Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Moja kolezanka tez szuka wozka w polowie lipca rodzi 🙂
Sandra to Ty jakos przeloz urlop moze sie uda i wyjedziecie 🙂
Gosia dobrze ze tak sie skonczylo z ta warga, na na nich trzeba uwazac hehehhe Oli jak nasika to od razu leci po gabke i wyciera 😁
mi sie w koncu okres wyregulowal od 3 miesiecy jak w zegarku chodzi heh 🙂

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sandra a macie już upatrzony hotel w egipcie? jak cos to moge polecić kilka. Dzis wzięłam sobie grubasny katalog triady do obejrzenia czy hotele się pozmieniały ( ale triady nie polecam jako biura)

słuchajcie, weszłam dziś do ciuchbudy bo na miescie byłam. Patrze, kilo za 10 zł to wchodze. Myślałam, że coś ciążowego znajde jakies spodnie czy coś, ale nic nie było, za to znalazłam super 3 koszule z długim rekawem, jedna next, i dwie inne jakieś też znane i zapłaciłam za nie.. 4,52 😁 😁 ta z next najbarziej mi się podoba i jest z super matriału. Trzeba zacząć kompletowac sobie garderobę jak wrócę do pracy.
Ogólnie to do ciuchlandu specjalnie nie jeżdżę, tylko jak w centrum jestem i wchodzę tylko jak jest niska cena za kg(10-20 zł). Zwykle rzeczy są już przebrane ale czasami mozna cos jeszcze wyhaczyć 🙂

• Mamusia
ja czasem tez zagladam do lumpexu i dla siebie to nic nie moge znalesc ale jak sa rzeczy dla malych dzieci to zawsze cos znajde dla Oliwierka 🙂 np. spodenki do kolan next jak nowe wygladaja i tylko 4 zl 🙂 🙂

Mlodemu w koncu idzie kolejna 3 dolna 🙂

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Jesi pojedziemy to do Sharm Holiday czy siakos tak i najprawdopodobniej z Oasis Tour...

jelsi mogę doradzić to nie bierz tego hotelu, nie ma w nim nic nazwyczajnego dla dzieci 😞
W SSH polcam Tropicana Grand Azure 5*, Sunrise Tirana Aqua Park 4,5* ( z fajnym aquaparkiem )Aqua Blu 4* ( super aqua park) - te hotele są sprawdzone, byłam w nich i na prawdę nie ma się do czego przyczepić.
Hotel sharm holiay jest hotelem starszym, nie za bardzo w nim pachniało. Pokoje były ok, ale nie masz bezpośrednio morza, za to masz wiok na lotnisko i całą panoramę miasta.
Zaraz wrzucę Ci fotki z tego hotelu, trochę inne niż w katalogu

• Mamusia
Widok na Sharm el Sheikh

baron resort 5* ( mieszkałam w nim 3 dni, jedzenie pycha, plaża super, baseny też )

Millenium Oyun - bardzo dobry, bezpośrednio nad morzem

tropisana Sea Beach (ogólnie sieci hoteli tropicana sa b.dobre)

Sułtan Gardens - w porządku 🙂

tropicana Grand Azure - bajkowy wygląd

• Mamusia
Hey, kazy z nas ma inna wizje wakacji, ja jade na wakacje dla siebie nie dla Mlodej...
wiem,ze hotel nie jest bezzposrdnio nad morzem i wiem, ze nie jest nowy, bo to lata 80.... a ogolnie nie jade na wakacje do hotelu tylko na powietrze... my jestesmy przyzyczajeni do survivalu... ja bylam wciazy a nadia mala 8 mies spalismy pod namiotem i jakos yjemy,, : 🙂

• Mamusia
No w tym hotelu będzie niezły surwiwal 😉
bo praktycznie żadnych atrakcji nie ma, a do basenu można wchodzić tylko do godziny 20.00.
Plaży w Sharm el Sheikh jako takiej też nie ma, bo to wybrzeże skaliste. ( chyba ze na północy przy hotelu Baron - tam sa piękne hotele).
Niewątpliwym plusem hotelu jest dla miłosników rozrywki bliskość centrum miasta.

Ja jak bym jechała do Egiptu to do Hurghady własnie ze względu na plaże 🙂

• Mamusia
hej 🙂
no u nas tez cieplutko.
My teraz wlasnie mielismy weekend na swiezym powietrzu 🙂 Jezdzilismy codziennie gdzies nad wode i grilowalismy, ale Kacper sie wybawil 🙂 super bylo : 🙂
Moj synek wlasnie mi przed chwilka pomalowal sciane kredkami 🙂 a cos podejrzana mi byla taka cisza 🙂 hehe

• Mamusia
Grześ mi ścian jeszcze nie pomalował, ale kidyś tez podejrzana cisza była i okazało się że cały wymazał sie kremem bambino.

Odebrałam dzis wózeczek, jet super 🙂 potem wstawie fotki jak napompuje koła i złoze go. Okazało się że jest to wózek niemiecki, sprowadzony z niemiec 🙂

• Mamusia
Hej 🙂 My juz w domku od wczoraj wieczorem. jestem tak zmęczona po weselu i komunii, ze marzę już o kolejnym weekendzie 🙂

Sandra moje zdanie zna na temat Egiptu :P:P:P Gadałysmy o tym przez tel. No ale tak jak napisałaś Sandruś, każdy wie swoje i robi co uważa za słuszne 😉 Ale jeszcze Cię tylko lekko dobiję moim moralizatorstwem, że jesli nie jedziesz na wakacje dla Nadusi tylko dla siebie to może zostaw ja lepiej z Twoją mamą w Polsce, a Wy jedźcie się wybawić i zaszalec 😉

• Mamusia
niestety fotki wózka wam nie da bo cos aparat nie halo, ale znalażłam na niemieckim e bayu taki sam model:
http://cgi.ebay.de/KINDERWAGEN-BLAU-KOMBI-SPORTWAGEN-BABY-BUGGY-S-BABY-NEU-/280681284508?pt=DE_AllesUmsKind_Baby_Kinderwagen_Buggies&hash=item4159e8839c

tyle ze ja mam inne kolory

• Mamusia
To ja juz sie gubie, nam mowii, ze w tym hotelu rowniez sa animacje dla dzieci.. wiec sie gubie powoli...

A mlodej w Polsce nie zostawie, na tak dlugo....hehe, a poza tym babcia tez pewnie przyda sie urlop 🙂
Sie okaze w czerwcu odbieramy paszporty i wtedy bedziemy myslec kopnkretniej 🙂

• Mamusia
Wiesz Sandra, moze coś się zmieniło teraz w tym hotelu. Jak ja byłam w 2008 roku to nic takigo nie było.
Maci jeszcze czas, pozbierajcie informacje o różnych hotelach.
Przydatna stronka: http://www.holidaycheck.pl/ macie tu multum opinii na temat różnych hoteli

• Mamusia
mykam spac, papa 🙂

ps. od 25.05 mają byc w promocji pieluchy dada w biedronce. Dwupak, w sumie 96 sztuk rozmiaru 5 za 39,90. Opłaca się!
tye ze zobaczyłam tą ofertę juz w domu, kidy to kupiłam małemu pieluchy :P ale nie dada, tylko te drugie ( zapomniałam nazwy) pomarańczowe odblaskowe, za 25,99 56 sztuk, czyli o 10 więcej niz dada ma.