Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no to zaczyna powoli mówić 🙂

Grzesiek od jakiegos czasu "mówi" w dziwny sposób. Np jak ja cos robie a on nie chce zebym tego robiła ( np właskanie go głowie) to mówi: MAMA TŁAAA. Nie wiem skąd mu ie to wzięło to TŁAAA

pokażę Wam mój pepek - dawno wylazł ☺️
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/837/04072011309.jpg/][IMG]http://img837.imageshack.us/img837/4894/04072011309.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no to super ze z KACHA : 😁 😁 😁 wszystko wporzadeczku hehehn i oby tak do konca 😁
moj mlody jakis marudny dzisiaj aj bo zapomnialam Wamm powiedzioec ze ostatnie 5 mu wychodza... jak go zlapie bol to az go zgina w pol 😞 😞 😞 dentonix naszczescioe pomaga.zasnal wczesnie gdzies 20.45...

• Mamusia
oj, to jeszcze Oli nie miał wszystkich ząbków? biedactwo 😞
myslałam ze tylko Kuba Gosi walczy z "trójkami"
ja juz dawno zapomniałam co to wychodzące zeby. ostatnie sztuki wyszły Grzeskowi bezboleśnie, podczas myca zebów zauważyłam ze ma pełniej w buzi..

• Mamusia
Sandra, Grzes z tego co widzę to ma az tam do konca ząbki, więc chyba 5 też ma 🤨 no jak otworzy buzię to ma tam "biało" 🙂
a chętnie Wasze dzieci myją zęby? jak to jest u Was?
Ja Grzesia nauczyłam poprzez zabawę na poczatku, tzn nabrałam pasty troche i zaczełam kręcic mu kółka na ząbkach itp. Pod koniec pozwalałam by sam sobie "umył". No i wieczorem bez oporów mogę mu myć zęby, a i zdarza się ze chce też rano jak zobaczy ze ja myję 🙂

• Mamusia
nudey w robocie to ja mam 🤢 naszczescie dzisiaj jeszcze wolne 🙂
no Oli nie ma jeszcze tych 5, trojki mu juz wyszly w sumie nie tak dawno i teraz piatki sie zaczynaja ale widze ze strasznie go męczą...
a zabki myje chetnie zawsze chetnie myl 🙂
Oli dzisiaj bedzo plakal jak go zostawialam 😞 😞 mi tez lzy pociekly... ale musimy dac rade mysle ze do konca miesiaca juz bedzie z checia chodzil i bez zadnego placzu 🙂

• Mamusia
eh nie wiem jak Grzesia przekonac by spał w swoim łóżeczku.. W dzien na drzemkę jeszcze jakoś ujdzie, ja się kładę obok niego, on naznosi autek i tak usypia, ale wieczorem jest tragedia 😞 ppo kąpieli idzie do naszej sypialni na łózko zeby o ubrac w piżamke - no ok, to jeszcze da się zrobić. Ale potem nie chce przejść do swojego pokoju tylko ładuje sie nam do łóżka ;/
No to my go pod pachę i przenosimy do pokoju, tłumaczymy ze to juz jest jego pokój, jego łozko itp. A on wtedy w histerię 😞

ochodzi do tego, ze M żegna się z nim, zamyka drzwi, ja tez mówię mu ze ie apsiu apsiu i udaje ze zasnęłam w jego łóżku - po jakims czasie przychodzi do łóżka i zaypia. No a le ileż tak można.. 😞 rzeciez wiecznie nie ędę z nim lezała. NIe mam pomysłu na jego usypianie 😞 help Dziewczyny

• Mamusia
Powiem Ci tak Kasiu, tylko sie nie obraz ani nic.
Wiesz maly wymeldowany do pokoiku swojego moze sie czuc odrzucony i moze Was mu po prostu brakowac. Mi Nadia tez sie laduje do naszego lozka, ale ja przenosze i sie irytuje... ale ja ze wzgledu, ze malo czasu spedzam z nia w dzien, wykorzystuje czas zasypiania jako chwile tylko dla nas. Ona sie kladzie, albo siedzi zaleznie od stopnia wkurzenia na mnie... , a ja siadam obok lozka i czytam jej bajki. Mloda po chwili sie wycisza i zasypia 🙂 No dobra,czasem ja glaszcze po glowce 🙂

Moze sprobuj w ten sposob?

• Mamusia
Marzena, nistety pwtórzyło się. bajek nie chciał słuchać. Płakał, że nie moż epójśc od nas do łóżka. Ale po kilku minutach położył się na swoją częśc łożka, przytulił się do mnie tyłkiem i usnął..
Juz sie zastanawiam, czy czasam coś w nocy go tam nie straszy 😲 😮 ma w kontakcie lampkę ledową, także ciemnosci nie ma, ale teciowa mówiła ze u nas u góry chodzą duchy, więc cholera sama już nie wiem. Ja nic ( jeszcze? ) nie widziałam do tej pory..

• Mamusia
Matko swieta... duchy? Powstrzymam sie od komentarza, co by sie nikt nie obrazil... ale dla mnie HEH....

Nadia dopiero usnela, bo do 22 40 hasala po podworku z dziewczynakmi... wyla pierwse dwie minuty na siedzaco, ale zaczelam opowiadac bajke i godzina 22 45 spi......

• Mamusia
Sandra, jedni wierzą w zjawiska paranormalne, inni nie 😉
ja choć nidgy nie miałam styczności z takimi zjawiskami to wiem ze TO istnieje..

Marzena, ah , mnie nic się póki co nie przytrafiło, ale męzowi parę razy "ktoś" przed nosem drzwi zamknął (prawdopodobnie sąsiadka co się powiesiła ściane obok..) ... potem przyszedł do niego dziadek, pokręcił się, usiadł na sofie i poszedł...
ja za młodu "widziałam" też wiele rzeczy, często obracałam się w nocy w stronę sciany a na scianie np widzę kobietę, która ma otwartą buzię i ruszaja się jej zęby.. co mi chciała powiedziec ale nie wiem co...
ah duzo by pisac..

• Mamusia
Niom racja Kasiu.
Ale ja jeste, z tych istot, ktoe na wszystko muszą miec dowod naukowo udowodniony 😉 wiec ns szczescie nic mnie nie straszy. Ja to mam jedynie schizy, ze mi iktos po chacie chodzi, albo ze siie wlamal 🙂 Za duzo NCISow i Kosci...
No i kolejny dzien w robotce 😉 Dzisiaj oczywiscie jak mi sie nie chce kosic trway do deszczu nie ma 😞
TTrzym,ajcie kciuki, bo zaczynam intensywnie walczyc o przyjecie mnie na uczelnie, na razie uruchamiam swoje zrodla, bo poki co dyplomu nie mam 🙂

Ale jestem umeczona 😞 w pracy kosilismy dzisiaj, sialismy itp wiec padam na ryjek 😁

• Mamusia
Nie , nie na doktorat nie mam ambicji z moim lenistwem, choc chcialam przez pewniem czas... ale bym sie chyba nie zmobilizowala 😞

Chce sprobowac zajec ze studentami....

Kurcze ale ruch maly dzsiaj 🙂
Dzis odliczalam. ze zostalo mi tylko 7 dni pracujacych, 9 dni do urlopu i 16 do wyjazdu.... ja juz chce!!!!!!!!

Hej dziewczynki. Pozdrawiam wszystkie 🙂
Wpadłam powiedzieć, że po wizycie wieści takie: Julka waży 2800g, szyjka zamknięta ale już rozpulchniona. Ginekolog powiedziała, że maks tydzień wytrzymam. I dobrze by było gdybym wytrzymała. Brzuch mam już nisko.