Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja ostatnio napisałam, że kupuję zwykły za 90zł to dziewczyny napisały abym to jeszcze przemyślała bo dziecko może mieć problemy z kręgosłupem i takie tam.. w sumie to już sama nie wiem jaki kupić, nie chcę wydawać na niego następnych 300zł 🤨 🤨

• Mamusia
hej
ja dzis mam mega dola!! tzn rano bylo ok do momentu jak nie przyszla karuzela dla mojej malej a poniewaz ja bylam w pracy to moj maz odebral i byla chaja 😞 myslalam ze cos sie zmieni...

na szczescie udalo mi sie znalezc zainteresowanego moim autem i moze juz w tym tygodniu go sprzedam!!!!!!!!!! zaczynam sie jednak nad tym zastanawiac bo nie wyobrazam sobie byc od kogos zalezna to raz a nie bardzo chyba moge liczyc na auto meza!!!

ja kupilam Lovelle i bede chyba prac wszystko we czwartek bo jutro wybieram sie na kilka dni do mamy zeby moc chociaz zobaczyc co to ja juz mam dla tego mojego dziecka.

Jai_Ho mnie jest wlasciwie obojetne jak urodze byle zdrowo! Mnie lekarka powiedziala że decyzja zapadnie w styczniu bo jesli sie mala nie obroci to bedzie wiele wskazan do cc
mnie narazie czas sie coraz bardziej dluzy!!! a do tego ta pogoda.... i jeszcze siedze sama uziemiona bez auta :|

• Mamusia
Jai_Ho , no ja kupie tą lovele przynajmniej na poczatku, potem zobaczymy 🙂 wiem ze nie tani ten proszek jest.

Co do materacyków ja jeszcze nie mam ale wybrałam GRYKA - PIANKA - KOKOS, musze wreszcie złapac mojego i kupic wreszcie cos dla małej, uwierzycie ze mam tylko troche ubranek i nic wiecej.

A lista jest dluga niestety .. 🙂

• Mamusia
dziewczyny cały czas piszecie o tym pośladkowym ułożeniu ale czy to nie za wcześnie żeby się martwić? moja mała też leży dupką i nóżkami na pęcherzu ale ginka nie mówi że to źle - przecież jeszcze wszystko może się (i to nie raz) zmienić..?

• Mamusia
ja mam gryka-kokos tzn taki mala od siostry miala a ja prawie cala wyprawke od niej dostaje

Dodi gdyby nie moja mama, siostra i tesciowa to ja bym nie miala chyba nic a na meza to nawet nie mam co liczyc jesli chodzi o zakupy!! a to takie przyjemne jest!!!!!!!!!!!!!

aaana ciesze sie ze nie ejstem sama!!! myslalam ze juz jakas dziwna jestem z tym wspominaniem "normalnego" życia, imprez, wyjsc, pracy itd

• Mamusia
pewnie ze moze sie zmienic dlatego napisalam ze u mnie decyzje o cc bedzie dopiero w styczniu po pierwsze przez ulozenie a po drugie przez to spojenie moze wszystko sie ulozy i bedzie ok ale kazala mi sie nastawiac raczej na cesarke aj co ma byc to bedzie

aaana nie przejmuj się 🙂 pomyśl ile innych radości my niedługo będziemy miały 🙂 Ja tez się boję grypy ale mimo to wychodzę, nie można się tak zamykać w domu na siłę 😉

• Mamusia
Sibi ja zaczynam i kończę dzień na wspominaniu jak to jest i myśleniu kiedy znowu zacznę normalnie funkcjonować towarzysko, zawodowo i np. ruszać się jak człowiek a nie słoń i to z zadyszką 🤪
ale czytałam ostatnio podr i przez 6 tyg po urodzeniu nie ma na to szans raczej bo jest jakaś masakra - funkcjonujesz t trybie +/- 3 godzinnym przy czym na sen masz tylko ok godzinkę więc chodzisz jak zombi!! 🤢

Dodi nie pozostajesz sama 🙂 ja też mam tyły jeśli chodzi o wyprawkę 🙂 ale na szczęście istnieje takie coś jak internet 🙂 kolejnym plusem jest to, że mój mąż ma dobry gust, to Jemu pozostanie bieganie za wyprawka dla dzidzi:P

faktycznie, co mama to inne zdanie co do materacyka, ja myślałam kokos-gryka, też nie chcę wyrzucać 300zł na niego 😉

Sibi nie smuć się 🙂

• Mamusia
Dodi, ja też mam lovele, akurat chemię mi przywozi przyjaciółka z niemiec i szczerze mówiąc nawet nie wiem ile co kosztuje.

aaana hahahah podobne ,,tęsknoty" mnie dopadają, wczoraj wieczorem u znajomych, grupka bezdzietnych singli owszem było świetnie, tematy do rozmowy też, starałam się jak najmniej o ciąży, do tego staram sie nie wypaść z ,,obiegu" w innych tematach... ale mimo wszystko, ja o 22:00 już byłam zmęczona piciem soczków a oni dopiero się rozkręcali przy drinkach...ech!

A dzieciak może się obrócić nawet tuż przed samym porodem, mnie to akurat nie martwi jak tam sobie głowę trzyma 🙂)

• Mamusia
Aaana szre mydlo BIAŁY JELEŃ posiadam w domu hihihi 🙂
polozna na szkole rodzenia nim kaze myc krocze po porodzie, podobno najlepiej działa 🙂

Sibi ja w grudniu mam zamiar kupic łózeczko, wózek wanienke , posciel,pieluszki.
Za kosmetyki wezme sie w styczniu chyba, i wizyta w aptece, po jakies apitratorki od kataru, butelkę, termometr, waciki o pepka i sól do oczu,noi podklady poprodowe ,mysle ze to tez po nowym roku kupie.
Juz sie nie moge doczekac tych zakupów 🙂
Uciekam mamy na troche, zrobie pranie i odpozne troche , buziaki , do spisanka

• Mamusia
a wiecie co moja kuzynka co urodziła miesiac temu i mieszka w Irl. to ma takie prześcieradełko że w razie jak by mała przestała oddychać to piszczy nawet jak wyjmie małą to zaraz piszczy, niezłe co ciekawe czy u nas mozna coś takiego dostać i ile to kosztuje zaraz zobaczę na allegro

Ja tam tylko chciałabym wrócić do formy na lato 🙂 W zimie mogę się troszkę pozapuszczać 😉

Właśnie patrzę na allegro te materace kokos gryka i chodzą tam po 60zł ..eee to nie tak źle, też sobie więc taki zamówię z czasem 🙂

iwiokej no takie prześcieradło to fajna sprawa, ja tak strasznie się b boję tej śmierci łóżeczkowej. W tym roku znam już dwa przypadki wśród moich znajomych 🤨 🤨

• Mamusia
hehe JaiHo koleżanka u mnie była skacowana bo wiadomo wczoraj andrzejki i szalała do rana a zaraz na jakąś konferencje jedzie - ech szczęściara
tak siedziałam jak ostatnia pierdoła i słuchałam jej z nieukrywaną zazdrością zastanawiając się co ja od wczoraj zrobiłam no i nie za bardzo mam się czym pochwalić :/ bo wypolerowanie szafek nigdy nie było moją ambicją ech...

• Mamusia
czasami nie poznaję siebie w ciąży - baaaardzo się zmieniłam - mam nadzieję że to hormony i po porodzie wszystko wróci do normy 🙂

fajne prześcieradło link by sie przydał

czytałam że śmierć łóżeczkowa jest bardziej prawdopodobna jeśli dziecko leży przegrzane pod kocami jakimiś itp więc będę zimny chów uprawiać :P