Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
klaudia kąpieli nie mogę bo 1. głupio tak jak obcy facet w domu 2. wymieniał fugi przy wannie więc nie można korzystać :/ ech to pewnie tylko panika i zmeczenie/stres remontowy ale byle do piątku i będzie finito z remontem 🙂
ja małej zazwyczaj w ciągu dnia nie czuję - głównie wieczorami
candymonka jak chcesz spr to wypij szkl zimnej wody - powinna się porszyć

Jest dała znaki 🙂 zimna woda pomogła, dzięki aaana. Tak leciutko ale poruszyła się, pewnie spała sobie 🙂

Idę się trochę położę 🙂

Miłego dalszego dzionka brzuchate 😘 😘 😘 do spisania

Hej ja wlasnie wstalam a tu nowina ze Skorka urodzila 🤪 🤪 🤪 superrrrr 🙂 tak sie ciesze bo tez biedna swoje juz przeszla!!!
A Wy tyle znow napisalyscie ze nadrabiac musialam :P
ja spalam od 1 do 4-30 😁 ale w koncu sie wyspalam 🙂
Olafik juz wariuje w brzusiu bo jak spalam to byl spokojny pewnie sam sie zmeczyl po nocnych szalenstwach 🙂
widze ze nawet o pieluchach pisalyscie tetrowych 🙂
mi Mama kupila 20szt i 5szt flanelowych.no a tetrowe raczej trzeba miec choc kilka bo przez pierwsz podejze 3miesiace zycia dziecka wklada sie je dzidziusowi miedzy nozki zeby sie bioderka i udka dobrze uformowaly 🙂 tzn wiecie pampersa a na to zwinieta tetrowa i na to spioszki 🙂 i tak caly czas 🙂
CandyMonka wszystko mozliwe czasem ludzie sie zmieniaja i dorosleja wiec czas pokaze 🙂 a moze poznasz kogos zupelnie innego i sobie zycie fajnie ulozysz 🙂 na pewno bedzie dobrze bo zaslugujesz na to kochana :*

• Mamusia
a ja wolę w dzień nie spać bo później zasnąć nie idzie i śię męczę, ale dobrze anitku że Wam udało się zasnąć 🙂
oo to dobry sposób z tą pieluszką tetrową, bo ja juz myślałam że tylko tetrę będę musiała zakładać i co chwilę zmieniać, dzięki anitek za radę 🙂

No ja wlasnie tez nie wiem jak zasne w nocy :p ale bylam taka padnieta ze nie dalam rady sie obudzic hehe :P
Iwiokej no mojego szwagra brat jest pediatra wiec wie co robi hehe 🙂
Mama mi pokaze jak ta pieluszke wsadzic bo moja siorka tez tak robila 🙂
choc zastanawiam sie czy wogole mamy maja pojecie ze sie tak robic powinno? albo ze nie powinno sie paznokci obcinac...Moja siora paznokcie po 3 czy nawet 4tyg obciela po raz pierwszy!
Ja sie nie moge doczekac bo Mariusz bedzie za jakies 10min 🙂 a juz sie taaaak stesknilam za nim 🙂

Uciekam smazyc jajeczniczke i bekonik 🙂 bo dzis obiadu nie mamy jako tako :P
ech ale w pochwie ciagnie dziwne...tak juz po tym badaniu wczorajszym...ech niecierpie tego :P a od 35tyg co tydzien wyobrazacie sobie? :P no ale jak trzeba to trzeba 🙂
p.s. wkladka sucha 🙂 🙂 🙂 to chyba jakis jednorazowy wyciek oleju 😉 dzis sie smieje ale wczoraj nie bylo mi wcale do smiechu :P no nic Kochane trzeba wierzyc ze bedzie dobrze 🙂
zajrze do Was pozniej 🙂

nikoś2010 napisał:
dziewczyny dodatkowe pieluszkowanie to bzdura,był o tym program ostatnio w tv.
Jeśli bedzie coś nie tak z bioderkami na pierwszej wizycie u ortopedy to On na pewno powie co robić.Samemu nie wolno nic wkładać
tak sie powinno robic od urodzenia podobno. No coz ja tam slucham szwagra brata jest swietnym lekarzem i ordynatorem i na pewno wie co robic wiec ja tam bede wkladac a tak poza tym w IRL nie ma czegos takiego jak usg bioderek itd tak jak to robia w PL 😞 nie wiem czemu tak jest 😞 tu tylko jedna wizyta w 2tyg zycia i w 6stym i to na tyle.
chyba ze poszukam prywatnego lekarza choc nawet nie wiem czy jest tutaj polski ortopeda a irlandzkim nie ufam na tyle.
a w PL bedziemy dopiero w lipcu.

Ze co??? paznokcie mozna obcinac??? pierwsze slysze! dziecko zaraz po urodzeniu ma dlugie paznokcie przynajmniej tak wygladaja ale sa jeszcze zrosnieta ze skorka i nawet nie wiecie jak wiele mam krzywde zrobilo przez to 😞