze w brzuszku jest braciszek, ze będzie się z nim bawił, a on kiwa głową, że nie .. :P

Gosia2 - ja dałam sobie spokój z nocnikiem. Na siłe nie będe go zrażać do siadania. Choć ostatnio zachęciłam bo brawami, tzn posadziłam bo i zaczęłam klaskać, wstał, usiadł, znów zaczełam klaskac i sie cieszył, a ja z nim. Zrobił wtedy kilka kropelek siku hehe 🙂 kupy nadal w pampersie. A, i te fitti sprawdzają się, jajka nie odparzone, i wytrzymują nawet dłużej niż dady w naszym przypadku 🙂

ide podłogi umyc w domku, mały zasnął o 9.30 bo wstał mi o 6.30 i nie wytrzymał.

Wygląda na zdecydowanie starszego niż 2 latka 🙂
a stopy rzeczywiście długie - tak porównując z Kubusiem bo on to jakąś marną tę nóżkę ma:P

Sandra.. zawaliłaś:P a ja już myślałam... 😁 hehe