Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
manka27 napisał(a):
moje dziecko ma świra na punkcie koparek 🙂 hehe, teraz jeszcze tak wyrażnie nauczyl sie mowic koparka i tak przez caly dzien 😜

gdybys Ty widziała Grześka jak wdizi koparke, dżwig, traktor to jakby byl w transie!
Tesciowie kupili działkę no i tam w sobotę zamówili koparki, wywrotki - jak Grzesiek miał radoche gdy widział jak koparka gruz ładuje 🙂 przyjechał do domu i nabierał klocki i przesypywał.
On ogólnie jest na etapie autek, ma pełno małych resoraków i zawsze z jakims chodzi i jeździ po wszystkim. Jak bylismy po łozko to w sklepie na każdej kanapie musiał pojeździć 🙂

• Mamusia
hej hej 🙂
Oliwierek od jutra idzie do żłobka!!! narazie na 2h, w piatek na 4h a od poniedzialku juz od 8.30 do 16 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲
MOj Michal znalazl prace i od poniedzialku zaczyna od 4.00 do 12.00 😲 😁 super normalnie cieszymy sie strasznie 🙂 tylko Oliwierka mi szkoda bo pewnie bedzie plakal na poczatku, nie bedzie biedny wiedzial co sie dzieje...
a ja jutro do niedzieli po 11h 😲 masakra:P

• Mamusia
Gosiu, super ze MIchałowi się udało! czyżby dostał prace w tej samej branży co we Wrocku? godzinki ma hmm.. fajne, tylko musi sie przyzywczaić do wstawania 🙂

a co do Oliwierka to na początku pewnie i będzie płakał, ale stopniowo się przyzywczai.
Kurcze, u mnie w miescie byłoby to nie do pomyslenia żebym mogła dac ziecko od zaraz do żłóbka, kolejki są takie ze szok. Jak urodze malucha to od razu go zapisuje i tak nie mam gfwarancji ze się dostanie ;/

• Mamusia
goshe napisał(a):
a mojego to samochody wogole nie intrersuja... 🤔 on to tylko kable i ładowarki no i telefony 🙂 komputery tez 🙂 i sam sobie wybiera ubrania w ktore mam go ubrac heheh

o hehe, nieźle 🙂 strojniś Ci rośnie. Tylko zebyś potem nie miała problemów jak zacznie Ci wybrzydzać, ze tego nei włozy, tamto jest ble itp 😉 Ja Grzesiowi szykuje ubrania wg uznania choć zdarzy mu sie pokazac, ze np tych spodni nie włozy -od razu próbuje ściagnąć 🙂

• Mamusia
on juz wybrzydza jak mu sie jakas bluzeczka nie podoba hehe ale i tak mu ją zakladam oczywiscie probuje sciagac ale jeszcze wojny nie ma oto 🙂 on by wszystko chcial w myszki miki nosic hehe ostatnio w tesko kupilam mu 2 bluzeczki myszki miki i by je nosil non stop 😁 😁
no we Wroclawiu to tez moglabym tylko pomarzyc o zlobku ale tutaj jest inaczej 🙂
Michal w innej firmie dostal prace ale godziny ma te same hehe on juz przyzwyczajony do takiego wstawania 🙂

• Mamusia
Nadia sie wydziera na wszystko co ma kitty 🙂 hehe, matka tak nauczyla a pozniej enie ujade 😁 mamy paraol , plecak, gacie, gumki, spinki... istny szal...

Powiem Ci KLasiu, ze od wczoraj mowia, ze ludzie sie przerazili brzydka pogoda i wymieniaja wczasy na zagranice, wiec w tym roku na dobre lasty nie ma co liczyc....chyba ze w 3 gwiazdkach... my dzis wstepnie wybralismy hotel w Tunezji, Monastir, ogolnie mi sie bardzo podoba, bo duzo zjezdzalni 🙂

Super, na poczatku bedzie plakal, ale w zlobku sie zrobi taki bystrzacha i wieeeeeeele sie nauczy 🙂

• Mamusia
hej mamusie 🙂
Gosiu ale super ze oboje macie prace 🙂 a Oli da rade 😉 na poczatku pewnie bedzie plakal, jak kazde dziecko, ale bedzie ok.
Sandra ale fajnie macie, naprawde, a powiedz mi na ile bedziecie leciec? jesli mozna spytac ile mniej wiecej was to wyniesie?

• Mamusia
sandroos napisał(a):
http://www.booking.com/hotel/tn/club-caribbean-world-monastir.pl.html?aid=318615;label=Polish_Whole_Site_caribbean+monastir

wygląda fajnie 🙂
a co do ceny nietety, w sezonie się cenią 😞 za to w styczniu pamietam, ze do tunezji i to jeszcze na Djebę na tydzień mozna było pojechac juz za 699 zł od osoby.. ale co tam w styczniu robić jak zimno. Jedynie wtedy wycieczka objazdowa wzdłuż kraju..

Ciekawe jak tam Oliwierek w żłobku 🙂

• Mamusia
hej: 🙂
Kasia ale duzy brzuszek juz masz 😁
a Tobie Sandra zazdroszcze tych wczasow;p choc ceny kosmiczne dajcie spokoj... 😮
Oliwierek jak go zaprowadzilismy to od razu poszedl z Pania za raczke i zaczal siadac na samochodzike i jezdzic razem z dziecmi 😁 wogole o nas zapomnial ale pod koniec pobytu w zlobku (byl 2h dzisiaj) zaczal plakac i wolac nas 😞 a Michal jak po niego przyszedl to przez pol pokoju przylecial jak z procy do niego heheheheh DZielny chlopczyk mimo wszystko :*
ja w pracy myslalam ze oszaleje 😉bo nie wiedzialam czy placze czy nie...
ogolnie telefon musze oddac na gwarancje bo mi glosnik wysiadl 😠 😠 😠 a telefon ma niecale 2 miesiace 🙃

• Mamusia
nadia jak nie spi w dzien to tak idzie spad 21 22...//

Ja sie absolunie nie boje dwojki dzieci... tylko tego, ze z dr=ugim moze byc cos nie tak... 😞 hehte studia medyczne wypatrzaja umysl.. 🙂

A co do zlobka to Gosiu szyjuj sie ze 4/5 dzien bedzie najgorszy.. pierwsze dwa dni dziecko wogole nie wie o co chodzi i go to nie rusza...a pozniej zaczyna sie placz na pokaz rodzicow...

No ceny masakra.. ale coz raz w zyciu mzona

• Mamusia
dzielny Oli 😘 ja nie wiem czy Grzesiek wytrzymałby nawet godzinke na początku..

Sandra, nie masz się czego bać. Oboje jetescie młodzi więc ryzyko chorób genetycznych jest małe. Zresztą co ja będę położnej tłumaczyć :P
i nie stresuj sie, iźcie na zywioł to od razu zmajstrujecie 🙂

Zmontowalismy łożko dla Grzesia 🙂 jutro ubiorę mu pościel i spróbuje położyć na drzemkę, zobaczymy czy uśnie.
Gosia, mój chodzi spac ok 21.30-22.00. Zwykle do 21 się bawi, potem kąpiel i troche usypia. Bez drzemki nie wytrzyma jeszcze bo jak jest zmęczony to sam idzie się położyć do łózka a jak nie zwracam na niego uwagi to przyjdzie o salonu , pooży sie na podłodze i rzykryje dywanikiem 😮

aha, dzis do kąpieli wrzucił mi wszystkie kostki rosołowe 😮 oby się jeszcze nadawały o zupy, były w wodzie przez chwilkę..

dobranoc 🙂

• Mamusia
hej 🙂

Grzes zasnął w 5 minut w nowym łózku, tyle ze kazał mi sie położyć obok niego. Zrobił papa wszystkim zabawkom, firance ( bo na niej sa autka) , krasnalowi z który często sypia, obrócił się na bok i zasnął. ZObaczymy jak będzie wieczorem, myle ze podobnie. łóżeczko juz rozkręciłam przy nim mówiąc ze to dla dzidzi - nie miał nic przeciwko rozkręceniu 🙂
zdjęłam pokrowiec na materac, ale brudny! po zdjęciu dopeiro widac tą szarość. Wypierzemy 😎