Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
uff... tradycyjnie przy odpoczynku sprawdzam co u Was 🙂) ale chyba wszystko dobrze, zgodnie ze starą zasadą, że brak wieści to dobre wieści 🙂
Pralka chodzi na okrągło, chcę poprać wszystko a później tylko prasowanie mi zostanie 🙂) ale to jak juz wrócę w styczniu. Cholera, jednak trochę ciężko samej to wszystko robić 🤢

• Mamusia
Witajcie Mamuski 🙂
Widze ze sie spisałyście bo nie musze za dużo czytać 🙂 Na naukach wczoraj już w miare okey bo tylko 45 minut no ale poradnia przedmałżeńska drugie tyle :/ Ehh co zrobić trzeba dać radę 🙂

Hm już pieżecie ubranka dla Dzidzi ?
Jai_Ho spokojnej podróży 🙂

czas wstać z wyrka, ubrać się i iść z pieskiem i po bułeczki 🙂 Do pozniej ...

• Mamusia
eh Aaaana skądś to znam :P Ja też tak mam że jak mam jakiś kiepski dzień to wstaje i wyje albo wogole nie wstaje i też wyje. Wymyslam sobie w głowie jakies bzdury z przeszłosci mi sie przypomina i wyje jak kojot 😞

Ale to "chyba" normalne...

też bym się musiała zabrać za porządki ale już na świeta, tylko tak mi się nie chce :/

• Mamusia
Poczytałam właśnie opinie na temat szpitala w których chce rodzić no i większość z nich jest pozytywna wiec nie wymyślam i się tam kieruje 🙂 Mam nadzieje ze mnie przyjmą 🙂 no a jakies "czarne" wypowiedzi wiadomo że się znajdą 🙂 Ale to w każdym szpitalu. Napisałam nawet maila do tego szpitala z kilkoma pytaniami dotyczącymi porodu tam. Ciekawe czy połaszczą się o odpisanie. Idę trochę dupkę położyć 🙂

hehe a Anitka dzisiaj już jako żona się obudziła 🙂 ale fajnie 🙂

• Mamusia
witam mamuśki 🙂coś cienko idzie wam to pisanie bo nie było za wiele do nadrabiania'
Klaudia nie narzekaj na te nauki, ja to dopiero miałam, mój mąż nie miał bierzmowania i musiał to w ekspresowym tempie nadrobić, a że pracował to ja musiałam chodzić za niego do kościoła na spotkanie a że to się złożyło z normalnym bierzmowaniem to chodziła na nie z pseudo młodzieżą.
Siadłam sobie w ławce i te stado obsiadło mnie dookoła i zgadnij jaką sobie znaleźli zabawę? a więc wymyślili sobie ze bardzo śmieszne będzie puszczanie bąków 😮 😞 🤔 a ja w ciąży miałam bardzo czuły węch 😞 😞 😞

• Mamusia
czesc dziewczynki 🙂

mnie wczoraj wsiąkneło i juz nie wpadłam, poszłam 2 razy do sklepu zeby nie dzwigac za jednym razem kalafiora i włoszczyzny ,dobra jestem heheh :P:P

Na szkole rodzenia wczoraj był pokaz kapania i ubieranie dzidzi, i porady laktacyjne, super było 🙂 pielegbiarka przyniosła z oddziały 4 dniową dzidzie Martynkę , boze jaka ona była słodka, wszyscy zamiast patrzec na pozycje do karmienia I tak dalej to patrzyli na nia 🙂

Dostalismy lalki specjalne które maja wzrost i wage jak typowy noworodek i faceci ubierali dzidzie, ale było śmiechu hihii
Na koniec pielegniarka od laktacji sprawdzała nam sutki czy mamy dobrze wyprofilowane, i powiedziała ze mam IDEALNE 🙂
I jeszcze okazało sie ze ta babka mieszka niedaleko mnie ( bo poprosiła zeby ją podwieźć) wiec moge zawsze liczyc na jakas porade w razie czego 🙂 Fajny dzien był.

A dzis o 16.30 wyniki prób watrobowych na cholezstaze i czekam , siedze jak na szpilkach 😞

• Mamusia
osz cholera ! to faktycznie nieciekawie to wszystko wyglądało :P Ojej chyba bym się odezwała hehe ! U nas wczoraj też sie usmiałam to w salce obok tej w ktorej my mielismy spotkania były też przygotowania do bierzmowania no i jakiś chłopak pomylił salki i wyobraź sobie że siedział 45 minut z nami i zamiast słuchać o bierzmowaniu to słuchał o partnerstwie w małżeństwie 🙂 hehe

• Mamusia
Bób no wlasnie wczoraj o tym napisałam, ze moze poprostu sie nakreciłam 😞
mój M.powiedział mi wczoraj " zobaczysz jak okaze sie ze nie masz tej choroby to przestanie Cie swedziec" pewnie ma racje, ale mimo wszystko czekam, bo nie chciałabym isc do szpitala.

Dzis mam relaksacyjno-łóżkowy dzien :P na szczescie niegdzie nie musze chodzic i załatwiac, tylko po 16.30 po te wyniki podjade,zrobilo sie zimno na dworzu i chodze okutana w 2 bluzki i sweter byle by sie nie przeziebic.

A Anitek ja myslałam ze w week ma ślub , ale moglo mi sie pomerdac 🙂 hehe

• Mamusia
Bób no wlasnie wczoraj o tym napisałam, ze moze poprostu sie nakreciłam 😞
mój M.powiedział mi wczoraj " zobaczysz jak okaze sie ze nie masz tej choroby to przestanie Cie swedziec" pewnie ma racje, ale mimo wszystko czekam, bo nie chciałabym isc do szpitala.

Dzis mam relaksacyjno-łóżkowy dzien :P na szczescie niegdzie nie musze chodzic i załatwiac, tylko po 16.30 po te wyniki podjade,zrobilo sie zimno na dworzu i chodze okutana w 2 bluzki i sweter byle by sie nie przeziebic.

A Anitek ja myslałam ze w week ma ślub , ale moglo mi sie pomerdac 🙂 hehe