Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
moj Oli to nagminnie moje buty zaklada 🙂 wczoraj na boisku zabral mi japonka i zaniosl na drugi koniec hehe
Kasia a Grzesia ulubiona bajka to przytulaczki??bo moj ja bardzo lubi a najbardzie tego misia niebieskiego O-O hehehehe 🙂
Sandra a Wy gdzies wyjezdzacie ze paszport malej wyrabiasz?
my tez chcielismy z Oliwierkiem na mecze śląska chodzic ale wyszlo jak wyszlo :/

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosia, tak, jego ukochane bajki to "rzytulaczki" na babytv. NIe ma ulubionej postaci, ale jak widzi "jam jama" to mówi na niego "mniam mniam" i bardzo lubi ta melodię co jest na początku bajki 😉

Sandra.. nie iem sama jak już jest. Rodziców nie wtajemniczalismy to, choc chyba widzą ze cos jest nie tak. Dostałam warunek od niego, że jeli ma się poprawić miedzy nami to mam dać mu więcej swobody, nie pytac gdzie wychodzi, o której wróci, z kim idzie itp..
No więc tak nie robię, choć ściska mnie ze nie wiem gdzie jest..
na dzien dzisiejszy on nie widzi nas razem, powiedział, ze jedynie do wrzesnia 2012 mamy byc razem bo nie chce mnie na lodzie zostawic bez kasy. POtem nie wiem. Liczę, że jak mały sie urodzi to ie jakoś to wyprostuje, bo szkoda by maluchy cierpiały, nie są niczemu winne.
Ogólnie mamy problemy ostatnio, i z kasą i z autem, choć z kasa są bardziej przytłaczające ( a przez to ze są te problemy to M chodzi przygaszony i zdołowany) Gdyby nie rodzice to bysmy tynk ze sciany zjadali.. Tak mi głupio ze nie dokładam się do budżetu domowego. Szukam jakiejs dorywczej pracy chałupniczej, składanie długopisów, adresowanie kopert, cokolwiek, aby na zakupy do biedronki starczyło..
tak wiec jestem cierpliwa co do związku, co ma byc to bedzie. Staram się nie dokładac mu więcej zmartwień, to o co mnie prosił co mu we mnie przeszkadza, staram się to zmienić i póki co o poniedziałku mi to wychodzi..

• Mamusia
hej 🙂
jeju jaki upal dzisiaj 🙂
Kasia moze wszystko sie pouklada i bedzie dobrze. Ja nie potrafilabym tak zyc ze nie moge sie zapytac gdzie i z kim np wychodzi, ja to musze wiedziec 😉 A twoj maz przeciez jak sie rozejdziecie to bedzie musial dawac tobie na dzieciaczki, co nie.
Wiecie co chyba mam zapalenie pecherza, boli mnie przy sikaniu i brzych na dole 😞 oddalam dzisiaj mocz do badania i zobacze, po 16 mam wyniki, masakra jak boli, w aptece narazie kupilam sobie urosept, ale wzielam dopiero 2 tabletki 🤨

• Mamusia
Marzena, zobaczymy co czas pokaże..

a co do pęcherza to zrób sobie okła z gorącgo termoforu, położ na doł brzucha i niech grzeje. A Ty gdzies dupsko na dworze wystawilas :Pze zapalenie pęcherza dostałas? :> kiedys mój ziadke się ak załatwił, zachciało mu się sikać pod wiatr.. i w szpitalu wylądował 😞

• Mamusia
a ja odpisalam, ze wien, ze tak jest 🙂 i pytam kogos kto byl osobiscie z dzieciakami 🙂)
Ale dzieki za odpowiedz....decyzja nalezy do nas, tak wiec pewnie sie ruszymy na wakacje w tamtejsze rejony... ale sie okaze jeszcze...

Jak bedzie do bani to po prostu wiecej w lipcu nie pojedziemy....

wróciłam..
z pracą ok. byle zdać wszystkie egzaminy i bronię się w terminie.
poza tym do dupy:/ ale to chyba zmęczenie...

Sandra - już Ci zazdroszczę wakacji!!! Ja się pewnie dopiero na starość doczekam:P
Marzena - ja m.in dlatego czasem myślę, że lepiej mieć synów:P bo nawet jeśli się będą buntować (a będą na pewno:P) to chyba to nie jest taki strach jak o dziewczynę.. Sama nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji.. bo wiadomo zakazy, nakazy i te inne nic nie dadzą..

no i nie wiem co jeszcze miałam pisać...
pewnie już nie wpadnę więc dobranoc 😘

• Mamusia
bylam u lekarza, mam infekcje drog moczowych, jeju tak mnie na brzuchu ponaciskal ze masakra, przepisal antybiotyk i jeszcze jakies tabletki przeciwbolowe. Kasia wiesz co sama nie wiem skad mi sie to wzielo, pierwszy raz tak mam 🤨
Gosia wiesz co naprawde teraz dziewczyny zachowuja sie gorzej od chlopakow, oj upilnowac dziewczyne teraz to jakas masakra, widze to wlasnie po siostrzenicy 😞
Sandra zazdroszcze takich wakacji, u nas to tylko pomarzyc mozna 😞

• Mamusia
Ja póki co nie wyobrażam sobie buntu Grześka jak bedzie dorastał. Chciałabym by szanował rodziców, liczył się z ich zdaniem. ale co czas pokaże to nie wiadomo.

Gosia2, ja i ew sobote do profesorki, napisała mi, ze mam przyjśc to opniemy wszystko na ostatni guzik, takze u mnie obrona tez w terminie!

Marzena, not o nie fajnie z tą infekcją. Pewnie jakas bakteria się przyplątała. Wszystkim polecam na problemy z nerkami wodę jana, witnie wypłukuje wszelkie bakterie. Na pewno Tobie nie zaszkodzi, a moze pomóc 🙂

• Mamusia
U nas tez nie latwo, bo kazdy grosz oszczedzamy na te wakacje,,,, a skoro planujemy drugie dziecie, to na wakacjach chce zabalowac i odpoczac troszke 😁DD

Wrocilismy niedawno z meczu...Nadia zachowywala sie perfekcyjnie...wzbudzila zainteresowanie, ochrony ratownikow i policji 🙂 hehe

• Mamusia
Wakacje hmm marzenie 😁 chyba ze jakims cudem ja i michal znajdziemy prace 🙂 Sandra fajnie Wam tez zazdroszcze 🙂 🙂
Marzena ja kiedys przed ciaza czesto mialam zapalenie pecherza, wiem co to za kujący bol... wspolczuje... 🤨
Gosia to teraz tylko ucz sie do egzaminow, prace obronisz napewno 🙂
w koncu po tyych masciach Oliwierkowi schodzi ta wysypka choc jeszcze jest jej sporo ale poprawa jest 🙂

• Mamusia
to dobrze ze Oli nie ma juz tak bardzo tej wysypki 😉

własnie zrobiłam do obiadu sałatkę knorra 2w1 "sałatka szefa". Polecam - pycha! wystarczy sałata, pomidor, trochę sera, trochę szynki, ja jeszcze dodałam koper i szczypior, a do sosu potrzebny majonez i keczup. Szkoda że tak mało grzanek w torebce dali, ale da się przeżyć.
Trzeba będzie wypróbowac inne ich sałatki

Kubuś mi akcję odstawił dzisiaj..
najpierw biegając bez majtusi zrobił kupkę w 4 miejscach.. potem biegał i sikał 😮 i poślizgnął się w tych siuśkach i wbił zęby w wargę.. poleciała krew, warga spuchła.. i dużo strachu..
bo ciotka kazała mi przyjechać zobaczyć czy szyć nie trzeba.. na szczęście aż tak mocno nie przeciął tej wargi 🙂

Kasia wózek super!! a okazji zazdroszczę:P
a co do tych sałatek z grzankami to ja też nie przepadam...

• Mamusia
Sandra, może jeszcze dostanie urlop..

Gosia2, trzeba uważać, bo Grzes też jak nasika to potem slizga się i upada, a on łobuz jeszcze potrai nogą siki rozmazać.

Gosia w sumie niespodziewany ten wózek, bo miałam kupić dopiero w sierpniu ( tylko głęboki, ok.430 zł z przesyłką) ale zobaczyłam, że pod szczecinem firma wystawiła od złotówki, więc zaryzykowałam. Maksymalnie miałam dac za niego 300 zł, bo i tak za tą cne w sierpniu bym nie kupiła. Siedziałam jak na szpilkach, ale nikt potem nie podbijał po mnie...
Uwierze, jak będę miała wózio w domu, w poniedziałek. No to jest plus ze oprócz nosidła gondoli jest spacerówka.
POtem jakbym nawet opchnęła na allegro za 50 zł, to nie będzie szkoda 🙂

• Mamusia
nie na prwno nie dostanie, bo kto inny sobie zaplanowal w tym terminie... a ja na poczatk lipca bym chciala sie bronic... 😞 wiec mi nie pasuje poczatek, bo nie mam zamiaru spedzic urlopu w ksiazkachl... ale zla jestem, ale mi sie moze uda przeniesc na sierpien.. choc tydzien... 🙂

ale jutro ciekawy event na starym rynku o 12 sie spotykaja kudzie i beda puszcac banki mydlane.. ciekawe ja to bedzie wygladac. 🙂