Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
o tej pieluszcze to też już słyszałam. Nie wiem czy bede umiała wprowadzić to w praktyke ale na pewno zapytam położnej jak tylko przyjdzie po porodzie. O paznokciach tez słyszałam ze nie wolno obcinać do pierwszych 2- 3 tygodni. Moja koleżanka niestety obcieła swojemu synkowi ito jeszcze nieudolnie chyba, tzn nie pokzała się krewka ani nic. niestety Mały dostał zakażenie i zmarł 😞 A nic nie wskazywało na to ze jest coś z nim nie tak. Wiec uważajcie lepiej na to. Sama połozna mi to mówiła.

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Tzn mozna obcinac zle napisalam ale ostrzegaja aby tego nie robic odrazu bo mozna nacicac skorke ktora jest zrosnieta wiec ja poczekam tak do ok 2tygodnia zycia czy cos takiego,zreszta bede widziec jak rosna te paznokietki bo to tez zalezy od dziecka 🙂

• Mamusia
To rzeczywiście w Irlandii lipa z lekarzami,w Polsce trzeba nawet skontrolować u ortopedy pierwsze kroczki dziecka,czy dobrze nóżki układa.
Połowa mojej rodziny siedzi w Irlandii i czasem opowiadaja o tamtejszych lekarzach
Czyli jednak polska służba zdrowia ma jakieś plusy...a każdy tak narzeka...ehh

cudze chwalicie ..swego nie znacie

• Mamusia
Nikos kazdy narzeka bo media ciągle mówią ze standart leczenia na zachodzie albo w Ameryce taki wysoki. A jak się okzauje w PL nie jest tak najgorzej , bo jak by nie patrzeć mamy wszystko pod ręką.
A to że są kolejki albo ze trzeba płacić to niestety jak chce sie być zdrowym to trzeba płacić.

Tzn mozna obcinac zle napisalam ale ostrzegaja aby tego nie robic odrazu bo mozna nacicac skorke ktora jest zrosnieta wiec ja poczekam tak do ok 2tygodnia zycia czy cos takiego,zreszta bede widziec jak rosna te paznokietki bo to tez zalezy od dziecka 🙂

• Mamusia
Nikos no niestety taka prawda, co zrobić, trzeba życ chodzic do lekarzy i sie leczyc jesli trzeba. No ale ja raczej staram sie unikać specjalisó jak ognia 🙂 Oczywiscie jesli tylko mogę:P A w ciazy to chyba pierwszy raz w zyciu nachodziałam sie tyle do lekarzy no i pierwszy raz bede leżeć w szpitalu 🙂

No wlasnie czytalam o tym facecie jaaa niemozliwe az co nie?
ja tak samo myslalam jak moja babcia lezala cala sparalizowana i lekarze mowili ze ona nic nie czuje i nie slyszy 😞 a ja przyjechalam do niej do hospicjum i weszlam a ona nagle oczy otworzyla a jak dotykalam jej buzi to marszczyla czolo 😞 ale mowia ze to odruchy no coz wiele lekarzy ja badalo i kazdy jeden mowil ze nie ma czucia a ja sie modlilam zeby zmarla bo gdyby cos czula to nawet nie moglaby powiedziec 😞 straszne takie cos 😞

Ech tak widzicie jest czasem!
wyspalam sie i ciekawe co teraz bede robic w nocy :P
Moj juz wrocil i wiecie co tak mocno mnie przytulil i dodal ze po raz pierwszy wczoraj poczul jakby to bylo bezemnie i ze juz nie chce nigdy w zyciu tego czuc...ech az mi lezki w oczach stanely!!!Tak bardzo Go Kocham ze az brak slow a pomyslec ze poznalismy sie na sympatia.pl hehe :P

• Mamusia
a o tym nie pisałaś anitek no to moje gratulacje, a ja myślałam że te stronki jak sympatia czy be2 to ściema i sami zboczeńcy tam piszą 🙂
ja uważam że tymi nożyczkami to tylko jedna dzidzia może być obcinana , a my mamy swoje. pierwszy raz przed obcięciem wyczyścić spirytusem i będzie dobrze 🙂

• Mamusia
To rzeczywiście w Irlandii lipa z lekarzami,w Polsce trzeba nawet skontrolować u ortopedy pierwsze kroczki dziecka,czy dobrze nóżki układa.
Połowa mojej rodziny siedzi w Irlandii i czasem opowiadaja o tamtejszych lekarzach
Czyli jednak polska służba zdrowia ma jakieś plusy...a każdy tak narzeka...ehh

cudze chwalicie ..swego nie znacie

Ech wieszal sie brzuszek wiec sobie poszlam :P
Klaudia nie placz 🙂 dla Filipka sie usmiechnij 🙂
Mi tez sie milo zrobilo bo poczulam ze dla kogos jestem calym zyciem 🙂 fajnie 🙂
Iwiokej ja tez w to nie wierzylam zalozylam z nudow konto :P i tak sie zaczelo od pytan pozniej maile pozniej gg telefony az w koncu spotkanie i od pierwszego wejrzenia wiedzialam ze to juz jest TEN 🙂
Ja uciekam na kolacyjke 🙂 wylaczam kompa bo juz mi sie nie chce siedziec hehe 😉
Spokojnej nocki Wam zycze no i do spisanka jutro 🙂