Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

aaana a Ty nie kupujesz pieluszek tetrowych?
jak czytałam na stronach szpitali jest napisane, żeby wziąć ze sobą kilka. Oni dziecko od razu po porodzie w nie zawijają.

A co termometru to ja tez mam taki jak Ty..do buziowy hehe..elektroniczny 🙂 Nawet nie był taki drogi, ok25zł zapłaciłam.

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aaaana pieluzki tetrowe kupuje do tego aby w razie "w" małemu buzke wytrzec albo na ramie polozyc przy odbijaniu się 😁 Uważam ze chopciaz z 5 sztuk mi się przyda. A termometr chce kupic taki na pomiar elektroniczny za pomoca lasera. Bo jednak malemu dziecko bardzo trodno zmierzyc temperature a tutaj tylko strzelasz tak jakby w czólko i juz masz 🙂 no i dla Nas też się przyda 🙂

• Mamusia
Dodi dla faceta wystarczy dobre jedzenie i sex 😉
Mi też zdażało się warknąć na mojego ale zaraz przemyślałam,przytuliłam się i po sprawie.On doskonale wie,ze to hormony walą nam w łeb 🙂

Co do mamuś to ja rezygnuję z pomocy,dla mnie liczy się mąz w domu i dzieci oraz święty spokój.
U mnie teściowa jest "wszystkowiedzącą terrorystką" ,jak dasz jej palec to pożre Ci rękę i zawładnie Twoim życie dlatego nie utrzymuję kontaktów a moja mama z kolei się nie wtrąca ale też wiele nie pomoże z uwagi na mało aktualną wiedzę (mojej małej alergiczce dawała jak była malutka kanapki z jajkiem i czekoladę a ja biegałam po lekarzach bo mała miała aż skorupę na szyjce od tych krost alergicznych,dopiero jak ją uświadomiłam to zaczęła myśleć..ehhh)

jednym słowem najlepiej u siebie i w swoim gronie!

• Mamusia
aaaana no i prawidłowo, tak trzymaj 🙂 EEee ostatnio tesciowa wywody robiła zebym syna nie wychowywała tak jak moja szwagierka a jej druga synowa córki, bo przeciez to dziecko nic nie moze... no jak chce wchodzić na szafy i udawać supermena to też bym nie pozwoliła, albo w sklepie na podloge sie klasc bo ona chce tic tac. Eeeee samemu to samemu 🙂 Uwazam ze kontakt z Dzidkami tzn zostawianie u nich dziecka tez nie zbyt dobrze wpłaywa bo oni zawsze rozpieszczaja a pozniej nie idzie ich okiełznać.

• Mamusia
hehehe Klaudia ja nawet pólek nie mam zadnych na te ramki, moze na parapecie stac ewentualnie albo na scianie zawiesic 🙂

CandyMonka to musze wybrac fotke i zgrac na plytke do wywołania, do poniedziałku mam czas,

Musze sie ruszyc do sklepu na przeciwko po makaron spagetii.
Nie moge sie doczekac zakupów dla dzidzi.

A co do torby , to mam w spisie tez torba dla mamy i dzidzi, ale nie mam jeszcze koszul do porodu, biustonoszy do karmienia,szlafrok musze kupic , bo mam tylko taki sexy satynowy ,wielkie zakupy mnie czekaja w grudniu 🙂

• Mamusia
do szpitala to tetrowych nie biorę bo tam mi wszystko dadzą ale może faktycznie kupię parę do wycierania buzi chociaż w sumie to można ręcznikiem jakimś lub takim cieńszym kuchennym... nawet nie wiem gdzie takie pieluchy kupić 🤪

termometr - mam nadzieję że okaże się zbędny i na razie będzie ten zwykły do dupci w razie czego włożę i minutę mała wytrzyma żeby zmierzyć a takiego z laserem to 1. boję się trochę 2. szkoda mi $$ a wodę do kąpieli będę starą metodą mierzyła - łokieć wsadzę :P

• Mamusia
Nikoś w pełni popieram Twoje racje. Mam nadzieje ze jak sie Mały urodzi ograniczymy kontakty z rodzicami tzn bardziej z teściami. Poza tym hm tesciowa jest alkoholikiem pijacym nadal wiec az strach dziecko zostawic pod ich opieką. Na swoim jest najlepiej 🙂

Dodi ja mam szlafrok od mojej bratowej 😁 Taki misiowaty ciepły bordowy , nie kupuje nowego 🙂

• Mamusia
co do torby to jako specjalnie nie panikuję - myślę że dopiero w styczniu coś spakuję ale specjalnych zakupów robić nie będę - szlafrok i koszulę już i tak kupiłam bo w moje piżamy się nie mieściłam, podpaski wezmę zwykłe i jakie majty bawełniane kt w razie czego wyrzucę resztę dostanę w szpitalu a jak nie to też przecież przeżyję

• Mamusia
nikoś2010 z tym seksem to cienko... nie moge sie kochac lekarz zabronil, abstynencja od 2 miesiecy 😞 a czasem mam taka ochote ..no cóz.

Klaudia ja niestety nie mam od kogo poyczyc nawet wiec musze kupic, a co do alkoholizmu to nie wiedziałam ze tak łatwo mi to przyyjdzie ale moja mama ma ten sam problem ...od kilkunastu lat, ale juz mnie to nie rusza, jak nie pije to jest złotą kobieta. Ale bałabym sie zostawic z nią malutką sam na sam ,wiedzac jakie akcje potafila robic ... 😞 ale to akurat zły temat na rozpowrzechnianie go na forum .

• Mamusia
ja majty kupię takie poporodowe fajne i nie dorogie są 🙂 Aa no i jakies kapcie nowe by się przydały 🙂

Nikos a jak krycie suczki ? Moj jeden piesek dzisiaj do fryzjera szedł no i na zaczipowanie. Bo niestety w Poznaniu wymyslili ze kazdy pies musi miec chip pod skóa 🙂 Na szczescie to bezpłatne.

• Mamusia
ja po prysznicu a tu 3 stronki do nadrobienia...
cieszę się ze moje sposoby pomogły też innym 🙂
ja pieluszki tetrowe kupuję z 20 szt. bo one zawsze się przydają a nie zamierzam wiecznie w pralce siedzieć,a można je kupić wszędzie w markacie i w sklepach z dziecęcymi produktami 🙂 a i kupuje jeszcze flanelowe bo one są mięciutkie jak kocyk i nawt są we wzorki białe są za 4 zł a kolorowa chyba 9z ale możnaich stosować nawet jako prześcieradełko do łużeczka 🙂
ja jeszcze o torbie do szpitala nie mam , jakoś chyba jeszcze za wcześnie, najpierw mebelki i wszystko poukładane do nich a później reszta 🙂
a ja z mężem to mam ułatwione bo on jest bardzo romantyczny czasem myslę że bardziej niż ja , nawet czasem bez powodu jak ja biorę prysznic i wracam ma niespodziankę , całą sypialnia w świeczuszkach jakie to słodkie i relaksujące 🙂
a jak się kłucimy to mówie mu żeby nie zwracał na mnie uwagi , bo ja czasem nie panuje nad tym i wcale tak nie myślę, to się śmieje i już jest dobrze zresztą jest bardzo wyrozumiały 🙂

• Mamusia
Dodi doskonale Cie rozumiem 🙂 Głowa do góry 🙂

Monka u mnie mają takie ładne szlafroczki za 30 -40 zł 🙂 Fajne jak bym nie miała to bym sobie taki kupila, a te po 100 fajne są ale po co taki jak np w nim bedziesz tylko w szpitalu. Bo ja tez w szlafroku nie chodze w domku.

Iwiokej pozazdroscic mężą 🙂

• Mamusia
a wiecie co wam powiem właśnie o mężach: im więcej szukasz tym gorzej trafisz, z życia swojego i znajomych mogę tak stwierdzić bo ja z moim już 12 lat tak że mój pierwszy , a zdarzało się że próbowałam zmienić spróbować innego , no i zawsze wracałam do niego 😉

eee...mówicie, że takie tanie też można dostać heh no to muszę się rozejrzeć bo u mnie to cholerstwo drogie widziałam tylko 🙂

A tam dziewczyny nie ważne są świeczki i inne pierdoły, ważne jest to że oni Was kochają i szanują a nie zostawili samej w ciąży jak mnie :P :P :P
Ważne, że są przy Was 🙂

• Mamusia
co do zakupów to dla synusia nie mam tylko wanienki i kosmetyków.
Ostatnio kupiłam fajna torbe podróżną-specjalnie do szpitala.
Dla siebie nie mam nic 😞
dziewczyny pieluchy tetrowe naprawdę się przydają,ja mam 20szt.
na każde karmienie i odbijanie,wycieranie buzi,do lekarza żeby podłożyć pod dziecko np.przy ważeniu,do kąpieli na dno wanienki by nie było ślisko...

Ostatnio wyczytałam ,że w moim szpitalu wymagają by zostawić wyprawkę dla niemowlaka czyli co robią?.. ubierają dziecko po porodzie w jego ubranko a potem przebierają w szpitalne a te co przyniosę nowe zabierają na własność szpitala 😠

zatem nie wezmę tych najładniejszych!!!

kurcze płać za wszystko i jeszzce prezenty zostawiaj...a figa z makiem!

warto zabrać gacie jednorazowe i podklady w razie jakby się coś przelało:P

• Mamusia
candymonka to weż po prostu większą bluzę rozpinaną zamiast szlafroka

dodi - syt rodzinna tłumaczy twoje zachowanie w stos do męża - obarczanie się winą za jego zachowanie, chęc zadowolenia go nawet jeśli to ewidentnie on powinien zajmować się tobą ech... miejmy nadzieję że my będziemy lepszymi rodzicami niż nasi!

Klaudia jeszcze się na nim zemszczę 🙂 🙂 hehe

Nikoś poruszyłaś to co mnie właśnie ciekawiło. Po co oni piszą w rzeczach wymaganych do szpitala 4-5 body itp. Tak się właśnie zastanawiałam czy oni te wszystkie rzeczy oddają. Musze zadzwonić do mojego szpitala i się dowiedzieć.

• Mamusia
przykre co piszeszCandyMonka ze jesteś sama, ale pomyśl o ty z którym byłaś 5 lat czy on by nie mógł być dobrym ojce dla Twojej córeczki, stara miłość nie rdzewieje, a znacie już swoje zalety i wady 🙂
aaana oby się udało nam być dobrymi rodzicami, a wiecie że rodzicielstwo wcale nie jest łatwe, ale damy z siebie wszystko, i postaramy się wychować nasze dzieci jak najlepiej będziemy potrafiły 🙂